Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Ντ. Κινγκ: "Γελοίοι οι ισχυρισμοί των Σκοπίων για τη Μακεδονία"

Κ
Από τις φιέστες που συχνά οργανώνονται στα Σκόπια με υπερεθνικιστές
να εμφανίζονται ως.... γνήσιοι "απόγονοι" των αρχαίων Μακεδόνων !!
Καταπέλτης κατά της σκοπιανής προπαγάνδας, με αφορμή την ανακάλυψη της Αμφίπολης, ήταν η διάσημη Βρετανίδα αρχαιολόγος Ντόροθι Κινγκ. «Ειλικρινά, υπάρχει κάποιος που πιστεύει ότι τα Σκόπια έχουν καμία σχέση με την αρχαία Μακεδονία;», διερωτήθηκε η Κινγκ, μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha.
Η αρχαιολόγος χαρακτήρισε «γελοίο» να ζητάει κανείς από την Ελλάδα να αποδείξει ότι οι Μακεδόνες ήταν Έλληνες. «Όλοι γνωρίζουν εδώ και αιώνες ότι η αληθινή Μακεδονία είναι στην Ελλάδα», τόνισε με έμφαση και πρόσθεσε: «Είναι περίεργο τα Σκόπια να θέλουν να οικειοποιηθούν την ιστορία της Μακεδονίας».
Η Ντόροθι Κινγκ επεσήμανε ακόμη ότι η αρχαία Μακεδονία ήταν στα όρια της σύγχρονης Ελλάδας και διερωτήθηκε αν όλες οι κατακτήσεις του Μεγάλου Αλεξάνδρου θα έπρεπε να χαρακτηριστούν «Μακεδονία».
«Κατέκτησε Ιράν, Αφγανιστάν Τουρκία, αλλά καμία από αυτές δεν αυτοαποκαλείται Μακεδονία», είπε με ελαφρά δόση ειρωνείας η διάσημη αρχαιολόγος.
Μάλιστα χαρακτήρισε την κατασκευή αγαλμάτων και μνημείων της μακεδονικής περιόδου στη FYROM ως «Disneyland». «Δημιουργούν μια ψεύτικη προπαγάνδα για να νιώσουν οι ίδιοι καλύτερα και για να προσελκύσουν τουρίστες», είπε ακόμη η Κινγκ.

Η κυβέρνηση Γκρούεφσκι που ελέγχει απολύτως τα μέσα ενημέρωσης στην ΠΓΔΜ, έφτασε στο σημείο να κατηγορήσει για «ερασιτεχνισμό» και «πλήρη άγνοια της ιστορίας» βρετανικά και αμερικανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης όπως το BBC, την Washington Post και τους International Business Times με το αιτιολογικό ότι «μετονόμασαν αδαώς τον μακεδονικού τύπου τάφο σε ελληνικό»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.