Παρασκευή, 14 Μαρτίου 2014

«Άλλα λόγια ν΄αγαπιόμαστε».........

Αντί να κινητοποιηθούν οι αρμόδιοι που δεν υπάρχει λέξη στην έκδοση της
Περιφέρειας για το Θερμαϊκό, σφυρίζουν... κλέφτικα μη θιγεί ο Περιφερειάρχης
του Σπύρου Κουζινόπουλου*
Η τακτική είναι γνωστή: Όταν κάποιος δέχεται κριτική για λάθη και παραλείψεις, αναλήθειες και χωρίς βάση μεγαλόστομες διακηρύξεις ή χιλιοειπωμένα φαραωνικού χαρακτήρα έργα, τότε προσπαθώντας να αποφύγει  τις επιβαλλόμενες απαντήσεις, να αποπροσανατολίσει και να μεταθέσει σε άλλο επίπεδο το διάλογο, επιχειρεί  να αλλάξει την ατζέντα της συζήτησης. Είναι αυτό που πολύ σοφά λέει ο λαός μας : «Άλλα λόγια ν΄αγαπιόμαστε».

Τη στήριξή της στις εκλογές ζητάει η "Λαϊκή Συσπείρωση"

Την ανάγκη να υποστηριχτεί το ψηφοδέλτιο της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», με υποψήφια τη Ντίνα Μώραλη, επισημαίνει σε ανακοίνωση της η παράταξη. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα ακόλουθα:  

Μια θαυμάσια εκδήλωση για τον κόσμο των εξαρτήσεων

To Τμήμα Πολιτισμού του ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. σε συνεργασία
με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας Δήμου Θερμαϊκού
οργανώνουν το Σάββατο 22 Μαρτίου 2014 στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου - Δημοτικό Κτίριο Νέων Επιβατών (Κάτω από τα ΚΕΠ) και ώρα 6 μ.μ., εκδήλωση ομιλίας ενημέρωσης με θέμα: «Ο κόσμος των εξαρτήσεων».

Σε συνεχή ανοδική πορεία η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού


Συνεχή ανοδική πορεία, σημειώνει η νέα δημοτική παράταξη «Συμπολιτεία ΘερμαΪκού», με υποψήφιο δήμαρχο τον γνωστό δημοσιογράφο και συγγραφέα Σπύρο Κουζινόπουλο. Στις λίγες μόλις μέρες που μεσολάβησαν από τη δημιουργία της παράταξης και την εκλογή του επικεφαλής της, η «Συμπολιτεία» τάραξε τα λιμνάζοντα ύδατα της περιοχής, δίνοντας ελπίδα και προοπτική στους δημότες. σύμφωνα και με τα συμπεράσματα που διατυπώθηκαν κατά τη συνεδρίαση της 25μελούς Εκτελεστικής Επιτροπής της παράταξης, το βράδυ της Πέμπτης.

Πέμπτη, 13 Μαρτίου 2014

Η "τουριστική προβολή του Θερμαϊκού" και η ΤΕΘ

O διευθύνων σύμβουλος της ΤΕΘ στο σταντ της.... Πιερίας
Χρειάστηκε η καταγγελία του υποψηφίου δημάρχου Θερμαϊκού, Σπύρου Κουζινόπουλου για την απουσία προβολής των τουριστικών πλεονεκτημάτων του Θερμαϊκού από τα έντυπα και τις δραστηριότητες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, για να βγει καθυστερημένα η Δημοτική Τουριστική Επιχείρηση (ΤΕΘ ΑΕ) και να μας πληροφορήσει ότι ο Διυθύνων Σύμβουλος της ΤΕΘ «συμμετείχε στην έκθεση του Βερολίνου και με… «το έντυπο και το ψηφιακό υλικό τονίστηκαν τα πλεονεκτήματα της κοντινής απόστασης από την πόλη της Θεσσαλονίκης».

Σπύρος Κουζινόπουλος: "Να ποιοι υποβαθμίζουν τουριστικά το δήμο Θερμαϊκού"Αναφερόμενος στην παντελή απουσία των ακτών του Θερμαϊκού από τα τουριστικά προγράμματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης, καθώς και τη συνεχιζόμενη σκανδαλώδη κυκλοφορία του τουριστικού εντύπου “Very Macedonia”, από όπου απουσιάζει οποιαδήποτε αναφορά στις τουριστικές δυνατότητες του δήμου Θερμαϊκού, ο υποψήφιος δήμαρχος Θερμαϊκού, Σπύρος Κουζινόπουλος, επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» έκανε την ακόλουθη δήλωση:

H αλλαγή

του Κωνσταντίνου Καλαμίδα*
Όταν πριν περίπου 4 χρόνια αποφάσισα να ασχοληθώ με την τοπική αυτοδιοίκηση συμμετέχοντας στις δημοτικές εκλογές, δεν μπορούσα να φανταστώ πόσα πράγματα δεν μπορούμε να αντιληφθούμε, ως πολίτες ενεργοί ή μη.

Τετάρτη, 12 Μαρτίου 2014

Δημοτική Φιλανθρωπική Εταιρία "το Πτωχοκομείον Α.Ε."

του Κυριάκου Στεφανίδη*
Για μια ακόμα φορά δεν μπόρεσα να αντισταθώ στον πειρασμό για να σχολιάσω τις προγραμματικές δηλώσεις ενός αντιπάλου μου. Και αυτό γιατί δεν μπορώ να βλέπω κάποιους να κοροϊδεύουν τους δημότες.

Εγκωμιαστικά λόγια για την υποψηφιότητα Σπ.Κουζινόπουλου

Η πρόεδρος του Βαφοπούλειου κ.Θεοδώρα Λειψιστινού
Ο υποψήφιος δήμαρχος Θερμαϊκού κ.Σπύρος Κουζινόπουλος, ήταν ο κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση που οργάνωσε το βράδυ της Τρίτης το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Θεσσαλονίκης για την επέτειο 101 χρόνων από τη δολοφονία του βασιλιά Γεώργιου Α’, με τίτλο: «Ένα άλυτο μυστήριο επί ένα αιώνα: η δολοφονία του βασιλιά Γεώργιου Α΄». Προλογίζοντας την εκδήλωση η πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής του Βαφοπούλειου, φιλόλογος κ.Θεοδώρα Λειψιστινού, αναφέρθηκε με εγκωμιαστικά λόγια στην προσωπικότητα του Σπ.Κουζινόπουλου αλλά και για την υποψηφιότητά του στο δήμο Θερμαϊκού.

Τρίτη, 11 Μαρτίου 2014

Σπ. Κουζινόπουλος: «Και για την «ταμπακέρα» κ.Τσαμασλή;»

Σειρά ερωτημάτων, έθεσε ο υποψήφιος δήμαρχος Θερμαϊκού κ.Σπύρος Κουζινόπουλος στον απερχόμενο αντιπεριφερειάρχη κ.Γιώργο Τσαμασλή, σε απάντηση των όσων ο τελευταίος ανέφερε στις τελευταίες προεκλογικές του εξαγγελίες, τάζοντας μέχρι δωρεάν διανομή… ενέργειας- για τους δημότες του Θερμαϊκού. Όπως σημειώνει ο κ.Κουζινόπουλος:

Απάντηση Τσαμασλή στη δήλωση του Σπ.Κουζινόπουλου

Για λόγους δημοσιογραφικής δεοντολογίας, δημοσιεύουμε την απάντηση που έδωσε με δελτίο τύπου ο αντιπεριφερειάρχης και  υποψήφιος δήμαρχος Θερμαϊκού κ.Γιώργος Τσαμασλής, στην κριτική που του άσκησε ο υποψήφιος δήμαρχος της "Συμπολιτείας Θερμαϊκού", Σπύρος Κουζινόπουλου. Η απάντηση Τσαμασλή έχει ως εξής:

Μια υπέροχη πρωτοβουλία των Ναυτοπροσκόπων Περαίας

Mια υπέροχη πρωτοβουλία, ανέλαβε την Κυριακή 9 Μαρτίου το 6ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Περαίας. Τη μέρα εκείνη, γονείς, βαθμοφόροι, ανιχνευτές και λυκόπουλα, με μεγάλο ενθουσιασμό και χαρά, προετοίμασαν 50 πλήρη γεύματα, (κυρίως γεύμα, σαλάτα, γλυκό) τα οποία προσέφεραν, μέσω της δράσης Σ.Τ.Ο.Π.,  στους οικονομικά αδύναμους συνδημότες μας.

Η «δικαίωση» της υπακοής

του Κυριάκου Στεφανίδη, 
Το παρόν κείμενο αναφέρεται στην πειθαρχική δίωξη - και όχι ποινή – των 21 δημοτικών συμβούλων που τόλμησαν και ψήφισαν την συνέχιση της εργασίας 2 γυναικών από την Επανομή, και την απαράδεκτη πολιτική στάση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κου Μαυρομάτη, ο οποίος μας ζητάει ούτε λίγο ούτε πολύ να πειθαρχούμε σ’ ένα εξευτελιστικό σύστημα κρατικής εξουσίας, που συνειδητά ή όχι, αλλά σίγουρα ανεύθυνα συνδιαμόρφωσε και ο ίδιος.

101 χρόνια από τη δολοφονία του βασιλιά Γεώργιου Α΄ : Εκδήλωση στο Βαφοπούλειο

Μία ενδιαφέρουσα εκδήλωση οργανώνεται σήμερα Τρίτη, ώρα 20:00, στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Θεσσαλονίκης, κατά την οποία ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Σπύρος Κουζινόπουλος θα μιλήσει με θέμα: «Ένα άλυτο μυστήριο επί ένα αιώνα: η δολοφονία του βασιλιά Γεώργιου Α΄». 

Σπύρος Κουζινόπουλος: «Η πρόωρη πρωταπριλιά του κ.Τσαμασλή»

O υποψήφιος δήμαρχος Θερμαϊκού, Σπύρος Κουζινόπουλος, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Συμπολιτεία Θερμαϊκού», σχολιάζοντας την αυτοκρατορικού στυλ ανακοίνωση του αντιπεριφερειάρχη κ.Γ.Τσαμασλή για την κάθοδό του  στις δημοτικές εκλογές, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ευχαριστούμε τον κ.Τσαμασλή που μας έφερε στο δήμο Θερμαϊκού πρόωρα, τρεις εβδομάδες νωρίτερα, την Πρωταπριλιά, με τα όσα έγραψε στη δήλωσή του ότι έρχεται να…  «σώσει» τους κατοίκους του δήμου μας, καθώς, όπως αυτοαναγορεύθηκε, είναι «ο άνθρωπος των έργων».

Δευτέρα, 10 Μαρτίου 2014

Το διάγγελμα Τσαμασλή ως υποψηφίου στο δήμο Θερμαϊκού

Την υποψηφιότητά του για το δήμο Θερμαϊκού, ανακοίνωσε νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας ο αντιπεριφερειάρχης κ.Γιώργος Τσαμασλής, με δελτίο τύπου που επιλεκτικά έστειλε σε ορισμένα μόνο ΜΜΕ της περιοχής, τακτική που ακολουθεί και ο επίσης υποψήφιος δήμαρχος κ.Ι.Μαυρομάτης. Κύριο σύνθημα του κ.Τσαμασλή, ότι πρέπει να ψηφισθεί γιατί είναι ο «άνθρωπος των έργων».

Υπάρχουν 5.000 κενές θέσεις στους δήμους της χώρας

Yπάρχουν τουλάχιστον 5.000 κενές θέσεις στους δήμους της χώρας, όπως έδειξε η  πρώτη καταμέτρηση κενών θέσεων που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα σε 294 φορείς σε δήμους και περιφέρειες και όπως ενημερώθηκαν σχετικά τα υπουργεία Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

«Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα»…..

Με καυστικό τρόπο, σχολίασε ο υποψήφιος δήμαρχος Θερμαϊκού, Σπύρος Κουζινόπουλος, τις ανέξοδες όσο και ανεφάρμοστες προεκλογικές υποσχέσεις που εκστομίζουν στις ομιλίες τους κάποιοι από τους άλλους υποψήφιους δημάρχους της περιοχής.

Εκδήλωση της παράταξης "Δημιουργική Ανανέωση"

Την Κυριακή βράδυ στο ΚΑΠΗ Κερασιάς, πραγματοποιήθηκε η 5η συνάντηση στελεχών της παράταξης ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ. Στόχος της συνάντησης ήταν να παρουσιαστεί το καταστατικό και το οργανωτικό σχήμα της παράταξης.

Κυριακή, 9 Μαρτίου 2014

Τα χρήματα που άρπαξαν οι ναζί από τους Εβραίους Θεσσαλονίκης

Για μια ακόμη φορά η επίσημη Γερμανία «βγαίνει λάδι» στην περίπτωση της καταλήστευσης από τους ναζι, της περιουσίας των Ελλήνων Εβραίων, καθώς το ανώτατο δικαστήριο, στηριζόμενο στην αρχή της ετεροδικίας,  απέρριψε το αίτημα να επιστραφουν τα χρήματα που άρπαξαν οι Γερμανοί κατακτητές από τον εβραϊκό πληθυσμό της Θεσσαλονίκης.

Θερμαϊκός κόλπος: Κατεπείγουσα ανάγκη η αντιμετώπιση των προβλημάτων ρύπανσης

Είναι κατεπείγουσα η αντιμετώπιση των προβλημάτων του Θερμαϊκού Κόλπου, κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο υπό την ευθύνη της Περιφέρειας, ώς ενιαίου θαλάσσιου χώρου, που χρήζει ολοκληρωμένης στρατηγικής ανάπτυξης. Αυτό επισήμανε, μιλώντας σήμερα σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας για τον Θερμαϊκό Κόλπο, η βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, υποψήφια περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας. 

Το βιογραφικό του Σπύρου Κουζινόπουλου

To πλούσιο βιογραφικό του υποψηφίου δημάρχου Θερμαϊκού κ.Σπύρου Κουζινόπουλου, παρουσιάσθηκε στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στο δημοτικό θέατρο Επανομής, όπου η δημοτική παράταξη «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» τον εξέλεξε ομόφωνα ως επικεφαλής της για τις δημοτικές εκλογές της 18ης Μαίου 2014. Τα τρία στοιχεία που προκύπτουν από το βιογραφικό του είναι συνέπεια, σταθερότητα και αγωνιστική πορεία.

Ο Σπύρος Κουζινόπουλος εκλέχθηκε ομόφωνα ως ο υποψήφιος δήμαρχος της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού»

Φωτογραφική σύνθεση από τον Ακτιβιστή
Στη διάρκεια μιας πρωτόγνωρης για τα χρονικά της περιοχής διαδικασίας, τα μέλη της νέας δημοτικής κίνησης «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» εξέλεξαν λίγο πριν το μεσημέρι της Κυριακής,  ομόφωνα  και με θερμά χειροκροτήματα, το δημοσιογράφο και συγγραφέα κ.Σπύρο Κουζινόπουλο ως επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιο δήμαρχο για τις προσεχείς δημοτικές εκλογές.

Πλούσια προεκλογική δραστηριότητα στο Θερμαϊκό

Μεστή από προεκλογική δραστηριότητα, θα είναι για το δήμο Θερμαϊκού η σημερινή μέρα, καθώς οι τρεις μεγαλύτερες δημοτικές παρατάξεις πρόκειται να παρουσιάσουν ένα μέρος του στελεχικού τους δυναμικού το οποίο θα πλαισιώνει τον υποψήφιο δήμαρχο για τις δημοτικές εκλογές της 18ης Μαίου. 

Εντυπωσίασε η εικαστική έκθεση "Μπλε γυμνό"

Άριστες, ήταν οι εντυπώσεις από την εικαστική έκθεση  «μπλε γυμνό» της ομάδας "Θαλασσί" που εγκαινιάστηκε το βράδυ του Σαββάτου στο κατάμεστο από κόσμο μπαρ Crazy Donkey (Κουντουριώτη 53, παραλία Ν. Επιβατών) που την φιλοξενεί. Τα εγκαίνια τέλεσαν ο Πρόεδρος του ΔΗΠΠΑΚΥΘ Παναγιώτης Τροκάνας και η ψυχή της ομάδας "Θαλασσί" , εικαστικός και υπάλληλος του ΔΗΠΠΑΚΥΘ Ανδρονίκη Ράπτη.

Προβάδισμα Τζιτζικώστα και νίκη Μποουτάρη δείχνει δημοσκόπηση

Προβάδισμα Τζιτζικώστα στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με διαφορά μεγαλύτερη από πέντε μονάδες έναντι του Γιάννη Ιωαννίδη και επικράτηση του Γ. Μπουτάρη στο δήμο Θεσσαλονίκης με ποσοστό 42,3%  δίνει δημοσκόπηση της Κάπα Research για το Βήμα της Κυριακής.