Σάββατο, 17 Μαΐου 2014

Οι συκοφαντίες που διαρρέουν οι αντίπαλοί μας

Ντροπή και αίσχος. Μπροστά στη διαφαινόμενη ήττα τους, οι εκφραστές του παλιού και φθαρμένου πολιτικού συστήματος, έβαλαν τα παπαγαλάκια τους να διαρρέουν συστηματικά ψέματα και συκοφαντίες. Έτσι διαδίδουν πως τάχα η «Συμπολιτεία» τα βρήκε με τον ένα ή τον άλλο υποψήφιο.

H ώρα της κάλπης - Πως ψηφίζουμε

Όλοι την Κυριακή με ένα ψηφοδέλτιο στην κάλπη. Η ψήφος μας είναι δημοκρατικό δικαίωμα που δεν πρέπει να το στερούμαστε. Η ψηφοφορία για τις αυτοδιοικητικές εκλογές θα αρχίσει στις 7:00 π.μ. της Κυριακής και θα λήξει στις 7:00 μ.μ. Η επαναληπτική ψηφοφορία, στους δήμους και στις περιφέρειες που κανένας συνδυασμός δε θα καταφέρει να ξεπεράσει το 50% των ψήφων, θα διεξαχθεί την επόμενη Κυριακή 25 Μαΐου 2014.

ΠΕΔ: "Θα γίνει το δημοψήφισμα για το νερό ότι κι αν κάνουν"

«Το δημοψήφισμα για το νερό θα γίνει ό,τι κι αν κάνουν. Το θέλουμε όλοι, το θέλει και ο λαός στη Θεσσαλονίκη», δήλωσε μετά το πέρας έκτακτης σύσκεψης ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ενότητας Δήμων (ΠΕΔ) Κεντρικής Μακεδονίας Σίμος Δανιηλίδης. Στη  σύσκεψη του προεδρείου της ΠΕΔ, συζητήθηκε η αντιμετώπιση του νομικού κωλύματος που υπήρξε με την χρήση των εκλογικών καταλόγων για το δημοψήφισμα σχετικά με την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ. 

Πόσοι είναι οι υποψήφιοι δήμαρχοι σε όλη την Ελλάδα

Το 73% των υποψηφίων δημάρχων στις εκλογές της 18ης – 25 ης Μάη έχουν ξαναβάλει υποψηφιότητα στο παρελθόν. Αυτό αποκαλύπτει μελέτη του Διδάκτωρα Οικονομικών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πρώην διευθύνων σύμβουλου ΕΕΤΑΑ Α.Ε. κ. Ράλλη Γκέκα, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της επιθεώρησης της τοπικής αυτοδιοίκησης της ΚΕΔΕ (Localit.gr). Αντίθετα, μόλις το 27% βάζει υποψηφιότητα για πρώτη φορά φέτος.

Κουζινόπουλος: Να σηκώσουμε λίγο ψηλότερα τον ήλιο στο Θερμαϊκό

Σε μήνυμά του, με τη λήξη της προεκλογικής περιόδου, ο υποψήφιος δήμαρχος Θερμαϊκού, Σπύρος Κουζινόπουλος, ευχαριστεί όσους βοήθησαν να ταράξει η «Συμπολιτεία» τα λιμνάζοντα νερά του Θερμαϊκού, επισημαίνει τους ποταμούς χρημάτων που χωρίς φειδώ σκόρπισαν οι αντίπαλες παρατάξεις και αναφέρει το αχαλίνωτο φεστιβάλ λαϊκισμού στο οποίο επιδόθηκαν προεκλογικά. Τέλος, εκφράζει την αισιοδοξία του για τη νίκη της «Συμπολιτείας», για να γίνει ο δήμος Θερμαϊκού το σπίτι, το αποκούμπι των συμπολιτών μας και όλοι μαζί, να σηκώσουμε τον ήλιο του Θερμαϊκού λίγο ψηλότερα.

Μαυρομάτης-Τσαμασλής: Δοξάστε τους !!

Ο ένας, στην προεκλογική του συγκέντρωση που έκανε στην Περαία, έξω από το εκλογικό του κέντρο, δεν βρήκε ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ να πει για τη φοβερή αναστάτωση που προκάλεσε με την γκάφα του ότι θα μεταφέρει την έδρα του δήμου από την Περαία στην Επανομή. Και για να διασκεδάσει τις σοβαρές αντιδράσεις που υπήρξαν από υποψηφίους του, οι οποίοι απείλησαν με παραίτηση γιαυτό το ατόπημα Μαυρομάτη, τους ανέβασε όλους στην εξέδρα για να δείξει το…. «ομαδικό πνεύμα του συνδυασμού» του.

Μήνυμα νίκης Κουζινόπουλου από τη Ν. Μηχανιώνα

Μήνυμα νίκης της «Συμπολιτείας» και σίγουρης εκλογής ως δημάρχου Θερμαϊκού του Σπύρου Κουζινόπουλου, έστειλε το βράδυ της Παρασκευής η Νέα Μηχανιώνα, με την ανεπανάληπτη, την μεγαλύτερη μέχρι σήμερα προεκλογική συγκέντρωση των τελευταίων χρόνων στην περιοχή, που πραγματοποιήθηκε στο πλακόστρωτο της οδού Πολυτεχνείου και μάλιστα χωρίς… «μεταφερόμενους», όπως έγινε στις ανάλογες συγκεντρώσεις των άλλων υποψηφίων.

Γιατί ΔΕΝ θα ψηφίσω τους δύο ΠΑΡΑΜΥΘΑΔΕΣ

Κάποιες στιγμές πρέπει να αποφασίσεις στη ζωή σου. Να κάνεις κάποιες επιλογές. Να σκεφθείς με ποιόν θα πας και ποιόν θα αφήσεις. Εμείς, «κατόπιν ωρίμου σκέψεως» όπως λένε, αφού το βασανίσαμε αρκετά το πράγμα, σκεφθήκαμε δέκα λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να ψηφίσουμε Μαυρομάτη και άλλους τόσους που μας αποτρέπουν να ψηφίσουμε Τσαμασλή. Σας τους παραθέτουμε, μήπως σας βοηθήσουμε να πάρετε κι εσείς την δική σας απόφαση.

Ξαναψήφισέ τους !!

Από το πολύ καλό blog "Αιθερόπλωος", μεταφέρουμε εδώ το ανυπόγραφο φέϊγ-βολάν που κυκλοφόρησε στους δρόμους της Επανομής με τίτλο "Επανομίτη-Αυτοί ξαναζητάνε την ψήφο σου". Το περιεχόμενο της προκήρυξης, που τσακίζει κόκαλα, τα λέει όλα και δεν χρειάζεται σχολιασμό. 

Παρασκευή, 16 Μαΐου 2014

Είναι το θράσος που περισσεύει ή ο λαϊκισμός;

Του Παναγιώτη Ερμείδη*
Σε επίσημη ανακοίνωση της ιστοσελίδας του κου Μαυρομάτη, αναφέρεται επί λέξη  «Την Επανομή προτείνει για μητροπολιτική έδρα του Δήμου Θερμαϊκού ο Γιάννης Μαυρομάτης»
Το παραπάνω άρθρο δημοσιεύεται στις 12.04 το βράδυ. Όπως είναι φυσικό η συγκεκριμένη πρόταση άρχισε να παίζει στα τοπικά μέσα και να δημιουργεί θέσεις και αντιθέσεις.

Αντιδράσεις στην παράταξη Μαυρομάτη για τα περί "έδρας"

Την Επανομή προτείνει για μητροπολιτική έδρα του δήμου Θερμαϊκού ο Γιάννης Μαυρομάτης

Με ενθουσιασμό υποδέχθηκαν σήμερα το βράδυ οι κάτοικοι της Επανομής την δέσμευση του Γιάννη Μαυρομάτη, πως εφόσον εκλεγεί δήμαρχος η πρώτη του απόφαση θα αφορά τον ορισμό της Επανομής, ως μητροπολιτικής έδρας του δήμου.
Αντιδράσεις, προκαλούν οι δηλώσεις Μαυρομάτη, ότι θα μεταφέρει την έδρα του δήμου Θερμαϊκού από την Περαία στην Επανομή. Και σύμφωνα με τα όσα δημοσιεύει ο «Ακτιβιστής», μόλις έγινε αυτή η ανακοίνωση, υπήρξε διαφοροποίηση από υποψήφιους του συνδυασμού «Θερμαϊκός Νέα Πορεία», που απείλησαν ακόμη και με αποχώρηση τον κ.Μαυρομάτη, αν δεν πάρει πίσω τις δηλώσεις  του. 

Συνάντηση εθελοντών για το δημοψήφισμα του νερού


Aύριο Σάββατο, στις 12 το μεσημέρι, θα γίνει συνάντηση της τριμελούς συντονιστικής επιτροπής του δήμου Θερμαϊκού με όλους τους εθελοντές/τριες για το δημοψήφισμα σχετικά με την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ. Η συνάντηση θα γίνει στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, Λογοθέτου 1 στους Ν. Επιβάτες.

Σήμερα Παρασκευή η μεγάλη εκδήλωση της "Συμπολιτείας Θερμαϊκού" στη Νέα Μηχανιώνα

Ολοκληρώνονται σήμερα Παρασκευή οι προεκλογικές συγκεντρώσεις της «Συμπολιτείας Αλληλεγγύης και Ανατροπής», με την  μεγάλη εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 8 το βράδυ στη Νέα Μηχανιώνα, στο πλακόστρωτο της οδού Πολυτεχνείου, μπροστά στου «Μαργαρίτη». Θα μιλήσει ο υποψήφιος δήμαρχος Θερμαϊκού, Σπύρος Κουζινόπουλος και θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με γνωστούς καλλιτέχνες.

Πρόταση: Να μεταφερθεί η έδρα του δήμου στο.. καραβάκι "Κωνσταντής"

Είναι κακός σύμβουλος η ταραχή, μπροστά στη διαφαινόμενη εκλογική  συντριβή. Μία ταραχή τέτοια, που οδηγεί τον «θαυματοποιό» Μαυρομάτη, να ανακοινώνει στην Επανομή ότι θα μεταφέρει εκεί την έδρα του δήμου από την Περαία, αν εκλεγεί δήμαρχος και ότι επίσης θα αγωνιστεί για… «την απομάκρυνση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας». Όσο βλέπει ο πρώην δήμαρχος Μηχανιώνας ότι απομονώνεται από τους συνδημότες μας, όπως έδειξαν οι τελευταίες αποτυχημένες προεκλογικές του συγκεντρώσεις, τόσο θα προσπαθεί να μιμηθεί ακόμη περισσότερο τον άλλο, τον «μάγο» του λαϊκισμού, Τσαμασλή, ο οποίος, ανταγωνιζόμενος τον Μαυρομάτη, ίσως ανακοινώσει σήμερα ότι μπορεί να μεταφέρει την έδρα του δήμου στο….. καραβάκι «Κωνσταντής», που το έφερε προεκλογικά να σουλατσάρει στις ακτές του Θερμαϊκού.

«Οι βιβλιοθήκες παντού» - μία πρόταση για τις βιβλιοθήκες του Δήμου

του Γιώργου Χριστοδούλου *
Η βιβλιοθήκη είναι ένας κοινωνικός χώρος πολιτισμού που μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη δύσκολη κοινωνική (οικονομική) κρίση.  Στην πλήρη και πραγματική λειτουργία της ξεπερνά τα όρια μίας στατικής συλλογής βιβλίων και γίνεται θύλακας πνευματικής καλλιέργειας, οργανωτής πολιτιστικών γεγονότων, υποστηρικτής της εκπαιδευτικής διαδικασίας, σημείο εκπαίδευσης σε νέες τεχνολογίες, φιλόξενος χώρος πρόσβασης στο διαδίκτυο και σε ηλεκτρονικές πηγές. 

Για περίεργες συνεργασίες κάνει λόγο εφημερίδα

Όχι, ο άλλος που ασπάζεται ο κ.Μαυρομάτης,
δεν είναι ο κ.Τσαμασλής
Για φήμες, που ακούγονται περί συνεργασιών, κάνει λόγο στο τελευταίο φύλλο της η εφημερίδα «Θερμαϊκός-ΝΕΤ» που εκδίδει ο επικεφαλής της παράταξης «Δημιουργική Ανανέωση», Κυριάκος Στεφανίδης. Σύμφωνα με τις φήμες αυτές, πάντα κατά την εφημερίδα «συνεργάζονται οι Τσαμασλής και Μαυρομάτης με τις ευλογίες του Αλεξανδρή, παρ΄ όλη τη φαινομενική πολεμική μεταξύ τους, για να μπορούν να ελέγχουν την κατάσταση μετά τις εκλογές».

«Συμπολιτεία» και Κουζινόπουλο ψήφισε η Περαία

Η Περαία και μαζί όλος ο Θερμαϊκός ψήφισαν ΝΑΙ στη «Συμπολιτεία», στην εντυπωσιακή για τα δεδομένα της εποχής προεκλογική συγκέντρωση της δημοτικής παράταξης, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης μπροστά στο εκλογικό κέντρο  Περαίας της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», στην οδό Αμπελοκήπων 55, με ομιλητή τον υποψήφιο δήμαρχο, Σπύρο Κουζινόπουλο.

Ότι σπείρεις θα θερίσεις!

του Δημήτρη Βαπορίδη
Ότι σπείρεις θα θερίσεις! Σοφή η λαική μας παροιμία, και επίκαιρη όσο ποτέ!!!
Την κρίση που θερίζουμε σήμερα, εμείς οι ίδιοι την σπέρναμε τετραετίες και τετραετίες... Tα κάθε λογής πολιτικά "ζιζάνια" και "λαμόγια" που μας οδήγησαν στον σημερινό πάτο, εμείς τα εκλέγαμε, και μάλιστα "μετά βαίων και κλάδων"! Καταφέραμε με την "αστοχη" ψήφο μας να φτάσουμε στο απροχώρητο, στο "δεν πάει άλλο"!!! 

Πέμπτη, 15 Μαΐου 2014

Σπ.Κουζινόπουλος: Τι φοβούνται οι κ.Μαυρομάτης και Τσαμασλής;

Για ένοχη σιωπή, σχετικά με τις τεράστιες ευθύνες της συγκυβέρνησης για την κατάντια στην οποία έχει περιέλθει η χώρα αλλά και ο δήμος Θερμαϊκού, καταγγέλει ο υποψήφιος δήμαρχος Θερμαϊκού, Σπύρος Κουζινόπουλος, με άρθρο του στην τοπική εφημερίδα «Ορίζοντας», τους  ανθυποψηφίους του, Γιάννη Μαυρομάτη και Γιώργο Τσαμασλή. Και όπως ευθέως ρωτάει: Ποια γραμμάτια ξεπληρώνουν οι κύριοι Τσαμασλής και Μαυρομάτης;

Σήμερα η συγκέντρωση της "Συμπολιτείας" στην Περαία

Σήμερα Πέμπτη, στις 8 το βράδυ, πραγματοποιείται στην Περαία, η μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση της «Συμπολιτείας» μπροστά στο εκλογικό κέντρο της παράταξης, που βρίσκεται στην κεντρική οδό Αμπελοκήπων 55. Στη διάρκεια της ομιλίας του ο υποψήφιος δήμαρχος Σπύρος Κουζινόπουλος, αναμένεται να αναφερθεί στα σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν τους κατοίκους του δήμου Θερμαϊκού αλλά και στο  δίλημμα που τίθεται: Αν θα επιτραπεί να συνεχίσουν να διοικούν οι αποτυχημένοι που έφεραν τον τόπο στη σημερινή κατάντια, ή αν θα αναδειχτούν νέες δυνάμεις, άφθαρτες και δημιουργικές.

Τετάρτη, 14 Μαΐου 2014

Από τη μεγάλη συγκέντρωση της Επανομής


O Θερμαϊκός είναι εδώ

του Πάνου Ζέρβα
Η Θεσσαλονίκη ξεκίνησε τη νεότερη φάση της Ιστορία της, στα 1912, ως μια δυναμική Μεσογειακή και Ευρωπαϊκή πόλη. Τότε, ο Θερμαϊκός, του οποίου είναι η νύμφη σύμφωνα με την αρχαία παράδοση, ήταν, μαζί με το σιδηρόδρομο, οι κυριότεροι τρόποι επικοινωνίας και μεταφοράς ανθρώπων και αγαθών. Σήμερα η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη σε παρακμή, που δεν προσπαθεί να βρει το πρόσωπό της και το ρόλο της στην Ευρώπη, στα Βαλκάνια και τη Μεσόγειο, αλλά σιγοβράζει στο ζουμί της.

K.Στεφανίδης: "Να μην αφήσουμε τους υπεύθυνους της χρεωκοπίας να μας "σώσουν"

«Πότε επιτέλους θα πάρουμε την απόφαση να αλλάξουμε, να πολεμήσουμε και να πάρουμε όλα όσα μας ανήκουν, όλα όσα σήμερα μας κλέβουν;», ρωτάει ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού, Κυριάκος Στεφανίδης, σε ένα άρθρο του με τίτλο «Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα», που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Θερμαϊκός ΝΕΤ». Καλώντας τους πολίτες να μην αφήσουν πάλι τους ίδιους, τους υπεύθυνους της χρεωκοπίας και της εξαθλίωσης, να μετατρέψουν την ελπίδα του σήμερα, σε δεσμά του αύριο.

Πρωταθλητής εξαπάτησης για το ΔΙΠΑΕ

Πέρα από το ανορθόγραφο του πράγματος, η εξαπάτηση που
επιχειρεί ο κ.Μαυρομάτης για το θέμα του ΔΙΠΑΕ, βγάζει... μάτι
του Σπύρου Κουζινόπουλου
Σε πρωταθλητή στα αγωνίσματα της εξαπάτησης, του ψεύδους και της διαστρέβλωσης, ανακηρύσσεται ο πρώην δήμαρχος Μηχανιώνας, μετά τη νέα του αθλιότητα να διαλαλεί από τις στήλες της προσωπικής προπαγανδιστικής του εφημερίδας ότι….  «ως δήμαρχος Μηχανιώνας προσείλκυσε κοινοτικά κονδύλια , ενώ εξασφάλισε την εγκατάσταση του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος στα όρια του δήμου του»!! Κι αυτό,  την ώρα που είναι γνωστό ότι το ΔΙΠΑΕ χάθηκε οριστικά για την περιοχή της Μηχανιώνας, εξ αιτίας της αδράνειας, της ανικανότητας και της ανεπάρκειας του κ.Μαυρομάτη.

Μήνυμα ΝΙΚΗΣ της "Συμπολιτείας" από την Επανομή

Μήνυμα Νίκης της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», έστειλε η Επανομή το βράδυ της Τρίτης, με μία μοναδική ογκώδη συγκέντρωση, για τα δεδομένα της εποχής, που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης, αλλά και ένα πλήθος προσωπικοτήτων που την παρακολούθησαν. Σαν τα καρφιά, έπεφταν τα λόγια του υποψηφίου δημάρχου Θερμαϊκού, Σπύρου Κουζινόπουλου: «Όλοι εμείς που αυτά τα χρόνια της κρίσης καταπίνουμε την οργή και πνίγουμε το θυμό που μας διακατέχει, έχουμε τη δυνατότητα να απαντήσουμε θαρραλέα την Κυριακή. Να εκφραστούμε στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο της «Συμπολιτείας» και να πούμε: Τέρμα πιά. Φτάνει. Δεν αντέχουμε άλλο. Δεν μπορεί το μέλλον μας να καθορίζεται από αποτυχημένους που έφεραν τη χώρα και το δήμο μας σ΄αυτό το χάλι».

Μαυρομάτης: «Άλλα λόγια ν΄αγαπιόμαστε»

του Σπύρου Κουζινόπουλου
Σε δυσχερή θέση ο πρώην δήμαρχος Μηχανιώνας, προσπαθεί να απαντήσει στις καταγγελίες μας για τις τεράστιες πολιτικές του ευθύνες στο θέμα της υπεξαίρεσης από το Ταμείο του δήμου Μηχανιώνας, όσο ήταν αυτός δήμαρχος, χρησιμοποιώντας την προσφιλή του μέθοδο του αποπροσανατολισμού και της υπεκφυγής. Και αντί να βρει το θάρρος έστω  την ύστατη στιγμή και να αναλάβει τις τεράστιες ευθύνες του σ΄αυτό το μείζον πολιτικό και ηθικό θέμα, επιχειρεί να «κουκουλώσει» την υπόθεση με την επίκληση ανόμοιων θεμάτων.

Ναυάγιο Τσαμασλή στα νερά του Θερμαϊκού

Η «πιλοτική θαλάσσια συγκοινωνία», γίνεται απλή …«τουριστική διαδρομή»!

Ναυάγιο Τσαμασλή στα νερά του Θερμαϊκού, καθώς τώρα η πολυδιαφημισμένη προεκλογικά «πιλοτική θαλάσσια συγκοινωνία», γίνεται απλή … «τουριστική διαδρομή» και μάλιστα με έναρξη λειτουργίας για μετά τις εκλογές, όπως παραδέχθηκε ο εμπνευστής του σώου αντιπεριφερειάρχης, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του «Ακτιβιστή».

Τρίτη, 13 Μαΐου 2014

Γιατί "ποιεί την νήσσαν" στο θέμα της υπεξαίρεσης;

του Σπύρου Κουζινόπουλου

Πέρασαν 10 ημέρες από το άρθρο μας με τίτλο “«Περσινά ξινά σταφύλια» αξίας 900.000 ευρώ”, όπου επισημαίναμε τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες του πρώην δημάρχου Μηχανιώνας, στο θέμα της υπεξαίρεσης των 900.000 από το ταμείο του δήμου και καλούσαμε τον κ.Μαυρομάτη «να βρει επιτέλους το θάρρος και ας ζητήσει συγνώμη για τον πλημμελή τρόπο που διοικούσε το δήμο Μηχανιώνας». Όμως αυτός, στη λογική του «άλλα λόγια ν΄αγαπιόμαστε» συνεχίζει να ποιεί την νήσσαν στο τεράστιο αυτό πολιτικό και ηθικό θέμα.

Με συνέπεια, αξιοπρέπεια και τόλμη

του Γιώργου Κανούλα*
1. Βιώνουμε μια πολύπλευρη κρίση, κρίση οικονομική, κοινωνική, πολιτισμική. Το παραγωγικό μοντέλο έχει αποδιοργανωθεί, ο κοινωνικός ιστός τείνει να διαρραγεί, μεγάλα τμήματα του πληθυσμού φτωχοποιούνται, το κράτος πρόνοιας διαλύεται. Η ανεργία εκτινάσεται στα ύψη και ιδιαίτερα των νέων.

Το πρόγραμμα προεκλογικών συγκεντρώσεων της «Συμπολιτείας»

Ανακοινώθηκε από τη δημοτική παράταξη «Θερμαϊκός-Συμπολιτεία Αλληλεγγύης και Ανατροπής» το πρόγραμμα των τελευταίων προεκλογικών εκδηλώσεων του συνδυασμού και των ομιλιών του υποψηφίου δημάρχου Σπύρου Κουζινόπουλου. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Η ένοχη σιωπή των κ.Μαυρομάτη και Τσαμασλή για ΕΥΑΘ

Τη συνεχιζόμενη σιωπή όλων των άλλων παρατάξεων, που διεκδικούν την ψήφο των δημοτών του Θερμαϊκούη και κυρίως των υποψηφίων δημάρχων Μαυρομάτη και Τσαμασλή στην οργάνωση και προβολή του δημοψηφίσματος που θα πραγματοποιήσει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ) για το ζήτημα ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ, στις 18 Μαίου, ημέρα των δημοτικών εκλογών, έξω από τα εκλογικά τμήματα, επισημαίνει με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Συμπολιτεία Θερμαϊκού», υποψήφιος δήμαρχος Θερμαϊκού Σπύρος Κουζινόπουλος.

Κουζινόπουλος: "Συνεταιράκια της αποτυχίας οι κ.Μαυρομάτης και Τσαμασλής"

«Είμαστε η παράταξη της ελπίδας και της δημιουργίας, η παράταξη της αλληλεγγύης και της ανατροπής του τέλματος, της αδιαφάνειας, της απραξίας που σήμερα επικρατεί στο δήμο Θερμαϊκού. Και το ερώτημα που τίθεται στην εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής, είναι αν θα αφήσουμε να χαθεί η ευκαιρία μιας ριζικής αλλαγής στο Δήμο με τη συμμετοχή μας, ή αν θα δώσουμε τη νέα πνοή που χρειαζόμαστε όλοι για να προχωρήσουμε προς τα εμπρός», τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Θερμαϊκού Σπύρος Κουζινόπουλος, επικεφαλής της «Συμπολιτείας» σε συζήτηση με τους κατοίκους του Μεσημερίου.

Δευτέρα, 12 Μαΐου 2014

Να πας να ψηφίσεις.

του Θοδωρή Τζίνα
Υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που νιώθουν απογοητευμένοι και δεν θέλουν να πάνε να ψηφίσουν. Χτυπημένοι από την οικονομική κρίση και κουρασμένοι από την πολιτική κατάσταση πιστεύουν ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει. Κι όμως.
Άνεργε φίλε μου, μην τα παρατάς, η ελπίδα πρέπει να μείνει ζωντανή, μην μένεις στο περιθώριο, πήγαινε να ψηφίσεις.

Παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας από την παράταξη Μαυρομάτη

Με ανακοίνωσή τους ο υποψήφιος δήμαρχος Θερμαϊκού, Σπύρος Κουζινόπουλος και ο συνδυασμός της «Συμπολιτείας Αλληλεγγύης και Ανατροπής», καταγγέλουν την αχαρακτήριστη ενέργεια του πρώην δημάρχου Μηχανιώνας και των ανθρώπων του στην Κερασιά, οι οποίοι ανάγκασαν υπάλληλο του δήμου Θερμαϊκού με 5μηνη σύμβαση, που έχει τοποθετηθεί  στο γραφείο του Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας  Ν.Κερασιάς  (οδός Αγ.Αθανασίου 10), να τηλεφωνεί από το τηλέφωνο της κοινότητας και να καλεί κατοίκους της Κερασιάς, με βάση καταλόγους της κοινότητας,  για να παρακολουθήσουν προεκλογική συγκέντρωση του κ.Μαυρομάτη.

Αύριο Τρίτη η συγκέντρωση της "Συμπολιτείας" στην Επανομή


Σπ.Κουζινόπουλος για Τσαμασλή-Μαυρομάτη: «Όταν ο Θεός έβρεχε μυαλά, εμείς κρατούσαμε ομπρέλα»

Τις σοβαρές ευθύνες όσων κυβέρνησαν τη χώρα και διοίκησαν τον τόπο, για τη συνεχιζόμενη διάβρωση της ανατολικής ακτής του Θερμαϊκού, επισήμανε ο υποψήφιος δήμαρχος Θερμαϊκού, Σπύρος Κουζινόπουλος, σε εκδήλωση που οργάνωσε στο γήπεδο μπιτς-βόλεϊ των Νέων Επιβατών, η δημοτική παράταξη «Θερμαϊκός-Συμπολιτεία Αλληλεγγύης και Ανατροπής».
Ενδιαφέροντα στοιχεία για το τεράστιο πρόβλημα της διάβρωσης, τις επιπτώσεις στην ακτή του Θερμαϊκού από τον διάδρομο προσαπογείωσης που έγινε με μπάζωμα της θάλασσας, αλλά και τα σχέδια για το ξεπούλημα των ακτών και της ΕΥΑΘ, παρουσίασαν ο καθηγητής του τμήματος πολιτικών μηχανικών του ΑΠΘ, κ.Γιάννης Κρεστενίτης και ο ευρωβουλευτής κ.Κρίτων Αρσένης.

Κυριακή, 11 Μαΐου 2014

Όταν σε πιέζει ο αντίπαλος, πετάς την μπάλα στην κερκίδα

του Πάνου Ερμείδη
Μου έκανε την τιμή το γραφείο τύπου του κου Μαυρομάτη να ασχοληθεί προσωπικά σε μια σειρά ερωτημάτων που δημοσιοποίησα τις προηγούμενες ημέρες σε σχέση με το κάμπινγκ του ΕΟΤ και το ξεπούλημα του από το ΤΑΙΠΕΔ. Ευχαριστώ θερμά και ανταποδίδω. Κατ΄ αρχάς θα συνιστούσα με κάθε καλή διάθεση να διαβάζετε προσεκτικότερα τα κείμενα μας, γιατί διαφορετικά οι απαντήσεις σας επιδέχονται πολλές ερμηνείες. Από τη συνειδητή διαστρέβλωση έως την παράκρουση. 

Ο…. «Χρυσούς Αιών» Μαυρομάτη!!

Δεν έχει όρια ο αυτοθαυμασμός, η αυταρέσκεια και ο ναρκισσισμός του κ.Γιάννη Μαυρομάτη, ο οποίος προσπαθεί να προβάλλει την οκταετία που ήταν δήμαρχος περίπου ως νέο… «Χρυσού αιώνα του Περικλέους». Καθώς, όπως διατυμπανίζει στην εφημερίδα του, την περίοδο που ήταν δήμαρχος «οι κάτοικοι της περιοχής τη νοσταλγούν έντονα».

N.Χουντής: "Θα είναι επιτυχημένος δήμαρχος ο Κουζινόπουλος"

«Γνωρίζοντας από παλιά τον Σπύρο Κουζινόπουλο, την αγωνιστική του ιστορία, το δημοσιογραφικό και συγγραφικό του έργο, καθώς και την πολυετή προσφορά του στις θέσεις ευθύνης  από όπου πέρασε, πιστεύω ότι θα είναι ένας πολύ καλός και επιτυχημένος δήμαρχος». Αυτό δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής, μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο κεντρικό εκλογικό κέντρο της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», στην Περαία, συνοδευόμενος από τη βουλευτή Β΄Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Λϊτσα Αμανατίδου.

Προκαλεί ενδιαφέρον η εκδήλωση για τη διάβρωση των ακτών

Ο δρόμος πέφτει στη θάλασσα μπροστά στο ΚΑΠΠΑ.
Σημαντική, είναι η εκδήλωση που οργανώνει η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» αυτή την Κυριακή 11 Μαίου, στις 12:30 το μεσημέρι, στη Σκάλα των Νέων Επιβατών, για το τεράστιο θέμα της διάβρωσης των ακτών, που έχει προσλάβει ανησυχητικές διαστάσεις σε ολόκληρο το ανατολικό τμήμα του Θερμαϊκού, κυρίως από την περιοχή του ΚΑΠΠΑ-2000, μέχρι τα βράχια της Αγίας Τριάδας.

Κοινωνική οικονομία και επικοινωνιακές φανφάρες

Γράφει ο Γιάννης Μενδρινός*
Πολύς λόγος γίνεται τελευταία στα προεκλογικά προγράμματα των υποψήφιων συνδυασμών περί υποστήριξης της κοινωνικής οικονομίας. Θεμιτό. Εκείνο, όμως, που μας αφήνει άφωνους, είναι η μη σωστή χρήση του όρου σε αυτά που ευαγγελίζονται οι προγραμματικές υποσχέσεις. Ένα τέτοιο παράδειγμα αποτελούν τα όσα υποστήριξε για την κοινωνική οικονομία ο υποψήφιος δήμαρχος, Γιώργος Τσαμασλής, στη συνέντευξή του στην εφημερίδα μελάνι(τεύχος 39, Απρίλιος 2014):

Δεν είναι το φιδάκι ο Διαμαντής, είναι το καραβάκι ο Κωσταντής!

του Πάνου Ζέρβα
Περάστε κόσμε! Η πανηγυρική αναγγελία της άφιξης του ηρωικού, όπως φαίνεται από τη φωτογραφία του, “Κωσταντή” από τη μακρινή Σαλαμίνα στους Νέους Επιβάτες, όπου (αν φτάσει εγκαίρως) θα εκτεθεί ως προεκλογικό… αξιοθέατο, δεν αλλάζει σε τίποτα την ουσία: πρόκειται για μια χοντροκομμένη απόπειρα πολιτικής αρπαχτής, χωρίς αντίκρισμα, η οποία απευθύνεται αποκλειστικά σε αφελείς!