Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Παγκόσμιο πρωτάθλημα παράκτιας κωπηλασίας στο Θερμαϊκό

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παράκτιας Κωπηλασίας που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Μητροπολιτική Αναπτυξιακή Θεσσαλονίκης Α.Ε. και την Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων (ΕΚΟΦΝΣ) θα πραγματοποιηθεί από τις 16 έως τις 19 Οκτωβρίου 2014 στο Θερμαϊκό Κόλπο, ανάμεσα στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης και στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς.

Στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο Αντιδήμαρχος Κινητοποίησης της Κοινωνίας Πολιτών, Νεολαίας και Αθλητισμού, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος για δράσεις Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρος Πέγκας, η Διευθύντρια του Ολυμπιακού Μουσείου, Κυριακή Ουδατζή, ο Διευθυντής Αγώνων του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Παράκτιας Κωπηλασίας, Αθανάσιος Μητρούσης και ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΠΘΕ, Φίλιος Στάγκος.
Στα τεράστια οφέλη της Θεσσαλονίκης από τη διοργάνωση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος και την αντίστοιχη εμπειρία αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, σημειώνοντας σε συνέντευξη τύπου: "Όταν μπαίνεις στο καλεντάρι των Διεθνών Ομοσπονδιών με αγώνες παγκόσμιας κλάσης, η διεθνής προβολή της Θεσσαλονίκης είναι σημαντική. Ο βασικός μας στόχος είναι αυτός, αφού όσο προβάλλεται η πόλη, τόσο περισσότερα κέρδη αποκομίζει και αναπτύσσει παράλληλα πλούσιες δράσεις. Οι αγώνες παράκτιας κωπηλασίας μπορούν να γίνουν αφορμή νέων δραστηριοτήτων από τα ναυταθλητικά σωματεία και ελπίζουμε να αξιοποιηθεί αυτή η εμπειρία. Η Θεσσαλονίκη έχει αρχίσει ήδη να ξεχωρίζει στο χάρτη των Παγκόσμιων Πρωταθλημάτων, με αυτά που έγιναν και άλλα που θα διοργανωθούν, όπως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βετεράνων του Μπάσκετ και τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Ξιφασκίας και Χάντμπολ" κατέληξε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.
Σημαντικό γεγονός, ιδιαίτερη τιμή και μεγάλη ευθύνη για την πόλη χαρακτήρισε την διοργάνωση ο Αντιδήμαρχος Κινητοποίησης της Κοινωνίας των Πολιτών, Νεολαίας και Αθλητισμού, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος αναφέρθηκε στη σύμπραξη των φορέων που αναπτύχθηκε κατά το διάστημα της προετοιμασίας και στους εθελοντές από την Ελλάδα και το εξωτερικό τονίζοντας: "Η Θεσσαλονίκη ξέρει να τραβάει κουπί, ξέρει να υποδέχεται, να φιλοξενεί, να προβάλλει το αθλητικό πνεύμα, να δημιουργεί, να διοργανώνει, να αγωνίζεται και να γιορτάζει".
Όπως εκτίμησε ο εντεταλμένος σύμβουλος για τον Τουρισμό και τις Διεθνείς Σχέσεις Σπύρος Πέγκας, στο διάστημα των αγώνων θα βρεθούν στην πόλη περί τα 2.000 άτομα, ενώ το πρόγραμμα της Κυριακής 19 Οκτωβρίου περιλαμβάνει μια εκδήλωση - έκπληξη σε συνεργασία με το Σωματείο Αρτοποιών Θεσσαλονίκης, οι οποίοι θα επιχειρήσουν να παρασκευάσουν το μεγαλύτερο κουλούρι, που θα περικυκλώσει τον Λευκό Πύργο, καταγράφοντας έτσι ένα νέο ρεκόρ Γκίνες.
Από την πλευρά της η διευθύντρια του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε στα εγκαίνια της έκθεσης που είναι αφιερωμένη στο άθλημα της κωπηλασίας, την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου.
Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας θα μεταδοθεί από την Δημοτική Τηλεόραση TV-100 και το Δημοτικό Ραδιόφωνο FM-100, που είναι και χορηγοί επικοινωνίας. Όπως εξήγησε ο γενικός διευθυντής της ΔΕΠΘΕ, Φίλιος Στάγκος, η κάλυψη θα γίνει παράλληλα με τον 3ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο, ενώ θα διατεθούν για το σκοπό 10 κάμερες.

Ο Διευθυντής των αγώνων, Θανάσης Μητρούσης, τόνισε ότι για πρώτη φορά όλα τα ναυταθλητικά σωματεία της Θεσσαλονίκης ενώθηκαν με στόχο την επιτυχία της διοργάνωσης η οποία αναμένεται να καταγράψει ρεκόρ, όσον αφορά τη συμμετοχή ξένων χωρών.
Στους αγώνες, σύμφωνα με τη Παγκόσμια Ομοσπονδία Κωπηλασίας (FISA), θα πάρουν μέρος περίπου 400 κωπηλάτες από 23 χώρες. Οι συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παράκτιας Κωπηλασίας 2014 έχουν ξεπεράσει κατά πέντε τις χώρες που είχαν λάβει μέρος στην προηγούμενη διοργάνωση στο Χέλσινγκμποργκ της Σουηδίας και κατά δύο τις συμμετοχές στο Μπάρι της Ιταλίας το 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.