Σάββατο, 5 Απριλίου 2014

Η αποθέωση του πολιτικαντισμού και του καιροσκοπισμού

Από τη δημοτική παράταξη «Συμπολιτεία Θερμαϊκού», εκδόθηκε το ακόλουθο Δελτίο Τύπου:
Τις τελευταίες ημέρες γινόμαστε μάρτυρες μετακινήσεων, εγγραφών και μετεγγραφών σε δημοτικά ψηφοδέλτια. Επειδή κάποιες από τις μετακινήσεις  αυτές εμπλέκουν στην μεταγραφολογία και τη ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ και στελέχη της, είμαστε υποχρεωμένοι να δηλώσουμε τα παρακάτω:

Πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ - Δυσπιστία προς το πολιτικό σύστημα

Δυσπιστία προς όλα τα πολιτικά κόμματα και απαισιοδοξία των ψηφοφόρων αναδεικνύει η πανελλαδική δημοσκόπηση της ΜΑΡC για λογαριασμό της εφημερίδας Ελευθεροτυπία. Πρώτο κόμμα αναδεικνύεται ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 21,8% ( έναντι 21,7%) του περασμένου Φεβρουαρίου.

Σπύρος Κουζινόπουλος: «Πρώτο μας μέλημα, να ξεβρωμίσουμε το δήμο Θερμαϊκού»

«Γλιτώστε μας επιτέλους από τα σκουπίδια, απαλλάξτε μας από τη βρωμιά και τη δυσωδία, προφυλάξτε μας από τη δυσφήμηση της περιοχής μας με τα βουνά των απορριμμάτων που συσσωρεύονται διαρκώς», ήταν η έκκληση που απηύθυναν δεκάδες κάτοικοι των Νέων Επιβατών προς τον υποψήφιο δήμαρχο Θερμαϊκού, Σπύρο Κουζινόπουλο κατά τη συνάντηση μαζί του στην εβδομαδιαία λαϊκή αγορά της περιοχής. Η απάντηση του επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» ήταν κατηγορηματική: «Πρώτο μας μέλημα, μόλις αναλάβουμε το δήμο, είναι να ξεβρωμίσουμε το Θερμαϊκό».

Για ένα νέο μοντέλο Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Του Παναγιώτη Γ. Κίρκου
Δικηγόρου – Μέλους της Συμπολιτείας Θερμαϊκού

Ο Δήμος Θερμαϊκού αποτελεί την προμετωπίδα της Θεσσαλονίκης και διαθέτει  συγκριτικά πλεονεκτήματα που μπορούν να αξιοποιηθούν με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής όλων των κατοίκων του. Ωστόσο, η σημερινή πραγματικότητα με την πλειάδα των προβλημάτων που υπάρχουν σε κάθε γωνιά του Δήμου αναδεικνύει το πιο σημαντικό ζήτημα που πρέπει να λυθεί εν όψει των εκλογών της 18ης Μαΐου 2014.

Παρασκευή, 4 Απριλίου 2014

Πλήθος κόσμου στην παρουσίαση βιβλίου του Σπύρου Κουζινόπουλου στις Σέρρες

 
Κατάμεστο, ήταν το Φουαγιέ του δημοτικού θεάτρου «Αστέρια» των Σερρών, κατά την παρουσίαση του βιβλίου του δημοσιογράφου και συγγραφέα Σπύρου Κουζινόπουλου «ΟΙ μεγάλες πολιτικές δολοφονίες στη Θεσσαλονίκη του 20ου αιώνα», που οργανώθηκε από το Σύλλογο Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Σερρών.

Μεγάλη σύσκεψη υποψηφίων και στελεχών της "Συμπολιτείας"

Η δυναμική που αναπτύσσει η παράταξη «Συμπολιτεία Θερμαϊκού», ο ενθουσιασμός και τα θερμά σχόλια με τα οποία γίνονται δεκτοί και στα οκτώ δημοτικά διαμερίσματα του δήμου ο υποψήφιος δήμαρχος Σπύρος Κουζινόπουλος και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι,  υπογραμμίστηκε σε συνάντηση δεκάδων υποψηφίων και στελεχών της παράταξης που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, στους Νέους Επιβάτες.

Έτσι "διαφημίζει" ο Οργανισμός Τουρισμού το δήμο Θερμαϊκού

Η "διαφήμιση" του Οργανισμού Τουρισμού για τις ακτές του Θερμαϊκού
Επειδή τελικά όλα και όλοι κρίνονται εκ του αποτελέσματος, αφιερώσαμε μία σχεδόν ώρα για να δούμε σελίδα προς σελίδα την διαδικτυακή πλατφόρμα http://www.tourism-thes.gr  που παρουσίασε ο Οργανισμός Τουριστικής Προβολής και Marketing Θεσσαλονίκης. Και η οποία, όπως αυτάρεσκα την παρουσίασε ο πρόεδρος του, αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης κ.Γιώργος Τσαμασλής, αυτή η διαδικτυακή πλατφόρμα «θέτει νέα δεδομένα στη διαμόρφωση τουριστικής πολιτικής».

Η επιστολή Κ.Κούτουκα για μη συμμετοχή του στις εκλογές

Την απόφασή του να μην μετάσχει στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ.Κωστής Κούτουκας, με επιστολή που απηύθυνε προς τους δημότες του Θερμαϊκού. Η κίνηση αυτή του γνωστού αυτοδιοικητικού στελέχους, θεωρείται ότι έγινε για να αποφύγει τη φοβερή και σε 24ωρη βάση πίεση που δέχονταν από τους ανθρώπους του κ.Τσαμασλή για να ενταχθεί στο συνδυασμό του «μάγου» αντιπεριφερειάρχη. 

Πέμπτη, 3 Απριλίου 2014

Debate με τους υποψήφιους δημάρχους δήμου Θερμαϊκού

Debate με τους υποψήφιους δημάρχους του δήμου Θερμαϊκού, διοργανώνουν η τοπική εφημερίδα «δ» ΔΗΜΟΤΕΣ και το site «ΑΚΤΙΒΙΣΤΗΣ», την Τετάρτη 9 Απριλίου 2014 και ώρα 6.00 μ.μ. Η εκπομπή θα γυριστεί σε video και θα αναρτηθεί στις ιστοσελίδες του ΔΗΜΟΤΗ και του ΑΚΤΙΒΙΣΤΗ, μαζί με το ηχητικό μέρος. 

Σπ. Κουζινόπουλος: "Δεν χαϊδεύουμε αυτιά, μιλάμε με αλήθειες"

«Ποτέ δεν θα χαϊδέψουμε αυτιά, σε αντίθεση με τα όσα ανεφάρμοστα τάζουν κάποιοι άλλοι υποψήφιοι, αλλά απεναντίας θα μιλάμε πάντα με τη γλώσσα της αλήθειας, ενημερώνοντας σωστά τους συνδημότες μας», δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Σπύρος Κουζινόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη διαδικτυακή τηλεόραση Cityzentv. Eνώ παράλληλα ανέπτυξε το σχέδιό του για την επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν το δήμο Θερμαϊκού, αλλά και για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Τετάρτη, 2 Απριλίου 2014

Όταν γυρίζονταν η ταινία "Κάτι να καίει" στην πλαζ Αγίας Τριάδας

Συνέχεια αναφοράς στο κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας που κινδυνεύει να τσιμεντοποιηθεί ολόκληρη η θαυμάσιου κάλλους εκείνη έκταση, μετά το ξεπούλημά της από το ΤΑΙΠΕΔ σε ιδιώτη. Εκεί, στην πλαζ της Αγίας Τριάδας, γυρίστηκε πριν 50 ακριβώς χρόνια, το 1964, η ταινία της Φίνος Φιλμ "Κάτι να καίει", με πρωταγωνιστές τους Ντίνο Ηλιόπουλο, Ρένα Βλαχοπούλου, Μάρθα Καραγιάννη, Χλόη Λιάσκου, Έλενα Ναθαναήλ και Κώστα Βουτσά. Η ταινία, είχε σημειώσει τεράστια επιτυχία, καθώς είχε κόψει συνολικά 660.791 εισιτήρια και από τις 92 ταινίες της χρονιάς, είχε καταλάβει την 1η θέση.

Κάμπινγκ ΕΟΤ: Το ξεπούλημα άρχισε και στο Θερμαϊκό


του Βαγγέλη Κουκουρίγκου*
Πέρασε μια εβδομάδα από τότε που ανακοινώθηκε ότι έχει προχωρήσει η διαδικασία εκποίησης του κάμπινγκ EOT στην Αγία Τριάδα. Aλήθεια όμως, τι σημαίνει αυτή η ενέργεια; Είναι απλά η προσπάθεια εξορθολογισμού της Ελληνικής οικονομίας; Eιναι η προσπάθεια για αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου;

Το βατερλό μιας αποτυχημένης διοίκησης

του Σπύρου Κουζινόπουλου
Η χτεσινή παραίτηση του αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτισμού κ.Γιάννη Τσακμάκα, από όλα του τα αξιώματα, ήταν το κερασάκι της τούρτας στην πορεία προς την πλήρη απαξίωση της διοίκησης Αλεξανδρή. Μιας διοίκησης που ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, λόγω και των όσων είχαν προηγηθεί με τον τότε δήμαρχο Μηχανιώνας κ.Μαυρομάτη, για να καταλήξει σε Βατερλό της παράταξης. Και είναι τραγικό να βλέπεις τα περισσότερα εναπομείναντα στελέχη αυτής της διοίκησης, να συνωθούνται στο ψηφοδέλτιο ενός επισκέπτη, ενός «τουρίστα» στην περιοχή.

Η πρώτη λίστα Μαυρομάτη, κατώτερη των αναμενόμενων

Από την παράταξη «Θερμαϊκός Νέα Πορεία», του υποψηφίου δημάρχου Γιάννη Μαυρομάτη, δόθηκαν στη δημοσιότητα τα πρώτα 80 ονόματα των υποψηφίων δημοτικών και τοπικών συμβούλων στο δήμο Θερμαϊκού. Σημειώνεται ότι ο συνδυασμός αυτός προετοιμάζονταν εδώ και πάνω από τρία χρόνια και δεν μπορούμε να πούμε ότι έχει την ποιότητα που θα περίμενε κανείς μετά από τόση μακρά προετοιμασία. 

"Οι κεραίες βλάπτουν σοβαρά την υγεία" στη Ν.Μηχανιώνα

Εκδήλωση-συζήτηση με θέμα: « Οι κεραίες …βλάπτουν σοβαρά την υγεία μας», οργανώνουν την Κυριακή 6 Απριλίου 20014, στις  18.30,  στο Λύκειο Μηχανιώνας, η Ένωση  Γονέων Δήμου  Θερμαϊκού και οι Σύλλογοι  του 2ου Νηπιαγωγείου Μηχανιώνας, 1ου  & 2ου Δημοτικού Μηχανιώνας, 1ου & 2ου Γυμνασίου Μηχανιώνας. Ομιλητές θα είναι ο Oμότιμος καθηγητής Ακτινοθεραπευτικής ογκολογίας, Αριστοτέλης  Δρίτσιος και ο Oμότιμος καθηγητής Γενετικής  του Α.Π.Θ, Κων/νος Τριανταφυλλίδης.

Το "Λεφτά υπάρχουν" του κ.Γιάννη Μαυρομάτη

Ξεχειλίζουν οι προεκλογικές υποσχέσεις από την προσωπική εφημερίδα του υποψηφίου δημάρχου κ.Ι.Μαυρομάτη. Απίστευτα «έργα» που αφενός είναι απραγματοποίητα στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία, κατά την οποία παραπαίει εκτός των άλλων και η τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και αφετέρου για να γίνουν, θα χρειαζόταν ο μισός κρατικός προϋπολογισμός. Όμως, φαίνεται ότι δεν ιδρώνει το αυτί του κ.Μαυρομάτη. Και αντιγράφοντας το σύνθημα του αρχηγού του Γιώργου Παπανδρέου, είναι σαν να φωνάζει κι αυτός: «Λεφτά υπάρχουν»!!

Τρίτη, 1 Απριλίου 2014

To κάμπινγκ Αγίας Τριάδας λίγο πριν το κλείσιμό του

Μία ακόμη φωτογραφία του κάμπινγκ Αγίας Τριάδας λίγο πριν το οριστικό κλείσιμό του. 

Παραίτηση-"βόμβα" του αντιδημάρχου Γιάννη Τσακμάκα

Την παραίτησή του από όλα του τα αξιώματα, υπέβαλε το μεσημέρι στο δήμαρχο  Θερμαϊκού και στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτισμού, Γιάννης Τσακμάκας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το γεγονός ότι ενώ ήταν υπεύθυνος για τη Δημοτική Ενότητα Μηχανιώνας, καμία πρόταση και αίτημα δεν προωθήθηκε καθ’ όλη την παρουσία του ως Αντιδημάρχου. Ενώ παράλληλα επισημαίνει και το γεγονός ότι η παράταξη Αλεξανδρή, με την οποία και ο ίδιος είχε εκλεγεί, οδηγείται  «σύσσωμη σχεδόν σε νέο συνδυασμό», δηλαδή αυτόν του Γ.Τσαμασλή, γεγονός που δημιουργεί ηθικό ζήτημα.

Συγκέντρωση βιβλίων και γραφικής ύλης για τα παιδιά της Ίμβρου

Μία από τις τελευταίες δραστηριότητες του Γιάννη Τσακμάκα, λίγο πριν υποβάλει την παραίτησή του από την Αντιδηµαρχία Κοινωνικής Προστασίας και Πολιτισµού αλλά και από απλός δημοτικός σύμβουλος, ήταν να οργανώσει τη συγκέντρωση παιδικών βιβλίων και γραφικής ύλης για την ενίσχυση της βιβλιοθήκης  του Ελληνικού Δηµοτικού Σχολείου της Ίµβρου, το οποίο επαναλειτουργεί µετά από 48 χρόνια.

Σπύρος Κουζινόπουλος: "Να αναπτύξουμε τον θρησκευτικό τουρισμό"

«Η σωστή οργάνωση του θρησκευτικού τουρισμού και η αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων του, σε συνδυασμό με τις άλλες μορφές τουριστικής δραστηριότητας, θα μπορούσε να βοηθήσει καθοριστικά στην ανάπτυξη του δήμου Θερμαϊκού» τόνισε με έμφαση ο υποψήφιος δήμαρχος Θερμαϊκού, Σπύρος Κουζινόπουλος, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στο ραδιοφωνικό σταθμό «Πανόραμα 9,84».

Η Πρωταπριλιά των δύο "μάγων" του Θερμαϊκού

Μέρα που είναι σήμερα, σκέφθηκα να σκαρώσω καμιά Πρωταπριλιάτικη ιστορία. Να σας μιλήσω για ένα φανταστικό κόσμο, για την υλοποίηση  απίθανων εξαγγελιών, όπως για παράδειγμα ότι θα δημιουργηθεί στην περιοχή του Θερμαϊκού ένα εργοστάσιο που θα κατασκευάζει χρυσά κουτάλια, προκειμένου οι κάτοικοι της περιοχής να περνάνε πλέον πλουσιοπάροχα και να ζούνε σε κατάσταση ευμάρειας, πλούτου και καλοπέρασης. Στο τέλος όμως, είπα πως δεν χρειάζεται να επινοήσω κάποια αντίστοιχη φάρσα, καθώς στο δήμο Θερμαϊκού καιρό τώρα είναι σαν να έχουμε μονίμως Πρωταπριλιά.

Λαϊκή Συσπείρωση: "Όχι στην πώληση του κάμπινγκ"

Tην πλήρη αντίθεση της στην πώληση από το ΤΑΙΠΕΔ του κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας, διατυπώνει η παράταξη «ΛαΪκή Συσπείρωση» και επιτίθεται κατά της πλειοψηφίας των υποψηφίων δημάρχων και συμβούλων οι οποίοι «ενώ υπόσχονται αναπτυξιακούς παραδείσους, σήμερα τηρεί σιγή ιχθύος, ενώ πέρυσι υπερθεμάτιζε υπέρ της επιχειρηματικότητας». Υπενθυμίζεται ότι ο υποψήφιος δήμαρχος Θερμαϊκού, Σπύρος Κουζινόπουλος, ήταν ο πρώτος που τάχθηκε με δήλωσή του κατά του ξεπουλήματος του κάμπινγκ Αγίας Τριάδας.

Δευτέρα, 31 Μαρτίου 2014

Σπύρος Κουζινόπουλος: Έμφαση στα θέματα του Πολιτισμού

Το κτίριο του Πολιτιστικού Κέντρου στην Περαία, κατάντησε ένα σύγχρονο
"γεφύρι της Άρτας", καθώς χτίζεται εδώ και πάνω από οκτώ χρόνια !
Έμφαση στα θέματα του πολιτισμού, προβλέπει το πρόγραμμα της δημοτικής παράταξης «Συμπολιτεία Θερμαϊκού», όπως υπογράμμισε ο υποψήφιος δήμαρχος Θερμαϊκού, Σπύρος Κουζινόπουλος, κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στον Πολιτιστικό Σύλλογο Επανομής.

Ενθουσίασε το "Ημερολόγιο μιας χήρας" στο Βαφοπούλειο

To αδιαχώρητο, επικράτησε και πάλι, αυτή τη φορά στη θεατρική αίθουσα του  Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου, και τις δύο μέρες, το Σαββατοκύριακο 29 και 30 Μαρτίου, όπου η Θεατρική Ομάδα «Εταιρεία Υποκριτών» του ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. Δήμου Θερμαϊκού παρουσίασε το έργο του Μποστ «Το ημερολόγιο μιας χήρας».

"Πόρτα" στον Γ.Τσαμασλή από τη "Λαϊκή Συσπείρωση"

Πόρτα στον επίδοξο «σωτήρα» του δήμου Θερμαϊκού και στα προεκλογικά του πυροτεχνήματα, δείχνει η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση», με υποψήφια δήμαρχο την Ντίνα Μώραλη, λίγη ώρα μετά την εκτόξευση από τον κ.Τσαμασλή μίας ακόμη ρουκέτας περί κατάργησης της αντιδημαρχίας καθαριότητας ώστε να γίνεται καλύτερα η καθαριότητα…..

Οι κεραίες, ο κ. Μαυρομάτης και η ... "νομιμότητα"!

Από τη διαδήλωση των μαθητών του Λυκείου Ν.Μηχανιώνας κατά των
κεραιών από την οποία απουσίασε επιδεικτικά ο πρώην δήμαρχος κ.Μαυρομάτης
του Σπύρου Κουζινόπουλου
Διαβάζουμε σε δελτίο τύπου του πρώην δημάρχου Μηχανιώνας κ. Γιάννη Μαυρομάτη, ότι με αφορμή την εκδήλωση κατά των κεραιών στην Επανομή «εξέφρασε την συμπαράστασή του στον αγώνα των πολιτών» και ότι.. «ειδικά για τις κεραίες ο Γ. Μαυρομάτης υποστήριξε ότι θα πρέπει αφενός να τηρηθεί η νομιμότητα σε ότι αφορά τις αποστάσεις τους από ευαίσθητους χώρους, όπως είναι τα σχολεία». Το ίδιο δηλαδή που λένε και οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίες, οι οποίες επικαλούνται τη…. «νομιμότητα» για να δικαιολογήσουν την εγκατάσταση ολοένα και περισσότερων κεραιών στην περιοχή μας.

Είμαστε αυτό προσποιούμαστε;

Οι γιγαντοκεραίες στη Ν.Μηχανιώνα. Η πρώτη, της WIND, τοποθετήθηκε επί
δημαρχίας Μαυρομάτη και μάλιστα σε δημοτικό οικόπεδο με ενοίκιο-ξεφτίλα
του Κυριάκου Στεφανίδη*
Με έκπληξη διάβασα την ανακοίνωση του κου Μαυρομάτη που δήθεν συμπαραστέκεται στον αγώνα των πολιτών της Επανομής για να απομακρυνθούν οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας. Φυσικά και εγώ συμφωνώ μαζί του να φύγουν όλες οι κεραίες, όπως άλλωστε θα συμφωνούσε και το 99% των δημοτών. Αλλά ας μας απαντήσει όσο ήταν δήμαρχος - επί 8 χρόνια - στον πρώην Δήμο Μηχανιώνας:

Κυριακή, 30 Μαρτίου 2014

Με 34 υποψήφιους συμβούλους μετείχε η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» στη συναυλία διαμαρτυρίας της Επανομής

Με εντατικούς ρυθμούς, προχωρά η συμπλήρωση του ψηφοδελτίου της δημοτικής παράταξης «Συμπολιτεία Θερμαϊκού», με υποψήφιο δήμαρχο τον δημοσιογράφο και συγγραφέα Σπύρο Κουζινόπουλο, που θα είναι έτοιμο σε πλήρη ανάπτυξη στα τέλη της προσεχούς εβδομάδας. Ήδη, 34 από τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, μετείχαν και παρακολούθησαν ομαδικά το βράδυ του Σαββάτου, μαζί με τον υποψήφιος δήμαρχο Σπ.Κουζινόπουλο, τη μεγάλη συναυλία διαμαρτυρίας που οργάνωσαν οι φορείς της Επανομής με σύνθημα «Τραγουδάμε για να φύγουν οι κεραίες».

Το στοίχημα των εκλογών στην τοπική αυτοδιοίκηση

του Εύρη Τσούμη, διευθυντή του «Αγγελιοφόρου»
Η τοπική αυτοδιοίκηση στις επερχόμενες εκλογές καλείται να κερδίσει ένα μεγάλο στοίχημα. Να αποκαταστήσει το κύρος της. Η κρίση από τη μια και η γενικότερη αρνητική στάση των πολιτών απέναντι στα κόμματα, δίνουν την ευκαιρία στους υποψηφίους που θα διεκδικήσουν τις θέσεις δημάρχων και περιφερειαρχών να λειτουργήσουν για πρώτη φορά πραγματικά ως ανεξάρτητοι. Αυτό δεν αφορά τις προεκλογικές τους δηλώσεις, αλλά κυρίως τη θέση και τη στάση τους μετά τις εκλογές.

Μία ερώτηση Καράογλου πριν 8 χρόνια για το δρόμο-Καρμανιόλα

Η φωτογραφία από ένα ακόμη θανατηφόρο ατύχημα στο
δρόμο-καρμανιόλα που οδηγεί μέσω Περαίας στη Ν.Μηχανιώνα
του Σπύρου Κουζινόπουλου
O υπουργός Μακεδονίας-Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου, θα είναι ομιλητής σήμερα το πρωί, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Sun Beach της Αγίας Τριάδας. Με την αφορμή αυτή, ανασύρουμε από το αρχείο μας μία ερώτηση που είχε καταθέσει προς τον υπουργό Εσωτερικών στις 30 Νοεμβρίου του 2006, ως βουλευτής της Β΄ Θεσσαλονίκης, περιγράφοντας το χάλι στο οποίο βρισκόταν και εξακολουθεί να βρίσκεται μέχρι σήμερα ο δρόμος από Μηχανιώνα προς Περαία και Θεσσαλονίκη. Ένας άθλιος δρόμος που προβάλει σε όλο της το μέγεθος την ανικανότητα, την ατολμία και την αναποφασιστικότητα όσων διοίκησαν τον τόπο όλα αυτά τα χρόνια. Από τον τότε δήμο Μηχανιώνας, μέχρι την τότε Νομαρχία που βαφτίστηκε Αντιπεριφέρεια.

Απόλυτα επιτυχημένη η συναυλία διαμαρτυρίας της Επανομής

Απόλυτα επιτυχημένη, ήταν η μεγάλη συναυλία διαμαρτυρίας κατά των κεραιών, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στη Νέα Πλατεία της Επανομής, από δεκάδες τοπικούς φορείς, με την εμφάνιση 30 καλλιτεχνών και με κεντρικό σύνθημα «Τραγουδάμε για να φύγουν οι κεραίες». Από την απερχόμενη δημοτική αρχή, το "παρόν" έδωσε μόνο ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Γιάννης Τσακμάκας, ενώ οι υπόλοιποι, απουσίασαν επιδεικτικά.