Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Να διεκδικήσει ο δήμος Θερμαϊκού ενδοδημοτική συγκοινωνία

του Θοδωρή Τζίνα
Είναι γεγονός ότι για τον Δήμο μας, με τα οχτώ δημοτικά διαμερίσματα, θα ήταν πολύ χρήσιμη μια ενδοδημοτική συγκοινωνία.  Έτσι οι κάτοικοι θα μπορούν να μετακινούνται για να διεκπεραιώσουν τις υποθέσεις τους στις διοικητικές δομές του Δήμου αλλά και κάθε άλλη εργασία ή κοινωνική δραστηριότητα. Επίσης η επικοινωνία μεταξύ των δημοτικών διαμερισμάτων θα συμβάλει στην «ενοποίηση» του Δήμου μας και στην σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των κατοίκων του.

Σήμερα οι υπάρχουσες γραμμές του ΟΑΣΘ (69 και 72) δεν μπορούν να ικανοποιήσουν τις παραπάνω ανάγκες. Ενώ η τοπική γραμμή 77 συνδέει μόνο την Επανομή με την Μηχανιώνα.  Παράλληλα  σημαντικός αριθμός κατοίκων διαμένει σε περιοχές που δεν διέρχεται λεωφορείο. Από την άλλη μεριά η ανάπτυξη δημοτικής συγκοινωνίας, με την παρούσα οικονομική κατάσταση του Δήμου, μάλλον είναι ανέφικτη.
Μια λύση για την ενδοδημοτική σύνδεση θα μπορούσε να είναι η εξής:
Να απαιτηθεί από τον ΟΑΣΘ η επέκταση της τοπικής γραμμής 77 ώστε αυτή να εκτελεί κυκλικό δρομολόγιο Περαία - Μηχανιώνα – Επανομή – Περαία (μέσω ραντάρ). Παράλληλα δεύτερο λεωφορείο θα εκτελεί την αντίστροφη πορεία    Περαία - (μέσω ραντάρ) Επανομή – Μηχανιώνα – Περαία.

Με αυτό τον τρόπο μπορούν να διασυνδεθούν σχεδόν όλα τα τοπικά διαμερίσματα και να εξυπηρετηθούν πολλοί κάτοικοι. Πιστεύω ότι η πρόταση θα είναι ελκυστική και για τον ΟΑΣΘ, αφού ένα λεωφορείο εργάζεται ήδη στην γραμμή 77 με χαμηλή πληρότητα. Η προσθήκη και δεύτερου θα αυξήσει την συνολική επιβατική κίνηση και τα έσοδά του. Μια δοκιμαστική καταρχήν περίοδος μπορεί να δείξει αν η πρόταση είναι λειτουργική και βιώσιμη.      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.