Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

«Αποανάπτυξη και αλληλέγγυα οικονομία»

«Αποανάπτυξη και αλληλέγγυα οικονομία» είναι το θέμα ανοιχτής δημόσιας εκδήλωσης, που  θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014 στις 18.30,  με στην Αίθουσα Λόγου και Τέχνης (Παιδαγωγική σχολή Α.Π.Θ., 10ος όροφος, 3ης Σεπτεμβρίου, Θεσσαλονίκη).

Κεντρικοί ομιλητές θα είναι οι:

- Γιώργος Καλλής, καθηγητής Αυτόνομο Πανεπιστήμιο Βαρκελώνης
- Γιώργος Γριτζάς, επικ. καθηγητής ΑΠΘ
- Πάνος Πετρίδης, ερευνητής Ινστιτούτο Κοινωνικής Οικολογίας Βιέννης
- Αλέκος Γεωργόπουλος, καθηγητής ΑΠΘ
- Κώστας Νικολάου, καθηγητής Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο
- Κάρολος Καβουλάκος, λέκτορας ΑΠΘ

Την εκδήλωση συντονίζουν οι Ηλιόσποροι (δίκτυο για την κοινωνική και πολιτική οικολογία) και υποστηρίζει το Λαϊκό Πανεπιστήμιο Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας www.univsse.gr

Η δημόσια εκδήλωση πραγματοποιείται στα πλαίσια του έργου Grundvig GROWL- growing less, learning more στο οποίο συμμετέχουν 10 οργανώσεις από 9 Ευρωπαϊκές χώρες. Ο στόχος τουGROWL είναι να δημιουργήσει ένα εκπαιδευτικό υλικό για ενήλικες, να εκπαιδεύσει εκπαιδευτές και να δημιουργήσει ένα πανευρωπαϊκό δίκτυο εκπαιδευτών για την αποανάπτυξη. Περισσότερες πληροφορίες για το έργο στο επισυναπτόμενο.

Στα πλαίσια του GROWL πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη το διάστημα 1-6 Οκτωβρίου ένα διεθνές σεμινάριο με θέμα “Αλληλέγγυα και συνεργατική οικονομία” που θα περιλαμβάνει διαλέξεις, εργαστήρια και παρουσιάσεις πρωτοβουλιών που συνθέτουν το σύνθετο παζλ της αλληλέγγυας οικονομίας και της αποανάπτυξης. Στο σεμινάριο θα συμμετέχουν 60 νέοι εκπαιδευτές από 11 χώρες. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του σεμιναρίου στα επισυναπτόμενα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.