Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Πληρώσαμε 1 εκατ. ευρώ για μεταφορά αστυνομικών στη ΔΕΘ

Πάνω από 1.000.000 ευρώ, στοίχισε στους φορολογουμένους Έλληνες πολίτες η μετακίνηση από διάφορες περιοχές της χώρας 2.000 αστυνομικών, για την προστασία, στα εγκαίνια της ΔΕΘ, του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Τα στοιχεία, προκύπτουν από απάντηση που έδωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Βασίλης Κικίλιας, σε  ερώτηση της αναπλ. Γραμματέα Κ.Ο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνας Χρυσοβελώνη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον υπουργό, βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη 2.992 αστυνομικοί εκ των οποίων οι 2.000 μετακινήθηκαν από άλλες περιοχές της χώρας. Από την πλευρά της, πάντως, η βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ  εκτιμά με στοιχεία που έχει ότι οι έκτακτες αυτές μετακινήσεις 2.000 αστυνομικών στοίχισανένα εκατομμύριο ευρώ.

«Οι μετακινήσεις χιλιάδων αστυνομικών μόνο και μόνο για να προστατευθεί ο κ. Σαμαράς από την «αγάπη του λαού» δεν αποτελούν απλώς άσκοπη ταλαιπωρία του αστυνομικού προσωπικού. Συνιστούν κατάχρηση εξουσίας εκ μέρους μιας φοβισμένης κυβέρνησης που δεν σέβεται ούτε το κόπο των αστυνομικών ούτε τα χρήματα των φορολογουμένων. Μόνος στόχος της συγκυβέρνησης είναι η τρομοκράτηση των διαμαρτυρόμενων πολιτών, μετατρέποντας την ΕΛ.ΑΣ σε όργανο εκφοβισμού της Ελληνικής κοινωνίας» δήλωσε η κ. Χρυσοβελώνη.
Επίσης, σύμφωνα με την κ. Χρυσοβελώνη, ο υπουργός δεν διέψευσε αναφορά της σε επεισόδιο που ο ίδιος είχε με ανώτατο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ, από τον οποίο ο υπουργός ζήτησε να αποχωρήσει  κατά τη διάρκεια σύσκεψης στη Μακεδονία πριν τα πρόσφατα εγκαίνια της ΔΕΘ. Η βουλευτής καταδίκασε «απερίφραστα τέτοιες πρακτικές όπως επίσης καταδικάζουμε κάθε απαξιωτική συμπεριφορά της πολιτικής ηγεσίας που στρέφεται εναντίον είτε του προσωπικού είτε της φυσικής ηγεσίας της ΕΛΑΣ».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.