Σάββατο, 6 Δεκεμβρίου 2014

Πλημμύρες σε πολλές περιοχές της Θεσσαλονίκης από τη βροχή

Προβλήματα σε περιοχές γύρω από τη Θεσσαλονίκη προκάλεσε η παρατεταμένη βροχόπτωση των πρωϊνών  ωρών. Δεκάδες κλήσεις έχει δεχθεί από νωρίς η Πυροσβεστική Υπηρεσία για άντληση υδάτων από πλημμυρισμένα υπόγεια και ισόγεια σπίτια στις περιοχές όπως το Καλοχώρι, η Επανομή, τα Βασιλικά και η Νέα Ραιδεστός, στα δυτικά και ανατολικά της Θεσσαλονίκης.

Τι είδους συναίνεση;

του Σάκη Παπαθανασίου
Ο κ Θεοδωράκης τάχθηκε υπέρ της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή και της διεξαγωγής εκλογών το Νοέμβριο του 2015. Στην ίδια λογική κινούνται ανεξάρτητοι βουλευτές, βουλευτές κομμάτων, ορισμένοι βουλευτές και στελέχη της ΔΗΜΑΡ,  προτάσσοντας ως επιχείρημα την ανάγκη πολιτικής σταθερότητας  και ολοκλήρωσης της  Συνταγματικής Αναθεώρησης.

Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου 2014

Συμπολιτεία Θερμαϊκού: "Πλήττονται καίρια οι Δήμοι με τον Κρατικό Προϋπολογισμό έτους 2015

Όπως αναφέρεται σε σχέδιο ψηφίσματος προς το Δ.Σ. Θερμαϊκού
«O κρατικός προϋπολογισμός για το έτος 2015, που συζητιέται αυτές τις μέρες στη Βουλή, με τις νέες μειώσεις που επιβάλει στα έσοδα των Δήμων όλης της χώρας από τις κρατικές επιχορηγήσεις, πλήττει καίρια την προσπάθεια που καταβάλουν οι ΟΤΑ για τη διασφάλιση της οικονομικής τους βιωσιμότητας», τονίζεται σε πρόταση ψηφίσματος που υπέβαλε η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» και θα συζητηθεί στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού, την προσεχή Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου.

Κρατάμε μικρό καλάθι....

του Τάσου Παππά
Διαβάστε, παρακαλώ, με τη δέουσα προσοχή τις παρακάτω γραμμές: «Οι Ευρωπαίοι ακολουθήσαμε μια ελιτίστικη συμπεριφορά. Είπαμε στους Ελληνες κόψτε μισθούς, κόψτε συντάξεις, κόψτε πολλά πράγματα. Εάν κάνετε μεταρρυθμίσεις, θα πάτε καλύτερα. Και το αποτέλεσμα ήταν η έκρηξη της ανεργίας. Αυτή η πολιτική δεν αντιλαμβάνεται τα καθημερινά προβλήματα του πολίτη. Και έτσι, είναι φυσικό να έχουμε αμφιβολίες για την Ευρώπη και να αυξάνονται τα ποσοστά των εξτρεμιστών και των εθνικιστών.

Ρούχα και παιχνίδια θα μοιραστούν το Σάββατο στην Περαία

Ρούχα και παιχνίδια, θα μοιράσει αυτό το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014, σε μεγάλους και παιδιά, σε ανθρώπους ανεξαρτήτως εθνικότητας και θρησκείας, το σωματείο «Κοινωνία Αγάπης και Προσφοράς «Γέροντας Παίσιος», μαζί με την εθελοντική ομάδα «Από Καρδιάς», υπό την αιγίδα του δήμου Θερμαϊκού.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο CERN

Ένα συμβολικό «βήμα» στην ενδυνάμωση του διαλόγου ανάμεσα στην Εκκλησία και την Επιστήμη αποτελεί η επίσκεψη που πραγματοποίησε την Τετάρτη ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας, Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Πυρηνικής Έρευνας, πιο γνωστό με το ακρωνύμιο CERN, στην Γενεύη της Ελβετίας. 

Πέμπτη, 4 Δεκεμβρίου 2014

Σπάνια έργα μεγάλων Ελλήνων ζωγράφων στην 19η διεθνή δημοπρασία «Ελλήνων Τέχνη» στη Θεσσαλονίκη

Νικόλαος Γύζης : "Πορτρέτο κοριτσιού" 
Σπουδαία έργα των Γύζη, Λύτρα, Παρθένη,  Μαλέα,  Παπαλουκά, Βασιλείου, Γαίτη, Ακριθάκη, Χρύσας και πολλών άλλων μεγάλων της Ελληνικής Τέχνης των δύο τελευταίων αιώνων, θα παρουσιαστούν στην 19η δημοπρασία «Ελλήνων Τέχνη» του Οίκου Hellenic Auctions, που θα γίνει στις 9 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Τετάρτη, 3 Δεκεμβρίου 2014

Αναρτήθηκε επιτέλους το σωστό ψήφισμα για τη DIGEA

Φιγουράρουν πάντως και τα δύο ψηφίσματα, παραποιημένο και κανονικό!
Μετά τις έντονες αντιδράσεις μας και τις καταγγελίες για την αυθαιρεσία του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού, στην παραποίηση του ομόφωνου ψηφίσματος για τη DIGEA, οι αρμόδιοι του δήμου έσπευσαν σήμερα, μετά από μία εβδομάδα ακριβώς να αναρτήσουν στην ιστοσελίδα του Δήμου το ορθό κείμενο του ψηφίσματος. Μόνο που τώρα, εμφανίζονται δίπλα-δίπλα, το σωστή ψήφισμα με ημερομηνία 3/12/2014 και το παραποιημένο, με ημερομηνία 28/11/2014!

Απολογισμός τριμήνου από το δήμαρχο Θερμαϊκού Ι.Μαυρομάτη

Σε συνέντευξη τύπου με προεκλογικού χαρακτήρα αναφορές
Η φωτογραφία είναι από το "Τσουνάμι"
Aπολογισμό των 90 πρώτων ημερών από την ανάληψη του δημαρχιακού αξιώματος, παρουσίασε σήμερα ο δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιάννης Μαυρομάτης,  στη διάρκεια συνέντευξης τύπου στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου. Ισχυρίστηκε ότι έγιναν «σταθερά θετικά βήματα» στο δήμο Θερμαϊκού αυτό το διάστημα και δήλωσε ότι η προσπάθεια «για να καταλάβει ο δήμος Θερμαΐκού τη θέση που του αξίζει στην ευρύτερη περιοχή είναι μεγάλη και θα συνεχιστεί με ένταση».

Καμπανάκι κινδύνου από τους γιατρούς για τα νοσοκομεία

Καμπανάκι κινδύνου, κρούουν οι γιατροί, κάνοντας λόγο για «υγειονομική βόμβα», με τις τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν σε ιατρικό προσωπικό στα νοσοκομεία όλης της χώρας. Τα μέλη του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου υπογραμμίζουν ότι κλινικές σε νοσοκομεία κλείνουν, τμήματα δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν εφημερίες γιατί δεν έχουν προσωπικό, με αποτέλεσμα να μην εξυπηρετούνται τα περιστατικά και οι ασθενείς να κινδυνεύουν.

Εκδηλώσεις για τον Εθελοντισμό από την Αντιδημαρχία Παιδείας

Σειρά δράσεων για τον εθελοντισμό, με την ευκαιρία της 5ης Δεκεμβρίου που είναι καθιερωμένη ως παγκόσμια ημέρα εθελοντισμού, διοργανώνει η Αντιδημαρχία Παιδείας-Νεολαίας-Αλληλεγγύης και Πρόνοιας του δήμου Θερμαϊκού.

«Αστρογειτονιές» για το άναμμα των Χριστουγεννιάτικων δένδρων,

Σειρά εκδηλώσεων με τίτλο «Αστρογειτονιές», διοργανώνει το ΔΗΠΠΑΚΥΘ του δήμου Θερμαϊκού με την ευκαιρία που θα ανάψει τα Χριστουγεννιάτικα δέντρα στις έδρες των δημοτικών ενοτήτων. Το άναμμα του δένδρου των Χριστουγέννων θα γίνει την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου ώρα 6,30 μμ στην κεντρική πλατεία της Νέας Μηχανιώνας, την Τρίτη 9 Δεκεμβρίου ώρα 6,30 μμ στην κεντρική πλατεία της Επανομής και την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου, ώρα 6,30 μμ στην Περαία, στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής.


Πού κρυβόταν για 70 χρόνια ο «Χασάπης της Θεσσαλονίκης»


του Χρήστου Τελίδη στο ΕΘΝΟΣ
Η υπόθεση του Αυστριακού εγκληματία πολέμου Αλόις Μπρούνερ, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τη συγκέντρωση και αποστολή στα ναζιστικά στρατόπεδα του θανάτου πάνω από 130.000 Εβραίων, αρχικά από την Αυστρία (47.000) και στη συνέχεια το 1943 από την Ελλάδα (45.620), τη Γαλλία (23.500) και τη Σλοβακία (14.000), είναι ένα θρίλερ που κρατά σχεδόν 70 χρόνια, από το 1945, όταν για τελευταία φορά εμφανίζεται στη Βιέννη στο τέλος του πολέμου για να συλληφθεί λίγο μετά από τους αντάρτες στην Πράγα και να παραδοθεί στους Αμερικανούς.

Τρίτη, 2 Δεκεμβρίου 2014

"Ξέχασαν" να ορίσουν εκπρόσωπο της αντιπολίτευσης!

Στην «Επιτροπή Πολιτικής Προστασίας δήμου Θερμαϊκού»
Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού, αποφασίστηκε ομόφωνα από το σώμα, μετά από εισήγηση της δημοτικής αρχής, η δημιουργία «Ενδοδημοτικής Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας δήμου Θερμαϊκού». Τη σύστασή της, την ψηφίσαμε κι εμείς, χαιρετίζοντας μάλιστα το γεγονός, καθώς ο τομέας της πολιτικής προστασίας θεωρούμε ότι είναι από τους πλέον σημαντικούς. 

Guardian: Για τα Δεκεμβριανά φταίνε οι Βρετανοί

Εκτενές αφιέρωμα στα δραματικά γεγονότα που έλαβαν χώρα στην Αθήνα τον Δεκέμβριο του 1944 φιλοξένησε ο Guardian στην Κυριακάτικη έκδοσή του, προβαίνοντας σε σημαντικές αποκαλύψεις για τον βρόμικο ρόλο που έπαιξαν οι βρετανικές ένοπλες δυνάμεις.

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από την ΕΜΥ

Για ισχυρές βροχές και καταιγίδες για την Τρίτη και την Τετάρτη σε όλη σχεδόν τη χώρα, ειδικά την Τετάρτη, προειδοποιεί η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, με έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Νεκρός ο Ναζί "Χασάπης της Θεσσαλονίκης" Αλόϊς Μπρούνερ;

Ο "Χασάπης της Θεσσαλονίκης" τη χρονιά που εντάχθηκε στα Ες-Ες
Είχε μείνει στην Ιστορία, τουλάχιστον για τους Ελληνες, ως ο «χασάπης» της Θεσσαλονίκης, καθώς από τη θέση του αξιωματικού των Ες Ες έστειλε στα στρατόπεδα συγκέντρωσης περίπου 40.000 με 45.000 Ελληνοεβραίους που κατοικούσαν στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα.

Εκδήλωση για το Ναζισμό και τη Δημοκρατία της Βαϊμάρης

Με θέμα την άνοδο του ναζισμού, το χαρακτήρα της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης, τους χρηματοδότες του ναζιστικού κόμματος, την ανάθεση της  εξουσίας στον Χίτλερ και το ψεύδος της θεωρίας των δύο άκρων, η Τομεακή Οργάνωση ΑΕΙ-ΤΕΙ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, οργανώνει εκδήλωση το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου, στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων (οδός Σουρή 2, Θεσσαλονίκη). Ομιλητής θα είναι ο Παναγιώτης Κάβουρας, στέλεχος του ΚΚΕ.

Δευτέρα, 1 Δεκεμβρίου 2014

Μανώλης Γλέζος στον Observer: "Πώς κοντέψαμε να ανατινάξουμε το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετάνια» της Αθήνας και τον Τσόρτσιλ"

Καταγράφοντας γεγονότα και μαρτυρίες, ο βρετανικός Observer αναφέρεται στα Δεκεμβριανά, υπό τον τίτλο: «Αθήνα 1944: Το βρώμικο μυστικό της Βρετανίας». Στο αφιέρωμα περιλαμβάνεται η μαρτυρία του Μανώλη Γλέζου, ο οποίος αποκαλύπτει ότι ο ίδιος, μαζί με άλλους συντρόφους του, ήταν εκείνοι που είχαν τοποθετήσει δυναμίτη κάτω από το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετάνια» της Αθήνας, όπου βρισκόταν η βάση της βρετανικής διοίκησης.

Παρουσίαση οικονομικού προγράμματος ΣΥΡΙΖΑ στη Ν.Μηχανιώνα

Aνοικτή συζήτηση – συγκέντρωση, με τον οικονομολόγο και μέλος της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστο Λάσκο, ο οποίος  θα αναλύσει το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, πραγματοποιεί η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Θερμαϊκού, αυτή την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 7.00 το απόγευμα,  στην αίθουσα του ΚΑΠΗ Ν. Μηχανιώνας

Κυριακή, 30 Νοεμβρίου 2014

«Θέλετε να είμαστε “γλάστρες” στις συνεδριάσεις του Δ.Σ.;

Καταγγελία για τον τρόπο τήρησης των πρακτικών στο δήμο Θερμαϊκού
Τι ρόλο παίζουν οι δημοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου; Και πως αποτυπώνονται στα πρακτικά οι τοποθετήσεις τους, οι παρεμβάσεις σε τοπικά προβλήματα και ζητήματα γενικότερου ενδιαφέροντος; Το θέμα, έφερε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», Σπύρος Κουζινόπουλος, μετά από μία νέα, χοντροκομμένη αυθαιρεσία που διέπραξε ο πρόεδρος του Σώματος.

Σχέδιο για ανάπλαση των οδών Θερμαϊκού και Κουντουριώτη

Στην ανάπλαση και αναβάθμιση δύο σημαντικών δρόμων της Περαίας, των οδών Θερμαϊκού και Κουντουριώτη, θα προχωρήσει σύντομα η Αντιδημαρχία Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Θερμαϊκού, όπως δήλωσε η αρμόδια αντιδήμαρχος, Πάττη Πασχαλίδου, μιλώντας πριν λίγο καιρό στην ηλεκτρονική εφημερίδα Voria.gr  Όπως πρόσθεσε, οι σημαντικές παρεμβάσεις στις δύο οδούς, έχουν ενταχθεί στον προϋπολογισμό της ερχόμενης χρονιάς, κάτι που σημαίνει και την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου. 

Η Ελλάδα διώχνει τα παιδιά της: Πάνω από 100.000 επιστήμονες αναγκάστηκαν να φύγουν στο εξωτερικό

Δείχνει έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για συνέπειες της κρίσης
Είναι μία από τις μεγαλύτερες συνέπειες της κρίσης, που όμως δεν εμφανίζεται όταν εξετάζονται τα οικονομικά μεγέθη. Κι όμως, η κρίση έχει προκαλέσει σοκαριστική «αιμορραγία» της Ελλάδας, που χάνει τα «φωτεινά» μυαλά της, καθώς επιστήμονες και εξερευνητές προτιμούν το εξωτερικό από την αβεβαιότητα της πατρίδας τους.