Σάββατο, 28 Ιουνίου 2014

Ένα μελανό σημείο στην ιστορία της Θεσσαλονίκης

Ο εμπρησμός του εβραϊκού συνοικισμού Κάμπελ στις 29 Ιουνίου 1931
του Σπύρου Κουζινόπουλου
Συμπληρώθηκαν 83 χρόνια από ένα μελανό σημείο στην ιστορία της Θεσσαλονίκης: Τον εμπρησμό, τη νύχτα της 29ης Ιουνίου 1931, του εβραϊκού συνοικισμού Κάμπελ, ως αποτέλεσμα μιας εκστρατείας μίσους κατά του εβραϊκού στοιχείου που είχε εξαπολυθεί στην πρωτεύουσα της ελληνικής Μακεδονίας από τη φασιστική οργάνωση της εποχής «ΕΕΕ».

Εκδηλώσεις στην Περαία προς τιμή των αγίων Πέτρου-Παύλου

Τριήμερο εκδηλώσεων διοργανώνει τo Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ι.Ν. των Αγίων Αποστόλων Πέτρου & Παύλου της Περαίας, με αφορμή την εορτή και πανήγυρη των πρωτοκορυφαίων αποστόλων Πέτρου & Παύλου. Οι εκδηλώσεις αρχίζουν σήμερα Σάββατο 28 Ιουνίου, ώρα19:00, με την περιφορά της  εικόνας των Αγίων πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, ενώ θα ακολουθήσει ώρα 19:30,  Μέγα Εσπερινός.

Αντιρατσιστική εκδήλωση σήμερα στους Νέους Επιβάτες

Προφεστιβαλική εκδήλωση για το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, διοργανώνει σήμερα Σάββατο 28 Ιουνίου, από τις 17:00 και μετά, στο Πάρκο Νέων Επιβατών, το Αντιφασιστικό Μέτωπο Θερμαϊκού. Η σημερινή προφεστιβαλική εκδήλωση γίνεται ενόψει του 17ου  Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, που θα πραγματοποιηθεί 4-6 Ιουλίου στο στρατόπεδο Παύλου Μελά.

Παρασκευή, 27 Ιουνίου 2014

Συμπολιτεία: «Πάρτε μέτρα για την αποψίλωση των δρόμων»

Να πάρουν επειγόντως μέτρα για την αποψίλωση του οδικού δικτύου του δήμου Θερμαϊκού από τα αγριόχορτα, που εμποδίζουν την ορατότητα στους οδηγούς των αυτοκινήτων, εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους πρόκλησης πυρκαγιών και συμβάλουν στο να ελλοχεύουν φίδια, ζητάει από τη διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η δημοτική παράταξη «Συμπολιτεία Θερμαϊκού».

Συναυλία της Φιλαρμονικής στο Βαφοπούλειο

Mουσική εκδήλωση της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης, με τραγούδια που έμειναν αναλλοίωτα στο χρόνο από τη διεθνή ποπ σκηνή, οργανώνει το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014, ώρα 20.00.

Με επιτυχία πραγματοποιούνται οι "Θαλασσογραφίες"

Κατάμεστο καθημερινά το θεατράκι των Πεύκων για τις Θαλασσογραφίες
Με επιτυχία, συνεχίζονται στο ανοιχτό θεατράκι των Πεύκων, στη Νέα Μηχανιώνα, οι ετήσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις «Θαλασσογραφίες» που διοργανώνει το ΔΗΠΠΑΚΥΘ του δήμου Θερμαϊκού, σε συνεργασία με τον Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Νέας Μηχανιώνας. ΟΙ εκδηλώσεις άρχισαν την περασμένη Τρίτη με σύντομο χαιρετισμό της προέδρου του ΔΗΠΠΑΚΥΘ, Άννυς Καραμιχαήλ και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή με ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα, αφιερωμένο στο «ρετρό» Ελληνικό τραγούδι.

Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2014

Βιβλία από το Θερμαϊκό στους μαθητές της Ίμβρου!

Οι μικροί μαθητές του Ελληνικού σχολείου της Ίμβρου χαιρετούν
Θερμή, ήταν η ανταπόκριση στην πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Προστασίας και Πολιτισμού του δήμου Θερμαϊκού να συγκεντρωθούν παιδικά βιβλία και γραφική ύλη για την ενίσχυση της βιβλιοθήκης του Ελληνικού Δημοτικού Σχολείου της Ίμβρου, το οποίο επαναλειτουργεί μετά από 48 χρόνια.

Δημοτικό Συμβούλιο Θερμαϊκού: ΟΧΙ στο ξεπούλημα του κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας

ΟΧΙ στην εκποίηση από το ΤΑΙΠΕΔ του κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας, ΝΑΙ στην παραχώρησή του στη δικαιοδοσία του δήμου Θερμαϊκού, προκειμένου με την κατάλληλη αξιοποίησή του και την παράλληλη ανάπτυξη τουριστικών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, να μετατραπεί σε πηγή αναψυχής, ξεκούρασης, άθλησης όχι μόνο για τους κατοίκους του δήμου Θερμαϊκού, αλλά και ευρύτερα, είπε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού, το βράδυ της Τετάρτης, υιοθετώντας τη σχετική πρόταση που νωρίτερα είχε καταθέσει η δημοτική παράταξη «Συμπολιτεία Θερμαϊκού».

Λυπηθείτε τον (αν μη τι άλλο) υποφέρει

του Νίκου Φαλαγκάρα
Θεόδωρος Πάγκαλος: «1.800 ευρώ δεν είναι μεν σύνταξη πείνας, αλλά δεν είχα προγραμματίσει στη ζωή μου να έχω τόσα. Είχα προγραμματίσει κάτι παραπάνω. Δεν θα κάνω προσφυγή για τη σύνταξη μου, παρόλο ότι υποφέρω». Από την (τακτική και εκ των ων ουκ άνευ για την ουσιαστική ενημέρωσή μας) συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑFM.

Ο Δήμος Θερμαϊκού τάσσεται κατά της αξιολόγησης

Ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού υιοθέτησε το ψήφισμα που είχαν καταθέσει νωρίτερα οι εργαζόμενοι στο Δήμο και με το οποίο εκφράζεται η πλήρης αντίθεση στις μεθόδους αξιολόγησης του αντεργατικού νόμου 4250/2014. «Το μέτρο αυτό, αποσκοπεί στη μείωση του προσωπικού και στην εκχώρηση δομών και υπηρεσιών του δημόσιου τομέα και των ΟΤΑ στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα», όπως αναφέρεται στο ψήφισμα.

Σε πλήρη λειτουργία ο λαχανόκηπος του δήμου Θεσσαλονίκης

Σε πλήρη λειτουργία τέθηκε ο λαχανόκηπος του δήμου Θεσσαλονίκης με την παραχώρηση των πρώτων 46 τεμαχίων. Οι δικαιούχοι ξεκίνησαν να καλλιεργούν οπωροκηπευτικά με σκοπό την κάλυψη μέρους των αναγκών των ιδίων και των οικογενειών τους. Για τις ανάγκες του παντοπωλείου και του συσσιτίου χρησιμοποιήθηκαν 2 τεμάχια τα οποία καλλιεργούνται από το σύνολο των δικαιούχων με σκοπό την παραγωγή προϊόντων για τις παραπάνω δομές του δικτύου.

Τετάρτη, 25 Ιουνίου 2014

Συμπολιτεία: "Μην επιτρέψετε την καταστροφή του κάμπινγκ"

Ολόκληρη η επιστολή προς το δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού
Το αίτημα της δημοτικής παράταξης «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» για την έκδοση ψηφίσματος από το δημοτικό συμβούλιο, με αίτημα να μην ξεπουληθεί το κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας, αλλά να παραχωρηθεί στο δήμο Θερμαϊκού, προκειμένου με την κατάλληλη αξιοποίησή του να μετατραπεί σε πηγή αναψυχής, ξεκούρασης, άθλησης όχι μόνο για τους κατοίκους του  Θερμαϊκού, αλλά και για χιλιάδες Θεσσαλονικείς, συζητείται σήμερα Τετάρτη το βράδυ σε έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Εθνική Ελλάδος γειά σου !!

Υπερήφανους, έκανε όλους τους Έλληνες η Εθνική μας ποδοσφαιρική ομάδα. Και όχι μόνο για τη νίκη της επί της Ακτής Ελεφαντοστού με 2-1, στη Φορταλέζα και την πρόκρισή της από τους ομίλους του Μουντιάλ για πρώτη φορά στην ιστορία της. Αλλά κυρίως για το παιχνίδι που έπιασαν οι παίκτες της, την καλύτερη ίσως εμφάνιση της Εθνικής Ελλάδος όλων των εποχών. Καθώς, σε μία κατάθεση ψυχής, ξεδίπλωσαν όλα τα αποθέματα δύναμης και τεχνικής που κατείχαν, χαροποιώντας στο έπακρο τους Έλληνες φιλάθλους.

Τρίτη, 24 Ιουνίου 2014

Η «Συμπολιτεία» στηρίζει τους εργαζόμενους στο Δήμο και αντιτίθεται στον τρόπο αξιολόγησης των υπαλλήλων ΟΤΑ

H "Συμπολιτεία Θερμαϊκού" με ανακοίνωσή της, τάσσεται αλληλέγγυα και υποστηρίζει το σχέδιο ψηφίσματος, που υπέβαλε ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Θερμαϊκού κατά του αντεργατικού νόμου για την αξιολόγηση των δημοτικών υπαλλήλων. Ο οποίος  αποσκοπεί στη μείωση του προσωπικού και στην εκχώρηση δομών και υπηρεσιών του Δημοσίου Τομέα και των Ο.Τ.Α. στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Αξιολόγηση και κάμπινγκ συζητούνται στο δημοτικό συμβούλιο

Με προτάσεις το πρώτο του σωματείου και το δεύτερο της "Συμπολιτείας"
Με έντεκα θέματα στην ημερήσια διάταξη, συνεδριάζει αύριο Τετάρτη στις 19:30 το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θερμαϊκού. Μεταξύ αυτών, δύο πολύ σοβαρά θέματα: Το αίτημα του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Θερμαϊκού για την έκδοση ψηφίσματος κατά της εφαρμογής του νόμου 4250/2014 που αφορά την αξιολόγηση των υπαλλήλων των ΟΤΑ. Καθώς επίσης και η πρόταση της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» να αντιταχθεί ο Δήμος και το δημοτικό συμβούλιο στην απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ για το ξεπούλημα του κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας.

Κέφι, χορός, φωτιές και... πιπεράτα στον κλήδονα των Τσεσμελήδων

Με πλούσιο φωτορεπορτάζ
Μοναδικές στιγμές, έζησε για μία ακόμη χρονιά η Νέα Μηχανιώνα με τη γιορτή του Κλήδονα «της Σταματίας», που οργάνωσε στη συνοικία της Τσεσμελιάς, καταμεσίς του δρόμου, ο Σύλλογος Τσεσμελήδων Μηχανιώνας «Το Γυαλουδάκι». Κέφι ασταμάτητο, χορός, φωτιές, πολύωρη διασκέδαση για μεγάλους και μικρούς.

Δευτέρα, 23 Ιουνίου 2014

Αίσιο τέλος για την αποχέτευση της Επανομής

Υπογράφεται στις 11 πμ της Τρίτης η σύμβαση μεταξύ Αλεξανδρή-Εταιρείας
Αίσιο τέλος, επιτέλους, στο μεγάλο πρόβλημα της αποχέτευσης της Επανομής, που είχε καταντήσει σύγχρονο «Γεφύρι της Άρτας», καθώς μετά από τρία χρόνια δικαστικών και άλλων εμπλοκών, καρποφόρησαν οι συντονισμένες ενέργειες του απερχόμενου δημάρχου Θερμαϊκού,  Γιάννη Αλεξανδρή και των υπηρεσιών του Δήμου. Έτσι στις 11 το πρωί της Τρίτης, υπογράφεται στο δημοτικό κτίριο της Επανομής η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία και αμέσως, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις, εντός των επομένων ημερών, αρχίζουν οι εργασίες κατασκευής του έργου.

Εκδήλωση διαμαρτυρίας στο Ηράκλειο κατά ιδιωτικοποίησης της παραλίας

Κάτοικοι της περιοχής του Ηρακλείου Κρήτης,  συγκεντρώθηκαν στην παραλία του Καρτερού, προκειμένου να ενημερώσουν τους λουόμενους για την επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση της από το ΤΑΙΠΕΔ.

Κυριακή, 22 Ιουνίου 2014

Το ΤΑΙΠΕΔ και τα "ασημικά" της Θεσσαλονίκης

Το κάμπινγκ Αγ. Τριάδας είναι το πρώτο από τα "ασημικά" που οδεύει για ξεπούλημα
της Σοφίας Χριστοφορίδου
Ανοικτά παραμένουν όλα τα μέτωπα του Ταμείου για την Αξιοποίηση της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) στη Θεσσαλονίκη, με τους φορείς της πόλης να εκφράζουν την ενόχλησή τους για τους συνεχείς αιφνιδιασμούς και τις κινήσεις πολιτών και τα σωματεία εργαζομένων να αναζητούν νομικά μέσα για να αποτρέψουν την πώληση περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου.

"Κόντρα" για τις παρακολουθήσεις κινητών τηλεφώνων

Δεν απέκλεισε ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ.Βασίλης Κικίλιας το ενδεχόμενο να παρακολουθούνται τα κινητά τηλέφωνα του προέδρου και ηγετικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως κατήγγειλε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Πάνος Σκουρλέτης.

Συμπολιτεία Θερμαϊκού: "Παγώστε τις εισφορές του ΓΠΣ"

Nα παγώσει άμεσα από τη δημοτική αρχή κάθε εισπρακτική ενέργεια που αφορά την πολεοδόμηση, προκειμένου η νέα δημοτική αρχή που θα αναλάβει από 1ης Σεπτεμβρίου, να ξεκινήσει μια ανοιχτή συζήτηση με όλους τους φορείς και με σύγκληση λαϊκών συνελεύσεων να προχωρήσει στην επανεξέταση  και αναθεώρηση των ΓΠΣ, ζητάει με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη "Συμπολιτεία Θερμαϊκού".

Παράταση των φορολογικών δηλώσεων έως 15-20 Ιουλίου

Παράταση μέχρι τις 15-20 Ιουλίου αναμένεται να πάρει η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων που σύμφωνα με τους αρχικούς σχεδιασμούς έληγε στις 30 Ιουνίου. Αυτό που πρέπει να προσέξουν οι φορολογούμενοι είναι η δυνατότητα εξόφλησης του φόρου εισοδήματος σε 12 δόσεις με πρώτη καταβολή στις 31 Ιουλίου.