Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Παρατείνεται έως 9 Νοεμβρίου η έκθεση για την απελευθέρωση

Παρατείνεται έως την Κυριακή 9 Νοεμβρίου, ύστερα από αίτημα πολλών που θέλουν να την επισκεφθούν, η έκθεση τεκμηρίων-φωτογραφιών με θέμα: «Μνήμες Κατοχής-απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης» που οργάνωσαν η «Εταιρεία Διάσωσης Ιστορικών Αρχείων (ΕΔΙΑ) 1940-1974 Κ.-Δ. Μακεδονίας» και ο «Όμιλος φίλων αρχείου Μάνου Μαλαμίδη» τιμώντας και γιορτάζοντας τα 70 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης από τους Ναζί. Η έκθεση λειτουργεί στον εκθεσιακό χώρο του Κέντρου Αρχιτεκτονικής επί της οδού Αγγελάκη 13.

Τα τεκμήρια είναι έγγραφα σχετικά με: τους δοσίλογους, τους πλουτήσαντες επί Κατοχής, τις κατοχικές αγοραπωλησίες, τη δράση συνεργατών των Γερμανών, με τους κατοχικούς δημάρχους, τα Τάγματα Ασφαλείας, τις διώξεις των Εβραίων, τις κατασχέσεις ακινήτων, τα συσσίτια, τα δελτία τροφίμων, τους φόρους, τις εκτελέσεις, τα στρατόπεδα εγκλεισμού, τα σωματεία, τις ζημίες από τον πόλεμο, τα ξενοδοχεία, τις ταβέρνες, τους βομβαρδισμούς, την Εκπαίδευση, τις μετακινήσεις, τις απελάσεις κατοίκων από τις ζώνες Κατοχής και με άλλα θέματα από τη σκληρή καθημερινότητα της Κατοχής. Τα τεκμήρια αυτά διασώθηκαν παρά τα χρόνια που πέρασαν και τη λήθη ή την επιλεκτική μνήμη που τα σκέπασε.
Οι επισκέπτες της έκθεσης μπορούν να φυλλομετρούν 20 τόμους με τα σχετικά ντοκουμέντα-έγγραφα, καθώς και πλήθος βιβλίων που αναφέρονται στην περίοδο της Κατοχής.

Ώρες επισκέψεων:
καθημερινά 10π.μ. -2.30 μ.μ. και 6 μ.μ.- 10μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.