Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από την ΕΜΥ

Για ισχυρές βροχές και καταιγίδες για την Τρίτη και την Τετάρτη σε όλη σχεδόν τη χώρα, ειδικά την Τετάρτη, προειδοποιεί η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, με έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης και από τα βορειοδυτικά, σύμφωνα με την ΕΜΥ, θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες την Τετάρτη θα επεκταθούν σχεδόν σε όλη τη χώρα από το μεσημέρι.
Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν την Πέμπτη και θα περιοριστούν στα ανατολικά.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας περιορίζεται σε συστάσεις προς τους κατοίκους, όπως:
·         Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.
·         Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία, αν παρασυρθούν από τον άνεμο ή την έντονη βροχόπτωση, ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
·         Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
·         Αν πρόκειται να μετακινηθούν, να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου. Να μεταβάλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους, ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των έντονων καιρικών φαινομένων.
·         Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.
·         Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

·         Σε περίπτωση εκδήλωσης χαλαζόπτωσης, να καταφεύγουν σε ασφαλή χώρο και εφόσον έχουν ζώα να μεριμνούν ώστε και αυτά να βρίσκονται επίσης σε ασφαλή χώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.