Σάββατο, 12 Απριλίου 2014

Ποιοι κλώτσησαν την ευκαιρία για το Διεθνές Πανεπιστήμιο

του Σπύρου Κουζινόπουλου
Έκπληκτοι, διαβάσαμε στο τελευταίο φύλλο του εντύπου που εκδίδει ο πρώην δήμαρχος Μηχανιώνας, υπό τον τίτλο «Θερμαϊκός Νέα Πορεία», ότι μεταξύ των άλλων που υπόσχεται να κάνει ο κ.Μαυρομάτης, αν εκλεγεί δήμαρχος, είναι και η «εγκατάσταση εκπαιδευτικών ιδρυμάτων (ΔΙΠΑΕ, ΑΠΘ/Τμήματος Βιολογίας, Παν.Μακεδονίας)» !!.

Ρυθμίζονται τα χρέη πολιτών και επιχειρήσεων προς τους δήμους

Υπερψηφίστηκε από τη Βουλή η ευνοϊκή ρύθμιση για τη διευθέτηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των πολιτών και επιχειρήσεων προς τους δήμους που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τις αλλαγές στον Καλλικράτη. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου στο σύνολο του τις επόμενες ημέρες και τη δημοσίευσή του σε ΦΕΚ οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν μέσα σε τέσσερις μήνες σχετική αίτηση στους δήμους για την διευθέτηση των οφειλών τους.

Όταν οι νυν δημοτικοί σύμβουλοι τρέχουν για..... "ψηφαλάκια"

Το δημοτικό συμβούλιο σε μέρες "καλές". Την Πέμπτη ήταν
σχεδόν μόνο οι μισοί και οι άλλοι έτρεχαν για ... "ψηφαλάκια"
Εικόνα διάλυσης παρουσίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Θερμαϊκού, κατά την τελευταία συνεδρίασή του που έγινε την Πέμπτη, με πολλές απουσίες συμβούλων που ανήκουν στην απερχόμενη διοίκηση και στελεχώνουν την παράταξη Τσαμασλή, αλλά και από την παράταξη Μαυρομάτη.

Έντονες αντιδράσεις για το "κλείδωμα" των κωδικών

Έντονες διαμαρτυρίες, προκαλεί η απόφαση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων να «κλειδώσει» τους κωδικούς, με συνέπεια να μην μπορούν οι φορολογούμενοι να αλλάξουν τις ενδείξεις που εμφανίζονται στις προσυμπληρωμένες από το υπουργείο Οικονομικών, φορολογικές δηλώσεις. Το υπουργείο Οικονομικών ισχυρίζεται ότι η ενέργεια αυτή αποβλέπει στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της απάτης με τις φορολογικές δηλώσεις.

Παρασκευή, 11 Απριλίου 2014

Οι λαθρέμποροι ελπίδων στο δήμο Θερμαϊκού

Τις απόψεις του για πολλά από τα άλυτα προβλήματα του δήμου Θερμαϊκού, για τα προεκλογικά πυροτεχνήματα των ανθυποψηφίων του Μαυρομάτη και Τσαμασλή, καθώς και για την ανάγκη εξεύρεσης πόρων ώστε να λειτουργήσει στοιχειωδώς ο δήμος, παρουσίασε ο υποψήφιος δήμαρχος, Σπύρος Κουζινόπουλος, στο επιτυχημένο ντιμπέϊτ που οργάνωσαν η τοπική εφημερίδα «Δημότης» και η ιστοσελίδα «Ακτιβιστής».

Σχετικά με το ανύπαρκτο γυμνάσιο Μεσημερίου και άλλα .... δαιμόνια.

του Τάσου Σταμάτη *
Ακούγοντας το debate των υποψηφίων δημάρχων του Δήμου Θερμαϊκού προχθές, άκουσα μεταξύ των υπολοίπων ΕΓΩ του κ. Τσαμασλή και το μεγάλο του δημιούργημα, το Γυμνάσιο Μεσημερίου. Ένα Γυμνάσιο Μεσημερίου που λειτουργεί κανονικά, σύγχρονο, όπου τα παιδιά μας καθημερινά αποκτούν τις βάσεις για να πάνε στο Λύκειο (τέτοιο δεν έχουμε ακόμα στο Μεσημέρι, αλλά ίσως φυτρώσει και αυτό θερμαγικά) και μετά στο πανεπιστήμιο (μία και κάναμε όλα τα άλλα να κάνουμε και ένα τέτοιο) !!!!!!

Συμμετοχή και του δήμου Θερμαϊκού στο δημοψήφισμα για ΕΥΑΘ

Να συμμετάσχει στο δημοψήφισμα που οργανώνει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ, αποφάσισε με συντριπτική πλειοψηφία (πλην δύο αρνητικών τοποθετήσεων) το δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού το βράδυ της Πέμπτης στην τακτική συνεδρίασή του, που ίσως ήταν και η τελευταία αυτής της περιόδου, πριν τις εκλογές.

Συμπολιτεία Θερμαϊκού: Συχνά ηλεκτρονικά δημοψηφίσματα για σοβαρά τοπικά θέματα


του Σπύρου Κουζινόπουλου, υποψηφίου δημάρχου Θερμαϊκού
Ο καλός μου φίλος Πασχάλης Παπαχριστόπουλος, πρώτος Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού, που μένει μόνιμα στις Βρυξέλλες και εργάζεται στις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ψήφισε χτες με το smartPhone του στο Βέλγιο, για μια ακόμη φορά ηλεκτρονικά, στις εσωκομματικές διαδικασίες του κόμματος στο οποίο ανήκει. Και ρωτάει: «Δεν θα μπορούσε κάτι τέτοιο να γίνεται και στη χώρα μας την Ελλάδα»;

Πέμπτη, 10 Απριλίου 2014

Σπ.Κουζινόπουλος: "Γιατί να ξαναψηφίσουν οι συνδημότες μας τους κυρίους Τσαμασλή και Μαυρομάτη; Επειδή δεν έκαναν τίποτα";

Εύλογο, ήταν το ερώτημα που απηύθυνε προς τους κυρίους Τσαμασλή και Μαυρομάτη, ο υποψήφιος δήμαρχος Θερμαϊκού, Σπύρος Κουζινόπουλος: «Ήταν στα πράγματα 20 χρόνια ο πρώτος και 8 χρόνια ο δεύτερος και δεν έκαναν τίποτα για τον τόπο. Γιατί να τους ξαναψηφίσουν οι συνδημότες μας; Για να συνεχίσουν την ίδια αποτυχημένη πολιτική τους»; Ενώ με τη σειρά του ο επίσης υποψήφιος δήμαρχος, Κυριάκος Στεφανίδης σχολίασε: «Ας μας πουν οι κ.Μαυρομάτης και Τσαμασλής για ποιο λόγο κατεβαίνουν. Δεν φτάνουν τα χαμένα χρόνια που σπατάλησαν»;

K.Στεφανίδης: Ανοικτή επιστολή στους δημότες

του Κυριάκου Στεφανίδη
Φίλοι μου συνδημότες, 
Ζω και εργάζομαι ως Γενικός – Οικογενειακός Ιατρός 17 χρόνια στον Δήμο μας. Όλα αυτά τα χρόνια σας έζησα και σας γνώρισα στις πιο κρίσιμες στιγμές της ζωής σας και συνδέθηκα μαζί σας. Αισθάνομαι ότι μοιραζόμαστε την ίδια μοίρα σ’ αυτές τις δύσκολες μέρες και νιώθω και εγώ όπως και εσείς. Ως πότε θα πονάμε για τις λάθος επιλογές μας ; 

Oι μικροί μαθητές της Περαίας δίνουν το παράδειγμα

Στις 8 Απριλίου το πρωί, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Περαίας, οι μαθητές δώσανε ένα φωτεινό παράδειγμα αλληλεγγύης συμμετέχοντας στη Δράση ΣΤΟΠ (Συνεργαζόμαστε Τώρα Όλοι ενάντια στην Πείνα). Οι μαθητές με χαρά συνεισέφεραν διάφορα αρτοσκευάσματα, φρέσκα φρούτα και διάφορα άλλα τρόφιμα.

Χ.Ιβάνοβιτς: Γιατί δεν εμφανίστηκε ο κ.Μαυρομάτης

Ο Χ.Ιβάνοβιτς και δίπλα του ο Τ.Μάγγος
του Χρήστου Ιβάνοβιτς στον "Ακτιβιστή"
Η αλήθεια είναι πως ο κ. Μαυρομάτης όταν ρωτήθηκε πριν περίπου εβδομάδες συμφώνησε να συμμετάσχει αφού του είχαν γνωστοποιηθεί πλήρως οι όροι της διαδικασίας του ντιμπέϊτ (όπως άλλωστε είχε γίνει και με όλους τους υποψηφίους δημάρχους, γεγονός που μπορείτε να επιβεβαιωθεί). Το μόνο που έμενε αδιευκρίνιστο ήταν ο τόπος διεξαγωγής του.

Σπ.Κουζινόπουλος: "Μερικές από τις πρώτες μας προτεραιότητες"

Κάποιους πρώτους στόχους του προγράμματος της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», παρουσίασε ο υποψήφιος δήμαρχος Σπύρος Κουζινόπουλος στην εισαγωγική του ομιλία στο ντιμπέϊτ που οργάνωσαν το απόγευμα της Τετάρτης στο ξενοδοχείο «Αίγλη» της Περαίας η εφημερίδα «Δημότης με τον Τατιανό Μάγγο και η ιστοσελίδα «Ακτιβιστής» του Χρήστου Ιβάνοβιτς. Όπως είπε ο κ. Κουζινόπουλος:

Τ.Μάγγος: "Για τον απόντα κ. Μαυρομάτη",

Οι οργανωτές του πρώτου ντιμπέϊτ, Τατιανός Μάγος και Χρήστος Ιβάνοβιτς
του Τατιανού Μάγγου στον «Δημότη» 
Το να αποφεύγεις το διάλογο με τους υπόλοιπους υποψηφίους δημάρχους δεν είναι και η καλύτερη τακτική. Το να είσαι ο μόνος που προσπαθεί να βάλει όρους διαλόγου επειδή ανησυχείς και δεν εμπιστεύεσαι, δείχνει φόβο. Το να μην εμφανίζεσαι τελικά δείχνει υπεροψία.

Πως θα εκλεγούν οι δημοτικοί σύμβουλοι στο δήμο Θερμαϊκού

Με τι τρόπο θα γίνει η κατανομή των εδρών στο νέο δημοτικό συμβούλιο; Ποια είναι η διαδικασία που θα ακολουθηθεί; Ποιο το εκλογικό μέτρο; Απαντήσεις σε όλα αυτά, δίνει το διαφωτιστικό κείμενο που ακολουθεί:

Για κάποιους που φοβούνται το διάλογο και την αντιπαράθεση


Για μια ακόμη φορά ο πρώην δήμαρχος Μηχανιώνας, Γιάννης Μαυρομάτης, που διεκδικεί εκ νέου την ψήφο των δημοτών του δήμου Θερμαϊκού, απέδειξε πόσο υπερόπτης είναι, αποφεύγοντας όπως «ο διάβολος το λιβάνι» το διάλογο και την αντιπαράθεση με επιχειρήματα, πόσο υποτιμά τους ανθυποψηφίους του. Γιαυτό και απέφυγε να πάρει μέρος στο πολύ επιτυχημένο πρώτο ζωντανό ντιμπέϊτ στο δήμο Θερμαϊκού, που οργάνωσαν το απόγευμα της Τετάρτης στο ξενοδοχείο ΑΙΓΛΗ στην Περαία, η τοπική εφημερίδα «Δημότης» και η ιστοσελίδα «Ακτιβιστής».

Τετάρτη, 9 Απριλίου 2014

Σπ.Κουζινόπουλος: «Ουσιαστικές αρμοδιότητες στα τοπικά συμβούλια»

Ουσιαστικές αρμοδιότητες στις τοπικές δημοτικές κοινότητες, για την επί ίσοις όροις  ανάπτυξη και των οκτώ διαμερισμάτων του δήμου Θερμαϊκού, προβλέπει το πρόγραμμα της «Συμπολιτείας». Και όπως δήλωσε ο επικεφαλής της παράταξης, υποψήφιος δήμαρχος Θερμαϊκού, Σπύρος Κουζινόπουλος, μιλώντας με παλιά, έμπειρα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, θα πρέπει να πάψουν τα τοπικά συμβούλια να ασχολούνται μόνο με την έκδοση αδειών για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, αλλά να έχουν πλέον καθοριστικό ρόλο στη διοίκηση των κοινοτήτων τους.

H Kούλα Παπακώστα στη θέση του Γιάννη Τσακμάκα

Ένα παλιό, δοκιμασμένο και έμπειρο στέλεχος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η κυρία Κούλα Παπακώστα από το Αγγελοχώρι, κατέλαβε τη θέση στο δημοτικό συμβούλιο του παραιτηθέντος από όλα τα αξιώματά του κ.Γιάννη Τσακμάκα, ενώ ορίστηκε από τον απερχόμενο δήμαρχο κ. Γιάννη Αλεξανδρή και ως Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτισμού του δήμου Θερμαϊκού.

Οι κίνδυνοι από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία

Τι λέει ο καθηγητής Γενετικής Κων. Τριανταφυλλίδης
Ο ομότιμος καθηγητής της Γενετικής, Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης
Ποιες είναι οι επιπτώσεις της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, όπως αυτές που εκπέμπουν οι τρεις γιγαντοκεραίες, που βρίσκονται στην περιοχή των κοιμητηρίων της Νέας Μηχανιώνας, ή όπως το σύστημα κεραιών που έχει τοποθετηθεί στην ταράτσα οικοδομής, σε απόσταση αναπνοής από το Λύκειο; Πρέπει να ανησυχούμε ή να εφησυχάζουμε; Ποια είναι τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνουμε;

Τρίτη, 8 Απριλίου 2014

Το συγκριτικό πλεονέκτημα του δήμου Θερμαϊκού καταστρέφεται

Γράφει ο Πάνος Ζέρβας*
Το παραλιακό μέτωπο είναι ένα από τα πολύ καλά χαρτιά που διαθέτει ο δήμος μας, κι όμως αφήνεται να καταστραφεί.  Δεν μιλάω για τη μετατροπή του σε ανοιχτό και ανεξέλεγκτο σκουπιδότοπο: αυτό είναι απαράδεκτο και επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία, αλλά ανατάξιμο. Διορθώνεται. Αυτό που δεν διορθώνεται είναι η καταστροφή της ακτογραμμής από τη διάβρωση, η οποία προχωράει με γοργούς ρυθμούς, σε διάφορα σημεία. 

Τι ζητάει ο Μέγας Αλέξανδρος στη Ριβιέρα;

της Νόρας Αναγνώστου
Σύμφωνα με προεκλογικές εξαγγελίες, σύντομα ο Δήμος Θερμαϊκού θα μετατραπεί σε τουριστική ατραξιόν διαστημικού τύπου: ο μελλοντικός επισκέπτης της παράκτιας περιοχής μας, θα καταφθάνει ταχύπλοος ως τη μαρίνα της Αγίας Τριάδας κι από κει θα διακτινίζεται χερσαίως ως τη Ν. Μηχανιώνα για να απολαύσει τη θέα ιχθύων σε νεοπαγές ενυδρείο, και υποθαλασσίως ως την Επανομή σε θαλάσσιο πάρκο.

Γιατί σιωπούν στο θέμα του δημοψηφίσματος για ΕΥΑΘ;

 
Από τη "Συμπολιτεία Θερμαϊκού" εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: 
Πέρασε σχεδόν ένας μήνας, από την έκκληση που απηύθυνε ο υποψήφιος δήμαρχος Θερμαϊκού, Σπύρος Κουζινόπουλος, στην απερχόμενη διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού να συμμετάσχει στο δημοψήφισμα κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ που οργανώνουν όλοι οι άλλοι δήμοι του νομού Θεσσαλονίκης για την ημέρα των δημοτικών εκλογών της 18ης Μαίου. Δυστυχώς, δεν υπήρξε για το θέμα αυτό καμία ενέργεια.

Χωρίς λεωφορεία την Τετάρτη λόγω απεργίας στον ΟΑΣΘ

Χωρίς λεωφορεία θα μείνει αύριο, Τετάρτη, η Θεσσαλονίκη. Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ συμμετέχουν στη γενική απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ. Για τις ανάγκες των μετακινήσεων του κοινού, θα υπάρχει ένα λεωφορείο σε κάθε γραμμή, με προσωπικό ασφαλείας. Λεπτομέρειες στο www.oasth.gr.

Δευτέρα, 7 Απριλίου 2014

Σε πλήρη απαξίωση οδηγείται το Κέντρο Υγείας Μηχανιώνας

Σ.Κουζινόπουλος: "Αυτό είναι απαράδεκτο και πρέπει να αντιδράσουμε"
Σε πλήρη απαξίωση, οδηγείται το Κέντρο Υγείας Νέας Μηχανιώνας, με την αποδυνάμωσή του σε ιατρικό προσωπικό και εξοπλισμό. Το «κερασάκι στην τούρτα», σ΄αυτή την καθοδική πορεία, μπήκε με τη σημερινή απόφαση του Διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας-Θράκης για την αφαίρεση του μοναδικού ασθενόφορου που υπήρχε στο Κ.Υ. Μηχανιώνας και τη μεταφορά του στο νοσοκομείο «Άγιος Παύλος» της Θεσσαλονίκης. Ενώ με την ίδια απόφαση, μετακινούνται και οι δύο οδηγοί που υπήρχαν και πηγαίνουν πλέον ο ένας στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και ο άλλος στον «Άγιο Παύλο».

Σπ. Κουζινόπουλος: "Δημιουργούμε Ειδικό Λογαριασμό Αλληλεγγύης"

Tη δημιουργία Ειδικού Λογαριασμού Αλληλεγγύης, για την κάλυψη των συνδημοτών μας που έχουν άμεση ανάγκη, περιλαμβάνει στο πρόγραμμά της η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού». Και όπως εξηγεί ο επικεφαλής της παράταξης, υποψήφιος δήμαρχος Θερμαϊκού, Σπύρος Κουζινόπουλος, τον λογαριασμό αυτό, θα τον διαχειρίζεται διαπαραταξιακή επιτροπή του δημοτικού συμβουλίου με τη συμμετοχή και των φορέων της περιοχής.

"Όταν κάποιος ξεπουλιέται, μετά χρωστά".....

Του Γιάννη Τσακμάκα*
Σε άρθρο μου πριν μερικές εβδομάδες είχα αναφέρει ότι στην εποχή την οποία ζούμε το ΕΣΠΑ ,είναι το σημαντικότερο χρηματοδοτικό εργαλείο ανάπτυξης της χώρας και των Δήμων. Ο κ. Μαυρομάτης σήμερα μας λέει ότι θα θα βάλει τέλος στον κατήφορο του δήμου μας. Όταν όμως ήταν επί 8ετίας δήμαρχος, όχι μόνο δεν πήρε ούτε 1 ευρώ από το ΕΣΠΑ ,όχι μόνο δεν υπέβαλε ούτε μια πρόταση χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ ,αλλά δεν έγγραψε ούτε ένα έργο ΕΣΠΑ στο τεχνικό του πρόγραμμα. 

Συμπολιτεία Καθαρότητας

του Τάσου Σταμάτη
Την Πέμπτη το βράδυ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στον Μπαξέ, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη μελών της Συμπολιτείας. Το επόμενο βράδυ, την Παρασκευή στον Φάρο στην παραλία της Επανομής, συγκεντρώθηκαν μέλη και νέοι φίλοι της Συμπολιτείας από την Επανομή και το Μεσημέρι και συζήτησαν με τον υποψήφιο Δήμαρχο Σπύρο Κουζινόπουλο.

Να γιατί οι ανεξέλεγκτες κεραίες σκοτώνουν.....

Τα στοιχεία του πίνακα, που δημοσίευσε στο Facebook η ομάδα «Α-κέραιη Επανομή», δείχνουν για μία ακόμη φορά την επιτακτική ανάγκη να μειωθούν αφενός τα όρια της εκπεμπόμενης ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, αλλά και από την άλλη να υπάρξει συντονισμένος αγώνας από όλους τους φορείς, τους συλλόγους και τις κινήσεις και ομάδες πολιτών, για την αλλαγή του νόμου 3431/2006, που επιτρέπει στις εταιρίες να εγκαθιστούν κεραίες σε απόσταση μικρότερη των 300 μέτρων από σχολεία, παιδικούς σταθμούς, νοσοκομεία και γηροκομεία.

Κυριακή, 6 Απριλίου 2014

«Πνίγηκε» η Νέα Μηχανιώνα από την έντονη νεροποντή


Το νερό έχει φτάσει σχεδόν στο ύψος των προβολέων του αυτοκινήτου
«Πνίγηκε» η Νέα Μηχανιώνα, το μεσημέρι της Κυριακής από την έντονη νεροποντή που σημειώθηκε και είχε σαν συνέπεια να πλημμυρίσουν ισόγεια και υπόγεια, καθώς και κάποια μαγαζιά στην οδό Πολυτεχνείου. Το σοβαρότερο πρόβλημα, παρουσιάστηκε για μία ακόμη φορά στην οδό Κώστα Βάρναλη,  από το 1ο Δημοτικό Σχολείο έως το πρώην Δημαρχείο, καθώς ο δρόμος είχε μεταβληθεί σε αδιαπέραστο ποτάμι.

Δεν ωφελούνται οι Χρυσαυγίτες από το θέμα Μπαλτάκου

Εις βάρος της Χρυσής Αυγής αποβαίνει η πόλωση του πολιτικού κλίματος μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις ανατροπές που προκάλεσε το θέμα Μπαλτάκου. Αυτό δείχνει νέα δημοσκόπηση του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Σπ.Κουζινόπουλος: «Nα προστατευθεί η υγεία των συνδημοτών μας από τις κεραίες»

Χαιρετιστήριο μήνυμα απέστειλε ο υποψήφιος δήμαρχος Θερμαϊκού, Σπύρος Κουζινόπουλος, επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», προς τους συλλόγους γονέων του Λυκείου, των Γυμνασίων, των Δημοτικών Σχολείων και του Νηπιαγωγείου της Μηχανιώνας, με αφορμή την εκδήλωση που οργανώνουν σήμερα Κυριακή, για τις επιπτώσεις από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία. Προτρέποντάς τους σε κοινούς αγώνες με τους άλλους διαμαρτυρόμενους για το ίδιο θέμα φορείς της περιοχής.

Η όψιμη "ευαισθησία" του κ.Μαυρομάτη για τις κεραίες

Η κεραία της Wind, ήταν η αρχή. Όταν οι άλλες εταιρίες είδαν ότι δεν αντιδρά
ο δήμος Μηχανιώνας, τότε κατέφθασαν κι αυτές, δημιουργώντας "πάρκο κεραιών"
του Σπύρου Κουζινόπουλου
Ο ανθυποψήφιός μας κ.Γιάννης Μαυρομάτης, προσπαθώντας να απαντήσει σε προηγούμενο άρθρο μας, σχετικά με τη μεγάλη συναυλία διαμαρτυρίας κατά των κεραιών στην Επανομή, προσπαθεί να αντικρούσει τα όσα του καταμαρτυρούσαμε για την παντελή απουσία του όλα αυτά τα χρόνια από τις αντίστοιχες κινητοποιήσεις στη Νέα Μηχανιώνα, διαβεβαιώνοντάς μας ότι … «διακατέχεται από ευαισθησία για αυτά τα θέματα».

Μεγάλη εκδήλωση σήμερα από την Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία

Μία μεγάλη εκδήλωση αντίστασης κι αλληλεγγύης, διοργανώνει σήμερα Κυριακή 6 Απριλίου, στις 10 το πρωί, στο δημοτικό πάρκο των Νέων Επιβατών, η  Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Πολιτών Θερμαϊκού. Η οποία με ανακοινώσεις της, με αφίσες και πανό που έχουν αναρτηθεί σε διάφορα σημεία των πόλεων του Θερμαϊκού, καλεί τους δημότες να δώσουν δυναμικό παρόν.

Ένα beach party με τους "Ολύμπιανς" στην πλαζ Αγίας Τριάδας

Στην πλαζ της Αγίας Τριάδας, Beach Party με το θρυλικό συγκρότημα των «Ολύμπιανς», το καλοκαίρι του 1969. Παίζουν οι Νίκος Αρχοντής, σαξόφωνο βαρύτονο, Απόστολος Θεοδωρόπουλος σαξόφωνο τενόρο, στη μέση ο Πασχάλης Αρβανιτίδης (τραγούδι-μπάσο), με τον παρουσιαστή Γιώργο Κωνσταντινίδη δίπλα του και στην άκρη ο Βασίλης Παπαβασιλείου στο μπάσο, ενώ στο αρμόνιο είναι ο Άλκης Κακαλιάγκος με τον μίμο Rocky πίσω του.