Σάββατο, 22 Νοεμβρίου 2014

Συμμετοχή στα προγράμματα μαζικού αθλητισμού Θερμαϊκού

Πάνω από 650 πολίτες του Θερμαϊκού, αθλούνται στα δημοτικά γυμναστήρια, μετέχοντας στα προγράμματα μαζικού αθλητισμού του δήμου Θερμαϊκού, με τις οδηγίες γυμναστών, όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου του δήμου. Κι αυτό, πριν συμπληρωθούν δύο μήνες από την έναρξή τους στις 6 Οκτωβρίου.

Ισχυρό προβάδισμα στο ΣΥΡΙΖΑ δίνουν νέα γκάλοπ

Μεγάλο προβάδισμα, της τάξεως των 11,5 ποσοστιαίων μονάδων, του ΣΥΡΙΖΑ, έναντι της Νέας Δημοκρατίας, καταγράφει νέα δημοσκόπηση. Στην έρευνα της Public Issue, που διενεργήθηκε για την «Εφημερίδα των Συντακτών», ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 38,5% στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής, έναντι του 35,5% που συγκέντρωνε τον προηγούμενο μήνα σε δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας. Η Ν.Δ. παρέμεινε σταθερή στο 27%.

Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2014

Την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου η αγορά χωρίς μεσάζοντες Θερμαϊκού

Την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου, θα γίνει η αγορά  Χωρίς Μεσάζοντες στο Θερμαϊκό, από την Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Πολιτών Θερμαϊκού, με μία πρωτοτυπία αυτή τη φορά: Οι παραγγελίες, θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά, τηλεφωνικά και έντυπα έως τις 4η Δεκεμβρίου, οπότε λήγει η προθεσμία των παραγγελιών, ενώ η παράδοση των προϊόντων, θα γίνει στις 7 Δεκεμβρίου στο πάρκο των Νέων  Επιβατών. 

"Να κατεδαφιστεί η κεραία της Πυλαίας" διατάσσει το δικαστήριο

Πλήθος πολιτών της Πυλαίας μπροστά στια καμουφλαρισμένες κεραίες
Κερδήθηκαν και τα ασφαλιστικά μέτρα για την κεραία της Πυλαίας, όπως πιο πριν και η προσωρινή διαταγή, ενώ ταυτόχρονα η Πολεοδομία Θεσσαλονίκης θυροκόλλησε στην οδό Βενιζέλου 26 την απόφαση κατεδάφισης του κεραιοσυστήματος θεωρώντας το αυθαίρετο.

Η Ιδιαίτερη σχέση του µύθου της αρπαγής της Περσεφόνης από τον Πλούτωνα µε την επαρχία Φυλλίδος του Ν. Σερρών

του Βασιλείου Γιαννογλούδη*
Πέρα από την πρόσφατη συγκλονιστική αποκάλυψη του ψηφιδωτού της Αρπαγής της Περσεφόνης από τον Πλούτωνα στον τύµβο Καστά, υπάρχει και ιδιαίτερη επίδραση του µύθου και της λατρείας Πλούτωνα και Περσεφόνης στην επαρχία Φυλλίδος Σερρών αλλά και στους νομούς Σερρών και ∆ράµας.

Συντονίστε τις τηλεοράσεις στο ψηφιακό σήμα

Ολοκληρώθηκε σήμερα η ψηφιακή μετάβαση της Digea σε Κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα και Bόρεια Εύβοια, και 2,5 εκατομμύρια πολίτες απέκτησαν πρόσβαση στο ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα.

Οργή για δίωξη κατά 6 δημοτικών συμβούλων Θεσσαλονίκης

Οργή και αγανάκτηση, προκαλεί η δίωξη έξι αιρετών του Δήμου Θεσσαλονίκης, μελών της Οικονομικής Επιτροπής, που  κλήθηκαν σε απολογία από τον γενικό γραμματέα της αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας Θράκης, Αθ. Καρούντζο, με την κατηγορία ότι δεν άσκησαν έφεση κατά πρωτόδικης απόφασης που δικαίωνε 560 συμβασιούχους του δήμου, οι οποίοι διεκδίκησαν και πέτυχαν τη μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις αυξήσεις στα εισιτήρια ΟΑΣΘ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στις αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων του ΟΑΣΘ πρόκειται να πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη αύριο Σάββατο 22 Νοεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, στο Άγαλμα Βενιζέλου, με αίτημα να υπάρξουν στο πολεοδομικό συγκρότημα δημόσιες και ασφαλείς συγκοινωνίες. 

Κραυγή αγωνίας, για την άθλια κατάσταση των Δήμων

Κοινή συνέντευξη 10 δημάρχων της Αττικής
Κραυγή αγωνίας, για την άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Τοπική Αυτοδιοίκηση σε όλη τη χώρα, αποτέλεσε η συνέντευξη τύπου, που παρατέθηκε από 10 δημάρχους του λεκανοπεδίου Αττικής στο δημαρχείο της Καισαριανής.

Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου 2014

24ωρη απεργία των δημοσιογράφων την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου

Κατεβάζουν τα μολύβια την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014, για 24 ώρες, οι δημοσιογράφοι της Βόρειας Ελλάδας, με απόφαση του  Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης, συμμετέχοντας στην απεργία που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), σε συντονισμό με άλλες ενώσεις από τον χώρο του Τύπου.

Αυξήθηκαν 16,7% οι πολύ πλούσιοι στην Ελλάδα της κρίσης

Την ώρα που η οικονομική κρίση σαρώνει τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων και μεγάλος αριθμός συμπατριωτών μας τρέφονται πλέον μόνο στα συσσίτια, ο αριθμός των πολύ πλούσιων ατόμων στην Ελλάδα αυξήθηκε στα 565 το 2014 από 505 την περασμένη χρονιά, σύμφωνα με έκθεση της Wealth-X που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη.

Στα συσσίτια 47.000 άνθρωποι στην Κεντρική Μακεδονία!

Πάνω από 47.000 άνθρωποι στην Κεντρική Μακεδονία, όσο μία ολόκληρη πόλη, ζουν αποκλειστικά από τα συσσίτια που οργανώνουν η Εκκλησία, οι δήμοι και ιδρύματα, εν έτει 2014! Όπως αποκαλύπτει σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της η εφημερίδα «Αγγελιοφόρος», οι 17.000 ζουν από τα συσσίτια της Εκκλησίας και οι υπόλοιποι 30.000 από τα συσσίτια που έχουν στήσει οι δήμοι.

Τα νομικά ζητήματα λειτουργίας των κεραιών κινητής τηλεφωνίας

«Δε θα επιτρέψουμε οι δημότες μας να γίνουν πειραματόζωα με τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας και να εκτεθούν σε κινδύνους με αβέβαιο αποτέλεσμα», δήλωσε με έμφαση ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτετζίδης, στην ημερίδα που διοργάνωσε το βράδυ της Πέμπτης ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης για τα νομικά ζητήματα από την εγκατάσταση των κεραιών στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης.

Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2014

Κατεπείγουσα συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη διάβρωση των ακτών, ζητά η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού»

Την κατεπείγουσα συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, του τεράστιου θέματος της διάβρωσης των ακτών στις περιοχές του δήμου Θερμαϊκού, που έχει πάρει πλέον μεγάλες διαστάσεις, ζητούν με εμπεριστατωμένο υπόμνημά τους προς τη Διοίκηση και το προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού». 

ΕΛΣΤΑΤ: Τα παιδιά στερούνται βασικά είδη λόγω μνημονίου

Δραματικά αυξήθηκαν μέσα στην πενταετία 2009- 2013, τα ποσοστά των νοικοκυριών της χώρας που αδυνατούν, για οικονομικούς λόγους, να παρέχουν στα παιδιά τους βασικά αγαθά και υπηρεσίες, όπως, π.χ. σε καθημερινή βάση ένα γεύµα µε κρέας, κοτόπουλο ή ψάρι, καθώς και νωπά φρούτα και λαχανικά. Μάλιστα, σε αυτή την κατηγορία εντάσσονται πλέον και νοικοκυριά που θεωρούνται μη φτωχά.

Τρίτη, 18 Νοεμβρίου 2014

Όταν οι άνδρες των ΜΑΤ κλέβουν μπουκάλια νερό!!

Σοκ, αποτροπιασμό και μεγάλη ένταση προκαλούν οι εικόνες ενός βίντεο, που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και δείχνει άνδρες των ΜΑΤ να κάνουν "ντου" σε περίπτερο στα Εξάρχεια, από το οποίο αποσπούν με το έτσι θέλω μπουκάλια νερού και, σα να μην έφτανε αυτό, χτυπούν και τον εργαζόμενο!

Βάνδαλοι βεβήλωσαν το μνημείο ηρώων του Μακεδονικού Γραφείου

Βάνδαλοι, βεβήλωσαν το μνημείο που έχει στηθεί στην Παλαιοκώμη Σερρών προς τιμή των δολοφονημένων από τους Βούλγαρους φασίστες κατακτητές στελεχών του Μακεδονικού Γραφείου του ΚΚΕ, που υπήρξαν οι πρωτοπόροι στην οργάνωση του αγώνα της Εθνικής Αντίστασης στα μαύρα χρόνια της ναζιστικής σκλαβιάς. Όπως έγινε γνωστό, τα ξημερώματα της Δευτέρας 17 Νοέμβρη, άγνωστοι κατέστρεψαν ένα τμήμα του μνημείου, ρυπαίνοντας το υπόλοιπο κομμάτι που απέμεινε.

Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου 2014

Αποκατάσταση υποβαθμισμένων δυτικών περιοχών του Θερμαϊκού

H υλοποίηση του έργου με τίτλο «Αξιολόγηση της υποβάθμισης του εδάφους και στρατηγικές αποκατάστασης για τον αειφόρο σχεδιασμό χρήσεων γης» και ακρωνύμιο "TERRA-MED", το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής «Ελλάδα – πΓΔΜ 2007-2013», εγκρίθηκε κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας.

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Κορυφώνονται σήμερα, 17 Νοεμβρίου, οι εκδηλώσεις μνήμης για την εξέγερσης των φοιτητών το 1973 ενάντια στη Χούντα των συνταγματαρχών. Κόντρα στα σχέδια της κυβέρνησης, που θέλει να επιβάλει τον αυταρχισμό στους πανεπιστημιακούς χώρους, φοιτητικοί σύλλογοι, κινήματα και πολιτικές οργανώσεις τιμούν το Πολυτεχνείο της γενιάς τους, των αντιστάσεων του τότε και του σήμερα, με πορείες και άλλες τιμητικές εκδηλώσεις.

Που θα προσληφθούν άνεργοι με "Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας"

Αντιστοιχούν 163 θέσεις στο δήμο Θερμαϊκού και 249 στο δήμο Θέρμης

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γ.Πατούλης με τον υπουργό Εργασίας
Την απασχόληση 34.000 ανέργων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, σε υλοποίηση του «προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας», εξήγγειλαν στη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης και ο πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε.,  Γ. Πατούλης. Από τους ανέργους που θα προσληφθούν, αντιστοιχούν 163 άτομα στο δήμο Θερμαϊκού, 204 στο δήμο Καλαμαριάς και 249 στο δήμο Θέρμης.