Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2014

«Άλλα λόγια ν΄αγαπιόμαστε» από την εκπρόσωπο του ΤΑΙΠΕΔ

Είχε ανάψει η συζήτηση στη Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης  σχετικά με το κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας, με τους αιρετούς του δήμου Θερμαϊκού αλλά και όλους τους περιφερειακούς συμβούλους να εκφράζουν κατηγορηματικά την αντίθεσή τους στην εκποίηση του υπέροχου αυτού χώρου. Με την τεχνική σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ, Παναγιώτα Τσολακάκη, που τελευταία πήρε το λόγο, να προσπαθεί αγωνιωδώς να πείσει για τη … «νομιμότητα» των ενεργειών του Ταμείου.

Πνιγμός γυναίκας στο Θερμαϊκό

Μια 60χρονη άτυχη γυναίκα πνίγηκε μετά τις 7 το απόγευμα της Πέμπτης στο Θερμαϊκό κόλπο όταν ανατράπηκε, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, το κανό στο οποίο επέβαινε μαζί με άλλους δύο άνδρες στην ποεριοχή των Νέων Επιβατών.

Πέμπτη, 10 Ιουλίου 2014

Ράφτινγκ στο … Θερμαϊκό με την Κατερίνα Μάρκου!

Ο φίλος που μου τηλεφώνησε το μεσημέρι ήταν φαίνεται πολύ χολωμένος:
-Άκουσες τα νέα για την αποχώρηση της Κατερίνας Μάρκου από τη ΔΗΜΑΡ;
-Ναι, πληροφορήθηκα τη σχετική είδηση.
-Μήπως γνωρίζεις σε ποια εκλογική περιφέρεια ήταν βουλευτής αυτή η κυρία;
-Ναι ξέρω ότι είναι βουλευτής Β΄Θεσσαλονίκης.
-Μήπως έχεις υπόψη σου πόσες φορές επισκέφθηκε την εκλογική της περιφέρεια;

«ΟΧΙ» στο ΤΑΙΠΕΔ από τη Μητροπολιτική για το κάμπινγκ Αγ.Τριάδας

Να γνωμοδοτήσει αρνητικά και να μην εγκρίνει την «στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων» του ΤΑΙΠΕΔ για καταστροφή του κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας και την κατασκευή εκεί συγκροτήματος εξοχικών κατοικιών, αποφάσισε η Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης το μεσημέρι της Πέμπτης. Μία απόφαση που δικαιώνει απόλυτα τη «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» η οποία με συνέπεια είχε ταχθεί εδώ και μήνες κατά της εκποίησης του κάμπινγκ και της καταστροφής αυτού του μοναδικού πνεύμονα πρασίνου στο δήμο Θερμαϊκού.

Νέα ακτιβιστική ενέργεια του Λευτέρη Κωνσταντινίδη

Σε μία ακτιβιστική ενέργεια μπροστά στο Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες θα προχωρήσουν από τις 16 έως τις 18 Ιουλίου τα μέλη του «Κινήματος Αξιοπρέπειας». Πρωτεργάτης της προσπάθειας ο Λευτέρης Κωνσταντινίδης, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, οδοντίατρος στην Περαία.

Ναπολέων Σουκατζίδης: Ο ήρωας που έφτυσε το θάνατο

του Σπύρου Κουζινόπουλου*
Έχουν όλο το δίκιο με το μέρος τους όσοι θεωρούν ότι η αναβίωση του νεοναζισμού,  αποτελεί την υπέρτατη ύβρι απέναντι στον αγώνα και τις θυσίες λαμπρών τέκνων της Ελλάδας, όπως ο Ναπολέων Σουκατζίδης, που πάλεψαν και θυσιάστηκαν για να μπορούμε σήμερα να σκεφτόμαστε ελεύθερα.

Τετάρτη, 9 Ιουλίου 2014

Όταν ζητούν «ιδιωτικό συμφωνητικό» από εθελοντές !

Ένα  πρωτάκουστο γεγονός, καταγγέλει με επιστολή του ο αναγνώστης μας κ.Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης: Ενώ πρόσφερε εντελώς εθελοντικά τις υπηρεσίες του στη δημοτική βιβλιοθήκη της Νέας Μηχανιώνας, για να μην κλείσει από έλλειψη προσωπικού, έρχεται τώρα το ΔΗΠΠΑΚΥΘ του δήμου Θερμαϊκού και τον καλεί, όπως και άλλους παρόμοιους εθελοντές και ζητά να υπογράψουν … «ιδιωτικό συμφωνητικό» όπου αναφέρεται ότι… «η βιβλιοθήκη διατηρεί το δικαίωμα να διακόψει ανά πάσα στιγμή(!) την εθελοντική εργασία»!.

Τρίτη, 8 Ιουλίου 2014

Στις 24 Αυγούστου η ορκωμοσία του νέου Δ.Σ. Θερμαϊκού

Την Κυριακή 24 Αυγούστου, θα γίνει η ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θερμαϊκού. Η ημερομηνία είναι σίγουρη, αυτό που μένει να καθοριστεί, είναι ο χώρος όπου θα ορκιστούν ο νεοεκλεγμένος δήμαρχος κ.Γιάννης Μαυρομάτης, οι 33 νέοι δημοτικοί σύμβουλοι και οι υπόλοιποι τοπικοί σύμβουλοι.

Δευτέρα, 7 Ιουλίου 2014

Την Τετάρτη δρομολογείται και ο «Άη Γιώργης»

Την Τετάρτη ξεκινά δρομολόγια ο "Άη Γιώργης" το δεύτερο καραβάκι της θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας στο Θερμαϊκό κόλπο, με αποτέλεσμα η συχνότητα των δρομολογίων να αυξηθεί ανά μια ώρα.

Καράογλου: «Ευνουχισμένη ακτοπλοϊκά η Θεσσαλονίκη»

Ερώτηση στον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου με θέμα την άρση της συνεχιζόμενης ακτοπλοϊκής απομόνωσης της Θεσσαλονίκης, κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας κ. Θεόδωρος Καράογλου.

Συμπολιτεία προς Μητροπολιτική: «Όχι στην καταστροφή του κάμπινγκ Αγίας Τριάδας»

Με επιστολή του προς τον πρόεδρο και τα μέλη της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Συμπολιτεία Θερμαϊκού», Σπύρος Κουζινόπουλος, τους καλεί να μην  συνεργήσουν στην καταστροφή του κάμπινγκ της Αγίας Τριάδος, αλλά αντιθέτως, να ενώσουν τη φωνή τους στο αίτημα για την παραχώρησή του στη δικαιοδοσία του δήμου Θερμαϊκού.