Σάββατο, 18 Οκτωβρίου 2014

Τέσσερις δήμοι της Θεσσαλονίκης για την κλιματική αλλαγή

Οι δήμοι Θερμαϊκού, Θέρμης, Καλαμαριάς και Πυλαίας-Χορτιάτη
Τέσσερις δήμοι της ανατολικής Θεσσαλονίκης, σχεδιάζουν να αποκτήσουν στρατηγικό σχέδιο και σχέδια δράσης για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή. Πρόκειται για τους δήμους Θερμαϊκού, Θέρμης, Καλαμαριάς και Πυλαίας-Χορτιάτη, οι οποίοι συμμετέχουν στη δράση «MADCLIM.GR» (Δήμοι για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή στην Ελλάδα) του ευρωπαϊκού προγράμματος LIFE.

«Δεν υπάρχει φως στο βάθος του τούνελ»

Απαισιόδοξοι οι κάτοικοι του νομού Θεσσαλονίκης
Ηχηρή απάντηση σε όσους διατείνονται ότι υπάρχει «ανάκαμψη» της ελληνικής οικονομίας, δείχνει έρευνα της Palmos Analysis που έγινε για λογαριασμό του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης από την οποία προκύπτει πως «δεν υπάρχει φως στο βάθος του τούνελ», αποκαλύπτοντας παράλληλα το μέγεθος της απαισιοδοξίας των κατοίκων του νομού Θεσσαλονίκης.

Προβάδισμα 4,9 μονάδων στο ΣΥΡΙΖΑ σε νέο γκάλοπ

Προβάδισμα 4,9 μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ, έναντι της ΝΔ, δείχνει δημοσκόπηση της "Metron Analysis" που δημοσιεύει αύριο η εφημερίδα "Παραπολιτικά", με την πλειοψηφία των ερωτηθέντων να εκτιμά ότι δεν θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.

Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2014

Tο νέο Δ.Σ. του Σωματείου Επισιτιστικών Επαγγελμάτων Θερμαϊκού

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου Καταστηματαρχών Επισιτιστικών Επαγγελμάτων δήμου Θερμαϊκού, όπως προέκυψε από τις εκλογές που έγιναν στις 8 Οκτωβρίου, παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου. Πρόεδρος επανεκλέχθηκε ο πάντα δραστήριος Αντώνης Σαφλέκας, ενώ ακόμη ορίσθηκαν οι εκπρόσωποι του σωματείου σε συνδικαλιστικές οργανώσεις και φορείς.

Που θα τοποθετηθoύν Wi-Fi από το δήμο Θερμαϊκού

Το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θερμαϊκού, στην τελευταία του συνεδρίαση, ενέκρινε ομόφωνα  τη δημιουργία δικτύου ελεύθερης πρόσβασης στο Διαδίκτυο, με την τοποθέτηση Wi Fi Hotspots και μάλιστα χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για το ταμείο του Δήμου, αφού η συνεργασία με τον φορέα που θα εγκαταστήσει τις υποδομές θα είναι ανταποδοτική.  Προβληματισμό εξέφρασε η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού».

Ταλαιπωρούνται οι δημότες Θερμαϊκού με τα σαράβαλα του ΟΑΣΘ

Τα πιό σαράβαλα λεωφορεία που διαθέτει ο ΟΑΣΘ, είναι δρομολογημένα στις
γραμμές 69 (Επανομή) και 72 (Ν.Μηχανιώνα) που εξυπηρετούν το Θερμαϊκό
Παράγινε το κακό με τα σαράβαλα, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, λεωφορεία που δρομολογεί καθημερινά ο ΟΑΣΘ στις γραμμές 69 και 72 που εξυπηρετούν το επιβατικό κοινό στις περιοχές του δήμου Θερμαϊκού. Τα λεωφορεία, καθώς είναι παμπάλαια, χαλάνε συνεχώς και μόνο τις τελευταίες ημέρες, πάνω από τέσσερα οχήματα ακινητοποιήθηκαν λόγω βλάβης, με συνέπεια την αφάνταστη ταλαιπωρία των επιβατών.

Αχρηστεύθηκαν οι δύο παλιές βόμβες στο αεροδρόμιο

Κανονικά πραγματοποιήθηκε η απενεργοποίηση δύο βομβών του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, που βρέθηκαν στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης. Το αεροδρόμιο έκλεισε από τις 3:30 έως τις 4:30 και το Τάγμα Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ) έφερε σε πέρας τη διαδικασία.

Ημερίδα για τις "Καλές πρακτικές δήμων" στην Πυλαία

Μία ενδιαφέρουσα ημερίδα με τίτλο «Καλές πρακτικές δήμων», πραγματοποιείται σήμερα Παρασκευή στο δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη. Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Οpen Technology Service AE, σε συνεργασία με δήμους της ευρύτερης περιοχής Θεσσαλονίκης και έχει αντικείμενο την ανταλλαγή απόψεων και τεχνογνωσίας πάνω στις βέλτιστες πρακτικές που εφαρμόζουν οι δήμοι με σκοπό την παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες. Με στόχο τη βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχονται προς όλους τους δημότες.

Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2014

Εκπληκτική Περσεφόνη στο ψηφιδωτό της Αμφίπολης

Εκπληκτικής ομορφιάς, είναι το ψηφιδωτό της Αμφίπολης και όπως αποκαλύφθηκε πλέον στη διάρκεια των ανασκαφικών εργασιών, το πρόσωπο που έλειπε πλάι στο γενειοφόρο άντρα, ήταν η Περσεφόνη. Έτσι, είναι βέβαιο ότι αναπαριστά την αρπαγή της θεάς από τον Πλούτωνα. 

Με τον κρότο από εκρήξεις βομβών θα ξυπνήσει το πρωί η Περαία

Κλειστός, θα είναι για τουλάχιστον ένα τρίωρο, από τις 03:00 έως τις 06:00 το πρωί της Παρασκευής ο δρόμος από την Περαία προς τη Θεσσαλονίκης, καθώς και το αεροδρόμιο «Μακεδονία», προκειμένου να γίνει τεχνητή έκρηξη σε δύο βόμβες, ξεχασμένες από την εποχή του Β’ παγκοσμίου πολέμου, που βρέθηκαν στα ατέρμονα έργα τα οποία γίνονται για την επιμήκυνση του διαδρόμου προσαπογείωσης.

To "KOYKOY" στη Ν.Μηχανιώνα το Σάββατο

H Θεατρική Ομάδα Μηχανιώνας του ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. Δήμου Θερμαϊκού παρουσιάζει το έργο του Georges Feydeau «ΚΟΥΚΟΥ» με ελεύθερη είσοδο το Σάββατο 18 και την Τρίτη 21 Οκτωβρίου, στις 7.30 μ.μ., στο Θέατρο του 1ου Γυμνάσιου Μηχανιώνας.

Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2014

Πόσο κατάλληλο είναι το νερό που πίνουμε;

Σοβαρά ερωτήματα, σχετικά με την ποιότητα του πόσιμου νερού στο δήμο Θερμαϊκού, προκύπτουν από έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας, η οποία, απαντώντας στην Κίνηση Πολιτών Επανομής, αναφέρει ότι στις μεν μετρήσεις που έγιναν το 2012, από την υπηρεσία Υγειονομικού Ελέγχου, διαπιστώθηκε «υπέρβαση σε υγειονομικές παραμέτρους» στα δείγματα από το Μεσημέρι και την παραλία της Επανομής, ενώ για τα έτη 2013 και 2014 «δεν ελήφθησαν δείγματα»!

Απάτη, το «έμβασμα» των 600 δισ. δολαρίων του Σώρρα

Απάτη, αποδεικνύεται ότι ήταν το «έμβασμα» των 600 δισ. δολαρίων που έθεσαν στη διάθεση της ελληνικής κυβέρνησης οι «δωρητές» Αρτέμης Σώρρας και Εμμανουήλ Λαμπράκης, προκειμένου να διαγράψει το δυσβάστακτο δημόσιο χρέος, όπως προκύπτει από επίσημο έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών.

Γενική Συνέλευση της "Λαϊκής Επιτροπής Θερμαϊκού"

Γενική Συνέλευση, πραγματοποιεί την Κυριακή 19 Οκτωβρίου και ώρα 18:30 στο ΚΑΠΗ  Νέων Επιβατών, η «Λαϊκή Επιτροπή Θερμαϊκού, προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα που μαστίζουν όλους, ενώ παράλληλα θα αποφασίσει για τη δράση της με στόχο τη διεκδίκηση των λύσεών τους.

Κόμβος αναστροφής στο δρόμο-καρμανιόλα της Επανομής

Την εκπόνηση κυκλοφοριακής μελέτης  για τη δημιουργία προσωρινού κόμβου αναστροφής στην είσοδο της Επανομής, αποφάσισε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού κατά τη συνεδρίασή του το απόγευμα της Τρίτης. Η μελέτη, είναι προϋπολογισμού 2.700 ευρώ.

Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2014

Τεχνικό Πρόγραμμα με διαβούλευση, ζήτησε η «Συμπολιτεία»

Την απόσυρση του Τεχνικού Προγράμματος για το έτος 2015 του δήμου Θερμαϊκού και την εκπόνηση νέου, με συμμετοχική διαδικασία, μετά από πραγματική διαβούλευση με την τοπική κοινωνία, ζήτησε η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» κατά τη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Συνάντηση του δημάρχου Ι.Μαυρομάτη με τον Παπασαραφιανό

Τον παγκόσμιο πρωταθλητή στο kick boxing, στην κατηγορία εφήβων, στα μείον 94 κιλά Χρήστο Παπασαραφιανό, που είναι δημότης Θερμαϊκού δέχθηκε σήμερα στο γραφείο του ο δήμαρχος Γιάννης Μαυρομάτης.

ΔΕΥΑΘ: Με "φωτογραφική" διάταξη η πρόσληψη Γεν. Διευθυντή

Ως «φωτογραφική», κατήγγειλε σύσσωμη η αντιπολίτευση του δήμου Θερμαϊκού την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της «Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης-Αποχέτευσης Θερμαϊκού» για την τροποποίηση του Κανονισμού Προσωπικού της ΔΕΥΑΘ και την προσθήκη νέας διάταξης με την οποία προβλέπεται στα «ειδικά προσόντα πρόσληψης» για τη θέση του Γενικού Διευθυντή της επιχείρησης η πρόσληψη Γεωπόνου.

Εορτασμός της Ημέρας του Μακεδονικού Αγώνα στην Επανομή

Εορτασμός της ημέρας του Μακεδονικού Αγώνα, θα γίνει από το δήμο Θερμαϊκού την Κυριακή 19 Οκτωβρίου στην Επανομή, με δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου. Το πρόγραμμα εορτασμού περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

H "Καφεϊνη" του Μέγερσον την Κυριακή στην Επανομή

Το κορυφαίο έργο του Χένρι Μέγερσον «Καφεϊνη», από την Βάρδια Live και το Πολύπριζο, παρουσιάζουν την Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014, στις 8.30 το βράδυ, στΔημοτικό Θέατρο Επανομής ο Δήμος Θερμαϊκού, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης της Π.Κ.Μ., η Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης.

Νέα θηλιά στους δήμους, βάζει η συγκυβέρνηση

«Θηλιά» στην τοπική αυτοδιοίκηση, οδηγώντας στην πλήρη οικονομική τους κατάρρευση, βάζουν με τροπολογία που κατέθεσαν οι υπουργοί Εσωτερικών, Αργ. Ντινόπουλος, και Οικονομικών, Γκ. Χαρδούβελης,και με την οποία ορίζεται ότι θα καταλογίζονται σε βάρος των ΟΤΑ τα όποια πρόστιμα επιβάλλονται στο ελληνικό Δημόσιο. Όπως τονίζουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, πρόκειται για ωμό κυβερνητικό εκβιασμό, που απειλεί τους περισσότερους Δήμους και Περιφέρειες με οριστική κατάρρευση.

Διασώθηκε σημαντικό ιστορικό αρχειακό υλικό

Από την πλημμύρα που πριν 20 χρόνια έπληξε το ΚΚΕ
Αριστερά: Ασύρματος που χρησιμοποιούσε το ΚΚΕ στην παρανομία. Δεξιά:
χειρόγραφες επιστολές του Άρη Βελουχιώτη και της Ηλέκτρας Αποστόλου
Είκοσι χρόνια μετά την καταστροφική πλημμύρα που «χτύπησε» την έδρα του ΚΚΕ και το ιστορικό του αρχείο, η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος διοργάνωσε εκδήλωση για να τιμήσει όσους συνέβαλαν για να διασωθούν εκατομμύρια έγγραφα, φωτογραφικό και ηχητικό υλικό.

Ταμήλος: "Παρακολουθούνται τα τηλέφωνα βουλευτών"

O βουλευτής Τρικάλων της Νέας Δημοκρατίας,Μιχάλης Ταμήλος, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, δήλωσε πως παρακολουθούνται τα τηλέφωνα βουλευτών.

Στα άκρα οδηγείται η σύγκρουση κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ

Όσο βλέπει ότι κατρακυλάει στις δημοσκοπήσεις
Στα άκρα, οδηγείται η σύγκρουση της κυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις καταγγελίες του εκπροσώπου τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Παναγιώτη Σκουρλέτη, ο οποίος επικαλέστηκε κυριακάτικο δημοσίευμα περί απόπειρας εξαγοράς βουλευτών προκειμένου να εξασφαλιστούν οι 180 ψήφοι για την προεδρική εκλογή.

Ούτε να ... πεθάνει κανείς δεν μπορεί στο δήμο Θερμαϊκού

Σ΄αυτό τον τόπο δεν μπορεί…. ούτε να πεθάνει κανείς, καθώς τα κοιμητήρια, τόσο στην Περαία, όπως επίσης στη Νέα Μηχανιώνα, την Επανομή και τις άλλες δημοτικές κοινότητες,  έχουν υπερπληρωθεί και οι συγγενείς των πεθαμένων δίνουν πραγματική μάχη για την εξασφάλιση ενός τάφου ώστε να ενταφιάσουν το αγαπημένο τους πρόσωπο που αποδήμησε εις Κύριον.

Προβάδισμα 6,5 μονάδων στο ΣΥΡΙΖΑ δίνει νέο γκάλοπ

Το σταθερό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας καταγράφει η δημοσκόπηση της GPO που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της εκπομπής «Ανατροπή» του Mega και στην οποία η αξιωματική αντιπολίτευση προηγείται με 6,5 μονάδες έναντι της Νέας Δημοκρατίας.

Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου 2014

Νέα "μαύρη τρύπα" 1 εκατ. ευρώ στο δήμο Θεσσαλονίκης

Έλλειμμα που φτάνει το ένα εκατομμύριο ευρώ και αφορά χιλιάδες ειδικές εντολές για δαπάνες που πληρώθηκαν το διάστημα 1997 - 2008, χωρίς εντάλματα, ανακοίνωσε στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και Επιχειρηματικότητας, Χασδάι Καπόν.

Πρόταση για εορτασμό της 70ης επετείου απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης από τους Ναζί

Πανηγυρικό εορτασμό για την 70η επέτειο της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης από τα ναζιστικά στρατεύματα Κατοχής, προτείνει ο επικεφαλής του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη», Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, με μια σειρά από ιδέες για το πώς θα μπορούσε να πραγματοποιείται η συγκεκριμένη εορτή.

Εκδήλωση μνήμης για τα 70 χρόνια από το Μπλόκο της Επανομής

Το ΔΗΠΠΑΚΥΘ του δήμου Θερμαϊκού και η δημοτική κοινότητα Επανομής, διοργανώνουν εκδήλωση μνήμης, το Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014, ώρα 18:30, στο  Δημοτικό Θέατρο Επανομής για τα εβδομήντα (70) χρόνια (1944-2014) από το Μπλόκο της Επανομής.

H Γερμανική task force στο Κ.Υ. Μηχανιώνας !

H Γερμανική task force, με επικεφαλής τον πρόεδρο της  Βόλφκανγκ Τσέλερ, έρχεται στην Θεσσαλονίκη από τις 15-17 Οκτωβρίου, και ένα από τα πρώτα που θα επισκεφθεί, είναι το Κεντρο Υγείας Ν. Μηχανιώνας την Παρασκευή 17 Οκτώβρη 10.30-12.00.

ΣτΕ: Κατεδαφίζονται υποχρεωτικά τα αυθαίρετα στον αιγιαλό

Υποχρεωτικά και άμεσα θα κατεδαφίζονται τα αυθαίρετα κτίσματα που βρίσκονται στον αιγιαλό κρίνει το Συμβούλιο της Επικρατείας. Επιπλέον, επισημαίνει ότι η οριοθέτηση του αιγιαλού δε δημιουργείται με νόμους και υπουργικές αποφάσεις, αλλά προκύπτει από φυσικά φαινόμενα.

Συνεδριάζει την Τρίτη το δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού

Με 29 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη, συνεδριάζει αύριο Τρίτη 14 Οκτωβρίου, στις 2 το μεσημέρι, το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θερμαϊκού. Το σοβαρότερο από τα θέματα, είναι το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου για το έτος 2015, ενώ μεταξύ των θεμάτων περιλαμβάνεται η ένταξη μελέτης για κυκλοφοριακό σχεδιασμό κόμβου αναστροφής στην είσοδο της Επανομής.

Κυριακή, 12 Οκτωβρίου 2014

Τι είδους Δήμο και Δημοτικό Συμβούλιο θέλουμε;

του Σπύρου Κουζινόπουλου
Σύμφωνα με το άρθρο 5 του Πρότυπου κανονισµού λειτουργίας δηµοτικού συµβουλίου (απόφαση Υπουργού Εσωτερικών υπ’ αριθµ. 16852/6-4-2011, ΦΕΚ 661/τ.Β΄/20-6-20111) «Οι συνεδριάσεις του ∆ηµοτικού Συµβουλίου είναι δηµόσιες. Αποτέλεσμα του δηµόσιου χαρακτήρα των συνεδριάσεων του ∆ηµοτικού Συµβουλίου, είναι η παρουσία των φορέων της τοπικής κοινωνίας καθώς και πολιτών στις συνεδριάσεις του». Κατά ανεξήγητο τρόπο και διεκδικώντας πανελλήνια πρωτοτυπία, η διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού επιμένει πεισματικά οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου να γίνονται μεσημέρι.

Το "δράμα" του Κουκούτση και η Χρυσή Αυγή

Ο βουλευτής Μεσσηνίας της Χρυσής Αυγής Δημήτρης Κουκούτσης σε ομιλία του στην τοπική οργάνωση Νίκαιας περιγράφει το…δράμα του και εξηγεί γιατί αναγκάστηκε, ενώ δεν… ήθελε, να αποδεχθεί τη Μερσέντες που του έδωσε η Βουλή.

Στο "σφυρί" όσο-όσο τα ακίνητα !

H υπερφορολόγηση των ακινήτων, με τελευταίο χτύπημα την επιβολή του ΕΝΦΙΑ, πυροδότησε ανησυχία στην αγορά και νέο κύμα πωλήσεων ειδικά από τον Σεπτέμβριο και μετά. Oι Έλληνες πουλάνε όσο-όσο πλέον την ακίνητη περιουσία τους για να πληρώσουν υποχρεώσεις, να αποφύγουν τις φορολογικές επιβαρύνσεις και τον κίνδυνο μεγαλύτερης μείωσης των τιμών.

Φ. Κουβέλης: «Δεχθήκαμε έναν αδυσώπητο πόλεμο…»

«Η χώρα χρειάζεται μια νέα προοδευτική διακυβέρνηση. Η ΔΗΜΑΡ διεκδικεί τον ρόλο του κόμματος που θα συμβάλει στην πολιτική αλλαγή με ευθύνη. Αυτό είναι το μήνυμά μας προς τους πολίτες» δηλώνει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα».