Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2014

Όταν το δούλεμα πάει σύννεφο με τα... "καραβάκια στο Θερμαϊκό"

Μέχρι τα … καραβάκια του Θερμαϊκού, επιστράτευσαν κάποιοι που φιλοδοξούν να αποκτήσουν το «χρίσμα» του υποψηφίου δημάρχου Θερμαϊκού, νεκρανασταίνοντας ένα θέμα που καιρό τώρα βρίσκεται στο χρονοντούλαπο και διαβεβαιώνοντας σοβαρά-σοβαρά ότι θα αρχίσει τις ημέρες των δημοτικών εκλογών… «πιλοτική εφαρμογή της θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας»!

Εκδηλώσεις για την ημέρα μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος

Εκδηλώσεις, για την εθνική ημέρα μνήμης των 50.000 Ελλήνων Εβραίων, θυμάτων του Ολοκαυτώματος, οργανώνονται αύριο Κυριακή στη Θεσσαλονίκη, ενώ μία ακόμη σημαντική εκδήλωση, προγραμματίζεται για την ερχόμενη Παρασκευή 31 Ιανουαρίου, στις 6.30 το απόγευμα, στη δημοτική βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης.

Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2014

Ανοιχτή επιστολή: "Συνεργαστείτε για το καλό του τόπου"

Την ανάγκη συνεργασίας όλων των υποψήφιων αρχηγών δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Θερμαϊκού για τη συστράτευση δυνάμεων προς το καλό του τόπου, επισημαίνει σε ανοιχτή του επιστολή ο δημοτικός σύμβουλος, πρώην αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Βασιλειάδης.

Έξι σχολικά κτίρια της Περαίας στο δίκτυο φυσικού αερίου

Εξι δημοτικά κτίρια στο δήμο Θερμαϊκού που λειτουργούν ως σχολικές στέγες και βρίσκονται στην περιοχή της Κάτω Περαίας, πρόκειται να συνδεθούν άμεσα με το δίκτυο φυσικού αερίου της ΕΠΑ, όπως προβλέπει το σχετικό συμβόλαιο που υπογράφτηκε από το Δήμαρχο Θερμαϊκού, Γιάννη Αλεξανδρή, παρουσία του Διευθυντή Εμπορικών Δραστηριοτήτων της ΕΠΑ Θεσσαλονίκης, Λεωνίδα Μπακούρα.

Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2014

Εκδήλωση στην Επανομή για τις επιπτώσεις από τις κεραίες

Εκδήλωση-συζήτηση για τις επιπτώσεις της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, οργανώνει το Σάββατο 1η Φεβρουαρίου, ώρα 6 μμ στο δημοτικό θέατρο Επανομής, ο Γ΄ Αγροτικός Συνεταιρισμός Επανομής, καθώς η γιγαντοκεραία που πρόσφατα τοποθετήθηκε στο γήπεδο της Αναγέννησης, δημιουργεί έντονη ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής.

Μέχρι τις 2μμ η διακοπή ηλεκτροδότησης σε περιοχές του Θερμαϊκού

Μέχρι τις 2 το μεσημέρι, θα συνεχισθεί η διακοπή της ηλεκτροδότησης σε περιοχές του δήμου Θερμαϊκού, λόγω των εργασιών που γίνονται από συνεργεία της ΔΕΗ για τη βελτίωση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού. Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από την ΔΕΗ, η διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος ισχύει στις ακόλουθες περιοχές του δήμου:

Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2014

Πιέσεις στον Κ.Κούτουκα να αναλάβει τα ηνία της "ορφανής" παράταξης

Έντονες πιέσεις, δέχεται, όπως πληροφορούμαστε, τις τελευταίες ώρες, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ.Κωστής Κούτουκας, να ηγηθεί της παράταξης «Θερμαϊκός για όλους», μετά τη δήλωση του δημάρχου Θερμαϊκού κ. Γιάννη Αλεξανδρή ότι αποχωρεί και δεν πρόκειται να είναι εκ νέου υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές του προσεχούς Μαίου. Τα περισσότερα από τα στελέχη της σημερινής διοίκησης τηλεφωνούν από το πρωί στον κ.Κούτουκα, ζητώντας του να αναλάβει τα ηνία της παράταξης.

Ο «Λούης» Χριστόδουλος Ξηρός και η επικήρυξη…

Πέσαμε από τα σύννεφα, ακούγοντας τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια, να ανακοινώνει σε ομιλία του στους αξιωματικούς της ΓΑΔΑ, ότι επικηρύσσονται «οι τρομοκράτες», δηλαδή ο Χριστόδουλος Ξηρός με το ποσό των 4 εκατομμυρίων ευρώ.

Αλεξανδρής: "Δεν ήταν αυτοσκοπός ο δημαρχιακός θώκος"

Με ένα ιδιαίτερα φορτισμένο μήνυμά του, ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Αλεξανδρής, ανακοίνωσε λίγο πριν το μεσημέρι της Τετάρτης την οριστική του απόφαση να μην είναι υποψήφιος στις προσεχείς δημοτικές εκλογές. Όπως σημειώνει, «όλα τα πράγματα στη ζωή κάνουν τον κύκλο τους έχοντας αρχή και τέλος. Πιστεύω ότι με την απόφασή μου αυτή ανοίγεται ο δρόμος και σε άλλες νέες δυνάμεις του τόπου που διαθέτουν ιδέες και θέλουν να προσφέρουν». Ενώ παρατηρεί ότι «ποτέ δεν ήταν για μένα αυτοσκοπός ο δημαρχιακός θώκος. Δεν ήταν στις προθέσεις μου να γίνω επαγγελματίας δήμαρχος».

Η αποχώρηση Αλεξανδρή, η διαδοχή και η αισιοδοξία Μαυρομάτη

Να μην είναι εκ νέου υποψήφιος στις προσεχείς δημοτικές εκλογές του Μαίου, ανακοίνωσε νωρίς το βράδυ της Τρίτης, κατά την κοπή βασιλόπιτας της παράταξής του ο δήμαρχος ΘερμαΪκού κ. Γιάννης Αλεξανδρής, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους. Και μέσα σε ένα ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα, δήλωσε ότι θα στηρίξει οποιονδήποτε από τους συνεργάτες του θελήσει να ηγηθεί της παράταξης.

Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2014

Αξιόλογες δραστηριότητες της ΕΘΟΠΑΚ Θερμαϊκού

Στο τέλος του 2013 η Εθελοντική Ομάδα Πρόληψης Αντιμετώπισης Καταστροφών, συνέχισε την  δράση της καλύπτοντας αγώνες Handball Β΄ Εθνικής του  Α.Ο.Δ. Θερμαϊκού, αγώνα Basket Γ΄ Εθνικής της ανδρικής ομάδος του Ζέφυρου καθώς και τους ποδοσφαιρικούς αγώνες του Πρωταθλήματος Ακαδημιών στο γήπεδο του Αχιλλέα.

Αρχίζουν μετακινήσεις και απολύσεις υπαλλήλων από Δήμους

Αρχίζουν οι μετακινήσεις αλλά και οι απολύσεις υπαλλήλων από 17 δήμους που βρίσκονται στο «κόκκινο» και δεν κατάφεραν να ισοσκελίσουν τους προϋπολογισμούς τους, μεταξύ αυτών και δύο δήμοι του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης. Tα σχετικά οικονομικά στοιχεία προέρχονται από το Παρατηρητήριο για την Οικονομική Αυτοτέλεια των ΟΤΑ.

Εκδήλωση των ανασφάλιστων του ΟΑΕΕ στη Ν.Μηχανιώνα

Εκδήλωση, πραγματοποιούν την προσεχή Κυριακή 26 Ιανουαρίου και ώρα 7 το απόγευμα στο ΚΑΠΗ της Νέας Μηχανιώνας οι ανασφάλιστοι του ΟΑΕΕ, για ενημέρωση των μελών τους και τη συνέχιση του δικαστικού αγώνα τους κατά του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών ( ΟΑΕΕ).

Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2014

67 χρόνια από τη ναυτική τραγωδία του "Χειμάρρα"


Πριν 67 χρόνια, την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 1947, η Ελλάδα θρήνησε μία από τις μεγαλύτερες ναυτικές τραγωδίες που γνώρισε η χώρα,  τη βύθιση του επιβατηγού πλοίου «Χειμάρρα» στον Ευβοϊκό κόλπο, κοντά στη νησίδα «Γάϊδαρος». Το πλοίο εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Πειραιάς, παρασέρνοντας στον υγρό του τάφο 385 επιβάτες. Τραγικό περιστατικό: Μεταξύ των πνιγμένων, βρίσκονταν και 36 πολιτικοί κρατούμενοι που οδηγούνταν σιδηροδέσμιοι στην εξορία και καθώς ήταν αλυσσοδεμένοι στα αμπάρια του πλοίου, πήγαν όλοι στον πάτο χωρίς να μπορέσουν να αντιδράσουν.

Οι πιθανοί υποψήφιοι περιφερειάρχες του ΣΥΡΙΖΑ

Πολύ κοντά στο να καταλήξουν στα ονόματα των υποψήφιων περιφερειαρχών αλλά και δημάρχων των μεγάλων πόλεων βρίσκονται, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, στο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς, πλέον, τα περιθώρια για άλλες αναβολές είναι ελάχιστα. Την Τετάρτη συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία και στις 1 και 2 Φεβρουαρίου η Κεντρική Επιτροπή ώστε να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις. 

Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2014

Θεσσαλονίκη, η πόλη των πολιτικών δολοφονιών

του Βαγγέλη Πλάκα στην εφημερίδα Μακεδονία της Κυριακής
Όχι άδικα σύμφωνα με τα ιστορικά γεγονότα η Θεσσαλονίκη έχει χαρακτηριστεί ως η πόλη των πολιτικών δολοφονιών. Έπειτα από πολυετή έρευνα ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Σπύρος Κουζινόπουλος παρουσιάζει μέσα από το βιβλίο του “Οι μεγάλες πολιτικές δολοφονίες στη Θεσσαλονίκη του 20ού αιώνα” νέα ντοκουμέντα, άγνωστα γεγονότα και αδημοσίευτες φωτογραφίες, που αφορούν έξι δολοφονίες: του βασιλιά Γεώργιου Α’, του ηγετικού στελέχους του ΚΚΕ Γιάννη Ζεύγου, του αμερικανού δημοσιογράφου Τζορτζ Πολκ, του βουλευτή της ΕΔΑ Γρηγόρη Λαμπράκη, του μέλους της ΕΔΑ και της Νεολαίας Λαμπράκη Γιάννη Χαλκίδη και του βουλευτή της ΕΔΑ Γιώργου Τσαρουχά.

Το πρώτο "Κέντρο Αλληλεγγύης" λειτουργεί στη ΘΕσσαλονίκη

Παράθυρο σε συνανθρώπους μας που πλήττονται περισσότερο από την κρίση ανοίγει το πρώτο Κέντρο Αλληλεγγύης που λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη και εγκαινιάστηκε το Σάββατο από τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, παρουσία του γενικού προξένου των ΗΠΑ Robert Sanders.

Στη Θεσσαλονίκη των πολιτικών δολοφονιών

πηγή: εφημερίδα Αγγελιοφόρος της Κυριακής
Μαρτυρίες, έγγραφο υλικό, ντοκουμέντα, αδημοσίευτες μέχρι σήμερα φωτογραφίες φωτίζουν έξι πολιτικές δολοφονίες που συγκλόνισαν τη Θεσσαλονίκη στη διάρκεια του 20ού αιώνα. Ο έμπειρος δημοσιογράφος και ακαταπόνητος ερευνητής Σπύρος Κουζινόπουλος ανοίγει και πάλι τους «φακέλους» των δολοφονιών του βασιλιά Γεωργίου του Α', του Αμερικανού δημοσιογράφου Τζορτζ Πολκ, του ηγετικού στελέχους του ΚΚΕ, πρώην υπουργού, Γιάννη Ζεύγου, των βουλευτών της ΕΔΑ Γρηγόρη Λαμπράκη και Γιώργου Τσαρουχά και του νεαρού Γιάννη Χαλκίδη στο βιβλίο του «Οι μεγάλες πολιτικές δολοφονίες στη Θεσσαλονίκη του 20ού αιώνα», που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Ιανός».

Διευρύνεται το ωράριο της δημοτικής βιβλιοθήκης Ν.Μηχανιώνας

Διευρύνεται  πιλοτικά από τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014, το ωράριο λειτουργίας της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης Θερμαϊκού στη Νέα Μηχανιώνα, (εντός της Καψαλακείου Πολιτιστικής Στέγης). Το νέο ωράριο λειτουργίας διαμορφώνεται ως εξής: