Σάββατο, 26 Απριλίου 2014

Το εκλογικό κέντρο της "Συμπολιτείας" στην Επανομή

Άνοιξε και άρχισε να λειτουργεί το εκλογικό κέντρο της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», στην κεντρική πλατεία της Επανομής. Μικρό, σεμνό, λαϊκό και απέριττο. Φτιαγμένο από το υστέρημα των τοπικών υποψηφίων. Δίπλα στον πολίτη και μαζί του. Τα ακριβά, πλούσια και χλιδάτα, ανήκουν αλλού.

Συμπολιτεία: Μέτρα για παραγωγική ανασυγκρότηση στο Θερμαϊκό

Μέτρα για την παραγωγική ανασυγκρότηση του δήμου Θερμαϊκού, αλλά και δραστηριότητες τέτοιες, ώστε να γίνει ο δήμος σύγχρονος, λειτουργικός και ελκυστικός, προβλέπονται στο πρόγραμμα της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», που δόθηκε στη δημοσιότητα και αναρτήθηκε στο κεντρικό site της παράταξης. Και όπως σημειώνει ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας», υποψήφιος δήμαρχος Σπύρος Κουζινόπουλος, «είναι πλέον ώρα να μπει ένα τέλος στην ανακύκλωση του παλιού και φθαρμένου συστήματος, που όχι μόνο δεν έχει τίποτα να προσφέρει, αλλά λειτουργεί ως βασικός ανασταλτικός παράγοντας για την ανάπτυξη του τόπου».

Σύλληψη 22χρονου στην Επανομή για κλοπή

Ένας 22χρονος νεαρός, συνελήφθη τις πρωινές ώρες χθες, από αστυνομικούς του Α.Τ. Επανομής, επειδή εισήλθε σε αρτοποιείο στην περιοχή της Επανομής και αφαίρεσε από το ταμείο του καταστήματος το χρηματικό ποσό των 60 ευρώ.

Παρασκευή, 25 Απριλίου 2014

Συμπολιτεία Θερμαϊκού: "Λειτουργία του δήμου με απόλυτη διαφάνεια"

Την ανάπτυξη στο έπακρο των δημοκρατικών διαδικασιών για την όλο και μεγαλύτερη συμμετοχή των πολιτών στην ενάσκηση της δημοτικής εξουσίας, προβλέπει το πρόγραμμα της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» με υποψήφιο δήμαρχο τον Σπύρο Κουζινόπουλο. Μεταξύ των νέων θεσμών που θα καθιερώσει η νέα δημοτική αρχή, είναι οι συνελεύσεις της γειτονιάς, τα τοπικά δημοψηφίσματα, η δημοσίευση των «πόθεν έσχες», η Επιτροπή των Επικεφαλής Παρατάξεων και το Συμβούλιο πρώην δημάρχων. Ενώ προβλέπεται η λειτουργία του Δήμου μέχρι τις 7 το απόγευμα.

Θρασύτατη διάρρηξη στα γραφεία του "Ορίζοντα"

Οργή και αγανάκτηση, προκαλεί η διάρρηξη, που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στα γραφεία της εφημερίδας «Ορίζοντας» στην Επανομή. Οι άγνωστοι δράστες προκάλεσαν σημαντικές φθορές στο χώρο των γραφείων, καθώς έσπασαν την κεντρική είσοδο και ξήλωσαν τις κεντρικές μονάδες των υπολογιστών, τις οθόνες και τα πληκτρολόγια.

Συμπολιτεία Θερμαϊκού: «Όλοι Πρωτομαγιά στο κάμπινγκ Αγ. Τριάδας»

Θεωρώντας ότι η δημόσια περιουσία πρέπει να διατίθεται για τις ανάγκες του κοινωνικού συνόλου και εκφράζοντας την έντονη αντίθεσή της στην απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ για το ξεπούλημα του κάμπινγκ Αγίας Τριάδας και την τσιμεντοποίησή του, η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» και ο επικεφαλής της, υποψήφιος δήμαρχος Σπύρος Κουζινόπουλος, καλούν τα μέλη, τους φίλους  και όλους τους δημότες του Θερμαϊκού να τιμήσουν την Πρωτομαγιά, μέρα αγώνων και θυσιών, την 1η Μαίου 2014, στις 11 το πρωί,  στους χώρους του κάμπινγκ.

Να σηκωθούμε από τον καναπέ και να δουλέψουμε

της Δανάης Οφάκογλου*
Καθώς πλησιάζουμε τις εκλογές της 18ης Μαίου είναι καλό να προσδιορίσουμε τις προτεραιότητες που πρέπει να θέσει ο δήμος μας, ο δήμος Θερμαϊκού..Τα προβλήματα πολλά, χρόνια και άλυτα. Ένας δήμος με φυσικό πλούτο, από τις καλύτερες γεωγραφικές θέσεις και με δυνατότητες για αποδοτικά σχέδια. Είναι η στιγμή για να προχωρήσουμε παρακάτω..Δεν έχουμε πλέον χρόνο για γκρίνιες και το γνωστό "πινκ πονκ" ευθυνών για το ποιος μας έφερε ως εδώ. Τώρα πρέπει να δημιουργήσουμε, να δώσουμε ιδέες, να δουλέψουμε σκληρά, να απαιτήσουμε μια καλύτερη ζωή για όλους εμάς.

Πέμπτη, 24 Απριλίου 2014

Θαυματοποιοί!

Οι Μαυρογυαλούροι του Θερμαϊκού σε πλήρη δράση. Για να μην λέμε ονόματα..
του Γιώργου Μητράκη στον Αγγελιοφόρο
Υποψήφιοι δήμαρχοι, περιφερειάρχες και σύμβουλοι -εννοείται όχι όλοι- συμπεριφέρονται εντελώς παλιομοδίτικα. Τάζουν στους πάντες τα πάντα. Ξεπερνούν στα λόγια όχι μόνο τις δυνατότητές τους, αλλά και τις αρμοδιότητές τους. Κυκλοφορούν ως σύγχρονοι… θαυματοποιοί.

Και Αντιπεριφερειάρχης με μισθό και υποψήφιος δήμαρχος

Και Αντιπεριφερειάρχης, με το μισθό και τη λεζάντα να τρέχει και υποψήφιος
δήμαρχος. Πόσο δεοντολογικό και πολιτικά αξιοπρεπές μπορεί να είναι αυτό;
Θέμα δεοντολογίας, αξιοπιστίας και πολιτικής αξιοπρέπειας του υποψηφίου δημάρχου Γιώργου Τσαμασλή, θέτει με δελτίο τύπου η παράταξη «Θερμαϊκός Νέα Πορεία». Και δικαιολογημένα ρωτάει: Πως είναι δυνατόν ο υποψήφιος δήμαρχος Θερμαϊκού να βρίσκεται συνεχώς –από το πρωί μέχρι το βράδυ- στην περιοχή, ενώ συγχρόνως παραμένει στη θέση του αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης και «ασκεί» καθήκοντα, ενώ άλλοι που εκπροσωπούν το δικό του κόμμα και είναι υποψήφιοι έχουν παραιτηθεί;. Τι σημαίνει αυτό;

Οι Ιησουίτες, το Βατοπέδι και ο πρώην δήμαρχος Μηχανιώνας

του Σπύρου Κουζινόπουλου
Είναι γνωστή η ιστορία με τους Ιησουίτες μοναχούς, που σε μέρες νηστειών, βάφτιζαν το κρέας «ψάρι», για να δικαιολογήσουν την πράξη τους. Πολύ περισσότερο που τα μέλη της θρησκευτικής καθολικής αδελφότητας των Ιησουϊτών και ο αρχηγός τους, Ιγνάτιο Λογιόλα, είναι αυτοί που πρώτοι εφηύραν το σύνθημα «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα».

Νέα πνοή στο Θερμαϊκό

του Παναγιώτη Γ. Κίρκου*
Όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές της 18ης Μαΐου 2014 και προωθούμε τις θέσεις της “Συμπολιτείας Θερμαϊκού” προς τους δημότες του Δήμου μας, γίνεται ολοένα και περισσότερο ξεκάθαρο ότι στην κοινωνία μας υπάρχει ανάγκη για την ανάδειξη νέων φωνών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Μουσική πανδαισία κλασικής κιθάρας

Μουσική πανδαισία, υπόσχεται να χαρίσει στο κοινό το Εργαστήριο Κλασικής Κιθάρας του Τμήματος Πολιτισμού του ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ., με τις δύο συναυλίες του με τίτλο "Guitar Mosaic", στις οποίες 13 κιθαριστές - μικροί και μεγάλοι - θα ερμηνεύσουν δημοφιλή και ελκυστικά έργα από το ρεπερτόριο της κλασικής κιθάρας σε solo εμφανίσεις αλλά και σε σύνολα.

To πρόγραμμα της "Συμπολιτείας Θερμαϊκού" για την Υγεία

Σημαντικές δράσεις στον τομέα της Υγείας, προβλέπει το πρόγραμμα της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού». Μεταξύ αυτών τη συγκρότηση Επιτροπής Υγείας στο δήμο, η δημιουργία σχετικών δομών σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα, η ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Ν.Μηχανιώνας, η ίδρυση κοινωνικού ιατρείου-φαρμακείου κ.α. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο πρόγραμμα της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού»:

Τετάρτη, 23 Απριλίου 2014

Σε ευτροφισμό, οφείλεται η δυσοσμία από το Θερμαϊκό

Σε φαινόμενα ευτροφισμού και αναερόβιων διαδικασιών στα νερά του Θερμαϊκού Κόλπου και όχι σε διαρροή αερίου οφείλεται -σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις- η έντονη δυσοσμία, που καταγράφεται από νωρίς το μεσημέρι σε όλο το κέντρο της Θεσσαλονίκης, αλλά και στη δυτική πλευρά της πόλης, έχοντας προκαλέσει έντονη ανησυχία στους κατοίκους και επισκέπτες του πολεοδομικού συγκροτήματος.  

«Ψηφίστε μας, κινδυνεύει η Δημοκρατία» !

Στο γκρεμό οδηγούν με την πολιτική τους το δήμο Θερμαϊκού οι Μαυρογυαλούροι
του Σπύρου Κουζινόπουλου
Είναι ομολογουμένως απίστευτα τα κόλπα και τα σαθρά «επιχειρήματα» που χρησιμοποιούν κάποιοι από τους υποψηφίους δημάρχους για το δήμο Θερμαϊκού, λειτουργώντας στη λογική του «μπαμπούλα», προκειμένου, αυτές τις τελευταίες μέρες πριν την κατάθεση των ψηφοδελτίων,  να προσελκύσουν υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, αλλά και να περιχαρακώσουν τις παρατάξεις τους από τους διαρκώς φυλλορροούντες ψηφοφόρους. Πολύ περισσότερο που διαπιστώνουν καθημερινά την ανοδική πορεία της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού».

Άρχισε να λειτουργεί το εκλογικό κέντρο της "Συμπολιτείας Θερμαϊκού" στην Περαία

Λιτό, απέριττο, δίχως περιττά έξοδα και σπατάλες και χωρίς να προκαλεί στη σημερινή δύσκολη συγκυρία,  στήθηκε και άρχισε να λειτουργεί σε κεντρικό σημείο της Περαίας, στην οδό Αμπελοκήπων 55 το εκλογικό κέντρο του συνδυασμού «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» με υποψήφιο δήμαρχο τον δημοσιογράφο και συγγραφέα Σπύρο Κουζινόπουλο. Η έναρξη της λειτουργίας του, συνδυάστηκε με συγκέντρωση στελεχών της παράταξης και υποψηφίων συμβούλων, για να εκφέρουν τη γνώμη τους σχετικά με την εκλογική μάχη.

Το συγκριτικό πλεονέκτημα του δήμου Θερμαϊκού καταστρέφεται

του Πάνου Ζέρβα
Το παραλιακό μέτωπο είναι ένα από τα πολύ καλά χαρτιά που διαθέτει ο δήμος Θερμαϊκού, κι όμως αφήνεται να καταστραφεί. Δεν μιλάω για τη μετατροπή του σε ανοιχτό και ανεξέλεγκτο σκουπιδότοπο: αυτό είναι απαράδεκτο και επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία, αλλά ανατάξιμο. Διορθώνεται. Αυτό που δεν διορθώνεται είναι η καταστροφή της ακτογραμμής από τη διάβρωση, η οποία προχωράει με γοργούς ρυθμούς, σε διάφορα σημεία. 

Η περίεργη "ομερτά" των κυρίων Μαυρομάτη και Τσαμασλή

Ακόμη και τα μικρά τους πήρανε χαμπάρι...
του Σπύρου Κουζινόπουλου*
Μετά από την περίεργη σιωπή δύο και πλέον μηνών, κατά την οποία οι δύο «μάγοι» του Θερμαϊκού κάλυπταν ο ένας τον άλλο, αποφεύγοντας «όπως ο διάβολος το λιβάνι» να ασκήσουν κριτική στις προεκλογικές τερατολογίες που εκστομίζουν εκατέρωθεν, εδέησαν επιτέλους να ψελλίσουν κάτι ο ένας κατά του άλλου. Όχι όμως για να κάνουν οποιαδήποτε επισήμανση στα ανέφικτα «μεγάλα έργα» των κυρίων Μαυρομάτη και Τσαμασλή και την επιχειρούμενη παραπλάνηση των ψηφοφόρων, αλλά για να  αναφερθούν ο ένας κατά του άλλου με το … «γάντι» και με χάδια στην ουσία.

Τρίτη, 22 Απριλίου 2014

Συμπολιτεία Θερμαϊκού: «Αντιμετωπίζουμε την κρίση όλοι μαζί»

Ο δήμος Θερμαϊκού από τις 18 Μαίου που θα είναι στη διοίκησή του η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού», θα πρωτοστατήσει σε ειδικά προγράμματα καταπολέμησης της ανεργίας, καθώς το μέγα θέμα της κοινωνικής συνοχής, είναι από τα κυρίαρχα στο πρόγραμμα αυτής της δημοτικής παράταξης που έχει ως υποψήφιο δήμαρχο τον Σπύρο Κουζινόπουλο. Το βασικό σύνθημα που θέτει η «Συμπολιτεία», και θα το κάνει πράξη μόλις αναλάβει ως δημοτική αρχή, είναι το «αντιμετωπίζουμε την κρίση, όλοι μαζί!»

Το 5ο κύπελλο ενόργανης γυμναστικής από τον "Αίαντα"

Ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός για το δήμο Θερμαϊκού, είναι το 5ο κύπελλο ενόργανης γυμναστικής, που διοργανώνει η πάντα δραστήρια διοίκηση  του Γυμναστικού Ομίλου Θερμαϊκού «Αίας», από Παρασκευή μέχρι Κυριακή 25-27 Απριλίου στο κλειστό γυμναστήριο του 2ου Γυμνασίου Περαίας.

Δημήτρης Ζερβουδάκης: «Εισήγηση για τον Πολιτισμό»

Είκοσι σημαντικές προτάσεις σχετικά με την ανάπτυξη της πολιτιστικής δημιουργίας στο δήμο Θερμαϊκού, για να συμπεριληφθούν αυτές στο Πρόγραμμα της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», με υποψήφιο δήμαρχο τον Σπύρο Κουζινόπουλο,  διατυπώνει ο τραγουδοποιός Δημήτρης Ζερβουδάκης, που είναι μόνιμος κάτοικος Μεσημερίου. Γράφει συγκεκριμένα ο γνωστός καλλιτέχνης:

To "Kουκου" του Ζορζ Φεϊντό στη Ν.Μηχανιώνα

H Θεατρική Ομάδα Μηχανιώνας του ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. Δήμου Θερμαϊκού παρουσιάζει την Τετάρτη 30 Απριλίου 2014 στις 8 το βράδυ στην αίθουσα Θεάτρου του 1ου Γυμνασίου Μηχανιώνας, το έργο του Georges Feydeau «ΚΟΥΚΟΥ» σε μετάφραση Μάριου Πλωρίτη.

H νέα ασθένεια της εποχής μας: Κεραίες κινητής τηλεφωνίας

του Τάσου Σταμάτη
Τα τελευταία χρόνια όπως όλοι γνωρίζουμε και βλέπουμε, φυτρώνουν κεραίες κινητής τηλεφωνίας παντού. Από την μια πλευρά ο κόσμος ανησυχεί, από την άλλη οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας αναφέρουν ότι είναι μονόδρομος η εγκατάσταση τους και σε τρίτο πλάνο ένα κράτος που τηρεί «σιγή ιχθύος».

Δευτέρα, 21 Απριλίου 2014

Έτσι αντιγράφουμε τον κ.Μαυρομάτη!!

Ο περίπου "τέλειος" κατά τον κ.Μαυρομάτη δρόμος, για τον οποίο κλείνει τα μάτια
στην επικινδυνότητά και ισχυρίζεται ότι το μόνο που λείπει είναι..."ενιαίο οδόστρωμα"
του Σπύρου Κουζινόπουλου
Μια σοβαρή καταγγελία διατύπωσε τις τελευταίες μέρες ο υποψήφιος δήμαρχος κ.Γιάννης Μαυρομάτης τόσο εναντίον μας, όσο και κατά της δημοτικής παράταξης «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» της οποίας ηγούμαστε: Ότι τον αντιγράφουμε. Και συγκεκριμένα, ότι «αντιγράφουμε πλήρως τις ιδέες, τις προτάσεις, τις δράσεις και τις πράξεις του Γ.Μαυρομάτη και της παράταξης «Θερμαϊκός – Νέα Πορεία» για το οδικό και συγκοινωνιακό δίκτυο», όπως αναφέρει στο επίσημο site του συνδυασμού του. 

Σπ. Κουζινόπουλος: "Κάνουμε το Δήμο, το σπίτι όλων των δημοτών"

«Βάζουμε στην άκρη τους φθαρμένους και αποτυχημένους, φέρνουμε στο Δήμο νέες δυνάμεις της δημιουργίας και της προκοπής», λέει ο υποψήφιος δήμαρχος της «Συμπολιτείας» σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Μελάνι»Η πρωτόγνωρη εκλογή του Σπ. Κουζινόπουλου- Οι στόχοι για τη νέα δημοτική αρχή- Οι έξι προτεραιότητες που θέτει- Τι λέει για την τουριστική ανάπτυξη και τη διάνοιξη του παραλιακού μετώπου- Το σύνθημά του «ξεβρομίζουμε το Θερμαϊκό» - Για ποιους λέει «λίγη περισσότερη σοβαρότητα δεν βλάπτει»
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της συνέντευξης: 

Κυριακή, 20 Απριλίου 2014

Χωρίς ευρωβουλευτή κινδυνεύει να μείνει η Κεντρική Μακεδονία

Είναι η πρώτη φορά σε ευρωεκλογές που η Θεσσαλονίκη και γενικότερα η Κεντρική Μακεδονία διαθέτει τόσο πολυπληθή εκπροσώπηση στα ευρωψηφοδέλτια. Ωστόσο θα είναι επίσης η πρώτη φορά που η δεύτερη σε πληθυσμό γεωγραφική περιφέρεια της χώρας κινδυνεύει να μείνει πιθανότατα χωρίς εκπροσώπηση στο ευρωκοινοβούλιο, όπως αναφέρει ρεπορτάζ της η εφημερίδα Μακεδονία.