Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

24ωρη απεργία των δημοσιογράφων την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου

Κατεβάζουν τα μολύβια την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014, για 24 ώρες, οι δημοσιογράφοι της Βόρειας Ελλάδας, με απόφαση του  Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης, συμμετέχοντας στην απεργία που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), σε συντονισμό με άλλες ενώσεις από τον χώρο του Τύπου.


Οι δημοσιογράφοι, στο πλαίσιο της ΠΟΕΣΥ, μεταξύ άλλων, καλούν την κυβέρνηση:
  • Να μην προχωρήσει στην οριστική εκθεμελίωση του ασφαλιστικού μας συστήματος.
  • Να μην προχωρήσει στο νομοθέτημα που θα απαγορεύει την συνδικαλιστική δράση και την απεργία και θα επαναφέρει το αλήστου μνήμης λοκ άουτ.
  • Να πάψει να κωφεύει στο αίτημα επαναλειτουργίας της ΕΡΤ και στην απαίτηση φορέων και θεσμών της Β. Ελλάδας για την εκ νέου λειτουργία πλήρους ραδιοτηλεοπτικού σχήματος στα πρότυπα της ΕΡΤ3 και με όλους τους εργαζόμενους.

Ζητούν επίσης:
  • Θέσεις εργασίας, αξιοπρεπείς ΣΣΕ, ασφάλιση για όλους, σεβασμό της εργατικής νομοθεσίας από τους εργοδότες.
  • Συλλογικά δικαιώματα που θα εγγυώνται την αξιοπρέπεια και την ανεξαρτησία των εργαζομένων στα ΜΜΕ, για σοβαρή, αξιόπιστη και δημοκρατική ενημέρωση.
  • Την καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους, όπως ο νόμος ορίζει.


Η απεργιακή κινητοποίηση αρχίζει στις 06.00 της Τετάρτης 26 Νοεμβρίου και λήγει στις 06.00 της Πέμπτης 27 Νοεμβρίου. Ισχύει για τους εργαζόμενους σε εφημερίδες, περιοδικά, δημόσια, δημοτικά και ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά Μέσα, ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΓΕΕ-ΓΓΜΕ, Γραφεία Τύπου, διαδικτυακά Μέσα και σε κάθε άλλο χώρο εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.