Σάββατο, 14 Ιουνίου 2014

Στα γρανάζια της γραφειοκρατίας το ΚΑΠΠΑ-2000

Στα γρανάζια της γραφειοκρατίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, κόλλησε εδώ και 14 μήνες το θέμα της παραχώρησης του αθλητικού κέντρου ΚΑΠΠΑ-2000 στο δήμο Θερμαϊκού. Ο πρόεδρος της σχετικής επιτροπής παραλαβής κ.Πάρις Πεντούσης, δεν έκρυψε την οργή του όταν το θέμα ήρθε για συζήτηση στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου:

Πέμπτη, 12 Ιουνίου 2014

Πως ρυθμίζονται οι οφειλές πολιτών προς τους δήμους

Mε εγκύκλιό του προς τις αποκεντρωμένες διοικήσεις και τους δήμους όλης της χώρας, το υπουργείο Εσωτερικών ρυθμίζει τις  οφειλές πολιτών προς τους δήμους, καθώς και  το τέλος χρήσης κοινόχρηστων χώρων, αλλά και τις επιγραφές που έχουν τοποθετηθεί σε όψεις κτιρίων.

Κάμπινγκ Αγ.Τριάδας: Ποιός νοιάζεται για προστασία περιβάλλοντος;

του Σπύρου Κουζινόπουλου*
Σοβαρά ερωτήματα  αλλά και εύλογη αγανάκτηση, προκαλεί η ενέργεια της Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, να εισηγηθεί θετικά υπέρ της λεγόμενης «Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντολογικών Επιπτώσεων» που εκπόνησε το ΤΑΙΠΕΔ, προκειμένου να προχωρήσει στο ξεπούλημα του κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας.

Ομαδική εικαστική έκθεση στην Κάζα Μπιάνκα

Ο δήμος Θεσσαλονίκης διοργανώνει την ομαδική εικαστική έκθεση “Premio Hellas 2014” σε συνεργασία με την ιταλική ακαδημία "Accademia della Nike", με έδρα το Lecce, 14-18 Ιουνίου στη δημοτική πινακοθήκη Κάζα Μπιάνκα. Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης. 

Τετάρτη, 11 Ιουνίου 2014

Να τοποθετηθούν μπάρες στο δρόμο-καρμανιόλα της Επανομής

Να τοποθετηθούν μεταλλικά διαχωριστικά (μπάρες) στην έξοδο της Επανομής προς Πλαγιάρι, αποφάσισε το Τοπικό Συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας Επανομής στην τελευταία του συνεδρίαση, μετά από πρόταση του προέδρου του κ.Αντώνη Καζάκη. ΟΙ μπάρες έγιναν απαραίτητες, μετά τα συνεχή τροχαία ατυχήματα που σημειώνονται στο σημείο εκείνο, κυρίως με τις αναστροφές των οχημάτων στη μέση του δρόμου.

Σε κίνδυνο τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών

Στο «κόκκινο» της βιωσιμότητάς τους βρίσκονται 89 Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς η χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ έληξε το 2013 και οι πόροι για τη λειτουργία τους έχουν ήδη περιοριστεί κατά 50%, καθώς και 22% για τα ΚΔΑΠ-ΜΕΑ που φιλοξενούν παιδιά με αναπηρία. Στο δήμο Θερμαϊκού υπάρχουν δύο ΚΔΑΠ, ένα στη Ν.Μηχανιώνα και ένα στην Επανομή.

Καταγγελία για προεκλογικές αναθέσεις της ΔΕΥΑΘ

Ένα πολύ σοβαρό θέμα, έφερε στην επιφάνεια ο νεοεκλεγμένος δήμαρχος Θερμαϊκού κ.Γιάννης Μαυρομάτης, ως επικεφαλής ακόμη της μείζονος αντιπολίτευσης,  κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, το βράδυ της Τρίτης: Ότι η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης-Αποχέτευσης Θερμαϊκού (ΔΕΥΑΘ), προχώρησε σε δύο απευθείας αναθέσεις έργων, ύψους συνολικά 60.000 ευρώ, την παραμονή κυριολεκτικά των εκλογών.

Τρίτη, 10 Ιουνίου 2014

H συνεδρίαση του... εφεδρικού δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού!

Το... εφεδρικό δημοτικό συμβούλιο σε ώρα δράσης
Πανελλήνιο, ενδεχομένως και παγκόσμιο ρεκόρ αντικατάστασης δημοτικών συμβούλων με… εφεδρικούς, προκειμένου να λειτουργήσει ένα δημοτικό συμβούλιο «εκτάκτων αναγκών», διεκδικεί ο δήμος Θερμαϊκού. Καθώς, μετά την επιβολή της ποινής υποχρεωτικής αργίας ενός μηνός, που επέβαλε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης σε 21 δημοτικούς συμβούλους, κυρίως της πλειοψηφίας, ο δήμαρχος κ.Γιάννης Αλεξανδρής, ανασύροντας από την… εφεδρεία, υποψήφιους που ήταν επιλαχόντες στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, προχώρησε στη δημιουργία ενός προσωρινού δημοτικού συμβουλίου. Ορκίζοντας παράλληλα προσωρινούς αντιδημάρχους και εκλέγοντας προσωρινό πρόεδρο δημοτικού συμβουλίου!

Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης: Αναβολή συζήτησης για το κάμπινγκ Αγίας Τριάδας

Αναβλήθηκε για την επόμενη συνεδρίαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης, η γνωμοδότηση επί της «Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων» (ΣΜΠΕ) σχετικά με το ξεπούλημα από το ΤΑΙΠΕΔ του κάμπινγκ Αγίας Τριάδας υπό τον ψευδεπίγραφο τίτλο «Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίων Ακινήτων» (ΕΣΧΑΔΑ). Η αναβολή συζήτησης του θέματος έγινε μετά από πρόταση της προέδρου της Μητροπολιτικής Επιτροπής κ.Ιωάννας Τζάκη, προκειμένου να κληθούν να εκφέρουν τις απόψεις τους οι αιρετοί του δήμου Θερμαϊκού, ως άμεσα ενδιαφερόμενοι.

Το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών 2λ του δήμου Θερμαϊκού

Θεσμός με ακτινοβολία και δυναμική, έγινε πλέον το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών έως 2 λεπτά, που οργανώνει το Τμήμα Πολιτισμού του ΔΗΠΠΑΚΥΘ  Δήμου Θερμαϊκού και ήδη η οργανωτική του επιτροπή, προκήρυξε την 7η κατά σειρά διοργάνωση του Φεστιβάλ, προσκαλώντας τους επαγγελματίες και ερασιτέχνες κινηματογραφιστές να δηλώσουν  μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2014 συμμετοχή στο 7o Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών έως 2 λεπτά Δήμου Θερμαϊκού. 

Μαύρη επέτειος: Ένας χρόνος από το "μαύρο" στην ΕΡΤ

Ένας χρόνος, συμπληρώνεται από το «μαύρο» στην ΕΡΤ. Από την «παγκόσμια πρώτη» σε ένα δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα που προκάλεσε σοκ όχι μόνο στην ελληνική κοινωνία αλλά και στη διεθνή κοινότητα, ξυπνώντας παράλληλα μνήμες και συνειδήσεις. Με αφορμή τον ένα χρόνο από το πραξικοπηματικό κλείσιμο της ΕΡΤ, η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας - Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ) πραγματοποιεί τετράωρη στάση εργασίας από τις 12.00 μέχρι τις 16.00 την Τετάρτη, ενώ παράλληλα καλεί τα μέλη της στις 12.00 σε εκδήλωση διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη στη συμβολή των οδών Τσιμισκή με Αριστοτέλους.

Δευτέρα, 9 Ιουνίου 2014

Εκλογική, η νέα κυβέρνηση του... Ευάγγελου Σαμαρά !!

Η ΝΔ στην κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία – Από τα τηλεοπτικά παράθυρα οι επιλογές του πρωθυπουργού – Το νέο «εκλογικό» σχήμα. 
Οι επιλογές του πρωθυπουργού είναι απελπιστικά προβλέψιμες. Αυτή είναι η πρώτη εικόνα του νέου κυβερνητικού σχήματος, αφού οι βασικές επιλογές του πρωθυπουργού προέρχονται από τα τηλεοπτικά παράθυρα. Το μόνο βέβαιο είναι ότι το νέο κυβερνητικό σχήμα δεν μπορεί να σηματοδοτήσει την πολυπόθητη ανάπτυξη. Πρόκειται για αμιγώς εκλογικό σχήμα που αποτελείται κατά κύριο λόγο από ανθρώπους της λαϊκής δεξιάς που είναι αναγνωρίσιμοι με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό για μια προεκλογική περίοδο.

Ανασχηματισμός: Κατά βάση, μία από τα ίδια

Μία από τα ίδια, ο οπολυδιαφημισμένος «σαρωτικός» ανασχηματισμός που προετοίμασε ο Αντώνης Σαμαράς, καθώς στο νέο κυβερνητικό σχήμα, που θα ανακοινωθεί λίγο μετά τις έξι το απόγευμα της Δευτέρας, ναι μεν δεν θα βρίσκονται ηχηρά ονόματα της κεντροδεξιάς, όμως και τα νέα πρόσωπα που φαίνεται να επιλέγονται, ανακυκλώνονται από τον ίδιο χώρο ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ενώ η ασκούμενη πολιτική, παραμένει ίδια.

Δυο νέες συναυλίες των "Guitar Heroes" με νέο πρόγραμμα


Το Πειραματικό Κιθαριστικό Σύνολο "Guitar Heroes" του ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. Δήμου Θερμαϊκού, οργανώνει δύο νέες συναυλίες του, την Παρασκευή 13 Ιουνίου στο Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και την Κυριακή 15 Ιουνίου στο Θέατρο ΚΑΠΠΑ, στην Περαία, στις οποίες θα παρουσιάσει ένα πλούσιο ψυχαγωγικό ρεπερτόριο από Beatles μέχρι Rumba, με 13 κλασικές κιθάρες επί σκηνής!

Κυριακή, 8 Ιουνίου 2014

Λουκέτο σε επιχειρήσεις αναψυχής στην Επανομή

Λουκέτο σε δύο επιχειρήσεις αναψυχής και εστίασης στην Επανομή, έβαλαν άντρες της αστυνομίας της περιοχής, καθώς διαπιστώθηκε ότι λειτουργούσαν δίχως τις απαραίτητες άδειες, και ήταν παράνομα εγκατεστημένες, σε δημόσιο κτήμα. 

Ξεπουλιούνται οι ομορφότερες παραλίες της χώρας

Μόνο ντροπή, σαν Έλληνας, αισθάνεται κανείς, διαβάζοντας ότι η συγκυβέρνηση, κατ΄ επιταγή των διατάξεων του μνημονίου και της τρόϊκας,  ετοιμάζεται να ξεπουλήσει μερικές από τις ωραιότερες παραλίες της χώρας, φημισμένες ακτές που αποτελούν τον εθνικό πλούτο της πατρίδας μας, στο βωμό της εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους.

Τριήμερο εκδηλώσεων στους Ν.Επιβάτες για τη θάλασσα και το ψάρι

Τριήμερο εκδηλώσεων με θέμα τη θάλασσα και το ψάρι, θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 13 Ιουνίου έως την Κυριακή 15 Ιουνίου στην  παραλία των Νέων Επιβατών. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Τουριστικής Επιχείρησης Δήμου Θερμαϊκού (ΤΕΘ ΑΕ ΟΤΑ). Είναι μία διοργάνωση  που πιστεύεται ότι θα αποτελέσει θεσμό εφόσον το φρέσκο ψάρι και τα καθαρά νερά είναι η σταθερή αξία της περιοχής.