Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Προσπαθούν να δικαιολογήσουν το χαράτσι του ΟΑΣΘ

Χέρι-χέρι κυβέρνηση και λεωφορειούχοι μιλάνε για... εξορθολογισμό
Προκλητικός, εμφανίστηκε ο υφυπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος, στο περιθώριο των εγκαινίων των νέων infokiosks του ΣΑΣΘ στο σταθμό μετεπιβίβασης του ΙΚΕΑ. Και προσπαθώντας να δικαιολογήσει το σκανδαλώδες «δωράκι» της κυβέρνησης προς τους λεωφορειούχους του ΟΑΣΘ, αλλά και το χαράτσι της αύξησης των εισιτηρίων στις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης κατά 30% από 1ης ΟΚτωβρίου. 

Ταυτόχρονα ο υφυπουργός Μεταφορών, αλλά μαζί του και ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ,  ισχυρίστηκαν ότι η νέα χαριστική πράξη προς τους λεωφορειούχους του ΟΑΣΘ έγινε για λόγους…. «εξορθολογισμού» και ταυτόχρονα έκαναν επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για την ανακοίνωση περί των αυξήσεων στις τιμές εισιτηρίων του ΟΑΣΘ, κάνοντας λόγο για «κακεντρεχή ανακοίνωση» και «παραποίηση της αλήθειας».
Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Μιχ.Παπαδόπουλος, «με εντυπωσίασε η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, όπου με κακεντρέχεια αναφέρεται ότι ο ΟΑΣΘ επιδοτείται παρανόμως. Η νέα τιμολόγηση είναι αποτέλεσμα δικαστικών αποφάσεων που κέρδισε ο ΟΑΣΘ. Πρόκειται για έναν εξορθολογισμό των τιμών των εισιτηρίων. Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έγινε μάλλον λόγω της έλευσης του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. Δεν είχαν τι άλλο να πουν. Δε βρίσκω άλλο λόγο για να στραφούν εναντίον του ΟΑΣΘ και των πολιτών της Θεσσαλονίκης. Παραποιούν όμως την αλήθεια. Τα χρήματα στον ΟΑΣΘ είναι χρήματα που δικαιούται από δικαστικές αποφάσεις και τίποτα περισσότερο. Δεν μπορεί να γίνεται αντιπολίτευση βασισμένη στη θεωρία και στην παραποίηση της αλήθειας. Με τη μείωση της επιδότησης του ΟΑΣΘ γλιτώνουν 70 εκ. ευρώ ετησίως οι Έλληνες φορολογούμενοι».
Της τιμολογιακής αναπροσαρμογής υπεραμύνθηκε και ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης: «Το εισιτήριο εξορθολογίστηκε και παραμένει πολύ πιο φτηνό από το αντίστοιχο των Αθηνών. Δεν μπορεί να μην τιμολογείται η απόσταση. Με 1,1 ευρώ ένας επιβάτης κάνει τη μέγιστη διαδρομή 110 χιλιομέτρων. Αυτό δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο. Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για σπατάλες, για κατασπατάληση χρημάτων. Δεν είναι έτσι. Δεν αυξήσαμε τις τιμές των εισιτηρίων εδώ και πέντε χρόνια, όταν οι δαπάνες έχουν αυξηθεί σε ποσοστό 40%. Δε μιλούν καν για τις μηνιαίες κάρτες που δεν αυξήθηκαν και με τη σωστή χρήση μπορεί κάποιος να κάνει κάθε μετακίνησή του με 0,25 ευρώ. Δε μιλούν για τις ετήσιες κάρτες που από 320 ευρώ μειώθηκαν στα 270… Μιλούν μόνο για την αύξηση 25% (από 0,8 στο 1 ευρώ) του απλού εισιτηρίου».
Θέση πήρε και η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, λέγοντας ότι «είναι λογικές οι αυξήσεις στα εισιτήρια, υπό την έννοια ότι θα έπρεπε να υπάρξει σωστή τιμολόγηση ανάλογα με τις χιλιομετρικές αποστάσεις».
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.