Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Εκλογή οργάνων στο δήμο Θερμαϊκού με... παρατράγουδα

Από αριστερά: Ο δήμαρχος Ι.Μαυρομάτης, ο πρόεδρος του ΔΣ Σπ.Αδαμίδης,
η αντιπρόεδρος Αικατ.Μεσμερλή και ο Γραμματέας Γιάννης Τσακμάκας
Πολύωρη, ήταν η διαδικασία για την εκλογή προεδρείου και επιτροπών στις δημαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής στο δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού. Και παρά το συναινετικό κλίμα που υπήρξε στην αρχή της συνεδρίασης, δεν έλειψαν οι «κόντρες» ανάμεσα στο δήμαρχο Θερμαϊκού κ.Γιάννη Μαυρομάτη και στους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.

Αιτία; Κάποιες μικρές διαρροές στην ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, καθώς ο κ. Σπύρος Αδαμίδης που προτάθηκε από τον δήμαρχο, έλαβε επί 32 παρόντων, «μόνο» 28 ψήφους, ενώ υπήρχαν και τέσσερα λευκά.
Τα λευκά αυτά, φαίνεται ότι ενόχλησαν την παράταξη της πλειοψηφίας κι έτσι η σύμβουλοί της, με βάση «γραμμή» που πέρασε, στην ψηφοφορία για την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής δεν ψήφισαν τους υποψήφιους της μείζονος αντιπολίτευσης Κώστα Τροκάνα και Γιάννη Βογιατζή, αλλά και του Θοδωρή Ζδούκου της «Συμπολιτείας» οι οποίοι έλαβαν τις μισές μόνον ψήφους των παρόντων.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε τις διαμαρτυρίες των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, Γ.Τσαμασλή και Σπ. Κουζινόπουλου, οι οποίοι θεώρησαν τη στάση αυτή ως σοβαρό βήμα υποχώρησης από τις αρχικές εξαγγελίες του κ.Μαυρομάτη περί συναίνεσης. Και όταν απαντώντας ο δήμαρχος απέδωσε την πράξη αυτή τις λευκές ψήφους στην εκλογή του προέδρου του συμβουλίου αλλά και της Οικονομικής Επιτροπής, ο κ.Τσαμασλής τον κάλεσε να ψάξει στη δική του παράταξη αυτούς που δεν ψήφισαν τους εκλεκτούς του κ.Μαυρομάτη.
Τελικά, πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού εκλέχθηκε με συντριπτική πλειοψηφία ο προερχόμενος από την παράταξη Μαυρομάτη, δικηγόρος Σπύρος Αβραμίδης, αντιπρόεδρος η προερχόμενη από την παράταξη Τσαμασλή κ.Κατερίνα Μεσμερλή και Γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου, ο σύμβουλος της «Συμπολιτείας», Γιάννης Τσακμάκας.
Τα αποτελέσματα των ψηφοφοριών για το προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου, των επιτροπών και των αντιπροσώπων για την Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Κεντρικής Μακεδονίας επί 32 που ψήφισαν από τους 33 (απουσίαζε ο σύμβουλος της πλειοψηφίας Γιώργος Καριώτης) έχουν ως εξής:

-Πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου: Σπύρος Αδαμίδης με 28 ψήφους υπέρ και 4 λευκά, ένα εκ των οποίων, όπως δήλωσε η ίδια ήταν της επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ.Ντίνας Μώραλη.
-Αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου: Κατερίνα Μεσμερλή-Σακκά με 29 ψήφους υπέρ, 2 λευκά και 1 άκυρο
-Γραμματέας δημοτικού συμβουλίου: Γιάννης Τσακμάκας με 30 ψήφους υπέρ και 2 λευκά.

-Για την Οικονομική Επιτροπή:
1. Από την παράταξη της πλειοψηφίας: Τζέκος Θεόδωρος με 30 ψήφους, Μισαλέμης Ιωσήφ 30, Καλλονάς Γιάννης 28, Μπαλάφας Νίκος 28, Σαμακοβλής Άγγελος 25
2. Από την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης: Γιώργος Τσαμασλής 28, Χρήστος Βογιατζής 28
3. Από τη «Συμπολιτεία Θερμαϊκού»: Σπύρος Κουζινόπουλος με 27 ψήφους
Αναπληρωματικοί για την Οικονομική Επιτροπή: Κική Καζουλίδου, Δημήτρης Ματζάρης, Νικόλαος Γιάκης, Έφη Ζαριφέ και Ντίνα Μώραλη.

-Για την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής:
1. Από την παράταξη της πλειοψηφίας: Πάττη Πασχαλίδου, Νίκος Τσουρούς, Φώτης Τζάκης, Μάκης Χάκης και Μάκης Μπίρος.
2. Από την μείζονα αντιπολίτευση: Κώστας Τροκάνας και Γιάννης Βογιατζής
3. Από τη «Συμπολιτεία»: Θοδωρής Ζδούκος
Αναπληρωματικοί για την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής: Γιώργος Φεστερίδης, Γιάννης Καλλονάς, Θοδωρος Τζέκος, Γιάννης Τσακμάκας και Χρήστος Βογιατζής.


-Αντιπρόσωποι για την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας: Ο δήμος Θερμαϊκού μετέχει στη Γενική της Συνέλευση με 5 αντιπροσώπους. Τον δήμαρχο Γιάννη Μαυρομάτη και άλλους τέσσερις συμβούλους, δύο της πλειοψηφίας και δύο της αντιπολίτευσης. Από την παράταξη της πλειοψηφίας εκλέχθηκαν οι αντιδήμαρχοι Πάττη Πασχαλίδου και Γιώργος Φεστερίδης, από τη μείζονα αντιπολίτευση ο Κώστας Βογιατζής και από τη «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» ο επικεφαλής της, Σπύρος Κουζινόπουλος   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.