Σάββατο, 10 Μαΐου 2014

Αίσθηση από την απεργία πείνας του Λ.Κωνσταντινίδη

Mεγάλη αίσθηση, προκάλεσε στη Σουηδία, η τριήμερη απεργία πείνας που πραγματοποίησε στη Στοκχόλμη, με τίμημα την ίδια την προσωπική του υγεία, ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Λευτέρης Κωνσταντινίδης, διαμαρτυρόμενος για την εξαθλίωση ολόκληρου του ελληνικού  λαού από τις απάνθρωπες μνημονιακές πολιτικές, με ευθύνη των Ευρωπαϊκών κυβερνήσεων. «Είναι μια πράξη διαμαρτυρίας, κατά του ευτελισμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας», δηλώνει ο ίδιος σε επικοινωνία με την kontranews.

Σπ.Κουζινόπουλος: «Να προστατεύσουμε την αγροτική γη»

Σημεία του αγροτικού προγράμματος της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» ανέλυσε ο υποψήφιος δήμαρχος Θερμαϊκού, Σπύρος Κουζινόπουλος, κατά τη συνάντηση που είχε με νέους αγρότες της Επανομής και του Μεσημερίου. Μέσα στις πρώτες προτεραιότητες, η προστασία της αγροτικής γης, η αναγέννηση του συνεργατισμού, η αναβίωση παραδοσιακών καλλιεργειών, η ανάπτυξη δραστηριοτήτων όπως οι «Δρόμοι του Κρασιού» κ.α.

"Τα βαριά ρίξτε, τα βαριά ψηφοδέλτια"!!

του Σπύρου Κουζινόπουλου
Θα θυμούνται όλοι την τακτική που κράτησε στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση του 2010 ο τότε και σήμερα υποψήφιος δήμαρχος κ.Γιάννης Μαυρομάτης, επιχειρώντας δικαστικά να ανατρέψει το αποτέλεσμα που έβγαλαν οι κάλπες με αστεία στην κυριολεξία επιχειρήματα, δείγμα του πως αντιλαμβάνεται τις αρχές της δημοκρατίας και του σεβασμού στη λαϊκή ετυμηγορία.

O Γαμπρός της Νύφης

του Γιώργου Μαυρομάτη *
Τώρα που  η οικονομική κρίση έφτασε στο αποκορύφωμά της, τώρα που μετά από τέσσερα χρόνια οικονομικής απραξίας και μέτρων που εξανέμισαν τα εισοδήματα των Ελλήνων και φτωχοποίησαν ένα μεγάλο μέρος του λαού, ευτυχή τη συγκυρία έχουμε τριπλές  εκλογές. Εκλογές – ευκαιρία  για τους πολίτες της υπό αφρικανοποίηση  χώρας μας να τιμωρήσουν αυτούς που έφεραν τον τόπο μας σε αυτά τα χάλια.

Παρασκευή, 9 Μαΐου 2014

Δήμος Θερμαϊκού: Θερμα(γ)ικές κοινοτοπίες για το περιβάλλον

του Πάνου Ζέρβα
Δεν μπορώ να ξέρω αν πρόκειται για αγνή και άδολη άγνοια της πραγματικότητας για το περιβάλλον στο δήμο μας, πάντως το «πρόγραμμα» του Θερμα(γ)ικού υποψηφίου (δείτε το στη συνέχεια) είναι υπόδειγμα προς αποφυγήν, γιατί περιορίζεται σε ανώδυνα ευχολόγια και δεν αναφέρει καν τα πραγματικά προβλήματα. Τα οποία είναι:

Κουζινόπουλος: «Να υπάρξει οριστική λύση για το 1ο ΓΕΛ Θερμαϊκού»

«Χαιρετίζουμε και επικροτούμε τις προσπάθειες του Συλλόγου Γονέων του 1ου Γενικού Λυκείου Θερμαϊκού για την προσωρινή επίλυση του προβλήματος της ασφαλούς αποχώρησης των μαθητών από το κτίριο του σχολείου τους», δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Θερμαϊκού, Σπύρος Κουζινόπουλος, στην ευρεία σύσκεψη για το θέμα αυτό, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου.

Οι Γαλάζιες Σημαίες στο Θερμαϊκό και οι μεταξεταστέοι Μαυρομάτης και Τσαμασλής

Με αφορμή τη χτεσινή βράβευση με Γαλάζιες Σημαίες τεσσάρων παραλιών του δήμου Θερμαϊκού, από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, ο υποψήφιος δήμαρχος Θερμαϊκού Σπύρος Κουζινόπουλος, επικεφαλής του συνδυασμού «Θερμαϊκός-Συμπολιτεία Αλληλεγγύης και Ανατροπής», έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Πέμπτη, 8 Μαΐου 2014

Προεκλογική εκδήλωση τη Δευτέρα 12 Μαίου στο Μεσημέρι


Εκπληκτική υποδοχή στη Ν.Μηχανιώνα για τη "Συμπολιτεία"

Εκπληκτική, ήταν η υποδοχή που επιφύλαξαν οι πολίτες της Νέας Μηχανιώνας στον υποψήφιο δήμαρχο Θερμαϊκού Σπύρο Κουζινόπουλο και ομάδα υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού «Θερμαϊκός-Συμπολιτεία Αλληλεγγύης και Ανατροπής», κατά την περιοδεία που πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης στη λαϊκή αγορά και τα καταστήματα της Μηχανιώνας.

Μήπως τελικά λεφτά υπάρχουν στον Δήμο μας;

του Τάσου Σταμάτη*
Τα τελευταία χρόνια και ειδικά μετά τις τεράστιες μειώσεις στην κρατική επιχορήγηση των Δήμων, η μόνιμη απάντηση των οικονομικών διαχειριστών του Δήμου μας σε οποιοδήποτε ζήτημα, ήταν και είναι «δεν υπάρχουν χρήματα». Έγινε κάτι λοιπόν την τελευταία τετραετία στην οικονομική διαχείριση του δήμου μας, έτσι ώστε να πάψει ο Δήμος μας να είναι ελλειμματικός και να μην ακούγεται πια αυτή η φράση;

Απάντηση σε αυτούς που λένε ότι γνωρίζουν

του Παναγιώτη Ερμείδη*
Με μεγάλη έκπληξη διάβασα την απάντηση του κου Μαυρομάτη για το ξεπούλημα του κάμπινγκ Αγ Τριάδας από το ΤΑΙΠΕΔ. Προσπαθεί να κάνει το άσπρο μαύρο και αντί να απαντήσει γιατί κρύβεται τόσο καιρό, γιατί δεν ενώνει τη φωνή του σε ένα χρόνιο αίτημα της περιοχής, επιτίθεται στην ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ.

Την απασχόληση εργαζομένων του Δήμου για προεκλογικούς σκοπούς, καταγγέλλει το σωματείο τους

Με επιστολή του προς το δήμαρχο, τους αντιδημάρχους και τον Γενικό Γραμματέα του δήμου Θερμαϊκού, ο σύλλογος εργαζομένων του δήμου καταγγέλλει ότι απασχολούνται εργαζόμενοι του δήμου  κατά τη διάρκεια του ωραρίου τους και σε χώρους υπηρεσίας για προεκλογικούς σκοπούς.

Κουζινόπουλος: Προμήθεια νέων απορριμματοφόρων με Λίζινγκ

Ήταν άκρως ενδιαφέρουσα η συζήτηση που έγινε στις 7 το πρωί της Πέμπτης, στο Μηχανοστάσιο του δήμου Θερμαϊκού, στην Άνω Περαία, κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε εκεί ο υποψήφιος δήμαρχος Θερμαϊκού, Σπύρος Κουζινόπουλος, συνοδευόμενος από στελέχη της «Συμπολιτείας», για να συναντήσει τους εργαζόμενους και να συζητήσει για τα προβλήματά τους.

Γιατί τη Συμπολιτεία;

του Παναγιώτη Γ. Κίρκου*
Η ανανέωση και αναζωογόνηση που χρειάζεται ο Δήμος μας από άκρη σε άκρη είναι απαραίτητη. Το συζητάμε μαζί σε όλο το Δήμο από χωριό σε χωριό. Η σημασία των αυτοδιοικητικών εκλογών είναι ακόμη μεγαλύτερη σήμερα που απαιτείται όραμα και λύσεις. Χρειαζόμαστε νέα πρόσωπα και νέες ιδέες που αφουγκράζονται τον παλμό των δημοτών και της εποχής. Έχουμε ανάγκη από συνέπεια λόγων και έργων. Από διάθεση για προσφορά, υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα για την πρόοδο του Θερμαϊκού.

Απίστευτο: Ο Μαυρομάτης μιλάει για... "λαγούς με πετραχήλια"

Αφιερωμένο εξαιρετικά σ΄αυτόν που μας κατηγορεί για "λαγούς με πετραχήλια":
Ο πρώην δήμαρχος με τον πρεσβευτή της Λιβύης Ραμαδάν Μπαργκ, όταν στις
12-9-2010 ανακοίνωνε ότι θα φέρει... επενδύσεις και δωρεάν πετρέλαιο στο Θερμαϊκό
του Σπύρου Κουζινόπουλου
Προσπαθώντας να αμυνθεί, μετά τα αποκαλυπτήρια του, ότι λειτουργεί ως αυτόκλητος συνήγορος του ΤΑΙΠΕΔ, στο ξεπούλημα του κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας, ο πρώην δήμαρχος Μηχανιώνας εξαπολύει ευθεία επίθεση εναντίον μας και μας κατηγορεί ότι «παραπλανούμε τον κόσμο», ότι χρησιμοποιούμε «κούφια λόγια», ότι δείχνουμε «απόλυτο ερασιτεχνισμό και επιπολαιότητα», ότι μοιράζουμε «επιταγές χωρίς αντίκρυσμα» και ότι, άκουσον-άκουσον, υποσχόμαστε… «λαγούς με πετραχήλια». Και τα λέει όλα αυτά ποιος; Ο πρωταθλητής της παραπλάνησης και του λαϊκισμού, των ψεύτικων ελπίδων και του αποπροσανατολισμού.

Τετάρτη, 7 Μαΐου 2014

ΣΥΡΙΖΑ Θερμαϊκού: "Στηρίξτε όλοι τη Συμπολιτεία"

Με διακήρυξή της η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ δήμου Θερμαϊκού, καλεί όλους τους δημότες να στηρίξουν τη δημοτική παράταξη «Θερμαϊκός-Συμπολιτεία Αλληλεγγύης και Ανατροπής», αξιολογώντας τις προγραμματικές της δεσμεύσεις, αλλά και το ήθος, τις γνώσεις, τους αγώνες, την ιστορία του υποψήφιου Δημάρχου Σπύρου Κουζινόπουλου. Το πλήρες κείμενο της διακήρυξης έχει ως εξής:

Σε θερμό κλίμα η συνάντηση Κουζινόπουλου-Εργαζομένων Δήμου

Σε πολύ καλό, θερμό κλίμα, έγινε το πρωί της Τετάρτης συνάντηση της διοίκησης του Συλλόγου  Εργαζομένων Δήμου Θερμαϊκού με τον υποψήφιο δήμαρχο Σπύρο Κουζινόπουλο και στελέχη της δημοτικής παράταξης «Συμπολιτεία Θερμαϊκού». Και με ενθουσιασμό έγινε δεκτή η δέσμευση της παράταξης  ότι δεν θα αφήσει να χαθεί καμία υπάρχουσα θέση, αντιθέτως θα διεκδικηθούν νέες, σταθερές θέσεις εργασίας. Επίσης, ότι θα  υπάρχουν απόλυτα διαφανείς διαδικασίες πρόσληψης προσωπικού, αλλά και θα διαμορφωθεί ένα κοινό μέτωπο εργαζομένων και διοίκησης απέναντι σε όλες τις πολιτικές που επιτίθενται στις ζωές όλων, στους μισθούς και στο κοινό σπίτι, το δήμο Θερμαϊκού.

Το προεκλογικό πρόγραμμα του Σπύρου Κουζινόπουλου 8-11/5/2014

Το πρόγραμμα του υποψηφίου Δημάρχου Σπύρου Κουζινόπουλου, επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ-ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ» έχει ως εξής για το χρονικό διάστημα από 8 Μαίου έως Κυριακή 11 Μαίου  2014:

Για την Τουριστική Ανάπτυξη ή Ο Γαμπρός της Νύφης

του Γιώργου Μαυρομάτη *
Τώρα που η οικονομική κρίση έφτασε στο αποκορύφωμά της, τώρα που μετά από τέσσερα χρόνια οικονομικής απραξίας και μέτρων που εξανέμισαν τα εισοδήματα των Ελλήνων και φτωχοποίησαν ένα μεγάλο μέρος του λαού, ευτυχή τη συγκυρία έχουμε τριπλές εκλογές. Εκλογές – ευκαιρία για τους πολίτες της υπό αφρικανοποίηση χώρας μας να τιμωρήσουν αυτούς που έφεραν τον τόπο μας σε αυτά τα χάλια.

Σε καλό δρόμο το έργο αποχέτευσης της Επανομής

Σε καλό δρόμο, είναι η αποχέτευση της Επανομής, καθώς μετά από τρία χρόνια δικαστικών εμπλοκών, φαίνεται ότι καρποφορούν οι συντονισμένες ενέργειες του απερχόμενου δημάρχου Θερμαϊκού,  Γιάννη Αλεξανδρή και των υπηρεσιών του Δήμου. Η θετική εξέλιξη, ήρθε από το Ε’ Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που έκρινε ότι δεν κωλύεται η υπογραφή της σύμβασης με τη μειοδότρια εταιρία ΕΡΤΕΚΑ Α.Ε. για την ολοκλήρωση του έργου «ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΕΠΑΝΟΜΗΣ εξωτερικό δίκτυο».

Σπ.Κουζινόπουλος: «Η διάνοιξη του παραλιακού μετώπου, το μεγάλο μας στοίχημα»

Την υλοποίηση σειράς μικρών έργων που μπορούν να αλλάξουν σύντομα την εικόνα του δήμου Θερμαϊκού και να βελτιώσουν τη ζωή των κατοίκων του, προβλέπει το πρόγραμμα της «Συμπολιτείας», που το παρουσίασε ο υποψήφιος δήμαρχος Σπύρος Κουζινόπουλος σε ομάδα επιστημόνων διαφόρων ειδικοτήτων. Και όπως σημείωσε με έμφαση: «Η διάνοιξη του παραλιακού μετώπου αποτελεί το μεγάλο στοίχημα για μας».

Ζητήματα Εκπαίδευσης στο Δήμο Θερμαϊκού

του Πάνου Ζέρβα
Νομίζω ότι οι φίλοι εκπαιδευτικοί, υποψήφιοι ή ψηφοφόροι στις επόμενες εκλογές, δεν θα έχουν αντίρρηση για μια σύντομη παρέμβαση ενός οδοντιάτρου στα θέματα της εκπαίδευσης που απασχολούν το δήμο μας. Καμιά φορά, μια ματιά «απέξω» μπορεί να είναι χρήσιμη και, ενδεχομένως, ενδιαφέρουσα!

Τρίτη, 6 Μαΐου 2014

O υποψήφιος δήμαρχος Σπύρος Κουζινόπουλος στο seleo

Παράδεισος ο Θερμαϊκός - Εμείς θα τον ξεβρoμίσουμε (video)
Ο δημοσιογράφος – συγγραφέας και υποψήφιος δήμαρχος Θερμαϊκού Σπύρος Κουζινόπουλος μιλά στο seleo.gr για την υποψηφιότητά του, την εκλογή του ως επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» από τη βάση,
ενώ ασκεί σκληρή κριτική στους ανθυποψηφίους του Γ.Τσαμασλή και Ι. Μαυρομάτη.

Αυτόκλητος συνήγορος του ΤΑΙΠΕΔ ο Μαυρομάτης!

Με κυνικό εντελώς τρόπο, ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Μαυρομάτης εμφανίζεται πλέον ως αυτόκλητος συνήγορος υπεράσπισης του ΤΑΙΠΕΔ, δηλώνοντας προκλητικά ότι ο δήμος δεν πρέπει να διεκδικήσει το χώρο του κάμπινγκ Αγίας Τριάδας «γιατί δεν του ανήκει», άρα να ξεπουληθεί, όπως σχεδιάζει το ΤΑΙΠΕΔ. Ενώ δεν παραλείπει να επιτεθεί έμμεσα κατά της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» και του υποψήφιου δημάρχου Σπύρου Κουζινόπουλου, παροτρύνοντας τους «σ΄αυτούς τους καιρούς να έχουμε ευθύνη στο λόγο τον οποίο λέμε».

Που θα βρείτε τα λεφτά;

του Θοδωρή Τζίνα*
Η οικονομική κρίση, μέσα στα δεινά που έχει επιφέρει στους περισσότερους, έφερε και κάτι χρήσιμο. Έκανε τους πολίτες δύσπιστους και επιφυλακτικούς σε υποσχέσεις και παχιά λόγια. Είναι προφανές ότι αν η πολιτική και οικονομική πορεία της χώρας συνεχίσει στην ίδια ρότα τα περιθώρια έργων και δράσεων των Δήμων θα είναι περιορισμένα. Όποιος λοιπόν κάνει μεγαλεπήβολες εξαγγελίες, για άλλη μια φορά κοροϊδεύει τον κόσμο.

Το παρδαλό κατσίκι του "μάγου" Τσαμασλή και του "θαυματοποιού" Μαυρομάτη

του Σπύρου Κουζινόπουλου
Ένα απίστευτο φεστιβάλ λαϊκισμού, υποκρισίας και φανφαρονισμού παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες να διαδραματίζεται στο δήμο Θερμαϊκού, το οποίο δυστυχώς εντείνεται, όσο πλησιάζουμε προς τις δημοτικές εκλογές της 18ης Μαίου. Με πρωταγωνιστές δύο καθ΄ολοκληρία αποτυχημένους πολιτικούς, οι οποίοι, για να εξαπατήσουν τους ψηφοφόρους, χρησιμοποιούν πρωτοφανείς μεθόδους που προσβάλουν τη νοημοσύνη των συνδημοτών μας.

Τηλεοπτική συνέντευξη Σπ.Κουζινόπουλου στο seleo


Ο Θερμαϊκός που αργοσβύνει....

Το μεγάλο θέμα για τη Θεσσαλονίκη και ευρύτερα για τη Μακεδονία που λέγεται «Θερμαϊκός Κόλπος» και που κατά καιρούς έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις και διαμάχες επιχειρεί να διαφωτίσει το newsbomb, κάνοντας έρευνα και δημοσιεύοντας όλα τα επιστημονικά στοιχεία, αλλά κυρίως δίνοντας το λόγο στους πολίτες.

Σπ. Κουζινόπουλος: «Μπορούμε να τα καταφέρουμε νοικοκυρεύοντας το δήμο Θερμαϊκού»

Πως θα μπορέσει σ΄αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, με ελάχιστα χρήματα και πετσοκομμένη την κρατική επιχορήγηση να λειτουργήσει σωστά ο δήμος Θερμαϊκού και να κάνει και κάποια έργα; Υπάρχει η δυνατότητα; «Ναι», ήταν η απάντηση του υποψήφιου δημάρχου Σπύρου Κουζινόπουλου, στο ντιμπέϊτ που οργάνωσαν η εφημερίδα «Δημότης» και το site «Ακτιβιστής».

Τα εκλογικά τμήματα του Θερμαϊκού στα οποία θα ψηφίσουμε

Καθορίστηκαν με απόφαση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας τα εκλογικά τμήματα και τα καταστήματα ψηφοφορίας του δήμου Θερμαϊκού, στα οποία θα ψηφίσουν στις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές της 18ης Μαΐου 2014, στις τυχόν επαναληπτικές της 25ης Μαΐου 2014 και των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 25ης Μαΐου 2014, οι εκλογείς που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους.

Δευτέρα, 5 Μαΐου 2014

Οι λόγοι που δεν εμφανίστηκε ο κ.Μαυρομάτης στο ντιμπέϊτ

του Σπύρου Κουζινόπουλου
«Εδοξάσθη κρυπτόμενος» ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Μαυρομάτης, καθώς  για δεύτερη φορά κατά σειρά, αρνήθηκε την τελευταία στιγμή να πάρει μέρος στο ντιμπέϊτ που οργάνωσαν η τοπική εφημερίδα «Δημότης» και το site «Ακτιβιστής». Προσβάλλοντας βάναυσα όχι μόνο τους δύο οικοδεσπότες της τηλεμαχίας, αλλά και τους άλλους τρεις υποψήφιους που διεκδικούν το δημαρχιακό αξίωμα στο δήμο Θερμαϊκού. Δείχνοντας παράλληλα για μία ακόμη φορά το πώς εννοεί την άσκηση του δημαρχιακού αξιώματος, αν κατά λάθος οι δημότες του Θερμαϊκού του δώσουν αυτή τη δυνατότητα.

Αναποδογύρισε καναντέρ στον Θερμαϊκό

Ατύχημα με πυροσβεστικό αεροσκάφος CL-415 της Πολεμικής Αεροπορίας σημειώθηκε το μεσημέρι στη θαλάσσια περιοχή του Αγγελοχωρίου.Όπως έγινε γνωστό από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας «το πλήρωμα διεσώθη και μεταφέρθηκε στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαίδευσης για την παροχή πρώτων βοηθειών». 

"Δώστε μας την ευκαιρία"

Της Ντίνας Δορυφόρου - Βρουλλή*
Παίρνοντας σήμερα στο χέρι μου το έτοιμο πλέον ψηφοδέλτιο της “Συμπολιτείας Θερμαϊκού” ένιωσα πολύ όμορφα, πραγματικά! Ένιωσα περήφανη, που μου δόθηκε η ευκαιρία να συμμετέχω κι εγώ σ’ αυτή την μεγάλη προσπάθεια από φίλους και συνδημότες να πάρουμε επιτέλους εμείς, απλοί πολίτες όλοι μας, σαν κι εσάς μόνο λίγο πιο αποφασιστικοί, την κατάσταση στα χέρια μας.

Νέο ύφος, νέο ήθος!

του Γιάννη Δουνιά *
Κάνοντας μια αποτίμηση της συνάντησης – ενημέρωσης που οργάνωσε  το περασμένο Σάββατο η Δημοτική Παράταξη «Θερμαϊκός – Συμπολιτεία Αλληλεγγύης και Ανατροπής» για την κατάσταση της Παιδείας και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι σχολικές μονάδες του Δήμου Θερμαϊκού, θεωρώ ότι αυτή στέφθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία.

Οι όψιμοι.... "ειρηνοποιοί" του Θερμαϊκού

του Σπύρου Κουζινόπουλου
Προκαλεί αλγεινή εντύπωση η στάση μερικών υποψηφίων δημάρχων στο δήμο Θερμαϊκού, όπως του πρώην δημάρχου Μηχανιώνας, οι οποίοι ενώ όλα αυτά τα χρόνια υπήρξαν θιασώτες της πολιτικής του μίσους, του διαχωρισμού των συνδημοτών μας σε «δικούς» και σε «απέναντι», σε επίδειξη αυταρχισμού και αδιαφάνειας, τώρα επιχειρούν να εμφανιστούν ως περιστερές ενότητας και συμφιλίωσης, πιστεύοντας ότι έτσι θα πετύχουν τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης και την υφαρπαγή της ψήφου των συνδημοτών μας.

H ηθική σας δεν έχει ...... σήμα!!

του Αιθερόπλωου
Σε μια αντιπροσωπευτική δημοκρατία εννοείται πως ο καθένας έχει το δικαίωμα – θεωρητικά τουλάχιστον – να δοκιμαστεί στο στίβο των εκλογών της τοπικής αυτοδιοίκησης και να προσφέρει τον «αγνό και άδολο» εαυτό του στην υπηρεσία των κατοίκων του Δήμου.
Υπάρχουν ορισμένοι ωστόσο, που οι πρότεροι (όχι και τόσο έντιμοι) βίοι τους, καθιστούν την υποψηφιότητά τους ασύμβατη με το κοινό καλό, για το οποίο οψίμως κόπτονται.

Δ.Χατζησωκράτης: «Η ΔΗΜΑΡ στηρίζει Σπ.Κουζινόπουλο»

«Η Δημοκρατική Αριστερά στηρίζει με όλες τις δυνάμεις της το ψηφοδέλτιο του υποψηφίου δημάρχου Θερμαϊκού Σπύρου Κουζινόπουλου και μετέχει ενεργά στο ψηφοδέλτιο της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ», δήλωσε το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, Δημήτρης Χατζησωκράτης, κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο κεντρικό εκλογικό κέντρο της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», στην Περαία.

Δήμος Θερμαϊκού: Κυκλοφορώ… με ανασφάλεια!

του Πάνου Ζέρβα
Το κυκλοφοριακό είναι ένα από το πιο σύνθετα και δυσεπίλυτα προβλήματα στη χώρα μας, κυρίως γιατί δεν χρησιμοποιείται όσο πρέπει η κοινή λογική. Στο δήμο Θερμαϊκού το κυκλοφοριακό είναι καταρχήν θέμα ασφάλειας: είναι πραγματικά επικίνδυνο να κυκλοφορεί κανείς στα όρια του δήμου μας είτε ως οδηγός, είτε (θεέ μου φύλαγε!) ως ποδηλάτης ή πεζός!

Το πρόγραμμα περιοδειών του Σπ.Κουζινόπουλου

Το πρόγραμμα του υποψηφίου δημάρχου Θερμαϊκού, Σπύρου Κουζινόπουλου, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Συμπολιτεία Θερμαϊκού», έχει ως εξής για σήμερα Δευτέρα 5 Μαίου και τις επόμενες ημέρες:

Κυριακή, 4 Μαΐου 2014

Κουζινόπουλος: «Οικτρή η κατάσταση στα σχολεία»

H οικτρή κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία του δήμου Θερμαϊκού, σκιαγραφήθηκε με τα μελανότερα χρώματα, στη σημαντική εκδήλωση την οποία οργάνωσε η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» για την κατάσταση της Παιδείας στην περιοχή. Και όπου για πάνω από δύο ώρες, περισσότεροι από εκατό καθηγητές, δάσκαλοι και εκπρόσωποι συλλόγων γονέων, διεκτραγωδούσαν στον υποψήφιο δήμαρχο Θερμαϊκού, Σπύρο Κουζινόπουλο, το χάλι που υπάρχει στην εκπαίδευση.

«Περσινά ξινά σταφύλια» αξίας 900.000 ευρώ

του Σπύρου Κουζινόπουλου
«Περσινά ξινά σταφύλια», χαρακτηρίζει το μέγα θέμα της υπεξαίρεσης από το ταμείο του δήμου Μηχανιώνας, όσο ήταν δήμαρχος ο κ. Μαυρομάτης και μας προτρέπει να το ξεχάσουμε, αποφεύγοντας «όπως ο διάβολος το λιβάνι» οποιαδήποτε συζήτηση για την υπόθεση που αποτελεί κόλαφο για τον πρώην δήμαρχο. Καθώς αποδεικνύει το μέγεθος των «έργων» ή μάλλον της πλήρους ανικανότητάς του, για τα οποία μάλιστα ζητάει από τους δημότες του Θερμαϊκού να τον ξαναψηφίσουν.

Οφείλουμε στα παιδιά μας καλύτερη ζωή

της Δήμητρας Τύμπα*

''Αν μες στις φωνές που τα βράδια τρυπούνε ανελέητα τα τείχη
 Ξεχώρισες μία; Ειν' η δική του... φωνή που βουϊζει στο πλήθος τριγύρω σαν ήλιος... Που μας δείχνει σαν ήλιος λαμπρός τις χρυσές πολιτείες
Που ξανοίγονται μπρος μας λουσμένες στην Αλήθεια και στο αίθριο το φως.''
             (Απόσπασμα απ το ποίημα ΧΑΡΗΣ 1944 του Μανώλη Αναγνωστάκη).

Η απόφαση μου να αγωνιστώ δίπλα στους συμπολίτες μου και στον επικεφαλής της παράταξης Σπύρο Κουζινόπουλο, ήρθε να με βρει έτοιμη να προσφέρω στον τόπο που γεννήθηκα,όπως χρονια κάνουν τώρα όλοι όσοι θέλουν να ζουν ελεύθεροι.