Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Ρεσιτάλ αυθαιρεσίας στο ψήφισμα Δ.Σ. Θερμαϊκού για DIGEA

Ένα από τα πολλά δημοσιεύματα στον Τύπο για το σκάνδαλο της DIGEA
Σοβαρό θέμα στον τρόπο λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού, ανακύπτει, μετά τη νέα αυθαιρεσία που διέπραξε το προεδρείο του, αφαιρώντας από ψήφισμα για τα "χαράτσια" της DIGEA, μία ολόκληρη παράγραφο στην οποία καταγγέλονταν η παραχώρηση της εκπομπής του ψηφιακού σήματος σε «ιδιωτικά μονοπωλιακά συμφέροντα».

Μάλλον κάποιοι εκεί στο δήμο Θερμαϊκού βγάζουν «σπυριά» όταν γίνεται αναφορά σε συμφέροντα και για το λόγο αυτό, απαλείφθηκε νωρίτερα, σε ψήφισμα διαμαρτυρίας για τις αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων του ΟΑΣΘ, που είχε καταθέσει η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού», ολόκληρη παράγραφος που αναφέρονταν αφενός στους μεγαλομετόχους λεωφορειούχους, τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που θα λάβουν από την κυβέρνηση, αλλά και τα άθλια, παρόλα αυτά, λεωφορεία που χρησιμοποιούν για τις λεωφορειακές γραμμές 69 και 72, που εξυπηρετούν το επιβατικό κοινό του δήμου Θερμαϊκού.
Το εξοργιστικό, στην περίπτωση DIGEA, είναι ότι τη σχετική διατύπωση περί «ιδιωτικών μονοπωλιακών συμφερόντων» την πρότεινε ο ίδιος ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, κ.Σπύρος Αδαμίδης, προκειμένου να…. «ελαφρύνει» η πρόταση του επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», Σπύρου Κουζινόπουλου, για την καταγγελία της «σκανδαλώδους παράδοσης του ψηφιακού σήματος στους μεγαλοκαναλάρχες, οι οποίοι κατόπιν αυτού επιχειρούν να χειραγωγήσουν τους μικρούς τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς».

Ο διάλογος που διεξάχθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού, και τον οποίο σας παραθέτουμε στη συνέχεια, είναι εξόχως αποκαλυπτικός:
-Κουζινόπουλος: Ζητάμε να προστεθεί στο ψήφισμα για τη DIGEA και η καταγγελία για την παραχώρηση της παροχής του ψηφιακού σήματος στους μεγαλοκαναλάρχες. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα που συνέβησαν σ΄αυτή τη χώρα. Παραχωρήθηκε το ψηφιακό σήμα σε 3-4 ανθρώπους, οι οποίοι δεν έχουν καν άδεια για τα δικά τους κανάλια. Έτσι συγκρότησαν τη DIGEA, η οποία πάει τώρα να ξεζουμίσει τους μικρούς τηλεοπτικούς τοπικούς σταθμούς, που είναι αυτοί οι οποίοι κατ’ εξοχήν προβάλουν το έργο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
-Μώραλη: Το ψηφιακό σήμα έπρεπε να δοθεί στην ΕΡΤ. Δεν το παραχώρησαν τότε και τώρα υποχρεώνουν να πληρώσει ακόμη και η ΝΕΡΙΤ στους μεγαλοκαναλάρχες, οι οποίοι προσπαθούν να φιμώσουν τα μικρά κανάλια για να αυξήσουν το μερίδιο στη διαφημιστική πίτα.
-Ζδούκος: Η ιστορία της παράδοσης του ψηφιακού σήματος στους μεγαλοκαναλάρχες, εδώ στην Ελλάδα, ήταν ένα μεγάλο έγκλημα. Είναι η απόλυτη ολιγοπωλιακή συγκρότηση σε ιδιωτικά χέρια.
Αδαμίδης: Θα γίνει ένα πάντρεμα αυτών που ειπώθηκαν με το ψήφισμα.
Ακολουθεί ψηφοφορία κατά την οποία 9 ψηφίζουν υπέρ του να προστεθούν οι παρατηρήσεις Κουζινόπουλου και Μώραλη στο ψήφισμα, 9 ψηφίζουν κατά, ενώ οι σύμβουλοι της παράταξης Τσαμασλή δηλώνουν αποχή.
-Κουζινόπουλος: Όλοι οι δήμοι της χώρας, με επικεφαλής την Κεντρική Ένωση  Δήμων Ελλάδας, έχουν εκδώσει ανάλογα ψηφίσματα. Θα είναι ξεφτίλα αν ο δήμος Θερμαϊκού μείνει πίσω.
-Αδαμίδης: Αλλάξτε την έκφραση κ.Κουζινόπουλε για να ψηφιστεί από όλους. Να βάλουμε στο τέλος ότι «διαμαρτυρόμαστε επίσης και για την παραχώρηση (σ.σ. του ψηφιακού σήματος) σε ιδιωτικά μονοπωλιακά συμφέροντα. Με αυτή τη φράση καλυπτόμαστε; Ωραία. Οπότε εγκρίνεται από όλους το ψήφισμα, πλην των κυρίων Τσαμασλή, Χρήστου Βογιατζή, Ζεριφέ, Κώστα Βογιατζή και Μεσμερλή.

Κι όμως, παρά την έγκριση από το δημοτικό συμβούλιο να προστεθεί στο ψήφισμα η παράγραφος ότι «διαμαρτυρόμαστε επίσης και για την παραχώρηση του ψηφιακού σήματος σε ιδιωτικά μονοπωλιακά συμφέροντα», η παράγραφος αυτή απαλείφθηκε προκλητικά από το δελτίο τύπου με το ψήφισμα για τη DIGEA, που με καθυστέρηση δύο ημερών στάλθηκε στα μέσα ενημέρωσης, ενώ το ίδιο συνέβη και όταν αυτό αναρτήθηκε στο επίσημο site του δήμου.

1 σχόλιο:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.