Σάββατο, 25 Οκτωβρίου 2014

Εκδήλωση μνήμης για το Μπλόκο της Επανομής και την Εθνική Αντίσταση στην περιοχή Θερμαϊκού

Γερμανική περίπολος στην περιοχή του Θερμαϊκού το 1943 (αρχείο Σπ.Κουζινόπουλου)
Άγνωστα στοιχεία για την ιστορική πορεία της Επανομής καθώς επίσης και για το έπος της Εθνικής Αντίστασης στην περιοχή του Θερμαϊκού κατά τη μαύρη περίοδο της Ναζιστικής κατοχής, θα παρουσιαστούν στην εκδήλωση μνήμης που οργανώνουν, το Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014, ώρα 18:30, στο  Δημοτικό Θέατρο Επανομής, το ΔΗΠΠΑΚΥΘ του δήμου Θερμαϊκού και η δημοτική κοινότητα Επανομής, με αφορμή τη συμπλήρωση εβδομήντα χρόνων (1944-2014) από το Μπλόκο της Επανομής.

Νέα ταλαιπωρία των μαθητών - Τραβούν χειρόφρενο οι μεταφορείς

Σε νέες ταλαιπωρίες, αναμένεται να υποβληθούν οι μαθητές του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης που μεταβαίνουν με λεωφορεία στα σχολεία τους, καθώς οι μεταφορείς – μέλη του Συνδέσμου Πρακτόρων Τουρισμού Μακεδονίας – Θράκης αποφάσισαν τη διακοπή της μεταφοράς μαθητών από την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου και μέχρι την οριστική εξόφληση των δεδουλευμένων τους.

Εκδήλωση για τις γερμανικές οφειλές της Κατοχής

Εκδήλωση-συζήτηση για τα 70 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης από τους Ναζί και τις γερμανικές οφειλές της Κατοχής,  διοργανώνει η δημοτική παράταξη «Θεσσαλονίκη-Ανοιχτή πόλη», την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014, ώρα 6.30 μ.μ., στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης.

Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2014

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα 523,4 εκατ. ευρώ για την αλιεία

Κονδύλια 523,4 εκατ. ευρώ εξασφαλίζονται για την Ελλάδα μέσα από το νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας για την περίοδο 2014-2020 το οποίο και υποβλήθηκε προς έγκριση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Πανηγυρίζουν οι Γερμανοί για το ξεπούλημα σπιτιών από Έλληνες

Επιχαίρουν οι Γερμανοί για το ξεπούλημα – λόγω κρίσης – των ακινήτων στην Ελλάδα, από τους ιδιοκτήτες τους που, πνιγμένοι από τη μέγγενη της πολιτικής Μέρκελ, δίνουν όσο όσο ακίνητα-φιλέτα σε Γερμανούς "επενδυτές". "Ευκαιρίες με θέα τη θάλασσα" τιτλοφορείται άρθρο της Handelsblatt, που αναφέρεται στην αύξηση των ξένων επενδύσεων σε εξοχικές κατοικίες στη χώρα μας.

Διαμαρτυρία εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης για τον επανέλεγχο

«Είναι αντισυνταγματικός ο έλεγχος των συμβάσεων αορίστου χρόνου», τονίζουν οι  εργαζόμενοι του δήμου Θεσσαλονίκης, οι οποίοι  πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί παράσταση διαμαρτυρίας στην είσοδο του νέου δημαρχιακού μεγάρου, αντιδρώντας στην παρουσία στο Δημαρχείο των ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

Δημόσια "συγγνώμη" της Γερμανίας για το Ολοκαύτωμα του Χορτιάτη

Δημόσια συγγνώμη, για το Ολοκαύτωμα του Χορτιάτη, ζήτησε εκ μέρους της Γερμανίας ο υφυπουργός  Εξωτερικών της χώρας, Μίχαελ Ροτ, καταθέτοντας παράλληλα  και ένα συμβολικό στεφάνι στο μνημείο του Μαρτυρικού Χορτιάτη, εκεί που πριν από 70 χρόνια 149 συμπολίτες μας έπεσαν θύματα της ναζιστικής θηριωδίας.

Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2014

Ψηφιακή αναπαράσταση Αρχιγένειων στους Επιβάτες Θράκης

Το ψηφιακά αναστηλωμένο οικοδομικό συγκρότημα των Αρχιγενείων, στους Επιβάτες της ανατολικής Θράκης, παρουσιάζεται με σχετικό video το οποίο «περιηγεί» τον επισκέπτη στο καθένα από τα οικοδομήματα του συγκροτήματος. 

Χωρίς ρεύμα περιοχές της ανατ. Θεσσαλονίκης λόγω καταιγίδας

Χωρίς ρεύμα, έμειναν για αρκετές ώρες περιοχές της ανατολικής Θεσσαλονίκης, λόγω της καταιγίδας που έπληξε το πρωί όλη την περιοχή της Θεσσαλονίκης, προκαλώντας πολλά προβλήματα. Ενώ παράλληλα, διέλυσε τη λαϊκή αγορά της Νέας Μηχανιώνας, καθώς ο δυνατός άνεμος, άρπαξε όχι μόνο τέντες, αλλά και εμπορεύματα.

Οι κτηματομεσίτες για το επενδυτικό ενδιαφέρον στην ανατ.Θεσσαλονίκη

της Άννης Καρολίδου
Επενδυτικό ενδιαφέρον, από ξένους αλλά και Έλληνες, για αναπτύξεις στους τομείς του αθλητισμού, της υγείας και του ιαματικού τουρισμού αλλά και των νέων τεχνολογιών, όπως όμως και της αγοράς κατοικίας, εκδηλώνεται για τους δήμους Θέρμης και Θερμαϊκού, που είναι και οι πρώτοι, από το πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης, στους οποίους θα γίνει η επανεκκίνηση της αγοράς ακινήτων. 

Ενδιαφέρον ξένων για αγορά ακινήτων σε Θέρμη και Θερμαϊκό

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος» σήμερα Πέμπτη, υπάρχει το τελευταίο διάστημα έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον  εταιρειών από τη Γερμανία, το Ισραήλ, τη Σουηδία, την Αυστρία, τον Καναδά και τη Ρωσία, για αγορές ακινήτων των δήμων Θέρμης και Θερμαϊκού.

Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου 2014

Το πρόγραμμα εορτασμού του ΟΧΙ στο δήμο Θερμαϊκού

Από το δήμο Θερμαϊκού, καθορίστηκε με απόφαση του δημάρχου κ.Ι. Μαυρομάτη το πρόγραμμα εορτασμού της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Και στις εξέδρες των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων, από όπου θα παρελάσουν τα σχολεία της περιοχής, θα βρεθούν νέα πρόσωπα.

28η Οκτωβρίου: Ημέρα εθνικής έξαρσης και υπερηφάνειας

«Ο λαός μας έχει αποδείξει στην πράξη πως είναι ικανός για μεγαλεία, πως έχει αξίες, ήθη και ιδανικά και πως ξέρει να προστατεύει την πατρίδα και το σπίτι του. Σε ένα τόσο σημαντικό γεωστρατηγικό σημείο, ένας τέτοιου είδους λαός, μπορεί να θεωρηθεί τουλάχιστον ενοχλητικός, αν όχι επικίνδυνος από τους ισχυρούς αυτού του κόσμου», τονίζει σε μήνυμά του για την 28η Οκτωβρίου 1940 ο Σύνδεσμος Στρατιωτικών και Σωμάτων Ασφαλείας δήμου Θερμαϊκού.

Τρίτη, 21 Οκτωβρίου 2014

Έως τις 31 Οκτωβρίου οι αιτήσεις στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης

Έως την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014 θα γίνονται δεκτές Οι αιτήσεις στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Θερμαϊκού, στο οποίο θα υλοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων με εκπαιδευτικές δράσεις εθνικής και τοπικής εμβέλειας.

Ρυθμίζονται οι οφειλές των πολιτών προς τους Δήμους

Μέχρι τις 30 Νοεμβρίου θα έχουν οι πολίτες τη δυνατότητα να ρυθμίσουν -με αίτησή τους- τις οφειλές τους προς τους δήμους και τα νομικά τους πρόσωπα, σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος.

Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2014

Αλλάζει η ώρα αυτή την Κυριακή

Αλλάζει η ώρα από το πρωινό της Κυριακής 26 Οκτωβρίου και  θα κερδίσουμε μία επιπλέον ώρα ύπνου, καθώς θα αρχίσει να ισχύει η χειμερινή ώρα. Έτσι, στις 04:00 τα ξημερώματα της Κυριακής οι δείκτες του ρολογιού θα πρέπει να γυρίσουν μία ώρα πίσω και να δείξουν 03:00. Η χειμερινή ώρα θα ισχύσει μέχρι την τελευταία Κυριακή του Απριλίου.

Χαλάει ο καιρός από την επόμενη εβδομάδα

Το τέλος του Οκτώβρη, φαίνεται ότι «διώχνει» τις τελευταίες γλυκές ημέρες του Φθινοπώρου, καθώς κάνει πλέον την εμφάνισή του ο Χειμώνας, με κακοκαιρία που θα πλήξει τη χώρα από τα μέσα της εβδομάδας. Αναλυτικά ο καιρός που θα επικρατήσει σε όλη τη χώρα την επόμενη εβδομάδα έχει ως εξής:

Διάρρηξη σπιτιού στους Νέους Επιβάτες

Σύμφωνα με καταγγελία που έγινε στο Αστυνομικό Τμήμα Θερμαϊκού, τις πρώτες πρωινές ώρες, άγνωστοι διέρρηξαν μονοκατοικία, στην περιοχή των Νέων Επιβατών, στην οποία διαμένουν δύο γυναίκες ηλικίας 55 και 67 ετών, απ' όπου αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ και διάφορα τιμαλφή. ΟΙ δράστες αναζητούνται από την αστυνομία.

Συνάντηση Μαυρομάτη με τον πρόεδρο του Διεθνούς Πανεπιστημίου

Σε συνάντηση που είχε το περασμένο Σάββατο ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Μαυρομάτης με τον Πρόεδρο του Διεθνούς Πανεπιστημίου κ. Κωνσταντίνο Γραμμένο, συζητήθηκαν οι ενέργειες που πρέπει να δρομολογηθούν ώστε να διεκδικηθεί η μετεγκατάσταση του στην περιοχή Αλυκών Νέας Μηχανιώνας.

Κ. Στεφανίδης: "Ότι σπείρεις θα θερίσεις..."

του Κυριάκου Στεφανίδη
Σε λίγες μέρες συμπληρώνονται 2 μήνες από την ανάληψη καθηκόντων της νέας διοίκησης του Δήμου μας. Μέχρι σήμερα δεν θέλησα να κάνω καμία κριτική για το τι κάνει η νέα διοίκηση, γιατί πίστευα ότι ο δήμαρχος χρειάζεται χρόνο για να συντονίσει την διοίκηση, ώστε να έχουμε μια καλή δημοτική θητεία προς όφελος όλων μας. Αλλά τα πρώτα δείγματα της διοίκησης είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά.

Σε νέες βάσεις η οστρακοκαλλιέργεια στο Θερμαϊκό κόλπο

Μπαίνει τάξη στην οστρακοκαλλιέργεια στο Θερμαϊκό Κόλπο, καθώς μετά από 14 χρόνια  καθορίζεται η Περιοχή Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (ΠΟΑΥ). Η σχετική διαδικασία ξεκίνησε το 1999 και μόλις τώρα εισέρχεται στην τελική ευθεία, καθώς αναμένεται η κατάθεση του σχεδίου Π.Δ στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Κατασχέθηκαν αλιεύματα στην Ιχθυόσκαλα της Ν. Μηχανιώνας

Νέες ποσότητες αλιευμάτων, που δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ύστερα από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην Ιχθυόσκαλα της Νέας Μηχανιώνας από άνδρες του Λιμενικού Τμήματος.

Κυριακή, 19 Οκτωβρίου 2014

Νέο "τσεκούρωμα" στους μισθούς δημοσίων υπαλλήλων

Η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου που στα λόγια «δεν θα περικόψει μισθούς», τους τσεκουρώνει στην πράξη,  διαμορφώνοντας νέο τοπίο αμοιβών με το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο. 

72 τοπικοί φορείς λένε "όχι" στο ξεπούλημα αεροδρομίων από ΤΑΙΠΕΔ

Τη φωνή τους ενώνουν ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αερολιμένων 72 τοπικοί φορείς (Επιμελητήρια, αυτοδιοίκηση, επαγγελματικές ενώσεις και συνδικαλιστικοί φορείς) από ένα ευρύτατο πολιτικό φάσμα καλώντας σε παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα έξω από το ΤΑΙΠΕΔ στις 11 π.μ.

Τι πρέπει να ξέρουμε για τον ιό Έμπολα

Ο φόβος για τον ιό Έμπολα έχει ξεπεράσει πλέον τα σύνορα της Αφρικής. Σε ΗΠΑ και Ευρώπη έχουν ήδη καταγραφεί τα πρώτα κρούσματα μετάδοσης, ενώ οι περισσότερες χώρες έχουν πια ετοιμάσει σχέδιο αντίδρασης σε περίπτωση που βρεθούν αντιμέτωπες με ένα τέτοιο ενδεχόμενο. 

Εκδήλωση για τα 40 χρόνια επανέκδοσης του «Ριζοσπάστη»,

Το πρώτο φύλλο του "Ριζοσπάστη" μετά τη νόμιμη επανέκδοσή του
Εκδήλωση για τα 40 χρόνια από τη νόμιμη επανέκδοση της εφημερίδας «Ριζοσπάστης», διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου, στις 7 μ.μ., στο αμφιθέατρο «Παναγιωτόπουλος», της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ. Θα μιλήσει ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.