Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Αποκαταστάθηκε το στέγαστρο στο γήπεδο της Ν.Μηχανιώνας

Τα αλλεπάλληλα δημοσιεύματα του «Φάρου Θερμαϊκού»
Την άθλια κατάσταση του στεγάστρου, που έμοιαζε ως.. "ελβετικό τυρί",
επισήμαινε με αλλεπάλληλες αναρτήσεις του ο "Φάρος του Θερμαϊκού"
Aποκαταστάθηκε επιτέλους από το δήμο Θερμαϊκού, το επί δύο περίπου χρόνια μισογκρεμισμένο στέγαστρο που υπήρχε στο δημοτικό γήπεδο της Νέας Μηχανιώνας. Τα κομμάτια της στέγης που είχαν απομείνει, κουνιούνταν επικίνδυνα σε κάθε δυνατό αέρα, με συνέπεια να δημιουργούνται κίνδυνοι όχι μόνο για τους αθλούμενους, τους θεατές, τους  διερχόμενους πεζούς από την οδό 25ης Μαρτίου αλλά και για τους μαθητές των παρακείμενων γυμνασίων και του Λυκείου της Μηχανιώνας.

Το θέμα, είχε φέρει στη δημοσιότητα με αλλεπάλληλες αναρτήσεις του ο «Φάρος του Θερμαϊκού», ιδιαίτερα μετά το καταστροφικό μπουρίνι που είχε πλήξει την περιοχή στις 3 Δεκεμβρίου 2012 και είχε ως συνέπεια οι θυελλώδεις άνεμοι να ξηλώσουν τα υπάρχοντα πολυκαρμπονικά φύλλα, στο στέγαστρο του δημοτικού γηπέδου της Νέας Μηχανιώνας, και με τη δύναμη που φυσούσαν, πολλά από αυτά να τα πετάξουν πάνω στο πεζοδρόμιο και στο κατάστρωμα του δρόμου, μπροστά στην είσοδο των γυμνασίων της Νέας Μηχανιώνας.

Ο τότε πρόεδρος του ΔΗΠΠΑΚΥΘ, Παναγιώτης Τροκάνας, επικαλούμενος το γεγονός ότι «τα πολυκαρμπονικά των 10 χιλιοστών είναι ακριβά», και ότι και άλλα γήπεδα του δήμου είχαν υποστεί ανάλογες ζημιές, αλλά και οικονομική αδυναμία, είχε δεσμευθεί ότι σύντομα θα γίνει η αποκατάσταση του στεγάστρου. Χωρίς όμως στη συνέχεια να συμβεί κάτι τέτοιο, όπως πολλά άλλα πράγματα είχαν μείνει πίσω από την προηγούμενη διοίκηση.
Το στέγαστρο μετά την αποκατάστασή του

Σε ανάρτησή μας στις 9 Μαρτίου 2013 και υπό τον τίτλο «το στέγαστρο του γηπέδου της Νέας Μηχανιώνας», επισημαίναμε το πόσο απαραίτητη ήταν η αποκατάσταση του στεγάστρου στο γήπεδο που χρησιμοποιεί ο "Ποσειδώνας" της Ν.Μηχανιώνας, σημειώναμε τους κινδύνους που διαγράφονταν έντονα.

Η συμπλήρωση και στερέωση του στεγάστρου, στο δημοτικό γήπεδο της Νέας Μηχανιώνας ήταν επιβαλλόμενη να γίνει εδώ και καιρό και κακώς χάθηκε τόσος πολύτιμος χρόνος μέχρι σήμερα. Πολύ περισσότερο που επρόκειτο για την ασφάλεια και τη σωματική ακεραιότητα των αθλούμενων στο γήπεδο της Ν.Μηχανιώνας, των φιλάθλων που παρακολουθούν τις αθλητικές αναμετρήσεις, των διερχόμενων πεζών από την οδό 25ης Μαρτίου και των μαθητών των παρακείμενων Γυμνασίων.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου του Δήμου, ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γ. Μαυρομάτης δήλωσε για το θέμα: «Είχαμε δεσμευθεί να αποκαταστήσουμε τo στέγαστρο στο γήπεδο της Μηχανιώνας και το κάναμε μέσα στο πρώτο δίμηνο της θητείας μας. Η μισογκρεμισμένη εγκατάσταση εγκυμονούσε κινδύνους για όλους όσους χρησιμοποιούσαν το γήπεδο, αλλά και για τους μαθητές , κάτι που δεν ισχύει πλέον. Η δημοτική αρχή έχει πρόγραμμά για τη σταδιακή βελτίωση όλων των αθλητικών χώρων και εγκαταστάσεων, αλλά όπου υπάρχουν ζητήματα ασφάλειας και σωματικής ακεραιότητας η παρέμβαση μας είναι άμεση».     


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.