Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Δέσμευση Μαυρομάτη για ενέργειες απομάκρυνσης των κεραιών

Η διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού ανέθεσε στη νομική υπηρεσία να παραλάβει την απόφαση, που εκδόθηκε από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης για την κατεδάφιση κεραίας που στήθηκε δίπλα σε σχολείο της Πυλαίας. Και με βάση την απόφαση αυτή, ο δήμος θα κινηθεί δικαστικά για τις αντίστοιχες κεραίες που υπάρχουν στο Θερμαϊκό. Αυτό δήλωσε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Γιάννης Μαυρομάτης, απαντώντας σε σχετικό αίτημα που διατύπωσε ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», Σπύρος Κουζινόπουλος.

Με επιστολή του προς τον κ.Μαυομάτη και το προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας» ζήτησε να ασκηθεί αντίστοιχη προσφυγή από το δήμο Θερμαϊκού για τα ανάλογα κεραιοσυστήματα κινητής τηλεφωνίας που λειτουργούν στην Αγία Τριάδα, την Επανομή και τη Νέα Μηχανιώνα.

Η επιστολή Κουζινόπουλου
Στην επιστολή που απέστειλε ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» προς τη δημοτική αρχή, σημειώνονταν τα ακόλουθα:
«Προς τον κ.Δήμαρχο και το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Θερμαϊκού 
Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,
Μετά την ιστορική απόφαση (υπ’ αριθ. 19510/19.11.2014), που εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, μετά από προσφυγή του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, για την καμουφλαρισμένη κεραία κινητής τηλεφωνίας, που εγκαταστάθηκε δίπλα στο 2ο δημοτικό σχολείο Πυλαίας, το νηπιαγωγείο και τον παιδικό σταθμό της περιοχής, διατάσσοντας την κατεδάφισή της, παρακαλώ να ανατεθεί άμεσα στη νομική υπηρεσία του Δήμου Θερμαϊκού, όπως εξετάσει τη δυνατότητα ανάλογης προσφυγής και για τα ανάλογα κεραιοσυστήματα κινητής τηλεφωνίας, που έχουν εγκατασταθεί σε περιοχές του Δήμου μας και συγκεκριμένα στην Αγία Τριάδα, την Επανομή και τη Νέα Μηχανιώνα».
                                                                        Σπύρος Κουζινόπουλος
                                                    Επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού»    

Δικαστική απόφαση βάζει στοπ σε κεραία στην Πυλαία!

Για αυτή την πολύ σημαντική δικαστική απόφαση, αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του δήμου Πυλαίας- Χορτιάτη το ακόλουθο δελτίο τύπου
«Απόλυτη δικαίωση για το δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη και τους κατοίκους της περιοχής αποτελεί η σημερινή απόφαση (αριθ. 19510/19.11.2014), που εξέδωσε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης για την κεραία κινητής τηλεφωνίας που επιχειρήθηκε να εγκατασταθεί δίπλα στο 2ο δημοτικό σχολείο Πυλαίας, το νηπιαγωγείο και τον παιδικό σταθμό της περιοχής.
Σύμφωνα με την απόφαση έγινε δεκτή η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε ο  δήμος για την ακαταλληλότητα της θέσης της κεραίας, που είχε εγκατασταθεί σε ελάχιστη απόσταση από το σχολικό συγκρότημα και σε απόσταση μόλις 4 μέτρων από τις κατοικίες σε μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές της Πυλαίας. Με τη συγκεκριμένη απόφαση, που θα πρέπει να σημειωθεί ότι είναι από τις λίγες θετικές υπέρ των δήμων και των κατοίκων αποφάσεις ασφαλιστικών μέτρων μετά την ισχύ του  νόμου 4070/20212, απαγορεύεται η λειτουργία της κεραίας κινητής τηλεφωνίας, αλλά και οποιουδήποτε εξαρτήματος-μηχανήματος στο σημείο της κεραίας.
Με την απόφαση αυτή δικαιώνεται απόλυτα ο δήμος μας, οι κάτοικοι της περιοχής, αλλά και ο ίδιος ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, που έχουν εδώ και καιρό ξεκινήσει ένα πολύπλευρο δικαστικό αγώνα κατά της εγκατάστασης της κεραίας κινητής τηλεφωνίας.  «Η απόφαση αποτελεί μια μεγάλη δικαίωση για το δήμο και τους κατοίκους της περιοχής. Όπως έχουμε τονίσει και στο παρελθόν: με την υγεία των κατοίκων και των παιδιών μας δεν παίζουμε. Η Δικαιοσύνη δικαίωσε τον αγώνα και τις προσδοκίες κατοίκων και Δήμου», τόνισε ο Δήμαρχος λίγο μετά την απόφαση.
Να σημειωθεί ότι ο Δήμαρχος έχει δώσει ρητή εντολή στο Διευθυντή της Νομικής Υπηρεσίας Πυλαίας-Χορτιάτη Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο, ο οποίος εκπροσώπησε το δήμο στην εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων, να εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα όχι μόνο κατά της συγκεκριμένης κεραίας, αλλά και για κάθε άλλη πιθανή πηγή ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας που θα μπορούσε να αποτελέσει απειλή για την υγεία των κατοίκων σε άλλο σημείο του δήμου μας.
Η Δικαστική δικαίωση για το δήμο έρχεται μία μόλις ημέρα μετά τη σημαντική ημερίδα που συνδιοργάνωσαν ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη και ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης με τη συμμετοχή καθηγητών του Πολυτεχνείου, νομικών και της νομικής υπηρεσίας του δήμου για το τόσο σημαντικό θέμα των κεραιών κινητής τηλεφωνίας μέσα σε κατοικημένες περιοχές».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.