Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Νέο προεδρείο αποκτά το Δημοτικό Συμβούλιο Θερμαϊκού

Νέο προεδρείο, αποκτά αύριο Κυριακή το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θερμαϊκού. Για τη θέση του προέδρου, που σύμφωνα με τις αντιδημοκρατικές διατάξεις του «Καλλικράτη» την καταλαμβάνει σύμβουλος της πλειοψηφούσας παράταξης, ο δήμαρχος κ,. Γιάννης Μαυρομάτης πρόκειται να προτείνει τον 47χρονο δικηγόρο, Σπύρο Αδαμίδη. Για τη θέση του αντιπροέδρου, που ανήκει στη μείζονα αντιπολίτευση, ο επικεφαλής της κ.Γιώργος Τσαμασλής πρόκειται να προτείνει τη δημοτική σύμβουλο από την Επανομή, Κατερίνα  Μεσμερλή-Σακκά, νοσηλεύτρια . Ενώ στη θέση του Γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου, η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» αποφάσισε να προτείνει τον πρώην αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας και τέως πρόεδρο του ΔΗΠΠΑΚΥΘ,  Γιάννη Τσακμάκα.

Ποιος είναι ο νέος πρόεδρος του Δ.Σ.
Ο προτεινόμενος για τη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού, Σπύρος Αδαμίδης, γεννήθηκε το 1967 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ και ασκεί το επάγγελμα του δικηγόρου από το 1991. Το 1992 εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Περαία, παντρεύτηκε την Ελένη Αναστασίου και απέκτησαν μία κόρη, την Κατερίνα Αδαμίδη, ηλικίας 19 ετών σήμερα, που είναι φοιτήτρια της Σχολής Κινηματογράφου του ΑΠΘ.
Υπήρξε αθλητής από μικρή ηλικία και στο τέλος  της καριέρας του αγωνίστηκε ως ποδοσφαιριστής στον Αχιλλέα Περαίας, στον οποίο επίσης διετέλεσε Αντιπρόεδρος, Γενικός Γραμματέας και μέλος του Δ.Σ., ενώ επίσης υπήρξε διαιτητής εθνικών κατηγοριών στο μπάσκετ.

Ο Σπύρος Αδαμίδης από το έτος 1998 έως το έτος 2006 διετέλεσε νομικός σύμβουλος του δήμου Θερμαϊκού επί δημαρχίας Αντώνη Ματζάρη, καθώς και νομικός σύμβουλος της ΔΕΥΑΘ μέχρι και τον Απρίλιο του 2010. Με δική του νομική στήριξη ο Δήμος ανέκτησε την κυριότητα του παραλιακού οικοπέδου του Ερυθρού Σταυρού. Από το έτος 2011 μέχρι και τα τέλη του 2013, υπήρξε νομικός σύμβουλος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου Θεσσαλονίκης. Σήμερα, διατηρεί δικηγορικό γραφείο τόσο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όσο και στην Περαία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.