Σάββατο, 11 Ιανουαρίου 2014

Νίκος Γαβριήλ Πεντζίκης: Μία φωτισμένη μορφή

Εφ’ όσον υπάρχουν μάνες που γεννάν, μη φανταστείτε ποτέ ότι το μίσος μπορεί να είναι ισχυρότερο από την αγάπη. (Νίκος Γαβριήλ Πεντζίκης: «Το μυθιστόρημα της κυρίας Έρσης»)

Συμπληρώθηκαν κιόλας 21 χρόνια από τότε που έφυγε από κοντά μας μία από τις πιο φωτισμένες μορφές της Θεσσαλονίκης, ο συγγραφέας, ζωγράφος, φαρμακοποιός αλλά και αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, Νίκος Γαβριήλ Πεντζίκης, ο «ιδιόρυθμος μποέμ με ροπή προς τον ασκητισμό» όπως τον αποκάλεσε ο Κάρολος Τσίζεκ.

Μετρήσεις από τη Ν.Δ. σε δήμους της Θεσσαλονίκης

Nέες μετρήσεις παραγγέλθηκαν από τη ΝΔ και είναι σε εξέλιξη εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών στο δήμο Θεσσαλονίκης και σε δήμους της ευρύτερης περιοχής και της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου το κόμμα που κυβερνά, να καταλήξει στα πρόσωπα που θα στηρίξει στις δημοτικές εκλογές του προσεχούς Μαίου.

Πέμπτη, 9 Ιανουαρίου 2014

Να βοηθήσουμε όλοι την κοινωνική δράση Σ.Τ.Ο.Π.


Αρχίζει την Τρίτη 14 Ιανουαρίου, από την αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας και Πολιτισμού του δήμου Θερμαϊκού, η κοινωνική δράση ΣΤΟΠ (Συνεργαζόμαστε Τώρα Όλοι ενάντια στην Πείνα), που φιλοδοξεί να προσφέρει ένα πιάτο μαγειρεμένο φαγητό στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.

Αρχίζουν τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου οι χειμερινές εκπτώσεις

Aρχίζουν τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου οι χειμερινές εκπτώσεις του 2014, οι οποίες θα διαρκέσουν έως τις 28 Φεβρουαρίου. Την Κυριακή 19 Ιανουαρίου μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά όλα τα εμπορικά καταστήματα χωρίς κανέναν περιορισμό, όπως αναφέρει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), που απέστειλε σε όλους τους Εμπορικούς Συλλόγους της χώρας εγκύκλιο με οδηγίες και διευκρινίσεις.

"Οι μεγάλες πολιτικές δολοφονίες στη Θεσσαλονίκη του 20ου αιώνα"

Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο του Σπύρου Κουζινόπουλου
Το νέο βιβλίο του δημοσιογράφου και συγγραφέα Σπύρου Κουζινόπουλου «Οι μεγάλες πολιτικές δολοφονίες στη Θεσσαλονίκη του 20ου αιώνα», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΙΑΝΟΣ, θα παρουσιαστεί την Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014 στις 19:00 στο βιβλιοπωλείο του ΙΑΝΟΥ (Αριστοτέλους 7). Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Γιάννης Μυλόπουλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης Μόσχος Βοϊτσίδης και ο ιστορικός Βασίλης Γούναρης, καθηγητής στη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ.

Τετάρτη, 8 Ιανουαρίου 2014

Τελικά, ποια χώρα είναι άξια να προεδρεύει στην ΕΕ;

της Σοφίας Βούλτεψη
Αν κανείς αποφάσιζε να λάβει στα σοβαρά όσα απαξιωτικά περί Ελλάδας και ελληνικής προεδρίας αναγράφονται στον γερμανικό Τύπο – με αποκορύφωμα το άρθρο που δημοσιεύθηκε στην διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού «Ντερ Σπήγκελ», ο αρθρογράφος του οποίου προβλέπει κίνδυνο... παράλυσης της χώρας μας και των ευρωπαϊκών θεσμών – τότε προφανώς καμιά ευρωπαϊκή χώρα δεν είναι ικανή να προεδρεύσει της ΕΕ.

«Λονδίνο» το πρωί η περιοχή του Θερμαϊκού λόγω της ομίχλης

«Λονδίνο», θύμιζε το πρωί η περιοχή του Θερμαϊκού εξ αιτίας της πυκνής ομίχλης που την είχε καλύψει από τις πρώτες πρωϊνές ώρες, με συνέπεια να σημειωθούν μεγάλες καθυστερήσεις στις αφίξεις και αναχωρήσεις των αεροσκαφών, αλλά και να δυσκολευτούν πολύ όσοι μετακινούνταν με τα αυτοκίνητά τους από τη Νέα Μηχανιώνα, την Επανομή, την Αγία Τριάδα, την Περαία, τους Νέους Επιβάτες, το Πλαγιάρι κλπ προς τη Θεσσαλονίκη.

Τρίτη, 7 Ιανουαρίου 2014

"Εξαγωγή" της ελληνικής κρίσης στη γειτονική Βουλγαρία

H οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας επεκτάθηκε και στη γειτονική Βουλγαρία, κυρίως στις περιοχές που βρίσκονται κοντά στα ελληνικά σύνορα και οι οποίες βλέπουν τον αριθμό των Ελλήνων επισκεπτών, από τους οποίους κατά κύριο λόγο εξαρτιόνταν η οικονομία, διαρκώς να μειώνονται. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η πόλη Σαντάνσκι, σε απόσταση 20 χιλιομέτρων από τα σύνορα.

Συμπαράσταση αγάπης από το «Βοήθεια στο Σπίτι» Επανομής

Σημαντική, ήταν η βοήθεια που πρόσφερε τις μέρες των εορτών το «Βοήθεια στο Σπίτι» της Επανομής με αγάπη και αλληλεγγύη, καθώς τα τρόφιμα που συγκέντρωσε,  διανεμήθηκαν σε οικογένειες που χρήζουν οικονομικής βοήθειας και είναι κάτοικοι Επανομής και Μεσημερίου.

Εξαφανίστηκε ο Χριστ. Ξηρός, "πολιτική απόφαση" λέει συνήγορός του

«Πολιτική απόφαση» χαρακτήρισε την εξαφάνιση του Χριστόδουλου Ξηρού ο συνήγορός του, κι ενώ έχει σημάνει συναγερμός στην αστυνομία και την Αντιτρομοκρατική, καθώς ο Ξηρός, οποίος είχε λάβει 9ήμερη άδεια για να επισκεφτεί την οικογένειά του, δεν εμφανίστηκε χθες στο αστυνομικό τμήμα Καλλικράτειας Χαλκιδικής, ως όφειλε. 

Δευτέρα, 6 Ιανουαρίου 2014

Ιδρύθηκε στην Περαία "Σύνδεσμος Στρατιωτικών Θερμαϊκού"

Σωματείο με την επωνυμία «Σύνδεσμος Στρατιωτικών & Σωμάτων Ασφαλείας  Δήμου Θερμαϊκού “Αλέξανδρος ο Μέγας», δημιουργήθηκε με έδρα την Περαία και στόχο, όπως αναφέρεται στην ιδρυτική του διακήρυξη, την αλληλοϋποστήριξη και αλληλοβοήθεια των μελών του, την προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων που τους απασχολούν αλλά ταυτόχρονα την στήριξη των συνδημοτών.

Κυριακή, 5 Ιανουαρίου 2014

Οι υποψήφιοι δήμαρχοι στους δήμους της Θεσσαλονίκης

Τα ονόματα πιθανών υποψηφίων δημάρχων, που ακούγεται ότι ετοιμάζονται να κατέλθουν στις προσεχείς δημοτικές εκλογές στους δήμους του νομού Θεσσαλονίκης, δημοσίευσε η εφημερίδα «Καρφίτσα», σε ρεπορτάζ των Χρύσας Κυριακού και Βαγγέλη Στολάκη. Τέσσερις μήνες πριν την προσφυγή στις κάλπες και τα επιτελεία των δημοτικών παρατάξεων δουλεύουν πυρετωδώς προκειμένου να στελεχώσουν τα ψηφοδέλτιά τους ενόψει του ερχόμενου Μαϊου.

Εξοπλιστικά: Έρευνες για τη διαδρομή "μαύρου χρήματος"

Η δικαστική έρευνα που έχει ξεκινήσει στην Αθήνα, προσπαθεί να εντοπίσει τη διαδρομή του «μαύρου χρήματος» που κρύβεται πίσω από τις πολυδάπανες προμήθειες αμυντικού υλικού, ωστόσο, η έρευνα προχωράει αυτή τη στιγμή χωρίς εντυπωσιακά ευρήματα. Οι ανακριτές χαρακτηρίζουν μεν «ενδιαφέροντα» τα στοιχεία που προέκυψαν μετά τις απολογίες Κάντα, Ευσταθίου και Παπαχρήστου οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στις μίζες εξοπλιστικών προγραμμάτων.