Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Εκδηλώσεις για τον Εθελοντισμό από την Αντιδημαρχία Παιδείας

Σειρά δράσεων για τον εθελοντισμό, με την ευκαιρία της 5ης Δεκεμβρίου που είναι καθιερωμένη ως παγκόσμια ημέρα εθελοντισμού, διοργανώνει η Αντιδημαρχία Παιδείας-Νεολαίας-Αλληλεγγύης και Πρόνοιας του δήμου Θερμαϊκού.

Όπως αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση η Αντιδημαρχία, «ο εθελοντισμός είναι μία πράξη μέσα από την οποία οι άνθρωποι αποκτούν νέες δεξιότητες και βοηθούνται να είναι ενεργοί πολίτες στην κοινότητα τους. Η εθελοντική δράση, αποτελεί μια μαθησιακή εμπειρία αναπτύσσοντας τις κοινωνικές, επικοινωνιακές και επαγγελματικές δεξιότητες του εθελοντή και ενδυναμώνοντας την κοινωνική συνοχή των πολιτών.
Ο εθελοντής δεν είναι μόνο πομπός αλλά και δέκτης των ωφελειών που απορρέουν από την εθελοντική του δράση. Το σπουδαιότερο όφελος για τον εθελοντή είναι η ψυχική ικανοποίηση που απολαμβάνει, επειδή συχνά το έργο του αναγνωρίζεται κοινωνικά, αλλά και γιατί καλλιεργεί αρετές όπως η συναδελφικότητα, η συντροφικότητα, η φιλία που τον κάνουν να αισθάνεται συναισθηματική πληρότητα».
ΟΙ εκδηλώσεις που θα πραγματγοποιηθούν έχουν ως εξής:

“Πες ευχαριστώ”
Τα Χριστούγεννα ο Δήμος εγκαινιάζει μια δράση μέσω της οποίας ο καθένας από εμάς θα μπορεί να λέει ευχαριστώ σε κάποιον άνθρωπο και κάπως έτσι θα είναι εφικτό να δημιουργηθεί μια αλυσίδα ζεστασιάς και αλληλεγγύης.
Ας πούμε κι εμείς το δικό μας ευχαριστώ, δίνοντας το σ’ ένα χαρτί στα σημεία των εκδηλώσεων ή στο poltherm@gmail.com

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ
Δημοτική Κοινότητα Επανομής
Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014, στον πεζόδρομο Επανομής.
Τοποθέτηση κάδου ανακύκλωσης ηλεκτρονικών συσκευών, σε συνεργασία με τον Κυνηγετικό Σύλλογο Επανομής.
-16:00 Βιωματική Δράση Πόλεως “Αλλάζω τον κόσμο που ζω με ... Εθελοντισμό”, σε συνεργασία με το 12ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Επανομής.
-17:00 Ενημέρωση σχετικά με την πρόληψη σεισμού από τον Πρόεδρο της ΕΘ.Ο.Π.Π.Α.Κ.Ε. κ.Τικπασανούδη Σταύρο και επίδειξη θέσης ανάνηψης και ασφαλείας, σε συνεργασία με την ΕΘ.Ο.Π.Π.Α.Κ. Επανομής.
Συγκέντρωση τροφίμων στο γραφείο του προγράμματος «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» Επανομής

Δημοτική Κοινότητα Περαίας
Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014
-14:00 Ενημέρωση για θέματα εθελοντισμού, στο 1ο ΓΕΛ Θερμαϊκού από τον Πρόεδρο της Ο.Φ.Κ.Α.Θ. κ.Ράμο Χρήστο & ενημέρωση με θέμα: “Δασικές Πυρκαγιές” από τον δασολόγο, κ.Καρακώστα Αθανάσιο, σε συνεργασία με την Ο.Φ.Κ.Α. Θερμαϊκού.
-11:00 έως 13:00 Ενημέρωση για τον εθελοντισμό και διανομή ενημερωτικού υλικού σχετικά με τις φυσικές καταστροφές και την πολιτική προστασία, στη διασταύρωση του Δημαρχείου, σε συνεργασία με την ΕΘΟΠΑΚ Θερμαϊκού
Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014
-9:00 - 13:00 Εθελοντική αιμοδοσία στο 1ο Δημ. Σχολείο Περαίας σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οικολογικό Σύλλογο Περαίας. Παράλληλα θα γίνει συγκέντρωση τροφίμων για το χωριό SOS Πλαγιαρίου.
-11:30 Προσκοπικά παιχνίδια στην Παραλία Περαίας (συντριβάνι) σε συνεργασία με το 6ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Περαίας,όπως ‘‘τo Mισό Σάντουίτς”, “Παιχνίδι ‘Σκυταλοδρομίας”,κ.ά.

Δημοτική Κοινότητα Ν.Μηχανιώνας
Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014
Κεντρική πλατεία Ν.Μηχανιώνας
Παιχνίδια με θέμα τον Εθελοντισμό σε συνεργασία με το 3ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Ν.Μηχανιώνας:
-11.00 - 12.30 ‘‘τo Mισό Σάντουίτς”, “Παιχνίδι ‘Σκυταλοδρομίας” , “το Σπίτι μας Φλέγεται”
-12.30 “Ζωγραφίζουμε για τον Εθελοντισμό”

-13.00 - 19.00 Ενημέρωση κοινού για τον εθελοντισμό και εγγραφές εθελοντών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.