Σάββατο, 11 Οκτωβρίου 2014

Το ΤΑΙΠΕΔ ξεπουλάει το αεροδρόμιο "Μακεδονία"

Όσο-όσο, ξεπουλάει το ΤΑΙΠΕΔ το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, μαζί με άλλα 13 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας. Ήδη, την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου που έληγε η σχετική προθεσμία, υποβλήθηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ τρεις δεσμευτικές προσφορές για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης, λειτουργίας, διαχείρισης και εκμετάλλευσης των αεροδρομίων.

Ποιοί εκλέχθηκαν στις εκλογές της ΠΕΔ Κεν.Μακεδονίας

H παράταξη του δημάρχου Αμπελοκήπων- Μενεμένης, Λάζαρου Κυρίζογλου ήταν η νικήτρια στις εκλογές για τη διοίκηση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας. Ο κ. Κυρίζογλου κατάφερε να συγκεντρώσει 108 ψήφους και να λάβει 14 έδρες, έναντι του αντιπάλου του, Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος έλαβε 68 ψήφους και 9 έδρες. Δεκαοκτώ ψήφους έλαβε το ψηφοδέλτιο της αριστεράς, καταλαμβάνοντας δύο έδρες και πέντε ψήφους ο μεμονωμένος υποψήφιος της Λαϊκής Συσπείρωσης, χωρίς έδρα.

Αρχίζει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης

Στις 15 Οκτωβρίου αρχίζει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης. Παρά την μείωση της τιμής, όμως, οι καταναλωτές δεν δείχνουν ενδιαφέρον για παραγγελίες προς το παρόν. Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Τα Νέα", το πετρέλαιο, μετά και τη μείωση του ειδικού φόρου και με βάση τη συνεχιζόμενη πτωτική τάση των διεθνών τιμών, αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στα επίπεδα των 1,07 ευρώ το λίτρο, έναντι 1,25 ευρώ πέρυσι. 

Ισχυρότατο προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ 10,5% δίνει νέο γκάλοπ

Στις 10,5 μονάδες ανοίγει η ψαλίδα ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής, με βάση την νέα δημοσκόπηση της Palmos Analysis για το tvxs.gr. Στην προηγούμενη δημοσκόπηση ένα μήνα πριν, η διαφορά ήταν στις 10 μονάδες.

Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου 2014

Εκδήλωση-άλλοθι για τις λιμνοθάλασσες Αγγελοχωρίου-Επανομής

του Ακτιβιστή
Μπορεί ο τίτλος της ημερίδας να ήταν «Λιμνοθάλασσες Επανομής - Αγγελοχωρίου. Μια πρόταση συνεργασίας για κοινές δράσεις σχολείων της περιοχής» και η στόχευση των διοργανωτών να ήταν ο σχεδιασμός προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης αλλά σωστά υπέθεσαν οι ενεργοί πολίτες της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας και της Κίνησης Πολιτών Επανομής ότι η ημερίδα θα χρησιμοποιηθεί από τους Accolagoonistas (εταιρία ΟΜΙΚΡΟΝ, Περιφέρεια, ΥΠΕΚΑ, Διαβαλκανικό Κέντρο Περιβάλλοντος και συνεργάτες) για να την νομιμοποιήσει ως ενημερωτική διαδικασία προς τους κατοίκους της περιοχής.

Ανοίγει πανιά για την παγκόσμια αγορά η Κρι-Κρι

Εκπληκτική η πρόοδος της Σερραϊκής γαλακτοβιομηχανίας
Μετά από οχτώ μήνες, από την καταστροφική νύχτα, παραμονές των Χριστουγέννων το 2013, όπου η μονάδα γιαούρτης έγινε μέσα σε λίγες ώρες στάχτη, η γαλακτοβιομηχανία Κρι- Κρι κατάφερε να ξαναφτιάξει ένα νέο εργοστάσιο υψηλών προδιαγραφών με διπλάσια παραγωγική ικανότητα, και να λειτουργήσει το καλοκαίρι, οι καταναλωτές να συνεχίσουν να βρίσκουν τα αγαπημένα τους γιαούρτια στα ράφια, χωρίς διακοπή και το προσωπικό δυναμικό της εταιρείας να μην υποστεί απολύσεις και μειώσεις μισθού.

Μαθήματα Art Therapy της ομάδας «Μπλε γραμμή» του ΔΗΠΠΑΚΥΘ

Σήμερα, που ήταν η επέτειος της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας, έγινε και η έναρξη των μαθημάτων Art Therapy  της ομάδας «Μπλε γραμμή» του ΔΗΠΠΑΚΥΘ  Δήμου Θερμαϊκού.  Η ομάδα «Μπλε γραμμή» αποτελείται από μέλη τριών Μονάδων Κοινωνικής Επανένταξης Ψυχικής Υγείας, οι οποίες εδρεύουν στο Δήμο Θερμαϊκού. Το τμήμα Art Therapy λειτουργεί για  τέταρτη χρονιά  με την υπάλληλο του ΔΗΠΠΑΚΥΘ, (ΠΕ Εικαστικών) Ανδρονίκη Ράπτη.

Εκδηλώσεις για το Μακεδονικό Αγώνα στο δήμο Θέρμης

Επετειακές εκδηλώσεις μνήμης, για τον εορτασμό του Μακεδονικού Αγώνα, θα πραγματοποιηθούν την προσεχή Κυριακή 12 Οκτωβρίου στο δήμο Θέρμης με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Διοργανώνονται τα «19α Δημήτρια» στο Πλαγιάρι

Παραδοσιακά χορευτικά σύνολα και μουσικές εκδηλώσεις θα έχουν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στα «19α Δημήτρια», που διοργανώνονται στη Δημοτική Κοινότητα Πλαγιαρίου του Δήμου Θέρμης.

Πρώτη νίκη για την κεραία στην Πυλαία

Ως πρώτη νίκη χαρακτηρίζει το «Δίκτυο Ενεργών Πολιτών» του Δήμου Πυλαίας -Χορτιάτη την έκδοση προσωρινής διαταγής να σταματήσουν οι εργασίες εγκατάστασης κεραίας κινητής τηλεφωνίας διπλά σε 3 σχολεία και κατοικίες της Πυλαίας.

Προβληματισμός για τη στάση της διοίκησης του Δήμου

Ένας τόνος τροφίμων συγκεντρώθηκαν στις ΤΡΩΑΔΕΣ
Απολογισμός της εκδήλωσης του περασμένου, Σαββάτου έγινε κατά την χθεσινή συνέλευση της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας Πολιτών Θερμαϊκού, αλλά και συζήτηση για τη στάση της διοίκησης του δήμου Θερμαϊκού.

Πέμπτη, 9 Οκτωβρίου 2014

Γιγάντιο κουλούρι Θεσσαλονίκης διαμέτρου 150 μέτρων!

Ένα γιγάντιο κουλούρι Θεσσαλονίκης, φτιαγμένο από 700 κιλά αλεύρι και άλλα τόσα κιλά σουσάμι, ετοιμάζεται να «αγκαλιάσει» τον Λευκό Πύργο. Το αγαπημένο αρτοσκεύασμα θα έχει διάμετρο 150 μέτρα και αναμένεται να είναι το μεγαλύτερο που έχει κατασκευαστεί ποτέ στον κόσμο.

Παγκόσμιο πρωτάθλημα παράκτιας κωπηλασίας στο Θερμαϊκό

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παράκτιας Κωπηλασίας που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Μητροπολιτική Αναπτυξιακή Θεσσαλονίκης Α.Ε. και την Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων (ΕΚΟΦΝΣ) θα πραγματοποιηθεί από τις 16 έως τις 19 Οκτωβρίου 2014 στο Θερμαϊκό Κόλπο, ανάμεσα στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης και στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς.

Επιχείρηση για παραγωγή γαρίδων στη Νέα Μαγνησία

Το επόμενο βήμα για την εφαρμογή του επιχειρηματικού της σχεδίου κάνει η «Ελληνικές Γαρίδες Χερσαίας Εκτροφής Α.Ε», περνώντας στην υλοποίηση ενός μικρής κλίμακας πιλοτικού προγράμματος εκτροφής προνυμφών γαρίδων, ενώ παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη το σχέδιο για την έκδοση ομολόγου με ιδιωτική τοποθέτηση, με σκοπό τη συγκέντρωση 4 εκατ. ευρώ.

Τετάρτη, 8 Οκτωβρίου 2014

Θαύμα, θαύμα: Εμφανίστηκε επιτέλους το ΣΥΠΠΑΖΑΘ!

Χρειάστηκε η βροχή καταγγελιών από το δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού και η απειλή που διατυπώθηκε στην προηγούμενη συνεδρίασή του, για αποχώρηση, λόγω των πλημμελών υπηρεσιών που προσφέρει, ώστε να δεήσει το ΣΥΠΠΑΖΑΘ και να στείλει αυτοκίνητο, το μεσημέρι της Τετάρτης, για να παραλάβει από την περιοχή του δημοτικού Γυμναστηρίου της Νέας Μηχανιώνας προς περίθαλψη, μία άρρωστη σκυλίτσα.

Για δημοκρατική λειτουργία της ΠΕΔ Κεντ. Μακεδονίας

Διακήρυξη της «Ριζοσπαστικής Αυτοδιοικητικής Πρωτοβουλίας»
Παράταξη, υπό τον τίτλο «Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία» δημιούργησαν οι προοδευτικές δημοτικές παρατάξεις της Κεντρικής Μακεδονίας και κατέρχονται με δικό τους ψηφοδέλτιο στις εκλογές της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κεν. Μακεδονίας που γίνονται την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου. Όπως αναφέρεται στη σχετική διακήρυξη που υπογράφουν οι επικεφαλής των παρατάξεων, τα τελευταία τέσσερα χρόνια, η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει υποστεί βαρύτατα πλήγματα τόσο στην οικονομική της αυτοτέλεια όσο και τη δημοκρατική της λειτουργία και τονίζεται ότι η ΠΕΔ πρέπει να υπηρετεί την κοινωνία και όχι τα κυβερνητικά συμφέροντα.

Τρίτη, 7 Οκτωβρίου 2014

Πληρώσαμε 1 εκατ. ευρώ για μεταφορά αστυνομικών στη ΔΕΘ

Πάνω από 1.000.000 ευρώ, στοίχισε στους φορολογουμένους Έλληνες πολίτες η μετακίνηση από διάφορες περιοχές της χώρας 2.000 αστυνομικών, για την προστασία, στα εγκαίνια της ΔΕΘ, του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Τα στοιχεία, προκύπτουν από απάντηση που έδωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Βασίλης Κικίλιας, σε  ερώτηση της αναπλ. Γραμματέα Κ.Ο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνας Χρυσοβελώνη.

«Aπό τη μύγα ξύγκι», πάει να βγάλει η συγκυβέρνηση

Η ρήση «από τη μύγα ξύγκι», βρίσκει την απόλυτη εφαρμογή της από την συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, η οποία, άκουσον-άκουσον, θα φορολογεί από το 2015 ως εισόδημα, ακόμη και τις παροχές σε είδος που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι από τις επιχειρήσεις τους. Μεταξύ αυτών είναι δωροεπιταγές, δαπάνες κάλυψης κόστους κινητών τηλεφώνων, η παροχή εταιρικών αυτοκινήτων, οι εργοδοτικές συνδρομές για δαπάνες σχολείων φροντιστηρίων, παιδικών σταθμών όπως και ιατρικά έξοδα. Μέχρι στιγμής, τον αέρα που αναπνέουμε δεν αποφάσισαν να τον φορολογήσουν. Ίσως το κάνουν κι αυτό προσεχώς με τη φόρα που πήραν!

Δευτέρα, 6 Οκτωβρίου 2014

H δικαιοσύνη βάζει "στοπ" σε κεραία κινητής

Ως μια πρώτη νίκη των κατοίκων της Πυλαίας στις κινητοποιήσεις τους ενάντια στην εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας δίπλα σε σχολεία και κατοικίες, λογίζεται η σημερινή έκδοση προσωρινής διαταγής να σταματήσουν οι εργασίες. Η υπόθεση της κεραίας έχει ξεσηκώσει μεγάλο αριθμό κατοίκων (313 υπογραφές), φορείς και συλλόγους, αλλά και τον δήμο Πυλαίας Χορτιάτη.

Μαθήματα ελεύθερου σχεδίου από το ΔΗΠΠΑΚΥΘ

Είκοσι (20) Μαθήματα ελεύθερου σχεδίου για αρχάριους, οργανώνει κάθε Παρασκευή, στις 12 το μεσημέρι, στο ΚΑΠΗ Νέων Επιβατών, το Πολιτιστικό Τμήμα του ΔΗΠΠΑΚΥΘ δήμου Θερμαϊκού.

Στάση εργασίας των δημοτικών υπαλλήλων την Τετάρτη

Προβλήματα θα προκύψουν στην ομαλή λειτουργία των Δήμων και των διαφόρων δημοτικών υπηρεσιών, μεθαύριο Τετάρτη 8 Οκτωβρίου, λόγω της πανελλαδικής  στάσης εργασίας, από τις 11:30 ώς τη λήξη του ωραρίου, που κήρυξε για την η ΠΟΕ-ΟΤΑ, αντιδρώντας στον έλεγχο της μετατροπής συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.

Αγώνας ενάντια στο ξεπούλημα κάμπινγκ-υγροβιότοπου Επανομής

«Να αναλάβει την πρωτοβουλία η νέα δημοτική αρχή, ως οφείλει να πράξει, προκειμένου να αποδεσμεύσει τα φιλέτα του τόπου μας από το ΤΑΙΠΕΔ, με πρώτο αυτό της Επανομής», ήταν το μήνυμα που κυριάρχησε στην εκδήλωση που διοργάνωσαν το βράδυ της Κυριακής στο Δημοτικό Θέατρο, η Κίνηση Πολιτών Επανομής σε συνεργασία με την Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Πολιτών Θερμαϊκού. Και όμως, η απουσία της δημοτικής αρχής από την εκδήλωση, ήταν ηχηρή.

Κυριακή, 5 Οκτωβρίου 2014

Τεράστιες οι ευθύνες για την τραγωδία της Εγνατίας Οδού

Τέσσερις νεκροί είναι ο έως τώρα απολογισμός του τραγικού δυστυχήματος που σημειώθηκε λίγο μετά τις 10:30 το πρωί στην Εγνατία Οδό, στο ρεύμα από Βέροια προς Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τον διοικητή Κεντρικής Μακεδονίας του Πυροσβεστικού Σώματος, Χρύσανθο Αθανασόπουλο. Τεράστιες ευθύνες των αρμοδίων ("Εγνατίας Οδού", Τροχαίας, ΔΕΗ) καταγγέλουν οι οδηγοί των διερχόμενων αυτοκινήτων.