Σάββατο, 13 Σεπτεμβρίου 2014

Σύλληψη ομάδας κλεπτών στην Περαία

Εξιχνιάστηκε έπειτα από έλεγχο περιπολούντων αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Θερμαϊκού, περίπτωση κλοπής, που έλαβε χώρα την 12-09-2014 στην περιοχή της Περαίας. Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί ηλικίας 33, 23 και 15 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τις κατά περίπτωση κατηγορίες της κλοπής και παράβασης του Νόμου περί ναρκωτικών.

«Συμπολιτεία»: Ανάγκη συναίνεσης και όχι αντιπαράθεσης στα σοβαρά προβλήματα του δήμου Θερμαϊκού

Ανέβηκαν οι τόνοι επικίνδυνα, στο δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού, το απόγευμα της Παρασκευής, όταν στην αρχή της συνεδρίασης ο δήμαρχος Γιάννης Μαυρομάτης έφερε εκτός ημερησίας διατάξεως πρόταση με την οποία το Δ.Σ. «ζητάει από το ΤΑΙΠΕΔ να προχωρήσει στην προκήρυξη διαγωνισμού με χρήση του ακινήτου αυτού ως χώρου κάμπινγκ, όπως λειτουργούσε δηλαδή επί δεκαετίες και είναι γνωστό σε όλη την περιοχή».

Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέο γκάλοπ κατά 2,6%

Με 2,6% προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ της ΝΔ στη δημοσκόπηση της εταιρείας Metron Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας Παραπολιτικά. Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 23% ενώ η ΝΔ συγκεντρώνει 20,4%.

Αδέσποτα-χρυσάφι στην Ανατολική Θεσσαλονίκη

«Χρυσάφι» αποδεικνύονται τα αδέσποτα που υπάρχουν στην ανατολική περιοχή της Θεσσαλονίκης. Όχι όμως για το δήμο Θερμαϊκού, που κάθε χρόνο καλείται να πληρώσει υπέρογκα και δυσανάλογα μεγάλα χρηματικά ποσά για τη λειτουργία του «Συνδέσμου ΟΤΑ Ανατολικής Θεσσαλονίκης Προστασίας Αδέσποτων Ζώων» (ΣΥΠΑΖΑΘ). Ποσά που για το 2014 θα ανέλθουν στα 125.000 ευρώ.

Τα οχήματα του δήμου Θερμαϊκού και η ανεξήγητη "έκρηξη" Μαυρομάτη

Ανεξήγητο εκνευρισμό, προκάλεσαν στο δήμαρχο και κάποια μέλη της διοίκησης Μαυρομάτη, οι προτάσεις της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το απόγευμα της Παρασκευής, να παρασχεθούν στο σώμα πληροφορίες και εξηγήσεις σχετικά με τα οχήματα του δήμου και τη διαδικασία επισκευής και συντήρησης τους.

Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου 2014

Ψήφισμα Δ.Σ. Θερμαϊκού κατά των αυξήσεων-φωτιά στα εισιτήρια

Ψήφισμα διαμαρτυρίας κατά της απόφασης της κυβέρνησης να εγκρίνει αυξήσεις φωτιά στα εισιτήρια του ΟΑΣΘ έως και 30% από την 1η Οκτωβρίου 2014, ενέκρινε κατά πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού κατά τη σημερινή πρώτη τακτική του συνεδρίαση. Έκπληξη αποτέλεσε η στάση της παράταξης του κ.Τσαμασλή να ψηφίσει «λευκό», με τη δήλωση του πρώην αντιπεριφερειάρχη ότι… «γενικά είμαι κατά των ψηφισμάτων» και τους συμβούλους του "ΘερμαΓικού" να συντάσσονται πλήρως μαζί του!

Έτσι αντιλαμβάνεται ο κ.Μαυρομάτης την πολυφωνία...

Είναι η στιγμή που ο κ.Μαυρομάτης μιλάει για "ενωτική διοίκηση, χωρίς
διαχωρισμούς και αποκλεισμούς". Όλα αυτά τα αναίρεσε σήμερα.... 
Απτές αποδείξεις του πως αντιλαμβάνεται την πολυφωνία, τον πλουραλισμό, την αναλογική εκπροσώπηση των δημοτικών παρατάξεων και σε τελευταία ανάλυση, την έννοια της Δημοκρατίας, έδωσε ο δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιάννης Μαυρομάτης, από την πρώτη κιόλας τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, το απόγευμα της Παρασκευής, αποκλείοντας εκπροσώπους της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» από τα διοικητικά συμβούλια δημοτικών επιχειρήσεων και επιτροπών.

Κουζινόπουλος: "Ναι στον εθελοντισμό, όχι στη μαύρη εργασία"

Η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» θα ενισχύσει ουσιαστικά κάθε προσπάθεια για την ανάπτυξη του εθελοντισμού στην περιοχή του δήμου Θερμαϊκού, υπό την προϋπόθεση ότι θα πρέπει να αποσυνδεθεί η κίνηση αυτή από κάθε σκέψη χρησιμοποίησης των εθελοντών για μαύρη και αδήλωτη εργασία. Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας», Σπύρος Κουζινόπουλος, αναφορικά με την πρόταση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού για την ίδρυση «Γραφείου Εθελοντισμού» και «Μητρώου Εθελοντών».

Πλούσιο εξαήμερο πρόγραμμα για τη γενέθλια ημέρα Περαίας

Πλούσιο εξαήμερο πρόγραμμα εκδηλώσεων, για τη Γενέθλια Ημέρα Περαίας, οργανώνει και φέτος ο Πολιτιστικός Οικολογικός Σύλλογος Περαίας (ΠΟΣΠ) από την Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου ως και τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου. Το πρόγραμμα συγκεκριμένα περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

Τα νέα πρόσωπα της διοίκησης Τζιτζικώστα στην Περιφέρεια

Το σχήμα της διοίκησής του ανακοίνωσε σε σχετική συνέντευξη τύπου ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστας. Η δημότης Θερμαϊκού κ. Ιωάννα Τζάκη από τη Νέα Μηχανιώνα, αναλαμβάνει την αντιπεριφέρεια Δημόσιας Υγείας.

Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου 2014

Ευχές Μαυρομάτη για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Τις ευχές του για καλή νέα σχολική χρονιά, καλή πρόοδο και δύναμη έδωσε σήμερα ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Μαυρομάτης σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς κατά τη διάρκεια επισκέψεων που πραγματοποίησε σε σχολεία, με την ευκαιρία του αγιασμού, με τον οποίο ξεκινάει επίσημα το ακαδημαϊκό έτος.

Παραμένουν οι "Γαλάζιες Σημαίες" στις παραλίες του Θερμαϊκού

Τριάντα οκτώ παραλίες, που ήταν βραβευμένες με το διεθνές σήμα «Γαλάζια Σημαία», αποσύρθηκαν από τους καταλόγους του 2014, εθνικούς και διεθνείς, και έχασαν το βραβείο τους, επειδή δεν πληρούσαν τα αυστηρά κριτήρια του Προγράμματος όπως διαπιστώθηκε από τις επιθεωρήσεις κατά τη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού. Ευτυχώς στις ακτές αυτές, δεν περιλαμβάνονται οι βραβευμένες παραλίες του δήμου Θερμαϊκού.

Πρώτο κουδούνι σήμερα στα σχολεία όλης της χώρας

Το πρώτο κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά χτυπά σήμερα το πρωί για χιλιάδες μαθητές, καθώς σε όλα τα σχολεία της χώρας πραγματοποιείται ο καθιερωμένος αγιασμός. Από χθες το βράδυ οι μαθητές όλων των βαθμίδων έφτιαξαν την τσάντα τους και περιμένουν με ανυπομονησία τη σημερινή ημέρα, κυρίως για να δουν τους φίλους τους μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, τις νέες τους τάξεις και τους καθηγητές.

Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου 2014

Γιατί δεν αφήνουν να γίνει το τζιπ Pony;

Είναι εξαιρετικά σημαντικό να αυξηθούν οι επενδύσεις στην χώρα μας, η βιομηχανική παραγωγή αλλά και η εξαγωγική δραστηριότητα, γι' αυτό επεδίωξα να μετέχω στην επιτροπή Βιομηχανίας, Ενέργειας και Νέων Τεχνολογιών του Ευρωκοινοβουλίου, γράφει η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή και θίγει το ζήτημα με την γραφειοκρατία και τις καθυστερήσεις στην παραγωγή του ελληνικού τζιπ Pony.

Τρίτη, 9 Σεπτεμβρίου 2014

Κινδυνεύει η μεταφορά μαθητών με την έναρξη της νέας χρονιάς

Την αποχή τους από τη μεταφορά μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη μητροπολιτική ενότητα Θεσσαλονίκης, αλλά και την πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, αποφάσισαν τα μέλη του Συνδέσμου Πρακτόρων Τουρισμού Μακεδονίας-Θράκης, μετά τη σημερινή γενική συνέλευσή τους.

Αυτοδιοίκηση: Έπιασαν δουλειά οι τοποτηρητές της Μέρκελ στην Ελλάδα

Χανς Γιοαχίμ Φούχτελ
Έπιασαν δουλειά οι κομισάριοι της κυρίας Μέρκελ. Και πριν ακόμη στεγνώσει η μελάνη ορκωμοσίας των νέων δημάρχων και περιφερειαρχών της χώρας, ο τοποτηρητής της γερμανίδας καγκελαρίου στην Ελλάδα, ο πολύς κ.Φούχτελ, έσπευσε να τους στείλει ερωτηματολόγιο, ρωτώντας τα πάντα σχετικά με την περιοχή τους, κυρίως όμως για τα σκουπίδια, καθώς εκεί βρίσκεται η μεγάλη μπίζνα.

Συνεδριάζει και πάλι την Παρασκευή το Δ.Σ.Θερμαϊκού

Με 24 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη, συνεδριάζει εκ νέου το δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού αυτή την Παρασκευή, στις 2 το μεσημέρι, στο δημοτικό κατάστημα των Νέων Επιβατών. Ανάμεσα στα θέματα, ο ορισμός μελών για τα διοικητικά συμβούλια της ΔΕΥΑΘ, της ΔΗΚΕΘ, της Επιτροπής Παιδείας, της δημοτικής βιβλιοθήκης «Καβούνη» στην Κερασιά και σε διάφορες επιτροπές παραλαβής έργων.

Αυξήθηκαν οι Βούλγαροι επισκέπτες στην Ελλάδα

Οι περισσότεροι έρχονται σε Θεσσαλονίκη-Χαλκιδική
Αύξηση 20% στον αριθμό των Βούλγαρων επισκεπτών στην Ελλάδα μέχρι το 2014 «βλέπει» το Ινστιτούτο Ανάλυσης και Αξιολόγησης για τον Τουρισμό της Σόφιας. Το 2013, 970.000 Βούλγαροι επισκέφθηκαν την Ελλάδα και ο αριθμός τους αναμένεται να φθάσει το 1,2 εκατομμύρια άτομα, δήλωσε ο διευθυντής του Ινστιτούτου Ρούμεν Ντραγκάνοφ, σύμφωνα με όσα επισημαίνει στην ιστοσελίδα του το πρακτορείο ειδήσεων «Novinite».

Στη Θεσσαλονίκη σήμερα και αύριο ο Κουβέλης

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται σήμερα Τρίτη ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη ΔΕΘ και σήμερα στις 7 το βράδυ θα μιλήσει σε σύσκεψη μελών και φίλων του κόμματος στην Α' προβλήτα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.

Δευτέρα, 8 Σεπτεμβρίου 2014

Μηδενικές αυξήσεις στα δημοτικά τέλη από δήμο Αμπελοκήπων

Μηδενικές αυξήσεις στα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού που καταβάλλουν οι πολίτες αποφάσισε για το νέο έτος η διοίκηση του δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης, όπως προκύπτει από το σχέδιο του προϋπολογισμού που έχει συνταχθεί για το 2015.

Θηριωδίες των Ναζί σε Κορμίστα Σερρών και χωριά του ΚΙλκίς


Μάζευαν εδώ και χρόνια αποδείξεις, μαρτυρίες και αδιάσειστα στοιχεία από τη ναζιστική θηριωδία που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους γυναικόπαιδα, αντιστασιακοί και άμαχοι όλων των ηλικιών. Χωριά και πόλεις που υπέστησαν ανυπολόγιστες υλικές ζημιές και τεράστιες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές, ζητούσαν επίμονα εδώ και χρόνια να αναγνωριστούν ως μαρτυρικές.

Το πρόγραμμα αγιασμών στο δήμο Θερμαϊκού

Από το δήμο Θερμαϊκού ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των αγιασμών
σε όλα τα σχολεία της περιοχής για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
ΣΕ μήνυμά του ο δήμαρχος Γιάννης Μαυρομάτης, αναφέρει ότι όραμά του
για τη δημόσια εκπαίδευση, είναι να αποκτηθούν ολοκληρωμένες σχολικές
υποδομές, ώστε ο Θερμαϊκός να διαθέτει τα κατάλληλα σχολικά συγκροτήματα,
που θα ενθαρρύνουν τη δημιουργικότητα και παράλληλα να μπορούν να
αποτελούν χώρους άθλησης και πολιτισμού.

Νέος πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου ο Αντ. Γυφτόπουλος

Ανανεωμένο 100% θα είναι το επόμενο προεδρείο στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, στο οποίο εκλέχθηκε πρόεδρος ο άλλοτε αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης, Αντώνης Γυφτόπουλος. Διαβουλεύσεις, αποχωρήσεις και αποκλεισμός της Χρυσής Αυγής από την υπόλοιπη αντιπολίτευση,  υπήρξε στην έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Τα σκουπίδια, κατάρα για μας, θησαυρός για άλλους

Πρόσφατα, τις μέρες που ήταν το πανηγύρι της Νέας Μηχανιώνας, ένα πρωί παρακολουθούσαμε απορριμματοφόρο να αδειάζει ταυτόχρονα τους κάδους αστικών απορριμμάτων και ανακύκλωσης. Όλα μαζί, στην ίδια χοάνη, στο ίδιο χωνευτήρι. Κι όμως αλλού, από τα σκουπίδια κάποιοι δήμοι βγάζουν αρκετά χρήματα, ικανά να βουλώσουν διάφορες «τρύπες» του προϋπολογισμού τους. Ενώ στη Σουηδία, τα σκουπίδια αποτελούν πλέον κερδοφόρα πηγή.

"Λουκέτο" βάζει η κυβέρνηση σε 49 σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ

H κυβέρνηση ετοιμάζεται να βάλει λουκέτο σε σαράντα εννέα τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, με τον ισχυρισμό ότι «παρουσιάζουν πρόβλημα βιωσιμότητας», με την επίκληση μάλιστα έκθεσης της Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ).

Τα νέα εκπληκτικά ευρήματα της Αμφίπολης

Δύο εξαιρετικής τέχνης καρυάτιδες, από θασίτικο μάρμαρο συμφυείς με πεσσό, διατομής 0,20Χ0,60μ., αποκαλύφθηκαν κατά τη χθεσινή ημέρα των αρχαιολογικών εργασιών στον τύμβο Καστά της αρχαίας Αμφίπολης,σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, γεγονός που -κατά τους ειδικούς- συνηγορεί στην άποψη ότι πρόκειται για εξέχον μνημείο ιδιαίτερης σπουδαιότητας. Μάλιστα το δεξί χέρι της μιας και το αριστερό της άλλης ήταν προτεταμμένα, ώστε με την κίνηση τους να αποτρέπουν συμβολικά εκείνους οι οποίοι θα επιχειρούσαν την είσοδο στον τάφο.

Συνάντηση Κουτσούμπα με εργαζόμενους στο Μετρό

Στη Θεσσαλονίκη, βρίσκεται ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας  στο πλαίσιο τριήμερης περιοδείας του στη Μακεδονία. Σήμερα Δευτέρα το πρωί θα επισκεφθεί τη ΔΕΘ και θα συναντηθεί με τη Διοίκηση της ΔΕΘ – HELEXPO, στις 11.30 θα δώσει συνέντευξη Τύπου (αίθουσα C, Ν. Γερμανός) ενώ στις 13.30 θα συναντηθεί με την πρόεδρο και τον καλλιτεχνικό διευθυντή του ΚΘΒΕ και με εκπροσώπους των σωματείων του.

Κυριακή, 7 Σεπτεμβρίου 2014

Kουζινόπουλος: "Να υπάρξει άλλος τρόπος λειτουργίας του Δήμου"

Την ανάγκη ενός άλλου τρόπου λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού, αλλά και της δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης, που είναι η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Κεντρικής Μακεδονίας, υπογράμμισε ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», Σπύρος Κουζινόπουλος κατά τις δημαιρεσίες που έγιναν στο νέο δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού για την εκλογή προεδρείου.

Τα μέλη των Επιτροπών στο δήμο Θεσσαλονίκης

Κωνσταντίνος Ζέρβας
Tα μέλη του δημοτικού συμβουλίου της Θεσσαλονίκης, εξέλεξαν το μεσημέρι της Κυριακής τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του δήμου Θεσσαλονίκης. Πρόεδρος ορίστηκε και στις δύο επιτροπές από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, ο αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Εκλογή οργάνων στο δήμο Θερμαϊκού με... παρατράγουδα

Από αριστερά: Ο δήμαρχος Ι.Μαυρομάτης, ο πρόεδρος του ΔΣ Σπ.Αδαμίδης,
η αντιπρόεδρος Αικατ.Μεσμερλή και ο Γραμματέας Γιάννης Τσακμάκας
Πολύωρη, ήταν η διαδικασία για την εκλογή προεδρείου και επιτροπών στις δημαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής στο δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού. Και παρά το συναινετικό κλίμα που υπήρξε στην αρχή της συνεδρίασης, δεν έλειψαν οι «κόντρες» ανάμεσα στο δήμαρχο Θερμαϊκού κ.Γιάννη Μαυρομάτη και στους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.

Τα τρωτά στον τρόπο λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου

Τα τρωτά που υπάρχουν, ελέω «Καλλικράτη», στο δημοκρατικό τρόπο λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου και την εκλογή του προέδρου του Σώματος, πρόκειται να επισημάνει  ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Συμπολιτεία Θερμαϊκού», Σπύρος Κουζινόπουλος, κατά την ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού με αποκλειστικό θέμα της δημαιρεσίες, που αρχίζει στις 11:30 το πρωί της Κυριακής στο δημοτικό κτίριο των Νέων Επιβατών.

Μεγάλο το ενδιαφέρον για το «2st Thermaikos Open Water»

Ολοένα και περισσότερες συμμετοχές κολυμβητών υποβάλλονται στο ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. του Δήμου Θερμαϊκού και τον Κολυμβητικό Αθλητικό Όμιλο Θερμαϊκού (Κ.Α.Ο.Θ.) για τον 2ο κολυμβητικό αγώνα ανοιχτής θάλασσας «2st Thermaikos Open Water» που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου στην παραλία των Νέων Επιβατών. Ήδη οι συμμετοχές κολυμβητών έχουν ξεπεράσει τις εκατόν τριάντα, με πόλεις προέλευσης την Θεσσαλονίκη, την Βέροια, την Λάρισα και την Αλεξανδρούπολη.