Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Συμμετοχή στα προγράμματα μαζικού αθλητισμού Θερμαϊκού

Πάνω από 650 πολίτες του Θερμαϊκού, αθλούνται στα δημοτικά γυμναστήρια, μετέχοντας στα προγράμματα μαζικού αθλητισμού του δήμου Θερμαϊκού, με τις οδηγίες γυμναστών, όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου του δήμου. Κι αυτό, πριν συμπληρωθούν δύο μήνες από την έναρξή τους στις 6 Οκτωβρίου.


Η κίνηση αναμένεται να αυξηθεί περισσότερο μόλις -με βάση τις σχετικές εγκρίσεις της πολιτείας- προσληφθούν οι κατάλληλοι συνεργάτες, καθώς μέχρι στιγμής οι δράσεις γίνονται με την επίβλεψη εθελοντών.
Τα προγράμματα που υπάρχουν είναι τα ακόλουθα:
* 18 και άνω: Αερόβια άσκηση (pilates, aerobics, crossfit, fanky fitness, dance aerobics, fit balls, pace, yoga, step aerobics, yogalates), άσκηση και εγκυμοσύνη, άσκηση και διατροφή, μυϊκή ενδυνάμωση, ορθοσωμική γυμναστική, τένις.

* 18 και κάτω: ενόργανη γυμναστική, ρυθμική γυμναστική, κινητική αγωγή, τένις, στίβος, μοντέρνος χορός, κωπηλασία, fanky kids, κολύμβηση.

Για την υλοποίηση των προγραμμάτων αξιοποιούνται χώροι στο Γυμναστήριο Μαζικής Άθλησης στη Μηχανιώνα, στο Κλειστό Γυμναστήριο Περαίας, στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Επανομής, στο Δημοτικό Σχολείο στο Μεσημέρι και στο Ποδοσφαιρικό Γήπεδο στην Αγία Τριάδα. Επίσης, ο δήμος αναζητά ακίνητο προς μίσθωση στην Επανομή για την δημιουργία Γυμναστηρίου Μαζικής Άθλησης.
Για το θέμα του μαζικού αθλητισμού ο δήμαρχος Γιάννης Μαυρομάτης δήλωσε: «Στη δύσκολη περίοδο που διέρχεται η κοινωνία ο δήμος βρίσκεται δίπλα στους πολίτες εξαντλώντας καθημερινά τις δυνατότητές του. Χωρίς αμφιβολία τα προγράμματα μαζικού αθλητισμού προσφέρουν διεξόδους και ταυτόχρονα είναι χρήσιμα για τη υγεία όσων συμμετέχουν. Η ανταπόκριση δικαιώνει τις προσπάθειες μας, που είναι συνεχείς, ώστε να υπάρχει διαρκής βελτίωση».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.