Σάββατο, 19 Ιουλίου 2014

Αφόρητη η κατάσταση με τα κουνούπια

Αφόρητη, έγινε η κατάσταση σε όλη την ανατολική Θεσσαλονίκη, καθώς σμήνη κουνουπιών δεν αφήνουν σε ησυχία τους κατοίκους της περιοχής, καθώς και τη φετινή χρονιά δεν πάρθηκε κανένα μέτρο για την αντιμετώπισή τους τόσο από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όσο και από το δήμο Θερμαϊκού.

«Χρώμα Ροδιού» την Τρίτη στο πάρκο των Νέων Επιβατών

Μουσική βραδιά με χορευτικά συγκροτήματα από Ελλάδα, Ρωσία και Καζακστάν διοργανώνουν, σε συνεργασία με το Γ΄ Διεθνές Φεστιβάλ Τέχνης «Χρώμα Ροδιού», το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και ο Οργανισμός του Διεθνούς Προγράμματος Δημιουργικής και Προσωπικής Ανάπτυξης Παιδιών και Νεολαίας «Παιδιά του ΧΧΙ αιώνα» της Ρωσίας, υπό την αιγίδα της ΠΚΜ και του δήμου Θερμαϊκού, αυτήν την Τρίτη, στις 20.30, στο πάρκο της παραλίας Νέων Επιβατών.

Πνιγμός 75χρονου ενώ κολυμπούσε στην Αγία Τριάδα

Ένας ακόμα πνιγμός καταγράφηκε. Αυτή τη φορά 75χρονος έχασε την ζωή του στην παραλία της Αγίας Τριάδας την ώρα που κολυμπούσε… Το θλιβερό συμβάν σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, όταν ο άτυχος άνδρας εντοπίστηκε μέσα στο νερό χωρίς τις αισθήσεις του.

Διήμερο εκδηλώσεων για υπεράσπιση του κάμπινγκ Αγ.Τριάδας

Αρχίζουν σήμερα Σάββατο στο χώρο του κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας οι διήμερες εκδηλώσεις που οργανώνουν η Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Πολιτών Θερμαϊκού, η Συμπολιτεία Θερμαϊκού, το Αντιφασιστικό Μέτωπο Θερμαϊκού, η Κίνηση Πολιτών Επανομής και οι Εθελοντές Μεσημερίου, για την προστασία του χώρου από το ξεπούλημα που επιχειρεί το ΤΑΙΠΕΔ. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 8 μμ με συζήτηση για την προστασία του καμπινγκ, ενώ θα ακολουθήσει συναυλία με έντεχνο, πολιτικό και ρεμπέτικο τραγούδι.

Παράταση από Βρυξέλλες στην αποχέτευση της Επανομής

Παράταση για την ολοκλήρωση του έργου αποχέτευσης της Επανομής μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2014 και των συνδέσεων μέχρι τις 31 Μαρτίου του 2015, πέτυχε πολυμελής ελληνική αντιπροσωπεία με τη μετάβασή της στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στις Βρυξέλλες. Στην αντιπροσωπεία μετείχαν ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ.Ι.Αλεξανδρής, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΘ και εκπρόσωποι των υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης και τηςΕνδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής

Παρασκευή, 18 Ιουλίου 2014

Διαδήλωση στην Επανομή για το δρόμο-καρμανιόλα

Τρικ που διανέμουν στους οδηγούς μέλη της Κϊνησης Πολιτών Επανομής
Διαδήλωση, οργανώνουν το Σάββατο, στις 10:30 το πρωί, στα πάρκινγκ του Μασούτη και του LIDL, πολίτες της Επανομής, με πρωτοβουλία της Κϊνησης Πολιτών Επανομής, ενημερώνοντας παράλληλα οδηγούς και επισκέπτες, καλώντας τους μαζί στο δίκαιο αίτημα να σταματήσει η αιματοχυσία και η απραξία των υπευθύνων στο δρόμο-καρμανιόλα Επανομής-Πλαγιαρίου.

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις «Επιβατιανά»

Συνεχίζονται με επιτυχία οι ετήσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις «Επιβατιανά» που διοργανώνει στο πάρκο της παραλίας των Νέων Επιβατών (απέναντι από την Αστυνομία) ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Επιβατών σε συνεργασία με το ΔΗΠΠΑΚΥΘ του δήμου Θερμαϊκού. Ώρα έναρξης 21:15. Το πρόγραμμα σήμερα Παρασκευή περιλαμβάνει Γιορτή Σαρδέλας με λαϊκή βραδιά.

Το ΤΑΙΠΕΔ πουλάει ακόμη και το σπίτι του …. Κοκοβίκου

Όλοι θυμόμαστε την ταινία του Γιώργου Τζαβέλλα, «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα» με τον Αντωνάκη (Γιώργο Κωνσταντίνου) και την Ελενίτσα (Μάρω Κοντού) και τα όσα διαδραματίζονταν στην αυλή τους: Από το «σκασμός κυρία Κοκοβίκου» μέχρι το «παίρνω το καπελάκι μου και φεύγω». 

«Κατασκεύασμα για να ρίξουν τον Καραμανλή το Βατοπέδι»

Η σκευωρία κατέρρευσε και ο Καραμανλής δικαιώθηκε τονίζει ο βουλευτής Β΄ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Σάββας Αναστασιάδης, μετά την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, που απέρριψε την αγωγή του Δημοσίου για την πολύκροτη υπόθεση του Βατοπεδίου.

Πέμπτη, 17 Ιουλίου 2014

Εκδήλωση για την επέτειο πτώσης της δικτατορίας

Εκδήλωση για τα 40 χρόνια από το πραξικόπημα και την εισβολή στην Κύπρο αλλά και την πτώση της δικτατορίας, οργανώνουν την Π¨εμπτη 24 Ιούλη 2014, στις 8:00μμ, στο άγαλμα του Βενιζέλου, ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών και η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης.

Πληθαίνουν οι φορείς που δηλώνουν συμμετοχή στο κάμπινγκ

Το κάμπινγκ Αγ.Τριάδας στη δεκαετία του ΄70
Μία σειρά από φορείς και οργανώσεις, δηλώνουν συμμετοχή στη διήμερη εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί αυτό το Σαββατοκύριακο  19 και 20 Ιουλίου στο κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας στο πλαίσιο της εκστρατείας που ανέλαβε η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» με άλλες συλλογικότητες για να αποτραπεί το ξεπούλημα του μοναδικού αυτού χώρου από το ΤΑΙΠΕΔ.

Τετάρτη, 16 Ιουλίου 2014

Σύσκεψη των δημοτικών παρατάξεων για το «βραχνά» του ΓΠΣ

Πρωτοβουλία αναλαμβάνει ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού κ.Κωστής Κούτουκας, μετά από πρόταση της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού»,  προκειμένου να βρεθεί λύση στο τεράστιο πρόβλημα της προκαταβολής 10% που καλούνται να πληρώσουν χιλιάδες συνδημότες για την πολεοδόμηση του ΓΠΣ. Και προς το σκοπό αυτό τις επόμενες μέρες πρόκειται να συγκαλέσει σύσκεψη εκπροσώπων των δημοτικών παρατάξεων αλλά και των ενδιαφερόμενων κατοίκων, προκειμένου να εξεταστούν όλες οι δυνατότητες επίλυσης του θέματος.

Υποβολή αιτήσεων για προγράμματα απασχόλησης ανέργων

Αρχίζει σήμερα Τετάρτη 16 Ιουλίου και θα γίνεται ηλεκτρονικά, μέσω του site του ΟΑΕΔ, η υποβολή αιτήσεων για δύο νέα προγράμματα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ). Το πρώτο αφορά την πρόσληψη έως 200 ανέργων σε θέσεις εργασίας που προκύπτουν σε ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΣΕΒ, ΣΕΤΕ και σε οργανώσεις μέλη τους. Το δεύτερο ενισχύει τη διατήρηση θέσεων εργασίας, με επιδότηση των εργοδοτικών εισφορών, επιχειρήσεων που επηρεάζεται η λειτουργία τους από τα έργα κατασκευής του ΜΕΤΡΟ στη Θεσσαλονίκη.

Κλείνουν τα εργοστάσια ζάχαρης σε Σέρρες και Ορεστιάδα

Κλείνουν άμεσα τα δύο εργοστάσια της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΑΕ σε Σέρρες και Ορεστιάδα, όπως προέκυψε απο τη χτεσινή συνέλευση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας και όπως γνωστοποίησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων της ΕΒΖ, Χριστόδουλος Βαρκάκης.

Τρίτη, 15 Ιουλίου 2014

Καθυστερημένος αποχαιρετισμός στην Ελένη Ματθαίου

Καθυστερημένα, απουσιάζοντας σε ταξίδι, πληροφορηθήκαμε την απώλεια της πολύ καλής μας φίλης, της ανιδιοτελούς αγωνίστριας για τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα, της συμπαραστάτριας κάθε αδικημένου συμπολίτη μας, της ακτιβίστριας Άννας Ματθαίου, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 47 χρόνων. Τιμώντας τη μνήμη της, αναδημοσιεύουμε τα όσα έγραψε ο επίσης φίλος Γιώργος Νικολαϊδης (gnborn2shoot):

Δευτέρα, 14 Ιουλίου 2014

Αυξάνουν τα επίπεδα της φτώχειας στην Κεντρ. Μακεδονία

Πρωταθλήτρια στη φτώχεια αναδεικνύεται η δυτική Θεσσαλονίκη, καθώς στις περισσότερες από τις γειτονιές της εντοπίζονται τα μεγαλύτερα ποσοστά ατόμων που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Την ίδια στιγμή, αυξάνουν δραματικά τα επίπεδα της φτώχειας σε όλη την περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας.

Μειώθηκε στα 12 χρόνια η ποινή Παπαγεωργόπουλου

Στη φυλακή επέστρεψαν ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και ο άλλοτε πιο στενός του συνεργάτης, πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Μιχάλης Λεμούσιας, μετά τις πολυετείς ποινές κάθειρξης που τους επέβαλε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την υπεξαίρεση των 17,9 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του κεντρικού δήμου.

Εκδήλωση κατά των Ισραηλινών επιθέσεων στη Γάζα

Η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ) και το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ) οργανώνουν μαζική παράσταση διαμαρτυρίας, την Τρίτη 15 Ιουλίου, ώρα, 10:30πμ, μπροστά στο Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, για την καταδίκη των συνεχιζόμενων δολοφονικών επιθέσεων των ισραηλινών αρχών στη Λωρίδα της Γάζας και τα άλλα Παλαιστινιακά Εδάφη, με συνέπεια το θάνατο εκατοντάδων αμάχων, μεταξύ των οποίων και πολλών παιδιών.

Χαλάει ο καιρός από απόψε το βράδυ

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ, καθώς αναμένονται βροχές, καταιγίδες, ισχυροί άνεμοι και χαλαζόπτωση από το απόγευμα της Δευτέρας. Πιο συγκεκριμένα, ισχυρές βροχές και καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη.