Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Αβραμόπουλος, Κούβελας και Καλφακάκου στο δήμο Θεσσαλονίκης

Ο Παναγιώτης Αβραμόπουλος θα είναι και πάλι πρόεδρος στο ΔΣ Θεσσαλονίκης
Το νέο Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης θα εκλεγεί σε ειδική συνεδρίαση του σώματος, η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου και ώρα 10.00 στο Δημαρχείο, (Βασ. Γεωργίου Α' 1, 1ος όροφος, αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου).

Η συνεδρίαση, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, συγκαλείται κατόπιν πρόσκλησης του πλειοψηφούντος Δημοτικού Συμβούλου του επιτυχόντος συνδυασμού ("Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη") Παναγιώτη Αβραμόπουλου προς τα νέα τακτικά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Στη διάρκεια της διαδικασίας θα εκλεγούν χωριστά και με μυστική ψηφοφορία ο Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος και ο Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου.
Η διοικούσα παράταξη πρόκειται να προτείνει για πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου και πάλι τονΠαναγιώτη Αβραμόπουλο, η θητεία του οποίου κρίθηκε επιτυχής από τον δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη.
Στη θέση του αντιπροέδρου του δημοτικού συμβουλίου πρόκειται να εκλεγεί υποψήφιος από την παράταξη «Εντάξει» του Σταύρου Καλαφάτη. Σύμφωνα με πληροφορίες του Thestival.gr, το πρόσωπο που θα προταθεί είναι ο Δημήτρης Κούβελας, ο οποίος συγκέντρωσε και τους περισσότερους σταυρούς.
Τέλος, Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου θα εκλεγεί πρόσωπο από την παράταξη «Θεσσαλονίκη- Ανοιχτή Πόλη», με επικεφαλής τον Τριαντάφυλλο Μηταφίδη. Η παράταξη που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ θα προτείνει για τη θέση την πανεπιστημιακό Γλυκερία Καλφακάκου.

Κατά την ίδια συνεδρίαση και μετά την εκλογή του Προεδρείου, θα εκλεγούν μεταξύ των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου με μυστική ψηφοφορία τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής καθώς και οι εκπρόσωποι στη Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.