Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Ερώτηση του ΚΚΕ για το Κέντρο Υγείας Θέρμης

Tα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Θέρμης, επισημαίνουν με ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας οι βουλευτές του ΚΚΕ Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Ελένη Γερασιμίδου. Καταγγέλοντας ότι δεν λειτουργεί το μικροβιολογικό εργαστήριο, δεν υπάρχει ακτινολόγος, ενώ υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό.

Αναλυτικά το κείμενο της Ερώτησης:
«ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Υγείας
Θέμα: Προβλήματα στη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Θέρμης στην ΠΕ Θεσσαλονίκης
Προβλήματα στη λειτουργία του αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Θέρμης, εξαιτίας της απαξίωσής του από τη διαχρονικά ακολουθούμενη πολιτική όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και της σημερινής συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Πολιτική συστηματικής υποβάθμισης των δημόσιων υποδομών Υγείας, προκειμένου να κερδίζει έδαφος η επιχειρηματική δράση και η κερδοφορία των επενδυτών σε βάρος της Υγείας.
Το Κέντρο Υγείας Θέρμης εντάσσεται στη δύναμη του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Στην ευθύνη του έχει το περιφερειακό ιατρείο του αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης και τα περιφερειακά ιατρεία του Κάτω Σχολαρίου, του Πλαγιαρίου, των Βασιλικών, της Σουρωτής και της Περιστεράς.
Παρά το γεγονός του τεράστιου φόρτου εργασίας και του μεγάλου αριθμού των κατοίκων των περιοχών που καλείται να εξυπηρετήσει το ΚΥ Θέρμης, παρατηρούνται σοβαρές ελλείψεις.
Χαρακτηριστικά, το μικροβιολογικό εργαστήριο δε λειτουργεί πλήρως, αφού δεν υπάρχουν αντιδραστήρια για βιοχημικές εξετάσεις. Δεν υπάρχει ακτινολόγος και έτσι οι ακτινογραφίες γίνονται αναγκαστικά στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο με μεγάλη ταλαιπωρία των ασθενών. Επιπλέον, ο εξοπλισμός του ΚΥ με μαστογράφο και ο εκσυγχρονισμός του ακτινολογικού μηχανήματος χρονίζουν.
Από τους 20 γιατρούς που ανήκουν στη δύναμη του Κέντρου Υγείας, οι 14 μόνο είναι διαθέσιμοι για εφημερίες και είναι αναγκασμένοι να κάνουν εφημερία οι 4 στο αεροδρόμιο και οι 4 στο Κέντρο Υγείας σε 24ωρη βάση. Πρόσφατα, μάλιστα, η «αιμορραγία» του ιατρικού προσωπικού μεγάλωσε ακόμα περισσότερο, με 4 μετακινήσεις.
Ταυτόχρονα, οι εφημερίες των γιατρών και ειδικότερα οι μικτού τύπου και ετοιμότητας καθυστερούν να πληρωθούν από 4 μήνες ως και δύο χρόνια.
Να σημειώσουμε τέλος ότι στη δύναμη του ΚΥ Θέρμης δεν υπάρχουν ειδικότητες όπως: ορθοπεδικός, χειρουργός, ΩΡΛ και καρδιολόγος, ενώ οι ειδικότητες αυτές δεν καλύπτονται ούτε με επισκέπτες ιατρούς.
Με βάση τα παραπάνω, ερωτάται ο κ. Υπουργός, σε ποια άμεσα μέτρα θα προβεί η κυβέρνηση για:
Την κάλυψη του ΚΥ Θέρμης με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, ώστε να εξυπηρετούνται οι ανάγκες των κατοίκων των περιοχών που καλύπτει.
Τη χρηματοδότηση του ΚΥ Θέρμης από τον κρατικό προϋπολογισμό για την αγορά του απαραίτητου εξοπλισμού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.