Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Σπάνια έργα μεγάλων Ελλήνων ζωγράφων στην 19η διεθνή δημοπρασία «Ελλήνων Τέχνη» στη Θεσσαλονίκη

Νικόλαος Γύζης : "Πορτρέτο κοριτσιού" 
Σπουδαία έργα των Γύζη, Λύτρα, Παρθένη,  Μαλέα,  Παπαλουκά, Βασιλείου, Γαίτη, Ακριθάκη, Χρύσας και πολλών άλλων μεγάλων της Ελληνικής Τέχνης των δύο τελευταίων αιώνων, θα παρουσιαστούν στην 19η δημοπρασία «Ελλήνων Τέχνη» του Οίκου Hellenic Auctions, που θα γίνει στις 9 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Εξαιρετικά σπάνια γλυπτά κοσμούν επίσης τον κατάλογο του γνωστού δημοπρατικού οίκου, με κεντρικό το εντυπωσιακό έργο/εύρημα σε μάρμαρο του «γλύπτη του Πολυτεχνείου» Μέμου Μακρή, με τίτλο “βυθισμένος σε σκέψεις” που βγαίνει στο προσκήνιο για πρώτη φορά από τότε που φιλοτεχνήθηκε, με την «προκλητική» μάλιστα τιμή ασφαλείας 3.500 ευρώ. Επίσης, το γλυπτό σε μπρούντζο του Κουλεντιανού “καθήμενη γυναίκα” στο σφυρί στα 1.500 ευρώ, ενώ γλυπτό του Γκίκα με τίτλο “Ιάσων & Μήδεια” στα μόλις 1.000 ευρώ !
Το ιδιαίτερα τρυφερό “πορτρέτο κοριτσιού” του μεγαλύτερου ίσως Έλληνα ζωγράφου, Νικόλαου Γύζη, βρίσκεται στην κορυφή των παρουσιαζόμενων στη δημοπρασία ζωγραφικών έργων, με τιμή εκκίνησης 4.000 ευρώ, αφού έργα του Γύζη είναι πια Μουσειακά. Ενώ ακόμη, μία εξαιρετική “Ακρόπολη” του Μαλέα και η “Κρήνη” του Παπαλουκά αναμένεται να τραβήξουν το ενδιαφέρον των συλλεκτών αφού προσφέρονται στο ¼ των τιμών που έπιαναν έως πρόσφατα στις δημοπρασίες..
Η “αλληγορική σύνθεση” του Παρθένη στα χαμηλότερα όλων των εποχών (15.000 – 20.000 ευρώ) και σπουδαία έργα του Νίκου και Περικλή Λύτρα (2.000 & 4.000 αντίστοιχα) του Συμεών Σαββίδη, Μιχάλη Οικονόμου, Θεόφραστου Τριανταφυλλίδη, του Γεράσιμου Στέρη, του Μπουζιάνη, Σπύρου Βασιλείου, Γαίτη, του Αλέξη Ακριθάκη, της Χρύσας Βαρδέα, του Κεσσανλή, του Βαρώτσου, του Μυταρά κ.α σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές είναι μόνο ένα μέρος από τα 100 και πλέον έργα που θα εκτεθούν από την Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο ΗΛΕΚΤΡΑ ΠΑΛΑΣ της Θεσσαλονίκη με την δημοπρασία να γίνεται την Τρίτη 9 Δεκεμβρίου στις 7:00 μμ.

Πληροφορίες- Κατάλογος: HELLENIC AUCTIONS, Α. Σβώλου 5, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 227799 & 227007


Αλέξης Ακριθάκης: "Βαλίτσα σε βάρκα"
Γιάννης Γαίτης: "Όφις"
Κωνστ. Παρθένης: "Αλληγορική σύνθεση"

Κωνστ. Μαλέας: "Ακρόπολις"


Μέμος Μακρής




Σπύρος Παπαλουκάς: "Κρήνη Άγιον Όρος"

1 σχόλιο:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.