Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Νέες συνομιλίες "καίνε" πρωτοκλασάτους της Χρυσής Αυγής

Σε νέες συνομιλίες που ήρθαν στο "φως" της δημοσιότητας και περιέχονται στη δικογραφία της Χρυσής Αυγής, αποκαλύπτονται προειδοποιήσεις για να κρυφτούν τα όπλα της, ομολογίες για ξυλοδαρμούς πολιτικών αντιπάλων και λεπτομέρειες για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Όπως αποκάλυψε το Βήμα της Κυριακής, τα παραπάνω περιλαμβάνονται σε ηχητικά ντοκουμέντα συνδιαλέξεων μεταξύ μελών της Χρυσής Αυγής, την ώρα που αποκαλύπτονται και νέες φωτογραφίες με βουλευτές να χαιρετίζουν ναζιστικά έχοντας μαζί τους κι ένα μικρό αγόρι που τους μιμείται, αλλά και φωτογραφίες μελών να εμφανίζονται σαν εκπαιδευόμενοι στρατιώτες του Γ’ Ράιχ.
Σχετικά με το οπλοστάσιο της Χρυσής Αυγής, η εφημερίδα αποκαλύπτει τον διάλογο ενός 26χρονου - μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος και στενός συνεργάτης του Νίκου Μιχαλολιάκου – ο οποίος σε συνομιλία μία μέρα μετά τη δολοφονία Φύσσα στο Κερατσίνι, ακούγεται να λέει σε άλλο μέλος της Χρυσής Αυγής:
«Φαντάζομαι να έχει πέσει σύρμα στους δικούς μας να μην υπάρχουν τίποτα πράγματα παντού», με τον συνομιλητή να απαντά: «Ναι, έχει πέσει σύρμα, αλλά σκέψου ότι εγώ έχω έναν καραγκιόζη μέσα στο σπίτι και δεν μ’ αφήνει να τα βγάλω».

"Ευτυχώς δεν ήμουν φορτωμένος"
Σε καταγεγραμμένη συνομιλία του λίγες μέρες μετά, με μέλος της οργάνωσης στις Αχαρνές που συμμετείχε σε συμπλοκή (στην οποία παρενέβη και η Αστυνομία) ο δεύτερος ακούγεται να λέει:
«Ευτυχώς εκείνη την ημέρα δεν ήμουν φορτωμένος, αλλιώς θα με πήγαιναν και μενα φυλακή».
Εντύπωση προκαλούν και όσα λέγονται σε συνομιλία με τον ήδη προφυλακισμένο βουλευτή, Γιάννη Λαγό, αφού σε διάλογο που είχε με τον 26χρονο το πρωί της 20ής Σεπτεμβρίου, δύο ημέρες δηλαδή μετά τη δολοφονία Φύσσα, ο βουλευτές ακούγεται να λέει:
«Τουλάχιστον να ξέρω ότι αν με πιάσουν θα υπάρχουν τουλάχιστον 10 άτομα από πίσω που θα πάνε να τους γ...σουν. Εμείς θα τους τα κάνουμε λαμπόγυαλο άμα είναι να το φτάσουν μέχρι εκεί. Εμείς θα τους το κάνουμε λαμπογυαλάκι. Το δικό μας θα γίνει τελικά. Το δικό μας θα γίνει...».
Ο συγκεκριμένος 26χρονος συνελήφθη και καταδικάστηκε σε δυο χρόνια φυλακή για οπλοκατοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.