Σάββατο, 30 Αυγούστου 2014

Νέος μήνας, νέα διοίκηση στο δήμο Θερμαϊκού

Αρχίζει με ευνοϊκές συνθήκες η διοίκηση Μαυρομάτη
Το ζητούμενο είναι κατά πόσο ο νέος δήμαρχος θα τηρήσει τις προεκλογικές δεσμεύσεις

Νέος μήνας από Δευτέρα, νέα διοίκηση στο δήμο Θερμαϊκού. Οι συνθήκες είναι ευνοϊκές για τη νέα δημοτική αρχή του νεοεκλεγμένου δημάρχου κ. Γιάννη Μαυρομάτη, να πετύχει. Από τον ίδιο και τα στελέχη που τον περιβάλλουν και θα  ασκήσουν διοίκηση εξαρτάται το μεγαλύτερο, για να μην πούμε το καθοριστικό  ποσοστό της αποτυχίας ή της αποτυχίας αυτής της διοίκησης.

Παρασκευή, 29 Αυγούστου 2014

Στο δρόμο, κινδυνεύουν να μείνουν 12.500 μαθητές του νομού Θεσσαλονίκης

Στον... δρόμο κινδυνεύουν να μείνουν 12.500 μαθητές στο νομό Θεσσαλονίκης, οι οποίοι μεταφέρονται με λεωφορεία στα σχολεία τους, καθώς οι διαγωνισμοί για τη μεταφορά τους κηρύχθηκαν άγονοι. Το "μπαλάκι" για την καθυστέρηση επιρρίπτει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας στα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών, αλλά και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, κατηγορεί τα συναρμόδια υπουργεία.

Αθήνα μείωση εισιτηρίων-Θεσσαλονίκη αύξηση 30%

Παρακολουθούσαμε στις τηλεοράσεις  μας τον υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Δικτύων, να κορδώνεται και να πανηγυρίζει για τη μείωση, από 1ης Σεπτεμβρίου,  των εισιτηρίων κατά ένα μικρό ποσοστό, στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας. Και την ίδια στιγμή, η ίδια κυβέρνηση της οποίας είναι υπουργός ο κ.Μιχάλης Χρυσοχοίδης, να αποφασίζει «στα μουλωχτά» την αύξηση έως και 30%  των αντίστοιχων εισιτηρίων στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης. Κι όμως, για την είδηση αυτή τα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια της χώρας, δεν βρήκαν ούτε μία λέξη να πουν. Τσιμουδιά.

Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2014

Συμπολιτεία Θερμαϊκού: Πρόκληση η αύξηση των εισιτηρίων ΟΑΣΘ

Αυξήσεις εισιτηρίων για παμπάλαια λεωφορεία-σακαράκες
Η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» με ανακοίνωση εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της για την απόφαση της κυβέρνησης να εγκρίνει αυξήσεις φωτιά στα εισιτήρια του ΟΑΣΘ έως και 30% από την 1η Οκτωβρίου 2014. Κι αυτό, την ώρα που το επιχειρηματικό κέρδος του ΟΑΣΘ παραμένει αμετάβλητο, ενώ το κόστος λειτουργίας μειώνεται, που σημαίνει λιγότερα δρομολόγια με ακόμη πιο παμπάλαια λεωφορεία.

Ληστεία: Αυξήσεις-φωτιά στα εισιτήρια ΟΑΣΘ έως 30%

Την ίδια στιγμή που "μπουκώνουν" τους λεωφορειούχους με δημόσιο χρήμα 
Ως πρόκληση απέναντι στους κατοίκους του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης και το επιβατικό κοινό, θεωρείται η κοινή υπουργική απόφαση που υπέγραψαν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και ου υφυπουργός Υποδομών, Μιχάλης Παπαδόπουλος, με την οποία αυξάνονται έως και 30%, από την 1η Οκτωβρίου 2014 τα εισιτήρια των συγκοινωνιών στη Θεσσαλονίκη. Κι αυτό, την ώρα που το επιχειρηματικό κέρδος του ΟΑΣΘ παραμένει αμετάβλητο, ενώ το κόστος λειτουργίας μειώνεται, που σημαίνει λιγότερα δρομολόγια με ακόμη πιο παμπάλαια λεωφορεία.

Προκλήσεις Χρυσαυγιτών στην ορκωμοσία του νέου Δ.Σ. Θεσσαλονίκης

Αντιπαράθεση με συνθήματα ανάμεσα σε μέλη της Χρυσής Αυγής και μέλη αντιφασιστικών και αντιρατσιστικών οργανώσεων σημειώθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης, λίγη ώρα πριν από την έναρξη της τελετής ορκωμοσίας του νέου δημοτικού συμβουλίου.

Μεθοδεύουν κατάργηση Αστυνομικών Τμημάτων Μηχανιώνας και Επανομής!

Το αστυνομικό τμήμα Επανομής είναι ένα από αυτά που θέλει να καταργήσει η κυβέρνηση
Σε κατάσταση επαγρύπνησης, πρέπει να τεθεί ο δήμος Θερμαϊκού, το νέο δημοτικό συμβούλιο και ο νέος δήμαρχος κ.Μαυρομάτης, για να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης να εφαρμόσει συρρίκνωση των αστυνομικών τμημάτων, κάτι που θα είναι καταστρεπτικό για την περιοχή, καθώς οι σχεδιασμοί του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προβλέπουν κατάργηση των Α.Τ. Μηχανιώνας και Επανομής και ενσωμάτωσής τους στο Αστυνομικό Τμήμα Νέων Επιβατών, που θα είναι πλέον αρμόδιο, μόνο αυτό για όλη την έκταση του αχανούς δήμου.

«Πύρινο» άρθρο της κόρης του αρχαιολόγου Λαζαρίδη: Η κυβέρνηση σε ρόλο Ιντιάνα Τζόουνς

Η ομάδα Λαζαρίδη το 1979. Δεύτερη από αριστερά η Κατερίνα Περιστέρη
"Κανείς δεν γνώριζε την Αμφίπολη, μέχρι, μεσούντος του Αυγούστου, ο πρωθυπουργός μας εμφανίστηκε, αυτή τη φορά σε ρόλο Ιντιάνα Τζόουνς", γράφει, σε ένα άρθρο -φωτιά με σκληρές εκφράσεις για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, η κόρη του διάσημου αρχαιολόγου, Δημήτρη Λαζαρίδη, Αναστασία και τοποθετείται για τις ανασκαφές στην Αμφίπολη ενώ εκφράζει την οργή και την αγανάκτησή της.

Τετάρτη, 27 Αυγούστου 2014

Κύκνειο άσμα Αλεξανδρή με "μαχαίρι" στην υπηρεσία καθαριότητας!!

Καμία αντίδραση του νέου δημάρχου κ.Μαυρομάτη για την εξέλιξη αυτή
Ίσως γιαυτό το λόγο, το αμαξοστάσιο του δήμου Θερμαϊκού στη Ν.Μηχανιώνα
είχε μετατραπεί εδώ και πάρα πολύ καιρό σε σκουπιδότοπο, χωρίς αντίδραση
H τελευταία κατ΄ουσία ενέργεια του απερχόμενου δημάρχου κ. Γιάννη Αλεξανδρή, λίγο πριν αποχωρήσει οριστικά από το δήμο Θερμαϊκού μεθαύριο Παρασκευή, ήταν να υπογράψει τη σύμβαση με την οποία ανατίθεται σε ιδιώτη η υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Θερμαϊκού, συνολικού κόστους 1.084.921 ευρώ και διάρκειας ενός έτους. Έτσι από αύριο Πέμπτη, η ευθύνη για την καθαριότητα φεύγει από την αρμοδιότητα του δήμου και περνάει σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Λαϊκή αντιπολίτευση θα ασκήσει η "Λαϊκή Συσπείρωση Θερμαϊκού"

«H Λαϊκή Συσπείρωση θα ασκήσει τη λαϊκή αντιπολίτευση που δεσμεύτηκε και που έχει ανάγκη ο τόπος, για να βάλει εμπόδια στην πολιτική που θέλει παραδομένη τη ζωή του λαού στα κέρδη των ομίλων και που εφαρμόζεται και στην τοπική διοίκηση», τόνισε η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», Ντίνα Μώραλη, στο χαιρετισμό που απηύθυνε κατά την ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού.

Οπισθοχώρηση ΤΑΙΠΕΔ για κάμπινγκ Επανομής μετά τις αντιδράσεις

Μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η  είδηση ότι το ΤΑΙΠΕΔ βγάζει «στο σφυρί» το Κάμπινγκ της Επανομής μαζί με τον παρακείμενο υγροβιότοπο, η διοίκηση του λεγόμενου «Ταμείου Αξιοποίησης Περιουσίας του Δημοσίου», εξέδωσε ανακοίνωση υποστηρίζοντας ότι το συγκεκριμένο ακίνητο «δεν έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα αξιοποίησης».

Το μυστικό του τάφου μετά τη ΔΕΘ

Οσοι πιστεύουν ότι το μυστικό της Αμφίπολης θα αποκαλυφθεί σύντομα, μάλλον πλανώνται. «Δεν θα προλάβει τη ΔΕΘ» επιμένουν, ενώ στελέχη του υπουργείου Πολιτισμού, διαψεύδουν πως η ανασκαφή κινείται με τους χρόνους πολιτικών ανακοινώσεων.

Ορκίζεται σήμερα το νέο δημοτικό συμβούλιο Καλαμαριάς

Ορκίζεται σήμερα Τετάρτη στις 8 μ.μ. το νέο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Καλαμαριάς, που προέκυψε από τις δημοτικές εκλογές του περασμένου Μαίου, σε ειδική τελετή  με την παρουσία του δημάρχου Θεοδόση Μπακογλίδη. Η τελετή θα γίνει  στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη» (Μεταμορφώσεως 9).

Τρίτη, 26 Αυγούστου 2014

Τα ονόματα παιδιών του δήμου Θερμαϊκού για παιδικούς σταθμούς

Από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο οι προσωρινοί πίνακες με τα ονόματα των παιδιών που θα απασχοληθούν το σχολικό έτος 2014-2015 στους Βρεφικούς και Παιδικούς Σταθμούς, στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, στα ΚΔΑΠ και στα ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ  μέσω του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής».  Στο δήμο Θερμαϊκού βρέθηκαν με πλήρη φάκελο οι μητέρες 616 παιδιών, ενώ άλλες 137 είναι με ελλιπή φάκελο, καθώς κατά την υποβολή των αιτήσεων έλλειπαν κάποια από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Στηρίζει η Εκκλησία το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

Τη στήριξή της στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο εκφράζει η Εκκλησία της Ελλάδος, όπως προκύπτει από την ανακοίνωση που εξέδωσε μετά το πέρας της συνεδρίασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ζητά να συμπεριληφθούν στο νομοσχέδιο οι γενοκτονίες σε βάρος των Ελλήνων Ποντίων και των Χριστιανών της Μικράς Ασίας.

Αφανίζεται η αμπελοκαλλιέργεια της Αγίας Τριάδας

Σημαντικά στοιχεία για την εξέλιξη της αμπελουργίας στην περιοχή της Αγίας Τριάδας, παρουσίασε ο Γεωπόνος-Εδαφολόγος κ.Αθανάσιος Σπυρόπουλος, στις εκδηλώσεις της «Γιορτής Τρύγου 2014» που οργανώθηκαν πρόσφατα από το Σύλλογο Προσφύγων Ανατολικής Θράκης Αγίας Τριάδας.

Το "ταμειακό υπόλοιπο" μοιάζει με το "Πρωτογενές πλεόνασμα";

Μας το επισήμανε αναγνώστης και δεν  αντέχουμε στον πειρασμό να μην το σχολιάσουμε: Το υπόλοιπο 300.000 ευρώ που διατείνεται ότι αφήνει στο ταμείο του δήμου Θερμαϊκού η απερχόμενη διοίκηση του Γιάννη Αλεξανδρή, μοιάζει λίγο με το… «πρωτογενές πλεόνασμα» για το οποίο πανηγυρίζει κάθε τόσο η συγκυβέρνηση των κυρίων Σαμαρά και Βενιζέλου.

Δευτέρα, 25 Αυγούστου 2014

Υπόλοιπο 300.000 ευρώ στο Ταμείο από τη διοίκηση Αλεξανδρή

«Υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο ταμείο του Δήμου Θερμαϊκού περισσότερα από 300.000€, χρήματα που αφήνει η απερχόμενη διοίκηση, για να μπορέσει η νέα Δημοτική Αρχή να υλοποιήσει δράσεις που επιθυμεί». Αυτό αναφέρει ο απερχόμενος αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Αθανασιάδης, σε «προσχέδιο  τεχνικού προγράμματος για το έτος 2015», που αναρτήθηκε σήμερα στην επίσημη ιστοσελίδα του δήμου Θερμαϊκού, εν είδη απολογισμού της απερχόμενης δημοτικής αρχής για τους 42 μήνες που βρισκόταν στο τιμόνι του δήμου.

Ευχαριστήριο για τη συνεισφορά στη Δράση Σ.Τ.Ο.Π

Ευχαριστήριο, εκδόθηκε από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας και Πολιτισμού του Δήμου Θερμαϊκού, για όσους συνεργάστηκαν όλο αυτό το διάστημα και προσέφεραν για την υλοποίηση της δράσης «ΣΤΟΠ», βοηθώντας δεκάδες ανήμπορους συνδημότες μας που γνώρισαν στο πετσί τους τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, να βρίσκουν ένα πιάτο ζεστό φαγητό κάθε μέρα.

ΟΙ νέοι αντιδήμαρχοι Θερμαϊκού του κ.Μαυρομάτη

Ο Παν.Μήλιος, αναλαμβάνει αντιδήμαρχος Οικονομικών
Δύο αντιδήμαρχοι καθαριότητας, θα υπάρχουν στη νέα διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού, αλλά κανείς για τον ευαίσθητο χώρο της κοινωνικής πολιτικής, σε μία περίοδο μάλιστα που τα προβλήματα τα οποία δημιούργησαν η οικονομική κρίση και η πολιτική των μνημονίων, αυξάνονται αλματωδώς οι πολίτες που έχουν ανάγκη στήριξης. Εντύπωση επίσης προκαλεί το γεγονός ότι δεν θα υπάρχει αντιδήμαρχος για τον Πολιτισμό.

Συγχαρητήρια επιστολή από τη "Δημιουργική Ανανέωση"

Συγχαρητήρια επιστολή προς το νέο δήμαρχο Θερμαϊκού  και τους νεοεκλεγέντες δημοτικούς συμβούλους, απέστειλε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δημιουργική Ανανέωση», Κυριάκος Στεφανίδης, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να χαθεί ούτε μία ημέρα, καθώς η ανάπτυξη του δήμου είναι μονόδρομος για να αντιμετωπιστεί η οικονομική κρίση.

Κυριακή, 24 Αυγούστου 2014

Οι ομιλίες Αλεξανδρή, Κουζινόπουλου και Τσαμασλή στην ορκωμοσία

Δημοσιεύουμε στη συνέχεια τις σύντομες ομιλίες που εκφώνησαν κατά τη σημερινή ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, Σπύρος Κουζινόπουλος, ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης, Γιώργος Τσαμασλής και ο απερχόμενος δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Αλεξανδρής. Αναζητήσαμε και απομαγνητοφωνήσαμε τις τρεις ομιλίες, μετά την ενέργεια της νέας διοίκησης Μαυρομάτη να αποσιωπήσει όχι μόνο τις ομιλίες αλλά και την ίδια την παρουσία τους.

Άθλος: "Εξαφάνισαν" την αντιπολίτευση από την τελετή ορκωμοσίας!

Κακή αρχή, έκανε η διοίκηση Μαυρομάτη, λίγο μετά την ορκωμοσία της, καθώς στο δελτίο τύπου που εκδόθηκε ύστερα από την εκδήλωση στην αίθουσα του ξενοδοχείου Sun Beach, στην Αγία Τριάδα, κατά την οποία ορκίστηκαν ο νέος δήμαρχος, το νέο 33μελές δημοτικό συμβούλιο και οι 40 τοπικοί σύμβουλοι από τις οκτώ δημοτικές και τοπικές κοινότητες του δήμου Θερμαϊκού, «εξαφανίστηκαν» ως δια μαγείας οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Σειρά εκδηλώσεων στους Αμπελόκηπους στη μνήμη Γιάννη Χαλκίδη

Σειρά εκδηλώσεων, τα «ΧΑΛΚΙΔΕΙΑ 2014», οργανώνει και φέτος ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, στη μνήμη του αγωνιστή της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας και της Ειρήνης Γιάννη Χαλκίδη, από τα στελέχη του αντιδικτατορικού αγώνα, που δολοφονήθηκε από τα όργανα της χούντας, στις 5 Σεπτεμβρίου 1967.

Ορκίζεται σήμερα το νέο δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού

Από την ορκωμοσία, πριν 4 χρόνια, του απερχόμενου δημοτικού συμβουλίου
Ορκίζονται σήμερα Κυριακή, 24 Αυγούστου, στις 11.30΄ π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Sun Beach στην Αγία Τριάδα, σε επίσημη τελετή, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιάννης Μαυρομάτης, και τα μέλη του νέου Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και των τοπικών συμβουλίων.

Σε κλοιό διαδηλώσεων η Θεσσαλονίκη στις 6 Σεπτεμβρίου

Σε κλοιό διαδηλωτών θα βρεθεί για άλλη μία φορά ανήμερα των εγκαινίων της Διεθνούς Εκθέσεως η Θεσσαλονίκη. Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, έτσι και φέτος το Σάββατο των εγκαινίων, στις 6 Σεπτεμβρίου, στο κέντρο της πόλης προγραμματίζονται τρία συλλαλητήρια.
Όπως όμως συνέβη και πέρυσι, το κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον πρωθυπουργό θα έχει ήδη αναχωρήσει από τη Θεσσαλονίκη, την ώρα που θα αρχίζουν οι διαδηλώσεις.