Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

H δικαιοσύνη βάζει "στοπ" σε κεραία κινητής

Ως μια πρώτη νίκη των κατοίκων της Πυλαίας στις κινητοποιήσεις τους ενάντια στην εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας δίπλα σε σχολεία και κατοικίες, λογίζεται η σημερινή έκδοση προσωρινής διαταγής να σταματήσουν οι εργασίες. Η υπόθεση της κεραίας έχει ξεσηκώσει μεγάλο αριθμό κατοίκων (313 υπογραφές), φορείς και συλλόγους, αλλά και τον δήμο Πυλαίας Χορτιάτη.

Παρά το γεγονός ότι η κεραία έχει τις απαιτούμενες άδειες σήμερα το δικαστήριο κατά την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν οι διαμαρτυρόμενοι εξέδωσε προσωρινή διαταγή, ενώ η ουσία των ασφαλιστικών μέτρων θα εκδικαστεί στις 2 Νοεμβρίου.
Το προηγούμενο διάστημα έγινε μεγάλη κινητοποίηση των πολιτών της περιοχής, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι την υπόθεση «σήκωσε» στο δικαστήριο ο επικεφαλής της «Οικολογίας Αλληλεγγύης», Μιχάλης Τρεμόπουλος.
Οι κάτοικοι έχουν στο πλευρό τους και τη διοίκηση του δήμου, καθώς ο ίδιος ο δήμαρχος, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, συμμετείχε στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.
Οι διαμαρτυρόμενοι ζητούν την προστασία τους από την εκτός ορίων ακτινοβολία των κεραιών κινητής τηλεφωνίας, όπως λένε. Η εγκατάσταση της κεραίας σε κτίριο κοντά στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Πυλαίας έχει ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών και εδώ και τουλάχιστον ένα μήνα η Πυλαία είναι ανάστατη με το συγκεκριμένο ζήτημα.
Μάλιστα, το δημοτικό συμβούλιο Πυλαίας Χορτιάτη έχει εκδώσει ομόφωνη απόφαση από τις 29 Σεπτεμβρίου για το ζήτημα.
Στη σημερινή εκδίκαση της υπόθεσης ο κ. Τρεμόπουλος εξέθεσε την επιχειρηματολογία κατοίκων και δήμου και κατόρθωσε να πάρει την προσωρινή διαταγή αναστολής των εργασιών μέχρι την οριστική εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων.

Πηγή: Voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.