Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου 2014

Φωταγωγείται Χριστουγεννιάτικο καράβι στο Μεσημέρι

Φωταγώγηση του Καραβιού «ΑΡΓΩ», που έχει στηθεί στην πλατεία μπροστά στο Κοινοτικό κατάστημα Μεσημερίου, θα γίνει σήμερα Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 17 00 μ.μ., στο πνεύμα των εορταστικών ημερών.

Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θερμαϊκού την Τρίτη

Διπλή, θα είναι η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού, που θα γίνει την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου, προπαραμονή Χριστουγέννων. Πρόκειται για την τελευταία συνεδρίαση του έτους, δεδομένου ότι η επόμενη ορίστηκε να γίνει στις 14 Ιανουαρίου 2015.

Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση της Πρωτοβουλίας Πολιτών Θερμαϊκού

Μια εκδήλωση σε καθαρά χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα οργανώνει η Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Πολιτών την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου στις 5 το απόγευμα στο στέκι της κίνησης (Ησιόδου 2 και Ξενίου Διός), στην Περαία.

H συνομιλία Χαϊκάλη – Αποστολόπουλου και η απόπειρα χρηματισμού

Με καταιγιστικό ρυθμό αποκαλύπτονται τα γεγονότα, καθώς έρχεται στο φως της δημοσιότητας το ηχητικό ντοκουμέντο από τη συνομιλία του Γιώργου Αποστολόπουλου με τον Παύλο Χαϊκάλη, όπου υπάρχουν σαφείς αναφορές στις 700.000 ευρώ, αλλά και την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου 2014

Θύελλα διαμαρτυριών για τις μετακινήσεις των 17 δασκάλων

Θύελλα διαμαρτυριών στους εκπαιδευτικούς, τους γονείς των μικρών μαθητών και όλη την κοινωνία της ανατολικής περιοχής της Θεσσαλονίκης, προκαλεί η εξωφρενική απόφαση του υπουργείου Παιδείας για την μετακίνηση, στο μέσο της σχολικής χρονιάς, 17 δασκάλων από δημοτικά σχολεία της ανατολικής, στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Στις επτά μονάδες η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ με τη Ν.Δ.

Στις επτά μονάδες καταγράφει την διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της εταιρείας Public Issue. Σύμφωνα με την έρευνα ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 36,5% έναντι 29,5% της Νέας Δημοκρατίας.

Συγκέντρωση μεταχειρισμένων παιχνιδιών την Κυριακή στην Περαία

Την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι, στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό Περαίας, στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, τα παιδιά του δήμου Θερμαϊκού συγκεντρώνουν μεταχειρισμένα παιχνίδια και βιβλία, που θα δοθούν σε παιδιά που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να τα αποκτήσουν διαφορετικά.

Βόμβα Χαϊκάλη: Μου έταξαν 2-3 εκατ. ευρώ για να ψηφίσω Πρόεδρο

Βόμβα στο πολιτικό σκηνικό μετά την αποκάλυψη για απόπειρα χρηματισμού του βουλευτή των ΑΝΕΛ Παύλου Χαϊκάλη, ο οποίος είπε πως του έταξαν 2-3 εκατομμύρια ευρώ για να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Δενδροφύτευση στο χώρο του ΚΑΠΠΑ 2000

Πενήντα δέντρα (πλατάνια, ροδιές) και άλλα καλλωπιστικά (αγγελικές, πικροδάφνες), φύτεψαν στο χώρο του Κέντρου Ανάπτυξης Πολιτισμού Προσαρμοσμένου Αθλητισμού (ΚΑΠΠΑ 2000) στην Περαία, μέλη των Lions Θεσσαλονίκης, με την υπόσχεση ότι θα συνεχίσουν φυτεύοντας ελιές.

Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου τη Δευτέρα

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014, στις 13:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας (Βασ. Όλγας 198, Θεσσαλονίκη).

Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου 2014

Κάποιες σκέψεις για το «Ελληνο-Ιορδανικό Συμπόσιο»

Οι συντελεστές της εκδήλωσης φωτογραφίζονται μπροστά στη σημαία της Ιορδανίας
του Σπύρου Κουζινόπουλου
Με χαρά, έλαβα την πρόσκληση του προέδρου της Τουριστικής Επιχείρησης Θερμαϊκού, Ιωσήφ Μισαλέμη, να πάρω μέρος στο συμπόσιο, που οργανώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο ΧEΝΙΑ – Helios της Περαίας, για την «τουριστική συνεργασία ανάμεσα στο δήμο Θερμαϊκού και την Ιορδανία», όπως ήταν ο τίτλος του. «Μπράβο», σκέφτηκα «θα έχουμε τουρίστες από την Ιορδανία».

Πρωταθλήτρια της ανεργίας η Κεντρική Μακεδονία

Η Κεντρική Μακεδονία αναδεικνύεται σε «πρωταθλήτρια της ανεργίας», κατέχοντας τα σκήπτρα της υποαπασχόληης μεταξύ όλων των περιοχών της χώρας, την ίδια στιγμή  που οι άνεργοι ξεπερνούν, με τα επίσημα στοιχεία, τα 1.229.370 άτομα.

Στον αέρα το Μετρό Θεσσαλονίκης

Στον αέρα κινδυνεύει να μείνει το έργο για το Μετρό Θεσσαλονίκης, μετά την αίτηση διάλυσης της σύμβασης, προϋπολογισμού 800 εκατ. ευρώ, που υπέβαλε η ανάδοχος κοινοπραξία ΑΕΓΕΚ- Impregilo- Ansaldo- Ansaldobreda- Seli.

Έρευνα του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το αεροδρόμιο "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"

Στο επίκεντρο έρευνας του Ελεγκτικού Συνεδρίου της ΕΕ, βρίσκονται τα αεροδρόμια της Θεσσαλονίκης, του Ηρακλείου και της Καστοριάς για τις επενδύσεις ευρωπαϊκών κονδυλίων την περίοδο 2000-2006 και 2007-2013.

Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2014

Συνεχίζεται η «πονεμένη ιστορία» του ΚΑΠΠΑ-2000

Το θέμα των εγκαταστάσεων του ΚΑΠΠΑ-2000, στη θέση Τσαΐρια της Περαίας, θα απασχολεί απ’ ότι φαίνεται για πολλά χρόνια ακόμη το Δήμο Θερμαϊκού, μετά την ακατανόητη, για πολλούς, απόφαση που ελήφθη στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, να ανακληθούν μεν όλες οι αποφάσεις παραχώρησης που κατά καιρούς έγιναν από το δήμο, όμως να παραχωρηθούν εκ νέου οικόπεδα και εγκαταστάσεις για 15 χρόνια!

Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2014

Μας στέρησαν ακόμη και το όνειρο, χρονιάρες μέρες

Χρονιάρες μέρες, κι αυτό που εξακολουθείς να βλέπεις στο δρόμο, είναι σκεφτικοί άνθρωποι, με κατεβασμένο κεφάλι από το βάρος των προβλημάτων και κάπου-κάπου μόνο, κάποιος να κρατάει μια σακούλα με ψώνια, με τα απολύτως απαραίτητα. Που τα δώρα των προηγούμενων χρόνων. Έλειψαν ακόμη και οι χαρούμενες παιδικές φωνές.

Σειρά εκδηλώσεων για τον Μανόλη Αναγνωστάκη

Τη διοργάνωση σειράς εκδηλώσεων αφιερωμένων στον μεγάλο Έλληνα ποιητή, Μανόλη Αναγνωστάκη, ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης στη διάρκεια της χθεσινής 20ής τακτικής του συνεδρίασης.

Ψήφισμα του Δ.Σ. Θερμαϊκού για τον άδικο, σε βάρος της Αυτοδιοίκησης Κρατικό Προϋπολογισμό του 2015

Το Δημοτικό Συμβούλιο Θερμαϊκού, με ψήφισμά του, που κατατέθηκε από τη «Συμπολιτεία Θερμαϊκού», επισημαίνει ότι ο Κρατικός  Προϋπολογισμός του έτους 2015, πλήττει την προσπάθεια που καταβάλλουν οι Ο.Τ.Α. για να διασφαλίσουν αφενός την οικονομική τους βιωσιμότητα, αφετέρου τη δυνατότητά τους να παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες στους πολίτες, καθώς μειώνονται τα έσοδα τους από τις κρατικές επιχορηγήσεις.

Περί φόβου...

Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη
του Θανάση Καρτερού
Μεταξύ μας, εκλογές χωρίς διλήμματα και φόβους δεν έγιναν ποτέ. Στην Ελλάδα τουλάχιστον. Από την εποχή του κομμουνιστικού κινδύνου, του Καραμανλής ή τανκς, του ΠΑΣΟΚ ή Επάρατος, ο πολίτης προσέρχεται στις κάλπες μετά φόβου πολλών πραγμάτων. Και μόνο στις περί δημοκρατίας και ελεύθερων εκλογών συζητήσεις μεταξύ τυρού και αχλαδίου η ψήφος είναι ανεπηρέαστη από τους φόβους.

Έλληνες, οι πιο δυστυχισμένοι της Ευρώπης

Δυσαρεστημένοι με τη ζωή και την εργασία τους εμφανίζονται οι Έλληνες, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα εισοδήματος και συνθηκών διαβίωσης των νοικοκυριών της ΕΛΣΤΑΤ, καθώς 4 στους 10 δηλώνουν ότι δεν είναι καθόλου ικανοποιημένοι με τη ζωή, την οικονομική τους κατάσταση, την εργασία αλλά και το περιβάλλον διαβίωσης.

Αρχιμανδρίτης Γερβάσιος, ο προστάτης των φυλακισμένων

Τον Αρχιμανδρίτη  Γερβάσιο Ραπτόπουλο, τίμησε το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης για την πολυετή δράση του υπέρ των απόρων φυλακισμένων.

Ξεκινάει και πάλι το Μάρτιο ο επιταχυντής του CERN

Τον επόμενο Μάρτιο αναμένεται να τεθεί ξανά σε λειτουργία ο Μεγάλος Επιταχυντής Αδρονίων (LHC) στο CERN στη Γενεύη, ξεκινώντας έτσι τη δεύτερη φάση των πειραμάτων του. Οι πρώτες συγκρούσεις στοιχειωδών σωματιδίων προγραμματίζονται να γίνουν τον Μάιο του 2015, αυξάνοντας προοδευτικά την ενέργεια των επιταχυνούμενων δεσμών ώστε να αγγίξουν τελικά διπλάσιες τιμές απ' ό,τι στην πρώτη φάση.

Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου 2014

«Συμπολιτεία Θερμαϊκού»: Να μην υπάρξει ούτε μία οικογένεια που θα αναγκαστεί να περάσει "μαύρα Χριστούγεννα"

Να μην υπάρξει ούτε μία οικογένεια στο δήμο Θερμαϊκού που θα αναγκαστεί να περάσει «μαύρα Χριστούγεννα»,  τόνισε ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», Σπύρος Κουζινόπουλος, ζητώντας από τη διοίκηση του δήμου να εντοπίσει από τώρα τους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν οξύτατο πρόβλημα επιβίωσης, στους οποίους να έλθει αρωγός για τις ημέρες των εορτών.

Προβολή της ταινίας "Ο Εφιάλτης των Χριστουγέννων"

To Τμήμα Πολιτισμού του ΔΗΠΠΑΚΥΘ και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Θερμαϊκού, οργανώνουν την προβολή ταινίας: "Ο Εφιάλτης των Χριστουγέννων" (1993, 76'), των Tim Burton/Henry Selick, το Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου 2014, τις ώρες11:00 - 12:30. Η προβολή,  για παιδιά που πηγαίνουν Ε' και Στ' Δημοτικού θα γίνει στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θερμαϊκού, Νέα Μηχανιώνα (εντός Καψαλακείου Πολιτιστικής Στέγης).

Παρουσιάζεται το ιστορικό-λαογραφικό βιβλίο της Θεοδώρας Λειψιστινού

Το ιστορικό-λαογραφικό βιβλίο της φιλολόγου, Θεοδώρας Λειψιστινού, τ.προέδρου του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου, που έχει τον τίτλο «Πέλκα - Κάστρα και Μονολιθικά μνημεία της Άνω Μακεδονίας», θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014, ώρα 19:00, στην αίθουσα της Ομοσπονδίας Δυτικομακεδονικών Σωματείων Θεσσαλονίκης (Βενιζέλου 30).

WSJ: Ο Σαμαράς προσπαθεί να τρομάξει τους Έλληνες αντί να πείσει

Με ένα σκληρό κείμενο η Wall Street Journal, στην ηλεκτρονική της έκδοση, ασκεί κριτική στον Αντώνη Σαμαρά και την απόφασή του να επισπεύσει τις διαδικασίες για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ελληνο-Ιορδανικό τουριστικό συμπόσιο στην Περαία

Συμπόσιο για την τουριστική προβολή και ανάπτυξη του δήμου Θερμαϊκού με την Ιορδανία, μία από τις πιο ανεπτυγμένες χώρες της Μέσης Ανατολής οργανώνουν η Τουριστική Εταιρεία του δήμου Θερμαϊκού και Προξενείο της Ιορδανίας στη Θεσσαλονίκη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο ΧEΝΙΑ – Helios, στην παραλιακή οδό της Περαίας.

ΣΥΡΙΖΑ Θερμαϊκού: Μια υπέροχη βραδιά πολιτισμού και ψυχαγωγίας

του Ακτιβιστή
Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η χθεσινοβραδινή εκδήλωση για τον πολιτισμό που οργάνωσε η ΟΜ Θερμαϊκού του ΣΥΡΙΖΑ. Η αίθουσα αποδείχθηκε πολύ μικρή για να χωρέσει όσους παραβρέθηκαν, άλλοι από τους οποίους παρέμειναν επί ώρες όρθιοι κι άλλοι αρκέστηκαν να παρακολουθούν από τον αύλειο χώρο.

Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου 2014

Το «πάρτι» των μελετών της Θεσσαλονίκης

Δισεκατομμύρια ευρώ πεταμένα στα σκουπίδια για αμφίβολες "μελέτες"
Θα μάθουμε ποτέ πόσα χρήματα διατέθηκαν στις μελέτες για την περιβόητη "υποθαλάσσια αρτηρία" Θεσσαλονίκης;
του Τάσου Τασιούλα
Στη
 Θεσσαλονίκη έχει μελετηθεί ακόμη και η… επόμενη λακκούβα. Θεωρείται μια από τις πόλεις με τις περισσότερες μελέτες για μια σειρά από ζητήματα (ειδικά υποδομής), όμως το μεγάλο πρόβλημά της φαίνεται ότι είναι ακριβώς αυτή η «βιομηχανία μελετών». Αλήθεια, θα λογοδοτήσει κάποιος για όλες αυτές τις άστοχες (και χρυσοπληρωμένες) μελέτες; Διότι τις πληρώνει ήδη και μάλιστα πολύ ακριβά όλη η πόλη.

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών Κυριακάτικων εφημερίδων

Οι τάσεις που διαμορφώνουν οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, με την επίσπευση της εκλογής του προέδρου της Δημοκρατίας και το πώς αυτές καταγράφονται σε νέες δημοσκοπήσεις κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κυριακής 14 Δεκεμβρίου.