Σάββατο, 6 Σεπτεμβρίου 2014

To περίπτερο του CERN στην 79η ΔΕΘ

Την έκθεση του CERN, που θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό από τα εγκαίνια της φετινής διοργάνωσης της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) σήμερα Σάββατο και επί ενάμιση μήνα, καλώντας τους επισκέπτες σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στα ενδότερα του μεγάλου επιταχυντή αδρονίων, στην προέλευση του σύμπαντος και στην καρδιά της ύλης, φιλοξενεί η 79η ΔΕΘ.

Αβραμόπουλος, Κούβελας και Καλφακάκου στο δήμο Θεσσαλονίκης

Ο Παναγιώτης Αβραμόπουλος θα είναι και πάλι πρόεδρος στο ΔΣ Θεσσαλονίκης
Το νέο Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης θα εκλεγεί σε ειδική συνεδρίαση του σώματος, η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου και ώρα 10.00 στο Δημαρχείο, (Βασ. Γεωργίου Α' 1, 1ος όροφος, αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου).

Εξαγγελίες Σαμαρά - "Ψίχουλα" λέει η αντιπολίτευση

Η εξαγγελία για μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 30%, με παράλληλη διατήρηση του επιδόματος θέρμανσης, ήταν ουσιαστικά το μόνο μέτρο που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, από το βήμα εγκαινίων της 79ης ΔΕΘ. Ενώ άφησε για τους επόμενους μήνες τον πολυθρυλούμενο «οδικό χάρτη» για τη μείωση των φορολογικών συντελεστών. Έντονες αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και τους βενζινοπώλες.

Ερώτηση του ΚΚΕ για το Κέντρο Υγείας Θέρμης

Tα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Θέρμης, επισημαίνουν με ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας οι βουλευτές του ΚΚΕ Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Ελένη Γερασιμίδου. Καταγγέλοντας ότι δεν λειτουργεί το μικροβιολογικό εργαστήριο, δεν υπάρχει ακτινολόγος, ενώ υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό.

Νέο προεδρείο αποκτά το Δημοτικό Συμβούλιο Θερμαϊκού

Νέο προεδρείο, αποκτά αύριο Κυριακή το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θερμαϊκού. Για τη θέση του προέδρου, που σύμφωνα με τις αντιδημοκρατικές διατάξεις του «Καλλικράτη» την καταλαμβάνει σύμβουλος της πλειοψηφούσας παράταξης, ο δήμαρχος κ,. Γιάννης Μαυρομάτης πρόκειται να προτείνει τον 47χρονο δικηγόρο, Σπύρο Αδαμίδη. Για τη θέση του αντιπροέδρου, που ανήκει στη μείζονα αντιπολίτευση, ο επικεφαλής της κ.Γιώργος Τσαμασλής πρόκειται να προτείνει τη δημοτική σύμβουλο από την Επανομή, Κατερίνα  Μεσμερλή-Σακκά, νοσηλεύτρια . Ενώ στη θέση του Γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου, η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» αποφάσισε να προτείνει τον πρώην αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας και τέως πρόεδρο του ΔΗΠΠΑΚΥΘ,  Γιάννη Τσακμάκα.

Μία σπάνια φωτογραφία του Γιάννη Χαλκίδη

Μία σπάνια φωτογραφία του δολοφονημένου από τη χούντα αγωνιστή του αντιδικτατορικού αγώνα, Γιάννη Χαλκίδη, όπως αναρτήθηκε τις τελευταίες ημέρες από τον Βασίλη Χατζηβασιλείου στο Facebook, στην ομάδα «Άγνωστη Θεσσαλονίκη». Ο Χαλκίδης εικονίζεται στο κέντρο της φωτογραφίας, με το μαύρο γιακαδάκι, μαζί με μία ομάδα Λαμπράκηδων να προσφέρουν εθελοντική δουλειά στο δήμο Αμπελοκήπων.

ΣΥΡΙΖΑ: Έκθετη η κυβέρνηση στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης για ΟΑΣΘ

Η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων είναι έκθετη στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης, υποστηρίζει σε νέα ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στις  δηλώσεις του υφυπουργού Μ.Παπαδόπουλου, αναφορικά με την αύξηση του εισιτηρίου του ΟΑΣΘ και την κρατική επιδότηση του οργανισμού. Δίνοντας παράλληλα στη δημοσιότητα αποκαλυπτικά στοιχεία που γίνεται από τους λεωφορειούχους του ΟΑΣΘ.

Η 17η πανελλήνια σπηλαιολογική συνάντηση στο Σιδηρόκαστρο

Ολοκληρώνεται  την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου στο Σιδηρόκαστρο Σερρών, η 17η Πανελλήνια σπηλαιολογική Συνάντηση με διοργανωτή το Σύλλογο Φίλων Σπηλαιολογίας και Περιβάλλοντος Σιντικής «Ο Μαύρος Βράχος», υπό την αιγίδα της Σπηλαιολογικής Ομοσπονδίας Ελλάδας. Η περιοχή του Σιδηροκάστρου είναι από τους σημαντικότερους σπηλαιολογικούς θησαυρούς σε όλη την Ελλάδα.

Παρασκευή, 5 Σεπτεμβρίου 2014

Η ιστορία της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα

Ο θεσμός της τοπικής αυτοδιοίκησης, δηλαδή της διοίκησης των τοπικών υποθέσεων από όργανα ανεξάρτητα από την κρατική εξουσία, εισήχθη στη χώρα μας από τη βαυαρική αντιβασιλεία, με το Βασιλικό Διάταγμα της 27ης Δεκεμβρίου του 1833. Η μικρή τότε Ελλάδα διαιρέθηκε σε δήμους, επαρχίες και νομούς. Μέχρι τότε τις τοπικές υποθέσεις διαχειρίζονταν οι δημογεροντίες, τις οποίες είχε αναγνωρίσει η Α' Εθνοσυνέλευση της Επιδαύρου (1822) και τις κατάργησε για μικρό διάστημα ο Ιωάννης Καποδίστριας (1 Ιανουαρίου 1830).

Αυτή την Κυριακή το 40ήμερο μνημόσυνο για τον Θανάση Παπατόλιο

Αυτή την Κυριακή, 7 Σεπτεμβρίου, στις 9:30 το πρωί, στον ιερό ναό της Οσίας Παρασκευής, στους Νέους Επιβάτες, τελείται το 40ήμερο μνημόσυνο του αξέχαστου Θανάση Παπατόλιου, στελέχους και υποψηφίου δημοτικού συμβούλου της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», που τόσο πρόωρα και άδικα έφυγε από τη ζωή.

Προσπαθούν να δικαιολογήσουν το χαράτσι του ΟΑΣΘ

Χέρι-χέρι κυβέρνηση και λεωφορειούχοι μιλάνε για... εξορθολογισμό
Προκλητικός, εμφανίστηκε ο υφυπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος, στο περιθώριο των εγκαινίων των νέων infokiosks του ΣΑΣΘ στο σταθμό μετεπιβίβασης του ΙΚΕΑ. Και προσπαθώντας να δικαιολογήσει το σκανδαλώδες «δωράκι» της κυβέρνησης προς τους λεωφορειούχους του ΟΑΣΘ, αλλά και το χαράτσι της αύξησης των εισιτηρίων στις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης κατά 30% από 1ης ΟΚτωβρίου. 

Στην "πείνα" μισθωτοί και συνταξιούχοι για άλλα 10 χρόνια

Δυσοίωνες προβλέψεις για την επόμενη δεκαετία, καθώς στις «συμπληγάδες» της πείνας, της ανέχειας, της ανεργίας, των χαμηλών μισθών και συντάξεων θα παραμείνουν μισθωτοί και συνταξιούχοι, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση για την οικονομία που εκπόνησε το Iνστιτούτο Eργασίας της ΓΣEE και παρουσιάστηκε στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της ΔEΘ.

Σε ποιους δήμους μπορεί να ξαναγίνουν εκλογές

Αν και έχουν περάσει τρεις μήνες από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου και ήδη έχουν ορκιστεί οι νέες δημοτικές αρχές, σε ορισμένους Δήμους υπάρχει το ενδεχόμενο το επόμενο διάστημα να στηθούν ξανά κάλπες. Και αυτό γιατί από κάποιοι από τους ηττημένους συνδυασμούς έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη με ενστάσεις κατά των αποτελεσμάτων. 

Πάρτι του ΙΑΝΟΥ για τα 30 χρόνια λειτουργίας του

Με ένα μεγάλο, ανοιχτό πάρτι, θα γιορτάσει τα 30 χρόνια του ο ΙΑΝΟΣ, το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου, στην Αποθήκη Γ' ΟΛΘ, στη Θεσσαλονίκη. Η γιορτή θα έχει μουσική από τους DJs Έλενα Αγγελίδου, Κωστή Ζαφειράκη και Στέφανο Τσιτσόπουλο, πολύ χορό και ποτό.

H Ελλάδα υπό εποπτεία και μετά την έξοδο από το μνημόνιο

Η Ελλάδα θα βρίσκεται υπό την εποπτεία της Κομισιόν και μετά την έξοδο από το μνημόνιο δηλώνει στην εφημερίδα «Τα Νέα» την Παρασκευή ο διευθυντής του έγκυρου ινστιτούτου οικονομικών μελετών Γκούντραμ Βολφ. Ο ίδιος τάσσεται υπέρ της διοχέτευσης ευρωπαϊκών πόρων στην Ελλάδα προκειμένου να ενισχυθεί η ανάπτυξη, ενώ ζητά χαλάρωση της αυστηρής πολιτικής λιτότητας στην Ευρώπη.

O Μαραθώνας του glamour και ο Αχόρταγος !

του Θανάση Καρτερού
Είχε μια επιτυχία η Ελλάδα του glamour στις δημοτικές εκλογές, ό,τι και να πεις. Εκλέχτηκε από την πρώτη Κυριακή δήμαρχος Μαραθώνα ο πασίγνωστος όλων των γνωστών τε και αγνώστων μας Ηλίας Ψινάκης. Ευειδής, κομψός, με ένα αέρα κοσμοπολίτικο μεταξύ βαρδάρη και σιμούν. Να σε πάρει και να σε σηκώσει, έμπλεο μαχητικότητας και ενθουσιασμού. Και με κείνο -αχ εκείνο!- το τίναγμα του κεφαλιού, που ρίχνει το πλούσιο μαλλί πίσω και αποκαλύπτει την αυτοπεποίθηση της διασημότητας.

Πέμπτη, 4 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ: «Διαρκές σκάνδαλο λειτουργίας και επιδότησης του ΟΑΣΘ»

Διαχρονικό σκάνδαλο αποτελεί ο ΟΑΣΘ από την αρχή της λειτουργίας του
«Διαρκές, διαχρονικό, πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό σκάνδαλο λειτουργίας και επιδότησης του ΟΑΣΘ» καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κάνει λόγο για λεηλασία του εισοδήματος των πολιτών της Θεσσαλονίκης και του συνόλου των φορολογουμένων.

Ανανεωμένο κατά 2/3 το νέο δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού

Τα ονόματα των 33 δημοτικών συμβούλων
Μία από τις συνεδριάσεις του προηγούμενου δημοτικού συμβουλίου
Ανανεωμένο κατά 2/3, είναι το νέο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θερμαϊκού, που εκλέγει το νέο του προεδρείο στις δημαιρεσίες της Κυριακής 7 Σεπτεμβρίου. Κι αυτό γιατί από τα 33 μέλη του δημοτικού συμβουλίου, οι «παλιοί» που ήταν δημοτικοί σύμβουλοι στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, είναι μόλις 12, ενώ οι υπόλοιποι 21 εκλέχθηκαν για πρώτη φορά.

Δύο εκδηλώσεις στη μνήμη του ήρωα Γιάννη Χαλκίδη

Δύο εκδηλώσεις, πραγματοποιούνται στη Θεσσαλονίκη, η μία σήμερα και η άλλη μεθαύριο Σάββατο, για να τιμηθεί η μνήμη του ήρωα του αντιδικτατορικού κινήματος, Γιάννη Χαλκίδη, με τη συμπλήρωση 47 χρόνων από την αποτρόπαια δολοφονία του από τα όργανα της φασιστικής δικτατορίας της χούντας.

Τα "μασάει" ο υπουργός Υγείας για το Κ.Υ.Μηχανιώνας

Με υπεκφυγές και χωρίς καμία δέσμευση απαντά το Υπουργείο Υγείας σε ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ για το Κέντρο Υγείας Ν. Μηχανιώνας, σχετικά με τα προβλήματα που υπάρχουν και ειδικότερα την στελέχωσή του με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, την έλλειψη ασθενοφόρων και εξοπλισμού.

Οι Έλληνες αρχαιολόγοι για το "σόου" της Αμφίπολης

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ), με ανακοίνωση που εξέδωσε, καλεί πολιτικούς όλου του φάσματος και δημοσιογράφους να αφήσουν την αρχαιολογική έρευνα να διεξαχθεί σύμφωνα με την επιστημονική δεοντολογία, και ζητά από την πολιτική ηγεσία να προβεί στις αναγκαίες προσλήψεις προσωπικού, προκειμένου να απολαύσουν τα μνημεία και οι αρχαιολογικοί χώροι σε ολόκληρη την Επικράτεια την αντιμετώπιση που - σωστά - έχει το ταφικό μνημείο της Αμφίπολης.

Τετάρτη, 3 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΣΗΕΜΘ: "Το τεκμήριο αναξιοπιστίας του πρωθυπουργού κ.Σαμαρά

Για «τεκμήριο αναξιοπιστίας στην πρωτοφανή διαχείριση που επιφύλαξαν ο ίδιος και η κυβέρνησή του στη δημόσια ενημέρωση», κατηγορεί τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης, με αφορμή την άφιξή του στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της ΔΕΘ. Ενώ σημειώνει ότι το κυβερνητικό μόρφωμα της ΝΕΡΙΤ, που δημιουργήθηκε για να αντικαταστήσει την ΕΡΤ, "δεν απέκτησε προδιαγραφές γνήσιας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά δεδομένα".

Ήξεις-αφίξεις του ΤΑΙΠΕΔ για κάμπινγκ και υγροβιότοπο Επανομής

Ήξεις-αφίξεις από το ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο από τη μία διαψεύδει ότι έχει βγάλει στο σφυρί το κάμπινγκ και τον υδροβιότοπο της Επανομής, όμως την ίδια στιγμή, στην επίσημη ιστοσελίδα του εξακολουθεί να υπάρχει το πωλητήριο για το σύνολο του χώρου, δηλαδή κάμπινγκ και υδροβιότοπο, συνολικής έκτασης 3,200 στρεμμάτων.

Εκλέγει προεδρείο το νέο δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού

Ανανεωμένο στο μεγαλύτερο μέρος του, θα είναι το νέο δημοτικό συμβούλιο
Καινούριο Προεδρείο, εκλέγει το δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού σε ειδική συνεδρίαση, που θα γίνει αυτή την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου, στις 11:30 το πρωί, στην αίθουσα του δημοτικού καταστήματος που βρίσκεται στους Νέους Επιβάτες (οδός Λογοθέτου 1). Συγκεκριμένα, θα εκλεγούν στις δημαιρεσίες αυτές ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, ο αντιπρόεδρος και ο γραμματέας. 

Οριστικά στην Γ΄ Εθνική ο "Άρης"

Οριστικά στη Γ΄Εθνική από σήμερα ο Άρης, καθώς το Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης έκανε δεκτή την αίτηση ανάκλησης της απόφασης ορισμού της διοίκησης Σκόρδα. Παράλληλα, διόρισε προσωρινή διοίκηση στην ΠΑΕ υπό τους Λάζαρο Παπαδόπουλο, Λάκη Κλεώπα και Κώστα Κωνσταντινίδη.

To "Kτήμα Γεροβασιλείου" αποχαιρετά το καλοκαίρι

Το Κτήμα Γεροβασιλείου αποχαιρετά το καλοκαίρι και καλωσορίζει τη νέα αμπελουργική χρονιά με μία ειδική προβολή της ταινίας «September», της Πέννυς Παναγιωτοπούλου, την Τρίτη, 9 Σεπτεμβρίου 2014, στις 20.30.

Τρίτη, 2 Σεπτεμβρίου 2014

Τρίτη πιο δυστυχισμένη χώρα του κόσμου η Ελλάδα

«Γονάτισαν» οι Έλληνες από ακρίβεια και ανεργία
Την τρίτη θέση ανάμεσα στις πιο δυστυχισμένες χώρες του κόσμου καταλαμβάνει η Ελλάδα, σύμφωνα με σημερινό άρθρο του Business Insider, το οποίο υπολόγισε το ποσοστό της δυστυχίας, βάσει της ανεργίας και της ακρίβειας. H έγκυρη ιστοσελίδα επικαλείται έρευνα του Bloomberg το οποίο χρησιμοποιεί έναν όρο που χρησιμοποιείται όλο και πιο συχνά και ονομάζεται «δείκτης δυστυχίας».

Έξι αντιδήμαρχοι και άλλοι έξι εντεταλμένοι από τον Μαυρομάτη

Έξι αντιδημάρχους και έξι εντεταλμένους συμβούλους τοποθέτησε ο νέος δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Μαυρομάτης, με το αιτιολογικό «οι υπηρεσίες του δήμου να γίνουν πιο λειτουργικές και αποτελεσματικές επ’ ωφελεία των πολιτών». Τα πρόσωπα αυτά,  μαζί με τα νέα Διοικητικά Συμβούλια των Νομικών Προσώπων του δήμου που θα οριστούν στα επόμενα δημοτικά συμβούλια, θα ασχοληθούν με τα ζητήματα που αφορούν την περιοχή και τους δημότες.

Έφυγε από τη ζωή ο Αντώνης Βαρδής

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 66 ετών, ο διάσημος μουσικοσυνθέτης Αντώνης Βαρδής, ύστερα από άνιση μάχη με τον καρκίνο. Τους δύο τελευταίους μήνες ο καλλιτέχνης νοσηλευόταν στο νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ της Αθήνας, όπου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ιδρύματος, απεβίωσε τα ξημερώματα της Τρίτης.

Απεργία στον "Αγγελιοφόρο"

Σε απεργία καλούν η ΕΣΗΕΜ-Θ, ΕΠΗΕΘ και ΕΤΗΠΤ τους εργαζόμενους των εφημερίδων ''Αγγελιοφόρος'', ''Αγγελιοφόρος της Κυριακής'' και της ιστοσελίδας agelioforos.gr. Αιτία η μη καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους. Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

Δευτέρα, 1 Σεπτεμβρίου 2014

Κατατάχθηκε σε οργανικές θέσεις το προσωπικό του ΔΗΠΠΑΚΥΘ

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, Αθανάσιου Καρούντζου, που δημοσιεύθηκε με ημερομηνία 29 Αυγούστου 2014 στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, κατατάσσεται το τακτικό προσωπικό, μόνιμο και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου του ΔΗΠΠΑΚΥΘ («Δημοτικές, Πολιτιστικές, Περιβαλλοντικές, Αθλητικές, Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Θερμαϊκού») σε οργανικές και προσωποπαγείς θέσεις.

Πάνω από 4.000 αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη για την προστασία Σαμαρά!

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας θα ληφθούν στα τέλη της εβδομάδας στη Θεσσαλονίκη λόγω των κινητοποιήσεων για τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης. Σύμφωνα με πληροφορίες στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας θα βρεθούν περίπου 3.500 με 4.000 αστυνομικοί. Έντονη θα είναι από τα μέσα της εβδομάδας η παρουσία δικυκλιστών των ομάδων ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ στους δρόμους της πόλης, ενώ σε σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας θα προχωρήσει η Τροχαία τις ημέρες και ώρες των διαδηλώσεων. 

H κραυγή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Από σήμερα 1η Σεπτεμβρίου, αναλαμβάνουν οι νέοι δήμαρχοι. Αλλού, συνεχίζουν οι παλιοί. Όπως και να ‘χει όμως, οι δήμαρχοι της επόμενης πενταετίας παραλαμβάνουν το «σώμα» της τοπικής αυτοδιοίκησης αποστεωμένο και αδύναμο.

Κυριακή, 31 Αυγούστου 2014

Τριήμερες εκδηλώσεις για το Ολοκαύτωμα του Χορτιάτη

Άρχισαν το απόγευμα της Κυριακής στο Χορτιάτη, οι τριήμερες εκδηλώσεις στη μνήμη των εκατόν σαράντα εννέα κατοίκων του χωριού, οι οποίοι στις 2 Σεπτεμβρίου 1944 σφαγιάστηκαν από τους ναζί. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την 11η Ποδηλατοδρομία Ειρήνης - με σημείο εκκίνησης την διασταύρωση Χορτιάτη-Αγίου Βασιλείου - και τερματισμό την είσοδο του μαρτυρικού χωριού, ενώ ακολούθησε η παρουσίαση ειδικού λευκώματος, με τίτλο:"70 χρόνια από το Ολοκαύτωμα του Χορτιάτη".

Καταμαράν από του χρόνου στη θαλάσσια συγκοινωνία

Καταμαράν, σχεδιάζουν να δρομολογήσουν από του χρόνου στη θαλάσσια συγκοινωνία της Θεσσαλονίκης οι ιθύνοντες της κοινοπραξίας Thessaloniki Waterways, που έχει αναλάβει και λειτουργεί τα καραβάκια στο Θερμαϊκό κόλπο. Από τις 20 του περασμένου Μαίου που έγινε το πρώτο δρομολόγιο και μέχρι σήμερα, μετακινήθηκαν με τα δύο καραβάκια «Κωνσταντής» και «Άγιος Γεώργιος» περισσότεροι από 25.000 Θεσσαλονικείς.

Οι μεγάλες προσδοκίες από δήμους και περιφέρειες

«Η ευθύνη που πέφτει στους ώμους των νέων διοικήσεων σε δήμους και  περιφέρειες είναι πολύ μεγάλες», σημειώνει σε άρθρο του στον «Αγγελιοφόρο της Κυριακής» ο διευθυντής της εφημερίδας, Εύρης Τσούμης. Καθώς, όπως εξηγεί,  ο κόσμος δεν έχει πια άλλες αντοχές  και περιμένει από τους νέους περιφερειάρχες και δημάρχους να λύσουν τα μικρά και μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητάς του. Και συνεχίζει: