Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Τα "μασάει" ο υπουργός Υγείας για το Κ.Υ.Μηχανιώνας

Με υπεκφυγές και χωρίς καμία δέσμευση απαντά το Υπουργείο Υγείας σε ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ για το Κέντρο Υγείας Ν. Μηχανιώνας, σχετικά με τα προβλήματα που υπάρχουν και ειδικότερα την στελέχωσή του με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, την έλλειψη ασθενοφόρων και εξοπλισμού.

Με ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας οι βουλευτές του ΚΚΕ, Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Ελένη Γερασιμίδου, ζήτησαν να μάθουν τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση ώστε να μη οδηγηθεί σε πλήρη απαξίωση και να μην μετατραπεί σε ιατρείο το Κέντρο Υγείας, που σήμερα εξυπηρετεί 60.000 κατοίκους.
Ειδικότερα ρώτησαν, τι μέτρα θα παρθούν για να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων που χρειάζονται, και να χρηματοδοτηθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό η αγορά του απαραίτητου εξοπλισμού που έχει ανάγκη, μετά από 28 χρόνια λειτουργίας.
Το υπουργείο προτίμησε να απαντήσει με υπεκφυγές και χωρίς φυσικά να δεσμευτεί για την ικανοποίηση καμιάς από τις ανάγκες του ΚΥ, όπως αναλυτικά καταγράφονταν στην ερώτηση των κομμουνιστών βουλευτών.
Συγκεκριμένα η απάντηση του Υπουργείου μόνο προκλητική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αφού αναφέρει ότι το ΚΥ Μηχανιώνας είναι καλυμμένο με ιατρό ειδικότητας Γενικής Ιατρικής και τα Περιφερειακά Ιατρεία Ν. Επιβατών, Επανομής και Περαίας είναι καλυμμένα αντίστοιχα από 2, 2 και 1 ιατρούς Γενικής Ιατρικής, χωρίς να παίρνει υπόψη του αν επαρκούν και χωρίς να κάνει λόγο για τις άλλες ειδικότητες, ή για τις θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού. Επίσης αναφέρει το ποσό που έχει δοθεί μέσα στο 2014 στο νοσοκομείο Άγιος Παύλος που ανήκει το ΚΥ χωρίς να αναφέρει τα ποσά που χρηματοδοτούνταν τα προηγούμενα χρόνια, με τι ποσό καλύπτονται οι ανάγκες του ΚΥ και κυρίως αν αυτά επαρκούν.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΚΚΕ, το υπουργείο Υγείας «Προσπαθεί μάταια να κρύψει την πολιτική που οδηγεί σε συρρίκνωση και υπολειτουργία τα Κέντρα Υγείας όλης της χώρας και κάθε δομής υγείας και πρόνοιας.
Οι εργαζόμενοι, οι φτωχοί αγρότες, οι μικροεπαγγελματίες γνωρίζουν πολύ καλά τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής του δήθεν νοικοκυρέματος βάζοντας πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για ιατρική περίθαλψη και φάρμακα.

Η πρόταση του ΚΚΕ για ένα σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με έμφαση στην πρόληψη, θεραπεία και αποκατάσταση μέσα από αποκλειστικά δημόσια ΚΥ και αποκεντρωμένα ιατρεία ανάλογα με τον πληθυσμό και τις ιδιαιτερότητες είναι σήμερα αναγκαία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.