Σάββατο, 5 Ιουλίου 2014

Ερήμην των δημοτών του Θερμαϊκού συζητείται στη Μητροπολιτική Επιτροπή η τύχη του κάμπινγκ Αγίας Τριάδας

Η  περίφημη "μελέτη περιβαλλοντολογικών επιπτώσεων"
ασχολείται με τα πάντα πριν των επιπτώσεων στο περιβάλλον
Επανέρχεται την προσεχή Πέμπτη 10 Ιουλίου για συζήτηση και έγκριση στη Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης, η Γνωμοδότηση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) που υπέβαλε το ΤΑΙΠΕΔ σχετικά με την εκποίηση του κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας. Εάν θα είναι θετική η απόφαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής στη γνωμοδότηση, τότε ανοίγει ο δρόμος για το ξεπούλημα και την καταστροφή του κάμπινγκ.

Αίσχος: Απέραντος σκουπιδότοπος ο δήμος Θερμαϊκού

του ακτιβιστή
Όχι, δεν μας αρέσει όταν επαληθεύονται οι κακές προβλέψεις μας .... αλλά το αναμέναμε αυτό που συμβαίνει με την "επικράτηση της βρωμιάς" και την "κυριαρχική εδραίωση των σκουπιδιών" σε όλη την επικράτεια του Δήμου Θερμαϊκού. Είχαμε πολύ πριν τις εκλογές προειδοποιήσει, από τον ακτιβιστή, για το μακρύ ζεστό και βρωμερό καλοκαίρι που περιμένει τους κατοίκους του Θερμαϊκού.

Όταν λείπουν οι υποδομές, ταλαιπωρείται το κοινό…

Καλή η θαλάσσια συγκοινωνία στον Θερμαϊκό, αλλά όταν δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές, δημιουργούνται προβλήματα και ταλαιπωρείται ο κόσμος, όπως συνέβη το βράδυ  της περασμένης Πέμπτης.

Παρασκευή, 4 Ιουλίου 2014

Χωρίς λεωφορεία τη Δευτέρα η Θεσσαλονίκη

Χειρόφρενο τραβούν τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ τη Δευτέρα 7 Ιουλίου από τις 9 το πρωί μέχρι τις 8 το απόγευμα εξαιτίας της αδιαφορίας, της πολιτείας προς τον Οργανισμό αναφορικά με τις οικονομικές υποχρεώσεις. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του ΟΑΣΘ οι εργαζόμενοι είναι  απλήρωτοι εδώ και ένα μήνα, λόγω της στάσης του ελληνικού δημοσίου απέναντι στον Οργανισμό.

Ένα βιβλίο για τον ήρωα Ναπολέοντα Σουκατζίδη

To βιβλίο του Σπύρου Τζόκα «Ο κύκλος των “μάταιων” πράξεων», που είναι ένα ιστορικό μυθιστόρημα με φόντο τη ζωή του ήρωα της Εθνικής Αντίστασης, Ναπολέοντα Σουκατζίδη, θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 9  Ιουλίου, στις 7:30 μ.μ, στo Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, (Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου).

Αγγελοχώρι: Και τότε ήρθε η ........ διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος!

Όλα εξελίσσονταν πολύ καλά, το βράδυ της Πέμπτης, στο προαύλιο του δημοτικού σχολείου Αγγελοχωρίου, κατά την έναρξη των τετραήμερων εκδηλώσεων που οργανώνει ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αγγελοχωρίου «Ο Φάρος».  Καλό πρόγραμμα από τα παιδικά και νεανικά χορευτικά συγκροτήματα που μετείχαν, ενθουσιασμός πολύς, μπύρες και ρετσίνες από τους θεατές, όλα μελετημένα στην εντέλεια από τον πρόεδρο του συλλόγου, τον Γιώργο Καράμπαλη. Και τότε…. ήρθε το σκοτάδι.

Πέμπτη, 3 Ιουλίου 2014

Πού θα κοπεί το ρεύμα τις επόμενες ώρες

Εκ περιτροπής διακοπές ηλεκτροδότησης από τις 19.00 έως τις 23.00 σήμερα Πέμπτη, είναι πιθανό να πραγματοποιηθούν σε πολλές περιοχές της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, και μεταξύ αυτών και του Θερμαϊκού, σύμφωνα με ανακοίνωση του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ). Εκτιμώμενη διάρκεια της διακοπής ρεύματος είναι μέχρι 1 ώρα ανά περιοχή.

Εκδήλωση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ για αυξήσεις στα εισιτήρια

Την έντονη αντίθεσή του στην επιδιωκόμενη από τον ΟΑΣΘ αύξηση του εισιτηρίου στις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης κατά 30% περίπου, εξέφρασε η γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, που οργανώνει για το σκοπό αυτό παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά στα γραφεία του ΟΑΣΘ την προσεχή Τρίτη, 8 Ιουλίου στις 10:30 το πρωί.

Εργαζόμενοι δήμου Θερμαϊκού: "Συνεχίζουμε τον αγώνα"

Ο αγώνας των εργαζομένων στο δήμο Θερμαϊκού θα συνεχιστεί, μέχρι να αποσυρθεί οριστικά ο επίμαχος τρόπος αξιολόγησης και να δημιουργηθεί ένα νέο αντικειμενικό σύστημα αξιολόγησης, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Θερμαϊκού, ενημερώνοντας για την επιτυχία που είχε η τριήμερη αγωνιστική κινητοποίηση.

Αρχίζουν διακοπές στην ηλεκτροδότηση λόγω "μικρής ΔΕΗ"

Σοβαρές δυσκολίες στον εφοδιασμό με ηλεκτρική ενέργεια, αναμένεται να προκύψουν τις επόμενες ώρες και ημέρες, καθώς λόγω της απεργίας της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ που άρχισε από τα μεσάνυχτα, έχουν τεθεί ήδη εκτός λειτουργίας, 13 μονάδες ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ, συνολικής ισχύος περίπου 2.700 μεγαβάτ.

Επέτειος: Τι έλεγε ο Αντ. Σαμαράς για τη Ν.Δ. πριν 21 χρόνια

«Δεν θα επιστρέψω στη Ν.Δ. και αν ακόμη αλλάξουν οι πολιτικές συνθήκες, έστω και αν με καλέσουν για να γίνω ο αρχηγός της». 
Δεν πέρασαν πολλά, μόλις 21 χρόνια από τις 4 Ιουλίου 1993, όταν ο σημερινός αρχηγός της Ν.Δ. και πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, έκανε αυτή την περιβόητη δήλωση στην εφημερίδα «Καθημερινή». Κι όχι μόνο επέστρεψε στο κόμμα που τότε αποκήρυσσε, αλλά έγινε και αρχηγός του και σε συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ μας «άλλαξαν τα πετρέλαια» με την τρόϊκα και τα μνημόνιά της.

Πάρτι εν πλω στο Θερμαϊκό

Με καλοκαιρινή διάθεση η Θεσσαλονίκη-Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014 διοργανώνει σήμερα Πέμπτη 3 Ιουλίου το Cruzeria Fest, ένα πάρτι εν πλώ στον Θερμαϊκό με βόλτες, dj και συναυλίες. Στην παραλία Λευκού Πύργου, στο πλωτό bar Arabella, τις μουσικές θα επιμελείται για όσο το καράβι είναι δεμένο ο dj Manolo.

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την ΕΥΑΘ

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια θα επισκεφθεί σήμερα το μεσημέρι το προεδρείο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να τον ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις στο ζήτημα της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ.

Τετάρτη, 2 Ιουλίου 2014

Να σταματήσει η είσπραξη της εισφοράς για το ΓΠΣ

Η φωτογραφία είναι από τον "Ακτιβιστή"
Η εκδήλωση-συζήτηση που οργάνωσε το απόγευμα της Τρίτης στο δημοτικό σχολείο της Αγίας Τριάδας η δημοτική παράταξη του νεοεκλεγμένου δημάρχου Θερμαϊκού κ.Γιάννη Μαυρομάτη για το «βρόγχο» που δημιουργούν στους κατοίκους τα ειδοποιητήρια που απέστειλε η απερχόμενη διοίκηση Αλεξανδρή, σχετικά με την αναγκαστική είσπραξη ποσού 10%  ως προκαταβολή της εισφοράς σε χρήμα για την εφαρμογή του Γενικού  Πολεοδομικού Σχεδίου, δείχνει πόσο σωστή ήταν η θέση της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» στο ζήτημα αυτό.

Τετραήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις από το "Φάρο" Αγγελοχωρίου

Πλούσιο, είναι το πρόγραμμα των τετραήμερων θερινών πολιτιστικών εκδηλώσεων, που διοργανώνει από αύριο Πέμπτη 3 Ιουλίου και μέχρι την Κυριακή, στον προαύλιο χώρο του δημοτικού σχολείου Αγγελοχωρίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγγελοχωρίου «Ο Φάρος».

Δρομολόγια Εξπρές του ΟΑΣΘ προς τις ακτές Θερμαϊκού

Τη δρομολόγηση λεωφορείων Εξπρές προς τις παραλίες του δήμου Θερμαϊκού, άρχισε και φέτος ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης για τη διευκόλυνση των λουόμενων. Οι δύο λεωφορειακές γραμμές θα ξεκινούν από το Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό και θα έρχονται η μία στην Επανομή και η άλλη στη Νέα Μηχανιώνα. Η δρομολόγηση των λεωφορείων Εξπρές θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Αυγούστου.

Τρίτη, 1 Ιουλίου 2014

"Απαραίτητοι" οι σχολικοί φύλακες, λένε οι δήμαρχοι

H Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), αποφάσισε να κάνει πολιτική παρέμβαση στο υπουργείο Εσωτερικών και το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, προκειμένου να επαναπροσληφθούν οι απολυμένοι σχολικοί φύλακες και οι δημοτικοί αστυνομικοί που δεν έχουν απορροφηθεί σε άλλες δομές της δημόσιας διοίκησης.

Θεσσαλονίκη: Κάθε ημέρα λουκέτο σε πάνω από 4 βιοτεχνίες

Σε λίγο πάνω από τέσσερις (ειδικότερα σε 4,3) ανέρχονται -κατά μέσο όρο- οι βιοτεχνικές επιχειρήσεις που "κατέβασαν ρολά" το α' εξάμηνο του 2014, όπως επισημαίνει σε σημερινή ανακοίνωσή του το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ).

Πιάνουν τόπο οι αντιδράσεις για το ξεπούλημα της ΕΥΑΘ;


Θα επανεξετάσει το ΤΑΙΠΕΔ τη διαδικασία ξεπουλήματος της ΕΥΑΘ, κατόπιν της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έκρινε ως αντισυνταγματική την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ, όπως αναφέρθηκε στη γενική της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης.

Όλη η Επανομή είπε στερνό "αντίο" στον Σάκη Κολούσιο

Το σημείο του μοιραίου τροχαίου ατυχήματος
Όλη η Επανομή, νέοι και γέροι, άνδρες και γυναίκες, μεγάλοι και μικροί, ήταν εκεί, το απόγευμα της Δευτέρας, στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, για να πουν το τελευταίο «αντίο» στον Θανάση Κολούσιο, που τόσο άδικα έφυγε από τη ζωή στα 25 του χρόνια, στο τροχαίο ατύχημα που είχε σημειωθεί στην είσοδο της Επανομής στις 3 Ιουνίου.

Ολοκληρώθηκαν οι συναυλίες των Guitar Heroes

Το Πειραματικό Κιθαριστικό Σύνολο "Guitar Heroes" του ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. - το μοναδικό κιθαριστικό σύνολο της Θεσσαλονίκης - ολοκλήρωσε με επιτυχία τις συναυλίες του για την καλλιτεχνική περίοδο 2013 - 2014 και επανέρχεται συναυλιακά τον Οκτώβρη.

Δευτέρα, 30 Ιουνίου 2014

Κηδεύεται στην Επανομή ο Θανάσης Κολούσιος

Υπέκυψε τη νύχτα στα τραύματά του ο 25χρονος νεαρός από την Επανομή, Θανάσης Κολούσιος, που είχε τραυματιστεί σοβαρά στις 3 Ιουνίου στο δρόμο-καρμανιόλα στην είσοδο-έξοδο της Επανομής προς Πλαγιάρι. Ο θάνατός του βύθισε σε πένθος όλη την Επανομή, καθώς ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στη μικρή κοινωνία της Επανομής. Η κηδεία του θα γίνει στις 7:00 μμ από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου Επανομής.

Καταγγελία της Συμπολιτείας για «βουνά» ογκωδών απορριμμάτων στο Αμαξοστάσιο του δήμου Θερμαϊκού

Η δημοτική παράταξη «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» με ανακοίνωσή της, καλεί τη διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού να λάβει επειγόντως μέτρα, προκειμένου να απομακρυνθούν αμέσως τα βουνά των σκουπιδιών, κυρίως των άχρηστων ογκωδών αντικειμένων, που έχουν κατακλύσει σε όλη του την έκταση το δήμο Θερμαϊκού, ακόμη και τις δημοτικές εγκαταστάσεις, όπως είναι το Αμαξοστάσιο του δήμου στη Νέα Μηχανιώνα.

Συντονισμός για μέτωπο κατά ΤΑΙΠΕΔ στη Θεσσαλονίκη

“Αν πουληθεί ό,τι έχει συμπεριληφθεί στη λίστα του ΤAΙΠΕΔ, δεν θα μείνει  ελεύθερος δημόσιος χώρος στην περιοχή της Θεσσαλονίκης”
της Μαρούλας Πλήκα
Πολλά μέτωπα ανοίγει το ΤΑΙΠΕΔ στη Θεσσαλονίκη, που δεν κρύβει τη διάθεσή του να ξεπουλήσει ό,τι έχει περιέλθει σε αυτό. Από δημόσια αγαθά, όπως το νερό, έως κερδοφόρες δομές όπως το λιμάνι, εκτάσεις φιλέτα και κτήρια. Πολλοί πλέον αναγνωρίζουν την ανάγκη να συγκροτηθεί ενιαίο μέτωπο έναντι της λαίλαπας του ΤΑΙΠΕΔ, στο οποίο θα συμμετέχουν όλα τα κινήματα και οι δυνάμεις που αντιστέκονται στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου και των κοινωνικών αγαθών.

Φιλοξενία 68.502 παιδιών σε παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ

Η φιλοξενία 68.502 παιδιών σε παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και ΚΔΑΠ για παιδιά με ειδικές ανάγκες εξασφαλίστηκε με χρηματοδότηση από κοινοτικούς πόρους και από τον προϋπολογισμό του υπουργείου Εργασίας. Αύριο Τρίτη 1 Ιουλίου, πρόκειται να δημοσιοποιηθεί η σχετική προκήρυξη.

Κυριακή, 29 Ιουνίου 2014

"Το μακρύ χέρι του συστήματος η Χρυσή Αυγή"


Η φωτογραφία τραβήχτηκε στην αρχή της εκδήλωσης. Μετά ο χώρος γέμισε κόσμο
«Η Χρυσή Αυγή είναι το μακρύ χέρι του συστήματος», ήταν η κοινή διαπίστωση τόσο των ομιλητών όσο και του κοινού που παρακολούθησε την ενδιαφέρουσα εκδήλωση, την οποία διοργάνωσε το βράδυ του Σαββάτου στο πάρκο των Νέων Επιβατών το Αντιφασιστικό Μέτωπο Θερμαϊκού, στο πλαίσιο της 2ης Προφεστιβαλικού Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ.