Σάββατο, 4 Οκτωβρίου 2014

Τεράστια τα προβλήματα υγείας στην περιοχή του Θερμαϊκού

Το Κ.Υ.Μηχανιώνας καταρρέει- Βρέθηκαν στο Θερμαϊκό 7 μαθητές οροθετικοί
Τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν στο δήμο Θερμαϊκού, σε θέματα Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής, περιγράφτηκαν με τα μελανότερα χρώματα στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού. Όπου αναφέρθηκε χαρακτηριστικά ότι το Κέντρο Υγείας Μηχανιώνας καταρρέει από έλλειψη γιατρών, την ίδια στιγμή που αυξάνονται διαρκώς τα διάφορα νοσήματα, με πρώτα τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα.

Επιτροπή Υγείας δημιουργήθηκε στο δήμο Θερμαϊκού

Τη σύσταση πενταμελούς Επιτροπής με την επωνυμία «Κοινωνική Επιτροπή πρόληψης, ελέγχου νοσημάτων και φροντίδας», με σκοπό την ανάπτυξη υπηρεσιών υγείας στην περιοχή, αποφάσισε στην πρόσφατη συνεδρίαση του το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θερμαϊκού.

Παρασκευή, 3 Οκτωβρίου 2014

Δόθηκε το όνομα του Γιάννη Χαλκίδη σε δρόμο της Θεσσαλονίκης

Καθυστερημένη απόδοση τιμής στον δολοφονημένο από τη χούντα  ήρωα
Ειδική εκδήλωση για τη μετονομασία τμήματος της οδού Κωνσταντινουπόλεως,από τη συμβολή της με την οδό Κωνσταντίνου Καραμανλή έως και την οδό Μαρασλή, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, παρουσία του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, στο κτίριο της Διεύθυνσης Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων (Κωνσταντινουπόλεως 164Α – Πλησίον του μνημείου του Γιάννη Χαλκίδη). 

Πρόταση για καλύτερη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου

Μια σωστή παλιά πρόταση του πρώην προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Θερμαϊκού, Κυριάκου Στεφανίδη, να σταματήσει η αποστολή των εισηγήσεων στους δημοτικούς συμβούλους, τυπωμένες σε χαρτί και σε φακέλους και στη θέση τους να αποστέλλονται αυτές ηλεκτρονικά, σε τάμπλετ που θα προμηθευθεί ο δήμος, πρότεινε ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» Σπύρος Κουζινόπουλος στην τελευταία συνεδρίαση.

Πέμπτη, 2 Οκτωβρίου 2014

Αναβαθμίστηκε το Γυμναστήριο μαζικού αθλητισμού Ν.Μηχανιώνας


Το Τμήμα Αθλητισμού του ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. του Δήμου Θερμαϊκού αναβαθμίζει τις υπηρεσίες άθλησης ανακαινίζοντας τις αίθουσες γυμναστικής που υλοποιεί τα προγράμματα του. Η αρχή έγινε με το Γυμναστήριο Μαζικής Άθλησης Μηχανιώνας.

Τετάρτη, 1 Οκτωβρίου 2014

Ως "ιστορική πρωτεύουσα" ανακηρύχθηκε η Επανομή

Με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού
Να ανακηρύξει την Επανομή ως την ιστορική έδρα του δήμου Θερμαϊκού, αποφάσισε το απόγευμα της Τρίτης ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού. Είχε προηγηθεί την προηγούμενη ημέρα συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου της Επανομής που διατύπωσε  ομόφωνα ανάλογη πρόταση.  Το σχετικό αίτημα θα κατατεθεί Μέσω του Συμβουλίου Τοπονυμιών προς το υπουργείο Εσωτερικών.

Δίπλα στους κατοίκους ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη για την Κεραία

Κορυφώνονται οι κινητοποιήσεις στην Πυλαία κατά της κεραίας κινητής τηλεφωνίας, που βρίσκεται δίπλα σε σχολεία και κατοικίες. Ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη πρωταγωνιστεί στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των μαθητών, εκπαιδευτικών και των κατοίκων της Πυλαίας με σκοπό την προστασία τους από την εκτός ορίων ακτινοβολία των κεραιών κινητής τηλεφωνίας.

Δημοτικό Συμβούλιο Θερμαϊκού: «Ναι στη διαφάνεια, όχι στις απολύσεις»

Από την ορκωμοσία του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού
«Ναι στη διαφάνεια – Όχι στις απολύσεις», δηλώνει το δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού, με  ψήφισμα που υποβλήθηκε από τον επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», Σπύρο Κουζινόπουλο και εγκρίθηκε ομόφωνα από όλες τις πτέρυγες του δημοτικού συμβουλίου το απόγευμα της Τρίτης 30 Σεπτεμβρίου. Όπως υπογραμμίζεται στο ψήφισμα, ο δήμος Θερμαϊκού αρνείται να συμπράξει στον προσχηματικό «επανέλεγχο» των συμβάσεων, καθώς αυτός, έχει στόχο την ανεύρεση υποψηφίων προς απόλυση. Τάσσεται όμως υπέρ του ελέγχου για τυχόν πλαστά πιστοποιητικά.

«Αποανάπτυξη και αλληλέγγυα οικονομία»

«Αποανάπτυξη και αλληλέγγυα οικονομία» είναι το θέμα ανοιχτής δημόσιας εκδήλωσης, που  θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014 στις 18.30,  με στην Αίθουσα Λόγου και Τέχνης (Παιδαγωγική σχολή Α.Π.Θ., 10ος όροφος, 3ης Σεπτεμβρίου, Θεσσαλονίκη).

Στον "αέρα" οι δεσμεύσεις Μαυρομάτη για μείωση δημοτικών τελών

του Σπύρου Κουζινόπουλου
«Δεσμεύομαι και εγγυώμαι», ήταν ο κύριος τίτλος άρθρου του νέου δημάρχου Θερμαϊκού κ. Γιάννη Μαυρομάτη στο τελευταίο προεκλογικό φύλλο της προπαγανδιστικής εφημερίδας «Θερμαϊκός Νέα Πορεία» που εξέδιδε. Ανάμεσα στα κύρια που δεσμεύονταν ήταν ότι: «Εγγυώμαι τη μείωση συντελεστή δημοτικών τελών για να ελαφρυνθούν όλοι οι πολίτες που σήμερα πληρώνουν τα περισσότερα από κάθε άλλο δήμο της περιοχής». Δεν πρόλαβε να στεγνώσει η μελάνη εκείνων των «εγγυήσεων», δεν πέρασαν ούτε καν τέσσερις μήνες από τότε και οι εγγυήσεις εκείνες πήγαν στο καλάθι των αχρήστων.

Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2014

"Πραξικόπημα" της παράταξης Μαυρομάτη στο Δημοτικό Συμβούλιο

Για να αποκλείσει τη "Συμπολιτεία" από το Δ.Σ. του ΔΗΠΠΑΚΥΘ
Μόνο ως πραξικόπημα, μπορεί να χαρακτηριστεί η ενέργεια της παράταξης του δημάρχου Θερμαϊκού, να στερήσει από τη «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» μία θέση στο διοικητικό συμβούλιο του ΔΗΠΠΑΚΥΘ. Δείχνοντας παράλληλα, για μία ακόμη φορά, το πώς αντιλαμβάνεται τις μεγαλόστομες διακηρύξεις της περί «αντιπροσωπευτικότητας», «ενωτικής διοίκησης», «ισοτιμίας»  και «πολυφωνίας».

"Χαράτσι" 30% από αύριο στα εισιτήρια του ΟΑΣΘ

Χαράτσι έως και 30% επάνω στις τιμές των εισιτηρίων που ίσχυαν μέχρι σήμερα, θα πληρώνουν από αύριο 1η Οκτωβρίου οι κάτοικοι του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης που μετακινούνται με την αστική συγκοινωνία, καθώς οι λεωφορειούχοι του ΟΑΣΘ, υπό τις ευλογίες και με την έγκριση της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, αυξάνουν τις τιμές των εισιτηρίων. Από την αύξηση αυτή, πλήττονται ιδιαίτερα οι πολίτες του δήμου Θερμαϊκού και οι υπόλοιποι κάτοικοι της ανατολικής Θεσσαλονίκης που μετεπιβιβάζονται στο ΙΚΕΑ, καθώς η τιμή του εισιτηρίου από 90 λεπτέ σήμερα, εκτινάσσεται στα 1,20 ευρώ.

Όψεις της ζωής των νέων στην αρχαία Μακεδονία

Η ΙΣΤ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων συμμετέχοντας ενεργά στον εορτασμό της ανακήρυξης της Θεσσαλονίκης ως Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014 διοργανώνει περιοδική θεματική έκθεση με τίτλο «νέος και με υγείαν αρίστην… Όψεις της ζωής των νέων στην αρχαία Μακεδονία».

Εκδήλωση στην Επανομή για το ξεπούλημα του κάμπινγκ από ΤΑΙΠΕΔ

Η Κίνηση Πολιτών Επανομής, σε συνεργασία με την Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Πολιτών Θερμαϊκού, διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση–συζήτηση για το ξεπούλημα, από το ΤΑΙΠΕΔ,  των 3.500 περίπου στρεμμάτων της Επανομής που περιλαμβάνουν: το camping της Επανομής (600 στρ.), τον Υδροβιότοπο (2.600 στρ)  και τη παραλία «Τούμπα - Πρόσκοποι» (85 στρ) στο Δημοτικό Θέατρο Επανομής, την Κυριακή 5 Οκτωβρίου και ώρα 7 μμ.

Αρχίζουν τα προγράμματα «Άθλησης για Όλους» του ΔΗΠΠΑΚΥΘ

Αρχίζουν τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου, για την περίοδο Οκτώβριος 2014 – Ιούνιος 2015, τα προγράμματα «Άθλησης για Όλους» που οργανώνει το Γραφείο Αθλητισμού του ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. Δήμου Θερμαϊκού. Κορίτσια και αγόρια, γυναίκες και άντρες κάθε ηλικίας μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα από είκοσι έξι διαφορετικά τμήματα άθλησης, εκγύμνασης & ψυχαγωγίας.

Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου 2014

Συγκίνηση στο "καλό κατευόδιο" για τις μηχανότρατες

Η συγκίνηση ήταν το κυρίαρχο συναίσθημα του επικράτησε το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου στο λιμάνι της Νέας Μηχανιώνας, κατά τη διάρκεια του «καλού κατευόδιου» στις μηχανότρατες, με την ευκαιρία της έναρξης της νέας αλιευτικής περιόδου. 

Κυριακή, 28 Σεπτεμβρίου 2014

Συνεδριάζει την Τρίτη με 34 θέματα το ΔΣ Θερμαϊκού

Πρώτο θέμα η πρόταση της «Συμπολιτείας» για έγκριση ψηφίσματος συμπαράστασης στους εργαζόμενους των ΟΤΑ κατά της «αξιολόγησης» 

Με 34 θέματα στην ημερήσια διάταξη, συνεδριάζει την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου, στις 2 το μεσημέρι, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θερμαϊκού, στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού καταστήματος των Ν.Επιβατών. Πρώτο θέμα συζήτησης,  η έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης στους εργαζόμενους των ΟΤΑ, που ζήτησε η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού», κατά της αξιολόγησης που προωθεί ο υπουργός Διοικητικής Μεταρύθμισης.

Θεατρικός Οκτώβρης στο Δήμο Θέρμης

Θεατρικός Οκτώβρης στο Δήμο Θέρμης μια θεατρική συνάντηση με παραστάσεις – παραγωγές των ομάδων θεάτρου του Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης και τη συμμετοχή θεατρικών παραστάσεων από νέες ομάδες της Θεσσαλονίκης.