Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Κορυφώνονται σήμερα, 17 Νοεμβρίου, οι εκδηλώσεις μνήμης για την εξέγερσης των φοιτητών το 1973 ενάντια στη Χούντα των συνταγματαρχών. Κόντρα στα σχέδια της κυβέρνησης, που θέλει να επιβάλει τον αυταρχισμό στους πανεπιστημιακούς χώρους, φοιτητικοί σύλλογοι, κινήματα και πολιτικές οργανώσεις τιμούν το Πολυτεχνείο της γενιάς τους, των αντιστάσεων του τότε και του σήμερα, με πορείες και άλλες τιμητικές εκδηλώσεις.

Στη Θεσσαλονίκη οι φοιτητικοί σύλλογοι βρίσκονται ήδη από το πρωί της Δευτέρας στο Πολυτεχνείο, με την πορεία να ξεκινάει γύρω στις 5 το απόγευμα. Από νωρίς το πρωί γίνονται καταθέσεις στεφάνων στην είσοδο της Πολυτεχνικής Σχολλης του ΑΠΘ και πλήθος κόσμου προσέρχεται να αποδώσει τιμές στους ήρωες και τις ηρωίδες της ιστορικής εξέγερσης.
Στις 5 το απόγευμα στο Πολυτεχνείο σε συγκέντρωση και πορεία καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, η ΔΗΜΑΡ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, και πλήθος άλλων πολιτικών οργανώσεων.
Στις 12 το μεσημέρι θα γίνουν καταθέσεις στο μνημείο του Πολυτεχνείου από κόμματα και οργανώσεις, ενώ θα τιμηθεί και η μνήμη Θωμά Βασιλειάδη, του πρόωρα χαμένου αγωνιστή της αντιδικτατορικής αντίστασης και πολιτικού κρατούμενου της χούντας, από τους πρωτεργάτες της εξέγερσης στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ.
Στην Αθήνα ο τριήμερος εορτασμός κορυφώνεται σήμερα το μεσημέρι με τη μεγάλη πορεία στην αμερικάνική πρεσβεία. Οι πύλες του Πολυτεχνείου αναμένεται να κλείσουν μετά τις 13:00 και θα ακολουθήσει η πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ.
Η πρωτεύουσα βρίσκεται ήδη σε αστυνομικό κλοιό, με τα πλέον αυστηρά μέτρα ασφαλείας. Περισσότεροι από 7.000 αστυνομικοί από σήμερα στους δρόμους της πόλης. Υπό αστυνομικό κλοιό τελούν ήδη η Νομική Σχολή και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, ενώ ισχυρά είναι τα μέτρα ασφαλείας σε άλλα σημεία της Αθήνας, στην πρεσβεία των ΗΠΑ, το υπουργείο Οικονομικών και τη Βουλή.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.