Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Πλημμύρες σε πολλές περιοχές της Θεσσαλονίκης από τη βροχή

Προβλήματα σε περιοχές γύρω από τη Θεσσαλονίκη προκάλεσε η παρατεταμένη βροχόπτωση των πρωϊνών  ωρών. Δεκάδες κλήσεις έχει δεχθεί από νωρίς η Πυροσβεστική Υπηρεσία για άντληση υδάτων από πλημμυρισμένα υπόγεια και ισόγεια σπίτια στις περιοχές όπως το Καλοχώρι, η Επανομή, τα Βασιλικά και η Νέα Ραιδεστός, στα δυτικά και ανατολικά της Θεσσαλονίκης.

Η κατολίσθηση στην Επανομή (η φωτο από τον Εθερόπλοο)
Μάλιστα στην Επανομή, από κατολίσθηση που σημειώθηκε, έκλεισε ο δρόμος που οδηγεί από τα ΤΕΛ προς την πλατεία, εκεί που γίνεται κάθε Τετάρτη η λαϊκή αγορά.

Κάτοικοι του δήμου Θέρμης αναφέρουν ότι πλημμύρισαν χωράφια σε οικισμούς του δήμου.
Εξάλλου, η νεροποντή προκάλεσε προβλήματα σε περιοχές της Χαλκηδόνας, δυτικά της Θεσσαλονίκης, όπου, σύμφωνα με τις δημοτικές Αρχές, πλημμύρισαν σπίτια και αυλές, ενώ προβλήματα δημιουργήθηκαν και σε σημεία του οδικού δικτύου της περιοχής.
Επίσης, λόγω υπερχείλισης του Γαλλικού ποταμού διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων σε διάφορους επαρχιακούς δρόμους του νομού Κιλκίς.

Ένας νεκρός
Νεκρός εντοπίστηκε ο 77χρονος για τον οποίο στήθηκε επιχείρηση από την Πυροσβεστική στη Νέα Σάντα Κιλκίς, όταν το τρακτέρ στο οποίο επέβαινε παρασύρθηκε από χείμαρρο, καθώς διέσχιζε παραπόταμο του Γαλλικού ποταμού.
Όπως έγινε γνωστό, ο άτυχος ηλικιωμένος εγκλωβίστηκε μέσα στο κουβούκλιο του αγροτικού οχήματος.
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Πυροσβεστική επιστράτευσε ερπυστριοφόρο όχημα που «σήκωσε» μέσα από τα νερά το αναποδογυρισμένο τρακτέρ, εντοπίζοντας νεκρό στο εσωτερικό του οχήματος τον 77χρονο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ηλικιωμένος άνδρας πήγαινε να ταΐσει τα ζώα του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.