Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Με τον κρότο από εκρήξεις βομβών θα ξυπνήσει το πρωί η Περαία

Κλειστός, θα είναι για τουλάχιστον ένα τρίωρο, από τις 03:00 έως τις 06:00 το πρωί της Παρασκευής ο δρόμος από την Περαία προς τη Θεσσαλονίκης, καθώς και το αεροδρόμιο «Μακεδονία», προκειμένου να γίνει τεχνητή έκρηξη σε δύο βόμβες, ξεχασμένες από την εποχή του Β’ παγκοσμίου πολέμου, που βρέθηκαν στα ατέρμονα έργα τα οποία γίνονται για την επιμήκυνση του διαδρόμου προσαπογείωσης.

 Αυτή την φορά βρέθηκαν δύο βόμβες και μάλιστα σε σημείο που η εξουδετέρωση τους δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα, όχι μόνο στην ομαλή λειτουργιά του αεροδρομίου αλλά και στην ευρύτερη περιοχή. Η έκρηξη που θα προκληθεί, θα είναι μεγάλη και ο θόρυβος πιστεύεται ότι θα ακουστεί σε όλη την Περαία.
Οι βόμβες βρέθηκαν από την πλευρά του δρόμου που συνδέει την Θεσσαλονίκη με την Περαία και κατά την διάρκεια της εξουδετέρωσης θα αποκλειστεί ο δρόμος καθώς η κυκλοφορία των οχημάτων θα γίνεται από παράκαμψη. Η εξουδετέρωση θα ξεκινήσει στις 3πμ το πρωί της Παρασκευής και αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά τις 6πμ.
Στο διάστημα αυτό το αεροδρόμιο θα είναι αποκλεισμένο από επιβάτες και προσωπικό, ενώ τα αεροπλάνα που διανυκτερεύουν στο αεροδρόμιο, εκείνο το βράδυ θα μετακινηθούν σε χώρο προς την μεριά της θάλασσας. Πιθανόν να αποκλειστεί το αεροδρόμιο από τα φανάρια στον δρόμο Θεσσαλονίκης – Περαίας ενώ θεωρείται απίθανο να μην επηρεαστούν οι πρώτες πρωινές πτήσεις της Παρασκευής. Οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν σήμερα σε σύσκεψη που θα γίνει στο αεροδρόμιο μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων.

Τα έργα στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης για την επιμήκυνση του διαδρόμου προσγείωσης ξεκίνησαν το 2006 και πολύ γρήγορα, αφού στο μεταξύ προκλήθηκε οικολογική καταστροφή στην περιοχή, το έργο κατέληξε σε “Γεφύρι της Άρτας”. Είναι άγνωστο πότε θα ολοκληρωθεί καθώς η ολοκλήρωση συνεχώς αναβάλλεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.