Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Τεράστια τα προβλήματα υγείας στην περιοχή του Θερμαϊκού

Το Κ.Υ.Μηχανιώνας καταρρέει- Βρέθηκαν στο Θερμαϊκό 7 μαθητές οροθετικοί
Τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν στο δήμο Θερμαϊκού, σε θέματα Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής, περιγράφτηκαν με τα μελανότερα χρώματα στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού. Όπου αναφέρθηκε χαρακτηριστικά ότι το Κέντρο Υγείας Μηχανιώνας καταρρέει από έλλειψη γιατρών, την ίδια στιγμή που αυξάνονται διαρκώς τα διάφορα νοσήματα, με πρώτα τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα.

Αίσθηση, προκάλεσε η αποκάλυψη του δημοτικού συμβούλου Παναγιώτη Κολλάρα, διευθυντή  ΕΣΥ, ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν στο δήμο Θερμαϊκού επτά (7) μαθητές που είναι οροθετικοί.
Αναφερόμενος στο Κ.Υ.Μηχανιώνας ο κ. Κολλάρας ανέφερε ότι δεν υπάρχουν γιατροί πολλών ειδικοτήτων, ούτε καν παιδίατρος, ενώ πρόσφατα χάλασε και το ακτινογραφικό μηχάνημα με συνέπεια να μην μπορεί να βγει ούτε έστω μία ακτινογραφία.
Το Κέντρο Υγείας Μηχανιώνας δημιουργήθηκε το 1986 για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των κατοίκων του σημερινού δήμου Θερμαϊκού και περιοχών του γειτονικού δήμου Θέρμης (Τρίλοφος, Πλαγιάρι κλπ). Τότε, οι κάτοικοι σε αυτή την περιοχή  ήταν μόλις 18.000. Σήμερα, που έφτασαν τις 60.000 και τους θερινούς μήνες ξεπερνούν τις 100.000 άτομα, το Κ.Υ.Μηχανιώνας αντί να ενδυναμώνεται, αποδυναμώνεται ολοένα και περισσότερο. Και ίσως να μην απέχουν της πραγματικότητας οι καταγγελίες που πρόσφατα είδαν το φως της δημοσιότητας και λένε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να το μετατρέψει σε ένα απλό ιατρείο.
Για την κάλυψη των αναγκών του Κ.Υ. Μηχανιώνας, είναι απαραίτητη η πρόσληψη τεσσάρων Γενικών Γιατρών, δύο Παιδιάτρων, τριών Νοσηλευτριών και ενός Κοινωνικού Λειτουργού, καθώς επίσης και επισκεπτών γιατρών των ειδικοτήτων Ψυχιάτρου, Καρδιολόγου, Ορθοπεδικού, Δερματολόγου και Γυναικολόγου. Επίσης, κρίνεται απαραίτητη η βελτίωση των κτιριακών εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού του ΚΥ, αφού δεν έχει αλλάξει από το χτίσιμό του, ενώ απαραίτητος είναι ο εξοπλισμός του με σύγχρονα μηχανήματα και υγειονομικό υλικό.

«Είναι θέμα ευαίσθητο και πρέπει να πιέσουμε», ήταν η παρατήρηση του προέδρου της Επιτροπής Υγείας Θερμαϊκού, Παναγιώτη Κολλάρα. Ενώ λίγο αργότερα, το μέλος της ίδιας επιτροπής, Θοδωρής Ζδούκος, δημοτικός σύμβουλος της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» υπογράμμισε ότι εδώ που έφτασαν τα πράγματα, χρειάζεται να δοθεί από το δήμο μάχη, προκειμένου να απαιτηθούν καλύτερες υπηρεσίες υγείας στην περιοχή.

2 σχόλια:

  1. ΕΠΕΙΔΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ, ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΤΗΝ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ (ΕΙΤΕ ΜΕΣΩ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, ΕΙΤΕ ΜΕΣΩ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ) ΕΝΟΣ ΕΤΗΣΙΟΥ ΤΕΛΟΥΣ 9 ΕΥΡΩ (ΔΗΛ. 3 ΕΥΡΩ ΑΝΑ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ) ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΕΙΣΠΡΑΤΕΤΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ ΑΝΑ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ, ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΣΥΛΛΕΧΘΕΙ ΙΣΩΣ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 150.000 € ΕΤΗΣΙΩΣ. ΤΟ ΠΟΣΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΔΙΟΧΕΥΤΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ Κ.Υ ΜΗΧΑΝΙΩΝΑΣ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΑΛΛΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ), ΟΠΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ, ΤΗΝ ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΣΗ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΜΟΔΙΑ Η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΉ ΠΟΥ ΣΥΣΤΗΘΗΚΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό που γράφει ο παραπάνω κύριος ή κύρια ίσος θα μπορούσε να γίνει αν οι πολίτες   του δήμου μας πλήρωναν την ΔΕΗ, για να μπορεί να υσπραξει και ο δήμος με την σειρά του τα δημοτικά τέλη και έτσι να καλύψει απο τα έσοδα τις ανάγκες του. Όταν  όμως οι πολίτες πληρώνουν την ΔΕΗ έναντι λογαριασμού και δεν αποδίδονται τα ανάλογα τέλη στον δήμο γιατί το έναντι πάει στον επόμενο λογαριασμό, πως θα μαζευτούν τα χρήματα ;;

    Δεν μιλάω βέβαια για τους πολίτες αυτούς που έχουν πραγματική ανάγκη, και σίγουρα δεν είναι λίγοι. Μιλάω για τους εξυπνάκιδες που το κάνουν σκόπιμα και είναι αυτοί που ζητάνε τα περισσότερα και πότε δεν είναι ευχαριστημένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.