Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου για ΟΑΣΘ ζητά η "Συμπολιτεία"

Την πραγματοποίηση ειδικής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού για την εξέταση του προβλήματος της συγκοινωνίας στην περιοχή, ζήτησε με επιστολή του προς τη διοίκηση του δήμου ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», Σπύρος Κουζινόπουλος.  Ενώ παράλληλα προτείνει παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΑΣΘ, σημειώνοντας με έμφαση ότι «πρέπει να υπενθυμίσουμε στους λεωφορειούχους ότι δεν μπορούν να αντιμετωπίζουν το επιβατικό κοινό του Θερμαϊκού ως πολίτες Β΄κατηγορίας».


Η επιστολή του επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» έχει ως εξής
«Προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θερμαϊκού
κύριε Πρόεδρε,
Στην πρώτη κιόλας συνεδρίαση του δημοτικού μας συμβουλίου και με αφορμή την κατάθεση από μέρους μας ψηφίσματος κατά των ληστρικών, κατά 30%, αυξήσεων του ΟΑΣΘ στα εισιτήρια της αστικής συγκοινωνίας, που πλήττει ιδιαίτερα τους συνδημότες μας που μετακινούνται στις δουλειές τους με το μονοπωλιακό αυτό μέσο μαζικής μεταφοράς, είχε δεσμευθεί ο κ. δήμαρχος Θερμαϊκού ότι σύντομα θα φέρει προς συζήτηση το θέμα του ΟΑΣΘ σε συνεδρίαση του Δ.Σ.
Ήδη, το κακό παράγινε με τα σαράβαλα, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, λεωφορεία που δρομολογεί καθημερινά ο ΟΑΣΘ στις γραμμές 69 και 72 που εξυπηρετούν το επιβατικό κοινό στις περιοχές του δήμου μας. Τα λεωφορεία, καθώς είναι παμπάλαια, χαλάνε συνεχώς και μόνο τις τελευταίες ημέρες, πάνω από τέσσερα οχήματα ακινητοποιήθηκαν λόγω βλάβης, με συνέπεια την αφάνταστη ταλαιπωρία των επιβατών.
Όπως το έχουμε επισημάνει τα τελευταία χρόνια, ο ΟΑΣΘ σε αυτές τις λεωφορειακές γραμμές προς και από τις περιοχές του Θερμαϊκού, χρησιμοποιεί τα πιο παλιά και άχρηστα οχήματα που διαθέτει, με συνέπεια οι επιβάτες να μετακινούνται χωρίς τις ανέσεις των σύγχρονων λεωφορείων, αλλά κυρίως με προβλήματα στην ασφάλειά τους. Παράλληλα, τα σαράβαλα αυτά, που κάνουν δαιμονισμένο θόρυβο, δεν διαθέτουν κλιματισμό, με συνέπεια οι επιβάτες να «ψήνονται» το καλοκαίρι από τη ζέστη και να παγώνουν το χειμώνα από το κρύο.
Και όλα αυτά, τη στιγμή που οι μεγαλομέτοχοι του ΟΑΣΘ επιβάλουν διαρκώς αυξήσεις στην τιμή του εισιτηρίου.


Προτείνω λοιπόν, σε συνεννόηση με τη διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού και τον κ.δήμαρχο, να ορίσετε το δυνατόν συντομότερα συζήτηση επί του καίριου αυτού ζητήματος στο δημοτικό συμβούλιο, με παράλληλη παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΑΣΘ. Προκειμένου να υπενθυμίσουμε στους λεωφορειούχους ότι δεν μπορούν να αντιμετωπίζουν το επιβατικό κοινό του Θερμαϊκού ως πολίτες Β΄κατηγορίας, θέτοντας παράλληλα σε κίνδυνο την ασφαλή μετακίνησή τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.